-
Δεν θυμάμαι να έχει συζητηθεί κάτι παρόμοιο:
Πιθανότατα θα έχετε αναρωτηθεί σχετικά με το ρόλο του χρήματος στη ζωή σας. Ίσως, ορισμένοι εξ υμών, έχετε ονειρευτεί πισίνες γεμάτες χρυσάφι, μπάτλερ, να ξεμεσιάζονται στις υποκλίσεις κάθε φορά που σας βλέπουν, βίλες διασκορπισμένες παντού στην υφήλιο, και λοιπά και λοιπά...
Άλλοι ίσως απλώς επιθυμούν την ασφάλεια, που παρέχει ένα σταθερό εισόδημα, χωρίς υπερβολικές καταστάσεις.Τελικά, το χρήμα κάνει όντως τη διαφορά, ή όσα βγάζουμε τόσα ξοδεύουμε, με την ανάλογη εξοικείωση κι εν τέλει απομυθοποίηση του πλούτου;
Ποιοί θεωρούνται πλούσιοι και ποιοί φτωχοί στις μέρες μας, κι επ' ευκαιρία, πόσο έχει αυξηθεί το χάσμα;
-
Πιθανότατα θα έχετε αναρωτηθεί σχετικά με το ρόλο του χρήματος στη ζωή σας. Ίσως, ορισμένοι εξ υμών, έχετε ονειρευτεί πισίνες γεμάτες χρυσάφι, μπάτλερ, να ξεμεσιάζονται στις υποκλίσεις κάθε φορά που σας βλέπουν, βίλες διασκορπισμένες παντού στην υφήλιο, και λοιπά και λοιπά...
Άλλοι ίσως απλώς επιθυμούν την ασφάλεια, που παρέχει ένα σταθερό εισόδημα, χωρίς υπερβολικές καταστάσεις.Τελικά, το χρήμα κάνει όντως τη διαφορά, ή όσα βγάζουμε τόσα ξοδεύουμε, με την ανάλογη εξοικείωση κι εν τέλει απομυθοποίηση του πλούτου;
Ποιοί θεωρούνται πλούσιοι και ποιοί φτωχοί στις μέρες μας, κι επ' ευκαιρία, πόσο έχει αυξηθεί το χάσμα;
-
-
Είσαι τρελός βρε, στις 3:30 το βράδυ ;;;;;;;
Από αύριο τέτοια θέματα
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Είσαι τρελός βρε, στις 3:30 το βράδυ ;;;;;;;Από αύριο τέτοια θέματα
-
Τώρα που είναι το 'αύριο', συζητάμε;
Λοιπόν, εγώ έχω παρατηρήσει το εξής:
Κάποτε την έβγαζα άνετα με 650-700 ευρώ το μήνα και πλήρωνα σπίτι-φαγητό-εξόδους (ως φοιτητής). Τώρα δεν μπορώ καν να σκεφτώ που τα πρωτοέδινα και με έφταναν...
Λίγο μετά, στην πρώτη μου δουλειά έπαιρνα 650 καθαρά το μήνα και με έφταναν (μη ρωτάτε πώς).
Τώρα, παίρνω περισσότερα και πάλι τα ξοδεύω. Συμπέρασμα;
Όσα και να βγάζεις ΔΕΝ σε φτάνουν!!!
Εν πάση περιπτώσει, αν είχα μερικά εκατ. ευρώ, θα έκανα πράξη κάποια απ' τα σχέδιά μου. Αυτό είναι όλο. Θα έπαιρνα μηχανή, θα άνοιγα 1-2 μαγαζιά που θέλω, θα έκανα μερικά ταξίδια. Δεν πιστεύω ότι θα άλλαζα χαρακτήρα και προσωπικότητα. Απλά η ζωή μου θα ήταν διαφορετική.
Το χρήμα είναι μέσο, όχι σκοπός! Αυτό νομίζω πρέπει να το θυμόμαστε!
-
Θυμαμαι τον αγροτη απο την Ροδο που κερδισε το τζακ-ποτ και την αλλη μερα πηγε στις ελιες του
Eαν ζεις στην Αθηνα τοτε δεν σε φτανουν ουτε τα λεφτα του Bill Gates.
Eαν ζεις στην επαρχια,μονο οι ρωσίδες μπορουν να στα φανε. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Όσα και να βγάζεις ΔΕΝ σε φτάνουν!!!
Το χρήμα είναι μέσο, όχι σκοπός! Αυτό νομίζω πρέπει να το θυμόμαστε!
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Νάσο.
Αν μάλιστα τα έσοδα αυξηθούν σταδιακά με τη πάροδο του χρόνου (φυσιολογικό) και ζεις και σε μεγαλούπολη ..... τότε σε αποροφά σιγά-σιγά το σύστημα.Μόνο αν σου έρθουν ξαφνικά χρήματα ή είσαι πολύ ολιγαρκής άνθρωπος
υπάρχει περίπτωση να σου μείνουν χρήματα. -
Το ρητό λέει ότι το χρήμα πολλοί εμίσησαν.... χωρίς να μας λέει που κρύβεται αυτή η πλειοψηφία. Στις μέρες μας και στην Ελλάδα αποκλείεται.
-
η πικρη αληθεια ειναι οτι χωρις χρημα δεν γινετε τιποτε στην ζωη αυτη. ολα χρειαζοντε λεφτα, το σπιτι , το αυτοκινητο, για να εχεις συζηγο--σχεση παλι λεφτα χρειαζοντε, το φαγητο.
αλλωστε αυτο ειναι και ο λογος που σηκωνομαστε το πρωι για να παμε στην δουλεια, που σπουδαζουμε κτλ κτλκατα την γνωμη μου μονο μια καλη φιλία ειναι δωρεαν και σου προσφερει πολλα.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
ειναι ενας μεγαλος μπιζνεσμαν (σαλονικιος....) που εχει κανει το εξης:πληρωνει κανονικοτατα μια μικρη ομαδα ανθρωπων που βρισκονται συνεχεια γυρω του για να τον επευφημουν. 'μα τι εξυπνος που ειστε', 'μα τι επιτυχημενος που ειστε', 'μα ποσα γνωριζετε'..................
απιστευτο ετσι?
-
Αν όντως τα έσοδά σου αυξάνονται σταδιακά, τότε αυξάνονται και τα έξοδα και διαφορά δεν καταλαβαίνεις. Μια ζωή είσαι στα ίδια. Τουλάχιστον για όσους έχουν σταθερό μηνιαίο εισόδημα.
Από εκεί και πέρα, ποιος θα έλεγε όχι στα πολλά λεφτά; Σίγουρα ένας απότομος πλουτισμός είναι ικανός να σου αποφέρει κάποια επιπλέον ευτυχία. Το αν η ευτυχία θα είναι μόνιμη ή παροδική, εξαρτάται από το τι άνθρωπος είσαι. Και φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να μη σου αποφέρει και τίποτα, αλλά βγάζω τρίτους παράγοντες (υγεία ή άλλα σοβαρότερα του οικονομικού θέματα) εκτός συζήτησης για να απομονώσουμε τα χρήματα.
-
Πάντως υπάρχουν πολλών ειδών έξοδα τα οποία έχουν υπετιμημένη σημασία. Μας έχουν μάθει σε ένα πρότυπο ζωής και βάσει αυτού ξοδεύουμε.
Μπορούμε και χωρίς αυτά τα έξοδα.Το είδος αυτών των εξόδων διαφέρει, ανάλογα τον ψυχισμό και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.
Επίσης πιστεύω ότι όσα περισσότερα χρήματα έχει κάποιος, τόσο περισσότερο ικανός και καλλιεργημένος πρέπει να είναι για να τα 'διαχειριστεί'. Κάτι σαν την εξουσία ένα πράγμα.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Πάντως υπάρχουν πολλών ειδών έξοδα τα οποία έχουν υπετιμημένη σημασία. Μας έχουν μάθει σε ένα πρότυπο ζωής και βάσει αυτού ξοδεύουμε.
Μπορούμε και χωρίς αυτά τα έξοδα.Το είδος αυτών των εξόδων διαφέρει, ανάλογα τον ψυχισμό και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.
Επίσης πιστεύω ότι όσα περισσότερα χρήματα έχει κάποιος, τόσο περισσότερο ικανός και καλλιεργημένος πρέπει να είναι για να τα 'διαχειριστεί'. Κάτι σαν την εξουσία ένα πράγμα.
Kαι επειδή αυτό είναι πολύ σημαντικό, για πείτε μερικά έξοδα που θα κόβαμε άνετα...
-
Οι διάφορες ηλεκτρονικές μαλακίες που είναι πανάκριβες και τις αγοράζεις επειδή σου την έδωσε.. Τελευταίο παράδειγμα : USB Flash 256 όταν μπορώ με το iPod (άλλο παράδειγμα) να κάνω το ίδιο πράγμα..
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Kαι επειδή αυτό είναι πολύ σημαντικό, για πείτε μερικά έξοδα που θα κόβαμε άνετα...Οι δικές μου αδυναμίες είναι μερικά gadgetάκια που αγοράζω πού και πού και δεν τα χρειάζομαι και τόσο πολύ.
Την ADSL δεν την αποχωρίζομαι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Το κινητό θα μπορούσα ίσως να το ρίξω στα 15 ευρώ (από 26-30 μου έρχεται).
Πέραν αυτών, τα υπόλοιπα έξοδά μου είναι αναγκαία...Ευτυχώς δεν είμαι καπνιστής...
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
ειναι ενας μεγαλος μπιζνεσμαν (σαλονικιος....) που εχει κανει το εξης:πληρωνει κανονικοτατα μια μικρη ομαδα ανθρωπων που βρισκονται συνεχεια γυρω του για να τον επευφημουν. 'μα τι εξυπνος που ειστε', 'μα τι επιτυχημενος που ειστε', 'μα ποσα γνωριζετε'..................
απιστευτο ετσι?
Εγώ αν είχα πολλά λεφτά,θα πλήρωνα έναν να μέ ξυπνάει κάθε πρωί στίς τεσσεράμισυ,καί μετά θα....ξανακοιμόμουνα!!!!
-
Τα έξοδα του κινητού. Κάποια στιγμή είχα φτάσει και τα 150€ με τα ηλίθια μηνύματα
Με το αυτοκίνητο όμως τώρα, έχουν σφίξει πολύ τα ζωνάρια... Μόνο τη βενζίνη δεν τσιγκουνεύομαι (πολύ). -
Eϊναι σημαντικό να καταφέρεις να μειώσεις τη σπατάλη.
Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεις ουσιαστικά τα έσοδά σου. Τι εννοώ;
Πάγια έξοδα: Ρεύμα π.χ., οικονομία στη χρήση, όχι φώτα αναμμένα όλη την ώρα σε όλο το σπίτι. Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος.Μια ποιοτική ζωή, δεν είναι συνυφασμένη με την ποσότητα, όπως υποδηλώνει και η ίδια η έννοια, αλλά με την ποιότητα. Να έχεις την οικονομική δυνατότητα, να κάνεις αυτό, που επιθυμείς, να έχεις χόμπι, και να ρίχνεις εκεί λεφτά.
Βέβαια, αυτό προυποθέτει ότι έχεις λύσει τις βασικές σου ανάγκες.Μια πρωτόλεια κλίμακα οικονομικής διαβάθμισης, φαίνεται να συνδέεται με την πραγματικότητα της ατομικής ανάπτυξης:
Πρώτα πρέπει να καλυφθεί η ανάγκη της επιβίωσης-στέγη, τροφή.
Δεύτερον, αφού έχεις καλύψει την πρώτη ανάγκη, περνάς στο επίπεδο της βελτίωσης του βιωτικού επιπέδου. Όπερ, ταξίδια, καλύτερο αυτοκίνητο, μεγαλύτερο σπίτι κλπ.Αφότου περάσεις και από αυτό το στάδιο, στοχεύεις στον πλούτο. Πλέον, επιθυμείς το καλύτερο στην ποσοτική και ποιοτική κλίμακα, έχοντας παγιωμένη την ψευδαίσθηση του ανικανοποίητου, επίπλαστο κληροδότημα του προηγούμενου σταδίου. Επιζητάς την υπερβολή, θες να διακριθείς μέσω της οικονομικής στου στάθμης στο κοινωνικό σύνολο.
Τέλος, αφότου κορεστείς από την υπεραφθονία αγαθών, (γιατί θα κορεστείς, είναι σχεδόν νομοτελειακό), αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η εξουσία επί των άλλων.
Αυτό το πρότυπο κλιμακωτής διαβάθμισης, δεν ισχύει βέβαια για όλους, ας μην γενικεύουμε, αλλά νομίζω σε αρκετούς.
Ειδικά σε εκείνους, που δεν έχουν την παιδεία και την γνώση, να δουν πέρα από την ύλη, να αντιληφθούν την έννοια του μέτρου σε συνδυασμό με τις πραγματικές επιθυμίες τους.
Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, πόσο θα μπορούσαμε να κατακρίνουμε την επιθυμία κάποιου, για άσωτο πλούτο, αφ ης στιγμής, μετέρχεται νόμιμα μέσα για την απόκτησή του; Δεν είναι απολύτως θεμιτό δικαιωμά του; Αναρωτιέμαι... -
Θα εκοβα ανετα τα διαφορα περιοδικα που διαβαζω (οχι τακτικα).
Θα εκοβα δυσκολα την ταση μου να βυθίζω βαναυσα το δεξι πενταλ.
Θα εκοβα ευκολα το κινητο, βαζοντας καρτα που δεν θα ανανέωνα ποτε.
Θα εκοβα ευκολα τις διακοπες σε ξενοδοχεια-δωματια.Γενικα δεν μπορω να πω οτι κανω κατι πολυεξοδο και σπαταλο συστηματικα.Σιγουρα θα μπορουσα να σωσω καποια ευρα απο εδω και απο εκει.Προς το παρον δεν χρειαζεται να ανησυχω για τα 'ψιλα'....
Gimme the money