-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
To οποίο ήταν μια χαρά σχέδιο για την εποχή του, ό,τι και να λέει ο HighFidelity.Aν δεν κάνω λάθος από αυτό το αμάξωμα η Hyundai πήρε μπρος και άρχισε να κάνει πωλήσεις...
Εγώ πιστεύω ότι τέτοια αμαξώματα (π.χ. τύπου Rover 214, Dedra, Sunny κλπ... κλπ...) ήταν ιδιαίτερα λειτουργικά και όμορφα.
Φυσικά πολλοί συνδυάζουν την ομορφιά με την διάσταση ζαντών, θόλοι, τάσια, φουσκώματα, καμπύλες κλπ...κλπ...
Εγώ πάντως δεν ξεχνώ ότι μέχρι και πρόσφατα πολλά (μα πολλά) ταχύτατα GT και Rallye είχαν λευκές μεταλλικές ζάντες ή 14άρες αλουμινίου ή ακόμα και 13άρες αλουμινίου και δεν άκουσα να έχουν πρόβλημα στο δρόμο ή στις στροφές ή στις επιδόσεις. Το αντίθετο μάλιστα.Πρόσφατα πέτυχα ένα 'παλιό' CHARADE GTTi ... Το θυμάστε; Πύραυλος... 1000κυβικά με τούρμπο...και χωρίς πολλά-πολλά για φιγούρα.
Τώρα περάσαμε σε μία άλλη εποχή. Την εποχή της μόστρας και της φιγούρας, αν και το αυτοκίνητο μπορεί και να σέρνεται...
Είμαι της σχολής ότι όταν άλλοι πάνε και βάζουν 17άρες-18άρες-19άρες ζάντες για ομορφιά εγώ σκέφτομαι από 16άρα να πάω σε 15άρα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
To οποίο ήταν μια χαρά σχέδιο για την εποχή του, ό,τι και να λέει ο HighFidelity.
Aν δεν κάνω λάθος από αυτό το αμάξωμα η Hyundai πήρε μπρος και άρχισε να κάνει πωλήσεις...
Εγώ πιστεύω ότι τέτοια αμαξώματα (π.χ. τύπου Rover 214, Dedra, Sunny κλπ... κλπ...) ήταν ιδιαίτερα λειτουργικά και όμορφα.
Φυσικά πολλοί συνδυάζουν την ομορφιά με την διάσταση ζαντών, θόλοι, τάσια, φουσκώματα, καμπύλες κλπ...κλπ...
Εγώ πάντως δεν ξεχνώ ότι μέχρι και πρόσφατα πολλά (μα πολλά) ταχύτατα GT και Rallye είχαν λευκές μεταλλικές ζάντες ή 14άρες αλουμινίου ή ακόμα και 13άρες αλουμινίου και δεν άκουσα να έχουν πρόβλημα στο δρόμο ή στις στροφές ή στις επιδόσεις. Το αντίθετο μάλιστα.Πρόσφατα πέτυχα ένα 'παλιό' CHARADE GTTi ... Το θυμάστε; Πύραυλος... 1000κυβικά με τούρμπο...και χωρίς πολλά-πολλά για φιγούρα.
Τώρα περάσαμε σε μία άλλη εποχή. Την εποχή της μόστρας και της φιγούρας, αν και το αυτοκίνητο μπορεί και να σέρνεται...
Είμαι της σχολής ότι όταν άλλοι πάνε και βάζουν 17άρες-18άρες-19άρες ζάντες για ομορφιά εγώ σκέφτομαι από 16άρα να πάω σε 15άρα...
Καλά αυτό κι αν είναι μεγάλη κουβέντα: διαστάσεις ζαντών, τότε και τώρα!
Πριν όχι πολλά χρόνια σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν είχαν 13' κι απλά άλλαζε το πλάτος. Σε οικογενειακά πικνικ πιτσιρικάς, χάζευα το Capri οικογενειακού φίλου που παρότι είχε και έχει σωρό μετατροπές πάνω του, παραμένει στις 13' και με πλάτος ελαστικού ...205 παρακαλώ!Στο Zastava που είχα φτιάξει, δεν είχα διανοηθεί αρχικά ν'ανέβω διάσταση σε διάμετρο, μόνον σε πλάτος για να μπουν 175/60/13 (η πιο κοντινή σπορ διάσταση στα 165/70/13 που φορούσε κανονικά σαν 1.3). Βέβαια λίγο πριν το τρακάρω και το παρατήσω, σκεφτόμουν να ψάξω για 14' Fiat μιας και τα καλά λάστιχα στις 13' είχαν εξαφανιστεί και μόνον η Bridgestone και οι Κορεάτες επέμεναν ακόμη.
Οταν πήρα το Υ και είδα πως για 1240 κ.εκ και 86 ίππους είχε λάστιχο 195/50/15, θεώρησα πως θα σέρνεται και στην πρώτη ευκαιρία θα μίκραινα λίγο το πλάτος. Μου κόπηκε η όρεξη όταν είδα πως το φθηνότερο στην αγορά ήταν ακριβώς σ'αυτή τη διάσταση, επομένως έβαλα την ίδια ακριβώς, αφού τελικά δεν ήταν και τόσο αργό όσο νόμιζα (αντιθέτως... )!
Είμαι σίγουρος πάντως πως με σκάρτα 900 κιλά και 86 ίππους χωρίς ηλεκτρόγκαζο, αν του έβαζα ένα 175/50/14 πχ, θα σκότωνε πολλά πολύ ισχυρότερα!Οσοι δεν πιστεύουν, ας δουν γιατί στην πίστα, όλοι σχεδόν οι Rallάκηδες κλπ έχουν τις μαμά σιδερένιες 14' ή έστω τις 14' του GTI...
Είναι απίστευτο το πόσο χάνει σε σπιρτάδα το αυτοκίνητο με την αύξηση της διαμέτρου του τροχού.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εκείνο με τα 2πλοφάναρα ούτε η μαμά τερέζα θα το άρεζε.εμενα μου αρεσει μπρος πισω
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
Εκείνο με τα 2πλοφάναρα ούτε η μαμά τερέζα θα το άρεζε.
εμενα μου αρεσει μπρος πισω
Πάντως είχε σπάσει ΟΛΑ τα ρεκόρ: πρέπει να είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ αυτοκίνητο, που ΜΑΜΑ, είχε 10 (δέκα) φώτα στην ...πρόσοψη!
-
Ο κουμπαρος μου εχει το face lift του πρωτου μοντελου. Πριν 4-5 χρονια πηρε το 1.6, εκεινο με τα 145 αλογα. Στην πορεια βρηκε ενα ολοιδιο κουπε με το πρωτο του αμαξι και το πηρε για ανταλλακτικα - του εχει βγει πολυ χρησιμο, καθως χρησιμοποιει το πρωτο του αμαξι για χωραφια κλπ. και ολο και κατι περνει απο το ενα για να βαλει στο αλλο.
Τωρα τελευταια τον βλεπω αγχωμενο για το ποτε θα βγει εκεινο το κουπε με τα 3000cc.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εκείνο με τα 2πλοφάναρα ούτε η μαμά τερέζα θα το άρεζε.
εμενα μου αρεσει μπρος πισω
Πάντως είχε σπάσει ΟΛΑ τα ρεκόρ: πρέπει να είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ αυτοκίνητο, που ΜΑΜΑ, είχε 10 (δέκα) φώτα στην ...πρόσοψη!
ε! μην τα παραλέμε...
Οτι φώτα έχουν όλα τα αυτοκίνητα έχει και το συγκεκριμένο κουπέ.Οταν τα φώτα είναι ενιαία ορισμένοι πάνε και τα αλλάζουν και τα κάνουν πολλαπλά. Αλλοι κάνουν το αντίθετο.
Στο συγκεκριμένο coupe η hyundai έβαλε ένα καινούριο φανό που ξεχωρίζει τα φώτα και το ρόλο τους. Τα φώτα ομίχλης παραμένουν ως έχουν κάτω χαμηλά, τα φώτα πορείας έχουν μεταφερθεί πάνω από τα φώτα ομίχλης.
Στο κεντρικό φανό είναι τα μεσαία και τα μεγάλα φώτα καθώς και τα φλας...
Θεωρώ ότι η καινοτομία είναι τα φώτα πορείας που είναι ενδιάμεσα και αυτά προκαλούν την αίσθηση... Αν δεν υπήρχαν τότε δεν νομίζω ότι θα υπήρχε θέμα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Hyundai Coupe/RD Tiburon, 1600cc/1800cc/2000cc 1996-1999:inlove:
Hyundai Coupe/RD2 Tiburon Facelift, 1600cc/1800cc/2000cc 2000-2001
το δευτερο οταν βγηκε για αρκετο καιρό νομιζα ότι ηταν το πρωτο με Bodykit και οχι το κανονικό που εβγαζε η Hyundai
-
Εχεις δίκιο...
Οι τολμηρές γραμμές, οι περίεργοι προφυλακτήρες μπρος πίσω με τα ξεχωριστά φώτα μάλλον φωτογραφιζουν body kit παρά εργοστασιακό look.
Αλλά αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο 'βελτιώθηκε σχεδιαστικά' από κάποιον βελτιωτικό Κορεάτικο οίκο...
-
Video με την τελική έκδοση του νέου Hyundai Genesis Coupe.
http://videos.streetfire.net/video/New- ... 154621.htm
-
Υπάρχουν μήπως φωτογραφίες του εσωτερικού?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Υπάρχουν μήπως φωτογραφίες του εσωτερικού?ναι υπάρχουν
-
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση...
Το εσωτερικό δεν είναι το καλό του σημείο,κατά την άποψή μου...
Εξωτερικά είναι ισορροπημένο πλέον...Σε τελική ανάλυση είναι ένα νόστιμο,αν και μεγάλο,κουπέ,πισωκίνητο με Τorsen μπλοκε ,με μεγάλο V6 κινητήρα,με πλήρως απενεργοποιούμενο ESP...
Αν είναι ικανοποιητικό στο δρόμο και στην τιμή κτήσης,θα είναι μια πολύ καλή αγορά για όποιον γενναίο το αποφασίσει... -
ο βασικός κινητήρας θα είναι 2.0T (215 hp)
-
και τιμη στο περιπου για την βασικη εκδοση?
-
Είναι πολύ νωρίς για τιμές. Το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι πως θα κοστίζει περίπου όσο ένα Mitsubishi Eclipse.
Για την ιστορία το Eclipse 2.4L στην Αμερική ξεκινάει από $20,649 ενώ το 3.8L από $24,149
http://www.mitsubishicars.com/MMNA/jsp/ ... ?loc=en-us
-
http://www.evo.co.uk/news/evonews/219093/hyundai_coupe.html
The new rear-drive Hyundai Coupe, launched at the New York show recently, wasn’t expected to come to the UK but now looks as if it will thanks to renewed Hyundai UK enthusiasm for the project. By using the UK Single Vehicle Approval loophole, up to 500 could be brought in, despite the car not meeting European pedestrian impact regulations.
The car comes with either a 210bhp 2-litre turbo engine or a 306bhp 3.8-litre V6. In a few months’ time a 375bhp V8 will be launched, aimed squarely at the Ford Mustang. Expect prices to start under £20,000 if and when it goes on sale here in the UK.
-
Yπαρχει τιποτα νεοτερο για το coupe? Ποτε θα ερθει, μοτερ, ιπποδυναμεις, τιμες πανω κατω? Ισχυει οτι θα φοραει 2λιτρο τουρμπο?
-
GENESIS COUPE SPECIFICATIONS
• Configuration: Front engine, rear-wheel drive
• Wheelbase: 2820 mm
• Overall length: 4630 mm
• Overall width: 1865 mm
• Overall height: 1380 mm
• Wheels: 18-inch or 19-inch five-spoke
• Engine types: 3.8-liter V6 or 2.0-liter 4-cylinder turbo
• Est. horsepower V6: 306 @ 6,000 rpm (regular fuel)
• Est. horsepower V6: 310 @ 6,000 rpm (premium fuel)
• Est. torque V6: 36 kg/m @ 4,700 rpm (regular and premium fuel)
• Est. horsepower 2.0t: 212 @ 6,000 rpm (regular fuel)
• Est. horsepower 2.0t: 223 @ 6,000 rpm (premium fuel)
• Est. torque 2.0t: 29 kg/m @ 2,500 rpm (regular and premium fuel)
• Block & head materials: aluminum for both engines
• Valvetrain: DOHC for both engines
• Valve timing: continuously variable valve timing for both engines (Dual for 2.0t)
• Estimated 0-60 mph V6: under 6 seconds
• Transmission types: 6-speed manual, 5-speed automatic (4-cylinder) or 6-speed manual, 6-speed automatic (V6)
• Front brakes: 12.6-inch (standard) 13.4-inch (Brembo package)
• Rear brakes: 12.4-inch (standard) 13.0-inch (Brembo package)
• Front calipers: single piston floating (standard), monobloc four-piston (Brembo package)
• Rear calipers: single piston floating (standard) monobloc four-piston (Brembo package)
• Limited slip differential (Optional)
• Est. top speed: 240 kph (V6), 220 kph (2.0t)
• Base curb weight: 1597 kg. (V6); 1548 kg. (4-cylinder) -
Ευχαριστω!
Ομορφο δειχνει αν και μεγαλο και βαρυ για τα γουστα μου!0-100 για τον 2λιτρο δεν αναφερει...Παντως αν η τιμη του ειναι προσιτη, θα με ενδιεφερε να ειμαι απο τους πρωτους που θα το αγορασουν για να αντικαταστησω το τωρινο μου lightweight κεντρομηχανο πισωκινητο παιχνιδι!!!!
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
... Ποτε θα ερθει, ...?Δεν θα έρθει ... Προορίζεται μόνο για USA ...
Για Europe η Hyundai σκέφτεται αν θα βγάλει ένα μικρό κουπέ...
Προς το παρόν το ποιο σίγουρο είναι να βγει το KIA Cee'd CabrioCoupe ... και τελικά αυτό να είναι το μικρό κουπέ του ομίλου ...
NEO HYUNDAI COUPE