-
Ποιά 95αρα βενζίνη θεωρείτε καλύτερη; Θα μου πείτε στο ίδιο καζάνι βράζουν όλες. ΟΚ απλά γράψτε την προτίμησή σας.
-
Ποιά 95αρα βενζίνη θεωρείτε καλύτερη; Θα μου πείτε στο ίδιο καζάνι βράζουν όλες. ΟΚ απλά γράψτε την προτίμησή σας.
-
-
Ποια προτιμάμε ή ποια βάζουμε; Γιατί εγώ προτιμώ BP, αλλά βάζω κάποια φθηνή.
-
Ποιά θεωρείτε καλύτερη.
-
Δηλαδή εσείς καταλαβαίνετε διαφορά απο μάρκα σε μάρκα?
Εγω βάζω τη φθηνότερη, δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως διαφορά στην απόδοση. Δεν λέω πως είναι ανύπαρκτη, απλώς είναι μή ανιχνευσιμη (απο εμένα τουλάχιστον)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δηλαδή εσείς καταλαβαίνετε διαφορά απο μάρκα σε μάρκα?Εγω βάζω τη φθηνότερη, δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως διαφορά στην απόδοση. Δεν λέω πως είναι ανύπαρκτη, απλώς είναι μή ανιχνευσιμη (απο εμένα τουλάχιστον)
Δεν αναφέρομαι στην απόδοση αλλά στο προϊόν γενικά! Δηλ ποσοστό νοθείας, αποτελεσματικοί εταιρικοί έλεγχοι κτλ κτλ
-
Και κάτι άλλο, στην περιοχή μου έχει BP και Shell καμιά 6-7 πρατήρια. Ολοι την έχουν 85 λεπτά. Εδώ ΙΚΕ τι κάνεις;
-
Το πιο αξιόπιστο πρατήριο που γνωρίζω είναι ΒΡ. Ως εκ τούτου...
Είναι όμως από τα ακριβά δυστυχώς. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και κάτι άλλο, στην περιοχή μου έχει BP και Shell καμιά 6-7 πρατήρια. Ολοι την έχουν 85 λεπτά. Εδώ ΙΚΕ τι κάνεις;Εδω ειπεισέρχεται ο παράγων τύχη, αυτό που θέλω να πώ είναι πως αν δεν συντρέχει άλλος λόγος (πχ παρελθόν νοθείας ή έστω ύποπτο περιβάλλον) προτιμώ το φθηνότερο ή έστω αυτό που βολεύει στο δρόμο μου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δηλαδή εσείς καταλαβαίνετε διαφορά απο μάρκα σε μάρκα?
Εγω βάζω τη φθηνότερη, δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως διαφορά στην απόδοση. Δεν λέω πως είναι ανύπαρκτη, απλώς είναι μή ανιχνευσιμη (απο εμένα τουλάχιστον)
Δεν αναφέρομαι στην απόδοση αλλά στο προϊόν γενικά! Δηλ ποσοστό νοθείας, αποτελεσματικοί εταιρικοί έλεγχοι κτλ κτλ
Η νοθεία εξαρτάται από το πόσο απατεώνας είναι ο βενζινάς.
Κατα τα άλλα όλοι μα όλοι εξαιρουμένων μερικών 100+ όπου εισάγονται, από Ελληνικά Πετρελαια ψωνίζουν είτε λέγεται ΒΡ είτε ελεύθερο πρατήριο -
EKO
-
Papas Oil.
Το φθηνότερο πρατηριο στην περιοχή μου, βαζω απλη αμόλυβδη από κει εδω και κανα εξάμηνο και δεν είχα ποτε πρόβλημα. Την δευτερη φορα που γεμισα το 106 έβαλα ultimate 100 αλλά δεν είδα διαφορά στην απόδοση και ξαναγύρισα στην φθηνη 95αρα του Papas.
-
Παλαιότερα έβαζα πάντα BP και το αμάξι χτύπαγε πολλά πιράκια. Με Shell τα ίδια. Τους τελευταίους μήνες βάζω μόνο ΕΚΟ και μάλιστα από τις πιο φτηνές και τα πιράκια είναι σαφώς λιγότερα. Την βάζω με 82.9 το λιτρο
-
O,TI FTHNO
-
Αν κρίνω από αυτά που άκουσα off the record από βενζινάδες, μάλλον η Ελίν είναι από τις πιο προσεγμένες στο θέμα της νοθείας.
-
Ελιν αν βρισκω αλλα συνηθως ΒΡ ειναι ενα καλο που ξερω αλλα λιγο ακριβοτερο...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ελιν αν βρισκωΑυτό το έχω ακούσει από πολλούς, οτι Ελιν δεν βρίσκουν. Εγώ φαίνεται είμαι από τους τυχερούς και έχω 2 ελιν σε απόσταση 2 χιλιόμετρα από το σπίτι μου. Λέτε να τη δοκιμάσω? Είχα ακούσει από μερικούς ότι είχαν προβλήματα. Για SilkOil και DracOil τι γνώμη έχετε?
-
Προτιμώ το φτηνότερο και να είναι στο δρόμο μου...
Με βολεύει Aegean που νομίζω τυγχάνει να είναι και η φτηνότερη στην περιοχή. Αν και μου είπαν ότι η ΕΚΟ είναι πιο καλή όποτε έχω βάλει από εκεί (2-3 φορές με αρκετή χρονική απόσταση) μου κάνει κάτι μικρά τρέμουλα σαν μικροδιακοπές (το αρχαίο καρμπυρατεράτο) οπότε το συγκεκριμένο ΕΚΟ τέρμα για μένα. Έχω δοκιμάσει και BP στο δρόμο μου αλλά δεν βλέπω γιατί να το ξανακάνω! Κάνω μετρήσεις κατανάλωσης αλλά δεν κάνω τόσα πολλά χιλιόμετρα σε ίδιες συνθήκες ώστε να προκύψουν συμπεράσματα.
Η Ελίν σχετικά κοντά μου δεν έχει LRP οπότε επίσης γιόκ.
Στην Αθήνα σχεδόν πάντα βάζω σε ένα κοντά μου που είναι σταθερά στα φτηνότερα της Αττικής. Κάποτε όμως έβαζα από ένα ακριβό αλλά είχα σαφή διαφορά σε επιδόσεις (ταξίδευα πολύ εκτός πόλης και η διαφορά φαινόταν). LRP και εκεί.
Ακριβή μάρκα μπορεί να βάλω όταν είμαι εκτός έδρας πχ σε ταξίδια εκδρομές κλπ οπότε βάζω ό,τι βρω μπροστά μου όταν πέσω κάτω από το 1/4. Ακόμα και τότε αν δεν είναι Κυριακή βράδυ στη μέση του πουθενά θα προτιμήσω να περιμένω την φτηνή που μπορεί να έχει μέχρι 30-40 χλμ πιο κάτω. -
Με βάση τι λίστα που είχε δημοσιεύσει το Υπ. Αν. σε σύνολο 92 πρατηρίων που βρέθηκαν να πωλούν νοθευμένα κάυσιμα υπήρχε η παρακάτω κατανομή με βάση τη 'φίρμα' του πρατηρίου.
ΕΚΟ: 17
CYKLON: 3
ΕΤΕΚΑ: 13
ΒΡ: 29
Ε.Π. : 10
AVIN: 5
AEGEAN: 4
SHELL: 3
ΕΛΙΝ: 3
JET OIL: 2
SILK OIL: 1
REVOIL: 2Αν κάποιος μπορεί να βρεί πόσα πρατήρια έχει η κάθε εταιρία μπορούμε να έχουμε περίπου πόσο 'μας κοροιδεύουν' είναι ανά εταιρεία.
Προσωπικά βάζω από συγκεκριμένα πρατήρια της shell κι αν είμαι επαρχία πάλι ψάχνω να βρώ shell.
Βενζίνη 95 oκτανίων - Χαλεποί καιροί για 100άρες!