-
Ερώτημα: Ποια σύγχρονα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται σιγά σιγά σε αυτοκίνητα θα θέλατε να θεωρούνται πια στάνταρ και να εξοπλίζουν όλο και πιο πολλά μοντέλα;
Κάνω το ξεκίνημα για να μπείτε στο κλίμα:
-
Ενδειξη της κατάστασης πίεσης ελαστικών στο ταμπλό + προειδοποίηση αν είναι κάτω από κάποιο όριο.
-
Σε δυνατό φρενάρισμα, η φωτεινότητα των κόκκινων φώτων να είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε ένα απαλό φρενάρισμα. Επίσης το πλάτος του κεντρικού κόκκινου φωτός να μεγαλώνει. (Υλοποίηση: BMW)
-
Σε απότομο φρενάρισμα, σύστημα ασφαλείας ώστε να ανάβουν αυτόματα τα alarm. (Υλοποίηση: Citroen αν δεν κάνω λάθος)
-
Head-Up Display των πολύ σημαντικών παραμέτρων ώστε να μην παίρνει κάποιος τα μάτια του από τον δρόμο. (Υλοποίηση: Corvette)
-
Κάποιοι radar detectors έχουν συστήματα που προειδοποιούν για κίνδυνο. Ιδανικά, σε περίπτωση ατυχήματος ή έργων στην εθνική, θα υπάρχει κάποιο όχημα (όπως ένα περιπολικό ή ένα αυτοκίνητο ασφαλείας όπως αυτό της Αττικής Οδού) που θα στέλνει σήμα κινδύνου και ο radar detector θα προεϊδοποιεί σχετικά, αρκετά πιο πριν.
Σημείωση: Οι radar detectors συνήθως έχουν και ανιχνευτές για το σήμα ή τα strobing lights που εκπέμπουν τα ασθενοφόρα και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Αυτό δεν το βρίσκω τόσο χρήσιμο γιατί αν δεν βλέπεις και αυτό πια... Ωστόσο, τα φανάρια θα έπρεπε να είναι πιο έξυπνα και να ανάβουν σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως γίνεται σε άλλες χώρες.
Αλλες ιδέες / σχόλια;
-
-
Ερώτημα: Ποια σύγχρονα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται σιγά σιγά σε αυτοκίνητα θα θέλατε να θεωρούνται πια στάνταρ και να εξοπλίζουν όλο και πιο πολλά μοντέλα;
-
Ενδειξη της κατάστασης πίεσης ελαστικών στο ταμπλό + προειδοποίηση αν είναι κάτω από κάποιο όριο.
-
Σε δυνατό φρενάρισμα, η φωτεινότητα των κόκκινων φώτων να είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε ένα απαλό φρενάρισμα. Επίσης το πλάτος του κεντρικού κόκκινου φωτός να μεγαλώνει. (Υλοποίηση: BMW)
-
Σε απότομο φρενάρισμα, σύστημα ασφαλείας ώστε να ανάβουν αυτόματα τα alarm. (Υλοποίηση: Citroen αν δεν κάνω λάθος)
-
Head-Up Display των πολύ σημαντικών παραμέτρων ώστε να μην παίρνει κάποιος τα μάτια του από τον δρόμο. (Υλοποίηση: Corvette)
-
Κάποιοι radar detectors έχουν συστήματα που προειδοποιούν για κίνδυνο. Ιδανικά, σε περίπτωση ατυχήματος ή έργων στην εθνική, θα υπάρχει κάποιο όχημα (όπως ένα περιπολικό ή ένα αυτοκίνητο ασφαλείας όπως αυτό της Αττικής Οδού) που θα στέλνει σήμα κινδύνου και ο radar detector θα προεϊδοποιεί σχετικά, αρκετά πιο πριν.
Σημείωση: Οι radar detectors συνήθως έχουν και ανιχνευτές για το σήμα ή τα strobing lights που εκπέμπουν τα ασθενοφόρα και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Αυτό δεν το βρίσκω τόσο χρήσιμο γιατί αν δεν βλέπεις και αυτό πια... Ωστόσο, τα φανάρια θα έπρεπε να είναι πιο έξυπνα και να ανάβουν σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως γίνεται σε άλλες χώρες.
Αλλες ιδέες / σχόλια;
-
-
-
-
-
-
-
Αλλες ιδέες / σχόλια;
-
-
Καινούργιο έξυπνο σύστημα cruise control που «κρατάει» την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα...
Όταν δοκίμασα το απλό cruise control πριν από χρόνια είχα πάθει πλάκα από την ευκολία του και το πόσο ξεκούραστο είναι.
-
Το σύστημα που έχουν οι Μ3 Ε46, που ανάλογα με το πόσο έχει ζεσταθεί το αυτοκίνητο, σε αφήνει να ανεβάσεις μέχρι τις ανάλογες στροφές.
-
Θα ήθελα όταν αφήνω το πόδι μου από το γκάζι να μην πατάει φρένο μόνο του το αυτοκίνητο, θα ήθελα να έχω αίσθηση στο τιμόνι όταν στρίβω, θα ήθελα να μην ανάβουν τα αλάρμ μόνα τους σε δυνατό φρενάρισμα γιατί το βουνό θα γίνει ντισκομπάλα στο τέλος. Υπάρχει τέτοια τεχνολογία σήμερα πουθενά; Μέχρι να βγει, θα μείνω με αυτό που έχω.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Θα ήθελα όταν αφήνω το πόδι μου από το γκάζι να μην πατάει φρένο μόνο του το αυτοκίνητο, θα ήθελα να έχω αίσθηση στο τιμόνι όταν στρίβω, θα ήθελα να μην ανάβουν τα αλάρμ μόνα τους σε δυνατό φρενάρισμα γιατί το βουνό θα γίνει ντισκομπάλα στο τέλος. Υπάρχει τέτοια τεχνολογία σήμερα πουθενά; Μέχρι να βγει, θα μείνω με αυτό που έχω.Πυρετος το Σαββατοβραδο
-
Να μου ψήνει καφέ το αυτοκίνητο
Σοβαρά τώρα αυτό που θα ήθελα(νομίζω ότι ήδη υπάρχει) είναι να ανάβεις καλοριφερ το χειμώνα και A/C το καλοκαίρι πριν μπεις στ' αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Να μου ψήνει καφέ το αυτοκίνητο
Σοβαρά τώρα αυτό που θα ήθελα(νομίζω ότι ήδη υπάρχει) είναι να ανάβεις καλοριφερ το χειμώνα και A/C το καλοκαίρι πριν μπεις στ' αυτοκίνητο.Τα τελευταία AUDI το έχουν ήδη υλοποιοημένο...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
-
Ενδειξη της κατάστασης πίεσης ελαστικών στο ταμπλό + προειδοποίηση αν είναι κάτω από κάποιο όριο.(με βαθμονόμηση δεκάτου )
-
Head-Up Display των πολύ σημαντικών παραμέτρων ώστε να μην παίρνει κάποιος τα μάτια του από τον δρόμο.
Αυτά τα 2 θα με ενδιέφεραν .... στο αυτοκίνητο μου
ΑΝ πρόκειται για 'λιμουζίνα' , οποιαδήποτε δεν ψήνει και Ελληνικό καφέ δεν μου κάνει
-
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Θα ήθελα όταν αφήνω το πόδι μου από το γκάζι να μην πατάει φρένο μόνο του το αυτοκίνητο, θα ήθελα να έχω αίσθηση στο τιμόνι όταν στρίβω, θα ήθελα να μην ανάβουν τα αλάρμ μόνα τους σε δυνατό φρενάρισμα γιατί το βουνό θα γίνει ντισκομπάλα στο τέλος. Υπάρχει τέτοια τεχνολογία σήμερα πουθενά; Μέχρι να βγει, θα μείνω με αυτό που έχω.
Πυρετος το Σαββατοβραδο
staying alive και ετσι
περα απο την πλακα , ΑΝ ειχα ενα αυτοκινητο προσωπικο δικο μου το οποιο να εκανε και κατι το παραπανω θα ηθελα διακοπτακι που να απενεργοποιει το ABS ......
-
- Αυτόματα φώτα. Τώρα με το C4 τα έχω εκτιμήσει δεόντως.
- Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες. Το ίδιο με πάνω.
- Cruise control. Ομοίως ( ). Είναι πραγματικά ξεκούραστο! Μου αρέσει, αν και δεν το περίμενα.
- Έξυπνο σύστημα πλοήγησης. Για να αποφεύγεις κίνηση, να κάνεις την ελάχιστη δυνατή διαδρομή, να μην χάνεσαι σε sic περιοχές, να βρίσκεις το δρόμο σου σε άγνωστα μέρη.
- Ένα καλό αυτόματο κιβώτιο, είτε συμβατικό 'από κάτω', είτε CVT, το οποίο θα με διευκολύνει στην κίνηση, αλλά δεν θα μου αφαιρεί τίποτα από τη manual λειτουργία, ίσα-ίσα που θα την κάνει πιο ευχάριστη.
- Ένα σύστημα που θα αναλύει τον σωματότυπό σου και θα 'καταλαβαίνει' τα.. γούστα σου για να σου φτιάχνει την τέλεια θέση οδήγησης, μετακινώντας όχι μόνο το κάθισμα και το τιμόνι, αλλά και τα πεντάλ.
- Ένα καλό ενιαίο σύστημα ελέγχου των περιφερειακών λειτουργιών του αυτοκινήτου (κλιματισμό, ηχοσύστημα, υπ. ταξιδίου, συσ. πλοήγησης, κλπ), ώστε να μην έχουμε ένα UI (user interface) για το ένα, και ένα άσχετο UI για το άλλο.
Αυτά προς το παρόν, δεν μου έρχονται άλλα. Από κάποιο σημείο ξέφυγα, αλλά.. το θέμα προσφέρεται!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Αυτά προς το παρόν, δεν μου έρχονται άλλα. Από κάποιο σημείο ξέφυγα, αλλά.. το θέμα προσφέρεται!Πολυ ολιγαρκη σε βρισκω...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Θα ήθελα όταν αφήνω το πόδι μου από το γκάζι να μην πατάει φρένο μόνο του το αυτοκίνητο...Ποιό αυτοκίνητο είναι αυτό που πατάει μόνο του φρένο?????
Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως, βλέπεις εμπόδιο ή στροφή και αφήνεις το γκάζι για να κόψει λίγο το αμάξι αλλά αυτό συνεχίζει να επιταχύνει....
-
6. Ένα σύστημα που θα αναλύει τον σωματότυπό σου και θα 'καταλαβαίνει' τα.. γούστα σου για να σου φτιάχνει την τέλεια θέση οδήγησης, μετακινώντας όχι μόνο το κάθισμα και το τιμόνι, αλλά και τα πεντάλ.στα ακριβά υπάρχει (μέχρι και καθίσματα που φουσκώνουν υπάρχουν) και με μνήμες, οπότε μόλις πατήσεις το ανάλογο κουμπί ρυθμίζεται αυτόματα.
Βέβαια έχει και την 'αστεία' πλευρά, προσπαθούσα να ρυθμίσω ηλεκτρικά μια φορά το δερμάτινο κάθισμα σε ένα Pr&@^#&( σταματημένος σε φανάρι και πατάω κατά λάθος τη μνήμη 1 κι άρχισα να απομακρύνομαι από το τιμόνι και τα pedal, τη στιγμή που άναψε πράσινο (ρόμπα )
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αυτά προς το παρόν, δεν μου έρχονται άλλα. Από κάποιο σημείο ξέφυγα, αλλά.. το θέμα προσφέρεται!
Πολυ ολιγαρκη σε βρισκω...
Ε, άμα έχεις δει κανένα minority report, αυτά είναι.. βασικά!!
Πάντως, όλα αυτά που έγραψα πρόσεξα να είναι άμεσα υλοποιήσιμα, και όχι επιπέδου.. minority report!
Άλλο ένα: κατευθυνόμενοι προβολείς, το οποίο προσφέρεται ήδη σε πάνω από ένα αυτοκίνητα.
-
Ε, άμα έχεις δει κανένα minority report, αυτά είναι.. βασικά!!Πάντως, όλα αυτά που έγραψα πρόσεξα να είναι άμεσα υλοποιήσιμα, και όχι επιπέδου.. minority report!
Άλλο ένα: κατευθυνόμενοι προβολείς, το οποίο προσφέρεται ήδη σε πάνω από ένα αυτοκίνητα.
από το 1967 στην DS για να μην πάμε πιο παλιά στο Tucker
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ε, άμα έχεις δει κανένα minority report, αυτά είναι.. βασικά!!
Πάντως, όλα αυτά που έγραψα πρόσεξα να είναι άμεσα υλοποιήσιμα, και όχι επιπέδου.. minority report!
από το 1967 στην DS για να μην πάμε πιο παλιά στο Tucker
Φαντάσου δηλαδή τι μούφες (εντάξει, μεταξύ άλλων) μας παρουσιάζουν σαν τρελή τεχνολογία τόσα χρόνια τώρα..
-
Σε ένα βιβλίο του Philip Dick (ίσως το blade runner, δεν θυμάμαι) περιγράφει μια εφεύρεση που είχε κάνει πλούσιο τον εφευρέτη της: Γυαλί που δεν επιτρέπει στο νερό να μείνει πάνω του. Θα καταργούνταν αυτόματα οι καθαριστήρες και θα είχαμε άψογη ορατότητα και στη βροχή.
-
Φαντάσου δηλαδή τι μούφες (εντάξει, μεταξύ άλλων) μας παρουσιάζουν σαν τρελή τεχνολογία τόσα χρόνια τώρα..
λίγες είναι οι νέες ιδέες κι οι περισσότερες έχουν να κάνουν με ηλεκτρονικά. Απλώς το marketing ανακαλύπτει τον τροχό κάθε φορά (πχ άμεσος ψεκασμός βενζίνης )
Χαρακτηριστικά σύγχρονης τεχνολογίας που θα θέλατε