-
Είμαι κάτοχος ενός megane 1.4 coupe και σκοπεύω να το αντικαταστήσω το 2006.Το budget μου είναι περίπου 25000 ευρώ. Οι τομείς στους οποίους δίνω σημασία είναι με σειρά αξιολόγησης:
-
Αξιοπιστία-ποιότητα
-
Επιδόσεις-κρατήματα
-
Χώροι-άνεση
-
Εξωτερικές διαστάσεις (πρέπει να ειναι περιορισμένες δηλαδή maximum μήκος περί τα 4.2 μέτρα )
Τα υποψήφια στα οποία κατέληξα είναι
VW Golf 2.0 Fsi
Toyota Corolla 1.8 T
Alfa Romeo 147 2.0Έχουν αποριφθεί αυτοκινήτα μεγαλύτερων διαστάσεων πχ Mazda3, Focus κλπ. μιας και το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί πρωτίστως μέσα στην πόλη αλλά βέβαια θα κάνει και τα ταξίδια του. Επίσης λύσεις όπως Ιbiza FR και Fiesta ST απορίφθηκαν γιατί παρά είναι sportive. Για να μην παρεξηγούμαι επιζητώ τις επιδόσεις αλλά και έναν πολιτισμένο χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.
Ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες και απόψεις για τα 3 υποψήφια αυτοκίνητα και οπωσδήποτε για οτιδήποτε ενναλακτικό έχετε να προτείνετε.
-
-
Είμαι κάτοχος ενός megane 1.4 coupe και σκοπεύω να το αντικαταστήσω το 2006.Το budget μου είναι περίπου 25000 ευρώ. Οι τομείς στους οποίους δίνω σημασία είναι με σειρά αξιολόγησης:
-
Αξιοπιστία-ποιότητα
-
Επιδόσεις-κρατήματα
-
Χώροι-άνεση
-
Εξωτερικές διαστάσεις (πρέπει να ειναι περιορισμένες δηλαδή maximum μήκος περί τα 4.2 μέτρα )
VW Golf 2.0 Fsi
Toyota Corolla 1.8 T
Alfa Romeo 147 2.0Έχουν αποριφθεί αυτοκινήτα μεγαλύτερων διαστάσεων πχ Mazda3, Focus κλπ. μιας και το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί πρωτίστως μέσα στην πόλη αλλά βέβαια θα κάνει και τα ταξίδια του. Επίσης λύσεις όπως Ιbiza FR και Fiesta ST απορίφθηκαν γιατί παρά είναι sportive. Για να μην παρεξηγούμαι επιζητώ τις επιδόσεις αλλά και έναν πολιτισμένο χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.
Ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες και απόψεις για τα 3 υποψήφια αυτοκίνητα και οπωσδήποτε για οτιδήποτε ενναλακτικό έχετε να προτείνετε.
-
-
-
Αξιοπιστία-ποιότητα
-
Επιδόσεις-κρατήματα
-
Χώροι-άνεση
-
VW Golf 2.0 Fsi
Toyota Corolla 1.8 T
-
-
έχεις απορρίψει το mazda και το focus λόγω διαστάσεων, αλλά βρίσκεις το golf και την corolla βολικά για την πόλη; Για ξαναρίξε μια ματιά στους τεχνικούς πίνακες οποιουδήποτε περιοδικού και τσέκαρε τις διαστάσεις όλων αυτών των μοντέλων...
Σε αυτά τα χρήματα, δε νομίζω να αγόραζα κάτι άλλο από το clio rs, κι ας πρόκειται να αντικατασταθεί σύντομα από το rs III...
Όσο για τα ibiza, fiesta, colt κ.λπ., όχι, δεν παραείναι sportive, και νομίζω ότι θα σου καλύψουν μια χαρά τις ανάγκες σου, αν και το clio είναι μια κλάση πάνω...
-
Από τα παραπάνω θα επέλεγα την 147 και δε θα έπαιρνα με τίποτα την Κορόλα.
Βλέπω δεν το αναφέρεις, και μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον...
Κοίτα και το C4 το δίλιτρο (3θυρο, VTS πρέπει να ονομάζεται). Είχα ακούσει πως κάνει 21.000 ευρώ το δίλιτρο!!!
-
Golf 2.0 FSI 5d 25.635 ευρώ
Corolla TSport 5d 26.203,00 ευρώΘα προτιμούσα το Corolla TS, είναι καλύτερο από τις απλές εκδόσεις, δεν απαιτεί σούπερ αμόλυβδη και έχει μεγάλη εγγύηση. Ο μοναδικός λόγος που θα πήγαινα στο Golf είναι το ότι έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα κι όχι τούρμπο (που θέλει ειδική μεταχείριση). Η 147 τρώει πολύ καύσιμο και στην πόλη θα ρουφάει τα άντερά της, γι'αυτό δεν την προτιμώ.
Εναλλακτικές στα πλαίσια του βαλαντίου σου και στις διαστάσεις που θες:
Citroen C4 VTS 3d 23.900 ευρώ
Opel Astra 1.8 Cosmo 5d 21.000 ευρώ
Opel Astra 1.8 GTC Cosmo 3d 21.000 ευρώ -
C4 διλιτρο!
-
impreza 2.0 atmosfaira fysika xwris deuteri skepsi , giati to mazda 3 pure ksefeugei ligo se timi...
-
Το impreza είναι 20 πόντους μακρύτερο από τα παραπάνω, όσο και το 3 sedan.
-
o oros 'amaksi polis' gia mena den yfistatai.....
den yparxei amaksi polis , gia tin poli typou athinas kai thessalonikis den endeikneintai amaksia , mono podarakia kai mmm ....egw vlepw ta 25000 xiliarika pou leei o filos kai proteinw. -
Σε αυτά τα χρήματα, δε νομίζω να αγόραζα κάτι άλλο από το clio rs, κι ας πρόκειται να αντικατασταθεί σύντομα από το rs III...
δε ξερω ποσο ακριβως το δινουν τωρα αλλα ειναι καλη λυση...αφου δε θες και μαουνα
και η σιτροεν ειναι καλη λυση..
-
Μονόδρομος.....Renault Clio Sport Cup Edition!!!!!!
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Μονόδρομος.....Renault Clio Sport Cup Edition!!!!!!+1
@ Adis: Εγω το εκλεισα με 24500 Ευρω κομπλε με πινακιδες κ τελη κυκλοφοριας πληρωμενα..
-
Γιατί δεν δίνετε βάση στα γραφόμενα του ενδιαφερόμενου;
ΔΕΝ θέλει 'πολεμικό' (γι'αυτό εξαιρεί FR, ST), θέλει ένα γρήγορο πολιτισμένο μικρομεσαίο με σχετικά συμμαζεμένες διαστάσεις. -
Ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις.
Έλεγξα τις διαστάσεις, οι τιμές αναφέρονται σε μήκος/πλάτος σε mm και έχουν ως εξής.
Golf 3θ/5θ 4204/1759
Corolla Τ 3θ/5θ 4200/1710
Alfa Romeo 147 3θ/5θ 4223/1729
Focus 3θ/5θ 4342/1840
Mazda 3 2.0 MZR Hatchback 4420/1755Μanosk το Corolla T δεν είναι turbo, σωστά;
Τα Αστρα GTC 1.8 είναι καλή περίπτωση αλλά αυτός ο ecotec να έβγαζε λίγο παραπάνω αλογάκια...To C4 είναι πολύ συμφέρουσα λύση αλλά δεν μου αρέσει το τρίθυρο...Αν προσφερόταν ο κινητήρας αυτός (2.0) στην πεντάθυρη έκδοση που είναι ωραιότερη για μένα, θα ήταν η πρώτη επιλογή μου.
Όσο για το Impreza μου αρέσει λόγω τεχνολογίας (τετρακίνηση-boxer) αλλά με χαλάει λόγω διαστάσεων και styling.
-
Αν δεν θέλει 'πολεμικό', τότε Citroen C4 VTS.-
ΠΟΛΥ καλή και η 147 2,0, γρήγορη και χωρίς προβλήματα πια. Διαφωνώ με την εμφάνιση της facelifted, αλλά οκ, γούστα είναι αυτά.BTW: η corollaTS ΔΕΝ είναι τούρμπο, αλλά επίσης ΔΕΝ παράγεται πια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το impreza είναι 20 πόντους μακρύτερο από τα παραπάνω, όσο και το 3 sedan.ναι αλλα οι 20 πόντοι ειναι γενικα χρησιμοι!
-
Ο χρήστης fozzie έγραψε:
VW Golf 2.0 Fsi
Toyota Corolla 1.8 T
Alfa Romeo 147 2.0
Έχουν αποριφθεί αυτοκινήτα μεγαλύτερων διαστάσεων πχ Mazda3, Focus κλπ. μιας και το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί πρωτίστως μέσα στην πόλη αλλά βέβαια θα κάνει και τα ταξίδια του. Επίσης λύσεις όπως Ιbiza FR και Fiesta ST απορίφθηκαν γιατί παρά είναι sportive. Για να μην παρεξηγούμαι επιζητώ τις επιδόσεις αλλά και έναν πολιτισμένο χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.Μονόδρομος.....Renault Clio Sport Cup Edition!!!!!!
+1
Eδώ απέριψε τα ibiza γιατί παραείναι sportive και εσείς του προτείνετε clio...
Eκτός τόπου και χρόνου...
Αnyway...
Φίλε fozzie,
θα σου προτεινα να μην απορρίψεις το Mazda3 γιατί είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και είναι στο μέγεθος του Golf και όχι μεγαλύτερο όπως γράφεις.
Επίσης η corolla TS δεν υπάρχει πια και επιπλέον αυτή με τον kompressor θα ξεπερνάει τα 31Κ.
Η 147 είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά δεν έχει χώρους...
Περίμενε να δεις και το δίλιτρο Leon Καθώς και την TFSI εκδοχή του με 185 άλογα που θα είναι στα 25Κ.
Με αυτο το τελευταίο, το Leon θα πρέπει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σου. Απλά περίμενε λιγάκι περισσότερο...Η κορυφαία έκδοση Sport Up με το δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ TFSI και απόδοση 185 ίππους ξεκινά από τα 25.300 ευρώ και περιλαμβάνει επιπλέον, σύστημα επικοινωνίας Bluetooth και ESP. Το τελευταίο διατίθεται και προαιρετικά σε όλες τις εκδόσεις με κόστος 500 ευρώ.
http://www.in.gr/auto/news/article.asp? ... tyID=46471
edit To C4 το έχω δει (παρατηρήσει θα έλεγα) από κοντά και δεν με πείθει καθόλου η ποιότητά του. Επίσης υστερεί σε χώρους και πρακτικότητα (βγαίνει μόνο 3θυρο)...
-
To δίλιτρο Golf θα είναι σε λίγο η χειρότερη ΑΓΟΡΑ (όχι το χειρότερο αυτοκίνητο) Απορρίπτεται λόγω GT
Με 25Κ θα χεις περισσότερα άλογα & ροπή, λιγότερα τέλη και χαμηλότερη -μάλλον- κατανάλωση.
Από τα υπόλοιπα μην απορρίπτεις Mazda 3 & Focus (κατά τα γνωστά) ή ακόμα και το απλό δίλιτρο Leon με ενδιαφέρουσα τιμή
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To δίλιτρο Golf θα είναι σε λίγο η χειρότερη ΑΓΟΡΑ (όχι το χειρότερο αυτοκίνητο) Απορρίπτεται λόγω GTΜε 25Κ θα χεις περισσότερα άλογα & ροπή, λιγότερα τέλη και χαμηλότερη -μάλλον- κατανάλωση.
Από τα υπόλοιπα μην απορρίπτεις Mazda 3 & Focus (κατά τα γνωστά) ή ακόμα και το απλό δίλιτρο Leon με ενδιαφέρουσα τιμή
Σωστά ξέχασα το GT. Ανάμεσα σε αυτό και στο Leon πρέπει να κινηθείς, με το golf να υπερτερεί από όλα (στα έξοδα) μιας και είναι 1400άρι...
Μικρομεσαίο 2λιτρο με 25000 ευρώ