-
Κάνουν πως κοιμούνται.
-
Αναφέρεσαι φαντάζομαι στα C4, Megane, 307, Focus, Astra
Το Astra που έχει φίλος εδώ και λίγους μήνες του έχει βγάλει διάφορα προβληματάκια και τρέχει συνέχεια στην αντιπροσωπεία.
Το Focus έχω την αίσθηση ότι υστερεί αρκετά και πάμε στα γαλλικά:
Το Megane που έχει εξίσου καλό κινητήρα θα το έπαιρνα για διαστημόπλοιο.
Με το 307 έχω ταξιδέψει και δε με κέρδισε ενώ το C4 με προβληματίζει, είναι πιο φτηνό από Corolla/Golf αλλά πιστεύω και κατώτερο. -
Θα ήθελα να μην υπερβώ τα 18 - 18.5 μαζί με τα διάφορα έξτρα (π.χ μεταλλικό χρώμα)
-
Τελικά πλάκα έχει.
Θα γράψω όμως μερικά πραγματάκια.
Το golf είναι καλύτερο αυτοκίνητο ΠΑΝΤΟΥ!
Αυτό δεν θα το έλεγα πριν να πάρω το RAV4, αλλά τώρα που έχω στην κατοχή μου ένα σύγχρονο TOYOTA και μπορώ να το συγκρίνω με ένα Golf IV του 98 αυτό το λέω χωρίς δεύτερη σκέψη.
Καλύτερη ποιότητα, καλύτερα υλικά πιο προσεγμένη κατασκευή, καλύτερο ηχοσύστημα, ηχεία κ.λ.π. Επίσης για το Golf ειδικά υπερτερεί στην οδική συμπεριφορά και στο τιμόνι
.
Από εκεί και μετά όμως η corolla είναι καλύτερη στην αξιοπιστία (βέβαια όχι τόσο όσο παλιότερα) και στις επιδόσεις πράγμα πολύ σημαντικό στα 1400κυβικά. Γιατί είσαι που είσαι αργός, ας είσαι τουλάχιστον όσο το δυνατόν λιγότερο...Δεν ξέρω τι επιδόσεις έχει ο 1.4 FSI αλλά αν είναι αποδεκτές πάρε το Golf FSI, διαφορετικά Corolla...
-
Ρε φιλε με 18Κ μπορεις να παρεις 1.6! Μπορεις να πας για C4(ακου κατωτερο ...) η ισως και για Mazda3 και τα δυο ομως οχι τις πιο πλουσιες εκδοσεις. Πηγαινε για 1.6!
-
[off topic] Εγω παντως θα κοιταζα και το Colt CZT στα 18κ..... [/off topic]
Αν περιοριζεσαι στα 2 προαναφερομενα αυστηρως,τοτε corolla....
-
GOLF ! Υστερεί μόνο στις επιδόσεις και στην αξιοπιστία (θεωρητικά) ! Υπερτερεί σε όλα τα άλλα !
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ρε φιλε με 18Κ μπορεις να παρεις 1.6! Μπορεις να πας για C4(ακου κατωτερο ...) η ισως και για Mazda3 και τα δυο ομως οχι τις πιο πλουσιες εκδοσεις. Πηγαινε για 1.6!Ακριβώς επειδή θα είναι πιο φτωχές οι εκδόσεις στο 1.6 και με δεδομένο ότι τα ταξίδια δε θα είναι και πάρα πολλά προτιμώ να πάρω ένα καλύτερο και με πιο πλούσιο εξοπλισμό 1.4
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ρε φιλε με 18Κ μπορεις να παρεις 1.6! Μπορεις να πας για C4(ακου κατωτερο ...) η ισως και για Mazda3 και τα δυο ομως οχι τις πιο πλουσιες εκδοσεις. Πηγαινε για 1.6!κριμα ρε γμτ μου να δωσει καποιος 18+ χιλιαρικα για 1.4.... αντε να ανοιξουν τα συνορα να δουμε καμια ασπρη μερα.
Συμφωνώ με τους παραπάνω.Θεωρώ ότι εφ' όσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα(κι εδώ απ' ότι βλέπω υπάρχει 18Κ) είναι κρίμα να αγοράζει κάποιος 1.4.Θα μου πεις με την ίδια λογική γιατί κάποιος αγοράζει μεσαίο 1.6;Και πάει λέγοντας.Ναι τα σύγχρονα 1.4άρια έχουν πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά από τα παλαιότερα αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ πιό βαριά(για λόγους παθητικής ασφάλειας).Θα μου πείτε τι κάθεσαι και μας γράφεις κοινοτοπίες,γνωστά όλα αυτά.Έλα ντε;Είναι το κόλλημά μου με την ενεργητική ασφάλεια.''Και αν εγώ οδηγώ ήρεμα;Και δεν κάνω προσπεράσεις παρά μόνο σε ιδανικές συνθήκες;''ΟΚ πάσο
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν ξέρω τι επιδόσεις έχει ο 1.4 FSI αλλά αν είναι αποδεκτές πάρε το Golf FSI, διαφορετικά Corolla...
άστο... το δικό σου είναι μάλλον πιο γρήγορο ούτε το κοντό κιβώτιο βοηθάει, οπότε Corolla (αφού είναι αυστηρά 1.4 και μεταξύ των 2)
-
Ο χρήστης zouzoulos έγραψε:
Αναφέρεσαι φαντάζομαι στα C4, Megane, 307, Focus, Astra
Το Astra που έχει φίλος εδώ και λίγους μήνες του έχει βγάλει διάφορα προβληματάκια και τρέχει συνέχεια στην αντιπροσωπεία.
Το Focus έχω την αίσθηση ότι υστερεί αρκετά και πάμε στα γαλλικά:
Το Megane που έχει εξίσου καλό κινητήρα θα το έπαιρνα για διαστημόπλοιο.
Με το 307 έχω ταξιδέψει και δε με κέρδισε ενώ το C4 με προβληματίζει, είναι πιο φτηνό από Corolla/Golf αλλά πιστεύω και κατώτερο.Εξαρτάται του πώς εννοείς φτηνότερο άρα κατώτερο...
Κάτι τέτοια κάνει η VW και έχει έτοιμα θύματα (no offence).Με 18-18,5Κ παίρνεις C4 1.6-liter SX Pack. Πλούσια εξοπλισμένο για τα λεφτά του (ενδεικτικά διζωνικό auto-clima, cruise control, auto lights, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, JBL r-cd με 6 ηχεία κτλ) και βέβαια φρέσκο σχήμα και καινούριο στην αγορά (μείον για Corolla και λίγο για το Golf).
Service ανα (λάδια) 10Κ χλμ και ανα 20Κ τα κανονικά.Εγώ προσωπικά το έχω από το Μάρτιο με κανένα πρόβλημα (πτου πτου) μέχρι στιγμής. Αλλά και σε φόρουμ που γράφω (όπως και ο enginekiller) σε δείγμα 25 αυτοκινήτων κανένα σοβαρό πρόβλημα.
Its ur choice.
Ολα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας είναι πλέον καλά απλά όλα έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα. Κατα την άποψή μου:
Golf -> ακριβό κόστος κτήσης και συντήρησης, μικρή εγγύηση
Corolla -> αδιάφορο αισθητικά, έρχεται ο αντικαταστάτης, ακριβούτσικο και αυτό, πορτ μπαγκαζ
Μegane -> ακριβά service, άσχημο, μικρή εγγύηση
C4 -> μικρή εγγύηση, νέο στην αγορά, αίσθηση επιλογέα, ημιάκαμπτος πίσω
Focus -> συντηρητική σχεδίαση, προβλήματα νεότητας, πισω ταμπούρα
Αstra -> μέτριοι κινητήρες, θέσεις μικροαντικειμένων μέσα, εργονομικές ατέλειες -
Αψογη παράθεση μειονεκτημάτων
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εξαρτάται του πώς εννοείς φτηνότερο άρα κατώτερο...
Κάτι τέτοια κάνει η VW και έχει έτοιμα θύματα (no offence).Δεν εννοώ ότι είναι κατώτερο επειδή είναι φθηνότερο. Ίσα ίσα που με τη citroen είμαι πολύ ευχαριστημένος όντας κάτοχος ενός μικρού saxo 1.1 το οποίο και θα κληρονομήσει η αδερφή μου.
Λέγοντας κατώτερο αναφέρομαι κυρίως σε ποιότητα κατασκευής αλλά και σε αξία μεταπώλησης κάτι που είναι σημαντικό για εμένα.
-
Αν προορίζεται για αυτοκίνητο πόλης και δεν έχεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον κινητήρα χάνεται το σημαντικό (για μενα) πλεονέκτημα της corolla.
Επίσης σωστά για μένα με την παραπάνω προϋπόθεση πας για full εξοπλισμένο 1.4 παρά για 1.6 . -
Σταμάτα την προπαγάνδα σου εγκάθετε!
Μεταξύ Γαλλων πρεπει να υπάρχει αλληλουποστήριξη....
-
Eμ,δεν είσαι στο PSA group
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Σταμάτα την προπαγάνδα σου εγκάθετε!
Μεταξύ Γαλλων πρεπει να υπάρχει αλληλουποστήριξη....
Και το δικό μου design disaster το έβγαλαν εδώ μέσα...τι να κάνουμε δεν είναι αγγελικά πλασμένος ο κόσμος μας.
-
design disaster η C4;
Και τι είναι ρε παιδιά design revival; Το Golf IV;
-
Κι αν μιλούσαμε για τις εκδόσεις 1.6 των δύο συγκεκριμένων μοντέλων ποιά η άποψη σας;
Επίσης πιστεύετε ότι αξίζουν τα 1.4 ή μήπως το 1.6 είναι μονόδρομος για αυτά τα αμαξώματα; -
Ο χρήστης zouzoulos έγραψε:
Κι αν μιλούσαμε για τις εκδόσεις 1.6 των δύο συγκεκριμένων μοντέλων ποιά η άποψη σας;
Επίσης πιστεύετε ότι αξίζουν τα 1.4 ή μήπως το 1.6 είναι μονόδρομος για αυτά τα αμαξώματα;στα 1.6 αλλάζουν κάπως τα δεδομένα, δεν θα ναι τόσο τσόντα η ψηφοφορία, άσε που μπορεί ν'αλλάξει κι όλας
Για μοναδικό αυτοκίνητο τα 1.6 είναι προφανώς καλύτερη λύση, ακόμα και 'γυμνά'
VW Golf 1.4 FSI vs Toyota Corolla 1.4