-
dafuq
-
Αν εχεις μπλοκακι συχνα πληρωνεις εσυ το ΤΣΜΕΔΕ και οχι ο εργοδοτης
Τωρα για το ποσα ειναι καλα ή κακα,προσωπικα δεν εχω εικονα για το πως ειναι η αγορα εργασίας για καποιον που μπαινει σημερα,με 60%+ ανεργια στους νεους δεν θα ημουνα πολυ αισιοδοξος.Βασικοτερο προβλημα σημερα ειναι οχι το ποσα παιρνεις βαση της αρχικης συμφωνιας αλλα το αν τα παιρνεις ολα και στην ωρα τους, αντι για έναντι και υποσχέσεις -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Καλο η κακο τελικα;Οτι και να πω θα εχει αξια μονο για εμενα, οπως καταλαβαινεις, ο καθενας τα βλεπει διαφορετικα.
Αν δεν εχεις λεφτα πας, αν εχεις λεφτα ή τροπο να ζησεις δεν πας.
Αλλοι θα πηγαιναν με χαρα, αλλοι ουτε μία μερα, οχι τεσσερις, τι να πω. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μπορώ να έχω ένα παράδειγμα εταιρίας υψηλής τεχνολογίας, πάνω στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί η ανάπτυξη της Ελλάδας*, μπας κ μπορέσουμε να συνεννοηθούμε; Αν κάνω λάθος επί του θέματος, ο πρώτος που θα χαρεί θα είμαι εγώ.
*Γι' αυτό, δεν μιλάμε;Εγώ δεν πιστεύω ότι το νόημα είναι να βρούμε ένα μοναδικό κλάδο στον οποίο θα στηριχτεί η ανάπτυξη της ελλάδας. Γιατί δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει.
Μεταξύ των κλάδων στους οποίους θα μπορούσε να στηριχτεί είναι και αυτός όμως.
Είναι κατεξοχήν δημιουργικός και παραγωγικός. Και εξαγωγικός αν θες.
Έχουμε 'άπειρους' αποφοίτους ανώτατης παιδείας που καταλήγουν να απασχολούνται σε τετριμμένες μλκίες εσωτερικής κατανάλωσης
Έχουν (σχετικά) χαμηλότερες αρχικές ανάγκες κεφαλαίου και υποδομών.Τώρα, συγκεκριμένα παραδείγματα υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρα.
Πλατφόρμες, βιβλιοθήκες, marketplaces, παιχνίδια, ολοκληρωμένα, μέθοδοι παραγωγής, όργανα...Δεν θεωρώ ότι είναι τόσο εύκολο όσο παρουσιάζεται από μερικούς (αφού υπάρχει το ίντερνετς -> παγκόσμια και εγχώρια αγορά είναι κουλ ουάχατ), αλλά παρ' όλ' αυτά κάτι μπορεί να γίνει. Και ομολογουμένως γίνεται, αν κάτσεις να δεις πόσα 'incubators' 'funds' κλπ αρχίζουν να ξεπετάγονται. Μακρύς ο δρόμος ακόμα, αλλά...
Συμφωνώ απόλυτα.
Ξεκίνησα την κουβέντα με το σκεπτικό ότι έχω ακούσει εδώ μέσα 1000 φορές για τέτοιες εταιρίες (κ την ανυπαρξία τους, που οδηγεί σε αδυναμία απασχόλησης νέων επιστημόνων με υψηλό μισθό), ενώ ακόμα δεν έχω δει παράδειγμα δημιουργίας μιας τέτοιας εκτός του cmarin (ο οποίος την έκανε κ δεν μιλάει κ πολύ) κ δεν έχω ακούσει άλλη ιδέα.
Για μένα, ένας από τους βασικούς λόγους που δεν γίνεται τπτ σημαντικό, είναι η ανυπαρξία σχεδιασμού κ πολιτικής που θα καθιστούσε το 'έδρα: Ελλάς' ελκυστικό, αντίθετα γίνονται τα πάντα για να καταστεί αποκρουστικό κ αποτρεπτικό. 4 χρόνια κρίσης, ακόμα το one stop shop είναι θεωρία, οι υπηρεσίες που θα μπορούσαν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα πηγάδια δίχως πάτο, ο καθορισμός χρήσης γης ανέκδοτο, βιοτεχνικά πάρκα άλλο ανέκδοτο, οι αδειοδοτήσεις άλλο, το μητρώο αγροτών, το κτηματολόγιο, ..........
Ε, βγαίνεις εσύ (λέμε, τώρα) κ μου πετάς όλα εκείνα τα ξενόγλωσσα κ κάπως μου 'ρχεται, καταλαβαίνεις... -
Δεδομενου οτι σου πληρωνει το Τσμεδε αυτος, με 26% φορολογια στον ΕΕ ειναι 750 χοντρικα. Για 10ωρες περιπου την ημερα και ενδεχομενως Σαββατο. Το αν ειναι καλο η κακο το κρινεις.Είσαι σίγουρος; Νομίζω ότι μόνο στη μισθωτή εργασία σου πληρώνει (και μπορεί να δικαιολογήσει) το τσμεδε. Έτσι όπως το λες του κοστίζει πολλά, δηλ. 1000+φπα+τσμεδε =~1500.
Έχω την εντύπωση ότι είναι περισσότερο 1000-200(παρακράτηση φόρου 20%)- τσμεδε=~500 και όταν έρθει η ώρα της λυπητερής +60ε φορο +3ε εισφορά (μπορεί ναι μπορεί όχι, δε το ξέρω) + 130ε προκαταβολή φόρου (για κάθε μήνα αυτά) - ότι μαγικά κάνεις για έξοδα. Παίζει και το σενάριο του μοναδικού εργοδότη οπότε είναι λίγο καλύτερα από πλευράς φόρου. -
Ε το φπα δεν το πληρωνει αυτος, το συμψηφιζει με το ΦΠΑ που πρεπει να αποδωσει, που εχει παρει απ τους πελατες.
Οποτε του στοιχιζει 1200 περιπου το μηνα. Οσα θα επρεπε να παιρνει καθαρα ο εργαζομενος αν τον ειχε μισθωτο. Επιπλεον δεν εχει καμια υποχρεωση για δωρα, αποζημιωσεις ακομα και αδεια πολλες φορες δυσκολευεσαι να την παρεις γιατι δεν εισαι υπαλληλος. Επισης να θυμησουμε οτι δεν ειναι νομιμο να υπαρχει εξαρτημενη σχεση εργασιας με μπλοκακι.ΥΓ. και στις δυο τεχνικες εταιρειες που δουλεψα οταν ημουν σε συζητησεις μου ειπαν οτι θα δουλεψεις οπως θες, μπλοκακι η μισθωτος. Οταν πηγα για δουλεια δεν ειχα επιλογη
ΥΓ2. Μεχρι προτινος το να δουλευες με μπλοκακι σε αυτο το επιπεδο λεφτων σε τσακιζε η παρακρατηση φορου για τα τρεχοντα εξοδα του μηνα, αλλα σου ερχοταν σαν καλο δωρακι στο τελος του χρονου. Τωρα και αυτο κοπηκε και πρεπει να πληρωσεις και το επιπλεον 6%. -
Τα μπλοκακια πληρωνουν μονα τους τα ασφαλιστικα τους ταμεια (ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και δεν συμμαζευεται..).
-
Ναι ρε μονα τους τα πληρωνουν, το θεμα ποιος σου δινει τα λεφτα. Στην μια εταιρεια εκοβα 1100 τιμολογιο και το τσμεδε μου το εδιναν επιπλεον αυτου (κατι ειχαν μπερδεψει εκει μαλλον), στην δευτερη εταιρεια εκοβα 1400 και σε αυτα ηταν και το τσμεδε.
Ε στην δευτερη ελεγα οτι παιρνω 1250 οταν με ρωτουσαν ποσα παιρνεις, οχι 1400. Το ιδιο εγινε και με το τζμι κλαρκ. 1000 ηταν τα καθαρα για τη τσεπη του, προ παρακρατησης.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα.
Ξεκίνησα την κουβέντα με το σκεπτικό ότι έχω ακούσει εδώ μέσα 1000 φορές για τέτοιες εταιρίες (κ την ανυπαρξία τους, που οδηγεί σε αδυναμία απασχόλησης νέων επιστημόνων με υψηλό μισθό), ενώ ακόμα δεν έχω δει παράδειγμα δημιουργίας μιας τέτοιας εκτός του cmarin (ο οποίος την έκανε κ δεν μιλάει κ πολύ) κ δεν έχω ακούσει άλλη ιδέα.ε καλά, δεν είναι το 4τφ κριτήριο επιχειρηματικότητας στη χώρα
Υπάρχουν πάντως αρκετές προσπάθειες, και το τελευταίο διάστημα ξεπηδάνε πολλές ακόμα. Σαφώς και θα πάνε άπατες οι περισσότερες, αλλά έτσι παίζεται αυτό το παιχνίδι.Για μένα, ένας από τους βασικούς λόγους που δεν γίνεται τπτ σημαντικό, είναι η ανυπαρξία σχεδιασμού κ πολιτικής που θα καθιστούσε το 'έδρα: Ελλάς' ελκυστικό, αντίθετα γίνονται τα πάντα για να καταστεί αποκρουστικό κ αποτρεπτικό. 4 χρόνια κρίσης, ακόμα το one stop shop είναι θεωρία, οι υπηρεσίες που θα μπορούσαν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα πηγάδια δίχως πάτο, ο καθορισμός χρήσης γης ανέκδοτο, βιοτεχνικά πάρκα άλλο ανέκδοτο, οι αδειοδοτήσεις άλλο, το μητρώο αγροτών, το κτηματολόγιο, ..........
Ε, βγαίνεις εσύ (λέμε, τώρα) κ μου πετάς όλα εκείνα τα ξενόγλωσσα κ κάπως μου 'ρχεται, καταλαβαίνεις...Κάθε τομέας έχει διαφορετικές ανάγκες. Ας πούμε εσύ βρίσκεις μπροστά σου 'ο καθορισμός χρήσης γης ανέκδοτο, βιοτεχνικά πάρκα άλλο ανέκδοτο, οι αδειοδοτήσεις άλλο, το μητρώο αγροτών, το κτηματολόγιο', εγώ ούτε που θα τα συναντήσω ποτέ (ως πρόβλημα εννοώ). Θα βρω άλλα όμως, που ίσως δεν έχουν απασχολήσει εσένα.
Και κάποια θα τα βρούμε από κοινού (exΚΒΣ ) -
Για τον exΚΒΣ κ τα φορολογικά νομοσχέδια έχω γράψει τόσες φορές, που είπα να μην το ξαναγράψω σήμερα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η Τουρκια παντως πληρωνει τα εξοδα ενος συμφοιτητη μου εδω για να γινει επιστημονας και να παει πισω να δουλεψει οτι εμαθε εδω. Δεν ειναι κρατικος παρεμβατισμος αυτο; Δεν ειναι δημιουργια πελατιακων σχεσεων;
Αυτο ειναι επενδυση
Και πιθανως και λιγο κατασκοπειαΔεν σου λεει στα πληρωνω για να γυρισεις πισω να με ξαναψηφισεις. Πχ. Τα ιδια κανουν και τα εμιρατα. Λενε στον Εμιραιτιανο, πληρωνω την εκπαιδευση σου (σε οποιο πανεπηστημειο επιλεξεις και σε δεχθουνε ειτε εξωτερικο ειτε μεσα στα ΗΑΕ), αρκει να γυρισεις στην χωρα ΣΟΥ και να κανεις πραξη αυτα που εμαθες, και να συμβαλεις στην αναπτυξη της χωρας βαση του εργου που θα παραγεις.
Δεν ειναι πελατειακη σχεση ουτε κατασκοπιες και λοιπες θεωριες για να δικαιοηγουμε τα δικα μας τα στραβαδια που μας κυβερνανε..... Ειναι επενδυση για το μελλον μιας χωρας. -
Το επικροτω αυτο που κανουν, τα ερωτηματα μου ηταν ειρωνικα
Σκεψου ομως να αποφασιζε κατι τετοιο ο Παπανδρεου. Οι μη ΠαΣοΚ θα ελεγαν οτι σπουδαζει τα παιδια για να τον ξαναψηφισουν, το ΚΚΕ θα ελεγε οτι δημιουργοι σκλαβους το μελλοντος και τους δενει με δεσμα δινοντας του το τυρακι της δωρεαν εκπαιδευσης στο εξωτερικο, το Συριζα καπου εκει. Οι ΠαΣοΚοι θα επαιρναν τα λεφτα και δεν θα σπουδαζαν ποτε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τωρα στον Alpha, ο Σροιτερ εχει εκπομπη για ελληνες που δουλευουν ως ενοπλοι φρουροι πλοιων (μισθοφοροι vs. πειρατες). Γαμω τις δουλειες .Aστο Κων/νε. Ειναι καλα τα λεφτα που περνουν αυτοι οι ανθρωποι αλλα το κεφαλι τους παιζεται κορωνα γραμματα (απο επιλογη τους φυσικα).
Βεβαια ειναι και αυτη μια αλλη βιομηχανια, γιατι θα μπορουσε να ειχε καταπολεμηθει η πειρατια μια και καλη αλλα δεν συμφερει τους αλλους κλαδους που τρωνε ψωμακι απο τον φοβο των πειρατων.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Η Τουρκια παντως πληρωνει τα εξοδα ενος συμφοιτητη μου εδω για να γινει επιστημονας και να παει πισω να δουλεψει οτι εμαθε εδω. Δεν ειναι κρατικος παρεμβατισμος αυτο; Δεν ειναι δημιουργια πελατιακων σχεσεων;
Αυτο ειναι επενδυση
Και πιθανως και λιγο κατασκοπειαΔεν σου λεει στα πληρωνω για να γυρισεις πισω να με ξαναψηφισεις. Πχ. Τα ιδια κανουν και τα εμιρατα. Λενε στον Εμιραιτιανο, πληρωνω την εκπαιδευση σου (σε οποιο πανεπηστημειο επιλεξεις και σε δεχθουνε ειτε εξωτερικο ειτε μεσα στα ΗΑΕ), αρκει να γυρισεις στην χωρα ΣΟΥ και να κανεις πραξη αυτα που εμαθες, και να συμβαλεις στην αναπτυξη της χωρας βαση του εργου που θα παραγεις.
Δεν ειναι πελατειακη σχεση ουτε κατασκοπιες και λοιπες θεωριες για να δικαιοηγουμε τα δικα μας τα στραβαδια που μας κυβερνανε..... Ειναι επενδυση για το μελλον μιας χωρας. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
είναι ένας από τους top τουριστικούς προορισμούς του κόσμου (δέχεται ετησίως 3 φορές περισσότερους τουρίστες από τη Νέα Υόρκη).
αν αυτό ισχύει...
Που δυσκολεύομαι (εντάξει, έστω ελπίζω ) λίγο να το πιστέψω, εκτός κι αν προσμετρώνται και τα transit για ασία που κάθονται και 1-2 μέρες dubai.Kαι τα transit flights να μετρανε που μπορει καποιος να κατσει 1-2 μερες που ειναι το κακκο? Αυτοι δεν δεν θα αφησουν λεφτακια?
Επειδή αυτές τις μέρες ήμουν και λίγο τουρίστας στην πόλη, είδα πόσο μελετημένη είναι η όλη η ιστορία να κάνεις αυτό που ΔΕΝ κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα: να ξοδεύεις λεφτά και να το ευχαριστιέσαι και από πάνω.
γτπ είναι, αλλά τέλοσπάντων
Για εσενα μπορει. Για αλλους που ερχονται και ξαναερχονται και ξαναματα ερχονται επειδη ειτε τους αρεσε κατι και θελουν να το ξανακανουν, ειτε επειδη δεν προλαβαν να κανουν ολα αυτα που θα θελανε να κανουν, ο μετρητης γραφει επισκεψιμοτητα και ζεστα λεφτακια να κινειται το συστημα που λεγεται τουρισμος.
-
είπα εγώ ότι είναι κακό;
Απλώς αφενός μου φαίνεται περίεργο να είναι μεγαλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός το dubai από τη ΝΥ (ως προορισμός, όχι ως ενδιάμεση στάση ), αφετέρου είπα την προσωπική μου άποψη ότι θεωρώ πως είναι γτπ τουριστικός προορισμός. Το ότι κάποιοι πάνε και ξαναπάνε, δεν μου λέει και πολλά πάντως
-
Το επικροτω αυτο που κανουν, τα ερωτηματα μου ηταν ειρωνικαΣκεψου ομως να αποφασιζε κατι τετοιο ο Παπανδρεου. Οι μη ΠαΣοΚ θα ελεγαν οτι σπουδαζει τα παιδια για να τον ξαναψηφισουν, το ΚΚΕ θα ελεγε οτι δημιουργοι σκλαβους το μελλοντος και τους δενει με δεσμα δινοντας του το τυρακι της δωρεαν εκπαιδευσης στο εξωτερικο, το Συριζα καπου εκει. Οι ΠαΣοΚοι θα επαιρναν τα λεφτα και δεν θα σπουδαζαν ποτε.
Aυτο ειναι το κακκο ομως πλεον στην Ελλαδα ετσι σκατα που τα εχουμε κανει. Ολα τα κοιταμε με καχυποψια, και πως θα το παρουνε τα γαμωμοκομματα και πως θα μας τα σερβιρουν τα γαμωκαναλα.....
Α και που εισαι... Αν δεν πας να δουλεψεις πισω στην χωρα σου πρεπει να τους επιστρεψεις / ξοφλησεις τα λεφτα που ξοδεψαν πανω σου. Τι δεν εχεις? Μαφι μουσκιουλα χαμπιμπι. Δουλεψε και θα κραταμε απο τον μισθο σου....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
είπα εγώ ότι είναι κακό;Απλώς αφενός μου φαίνεται περίεργο να είναι μεγαλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός το dubai από τη ΝΥ (ως προορισμός, όχι ως ενδιάμεση στάση ), αφετέρου είπα την προσωπική μου άποψη ότι θεωρώ πως είναι γτπ τουριστικός προορισμός. Το ότι κάποιοι πάνε και ξαναπάνε, δεν μου λέει και πολλά πάντως
Και του Νασσου και εμενα περιεργο μας φαινοτανε στην αρχη, αλλα μολις ερθει οικογεννεια και φιλοι και πρεπει να τους κανεις τον ξεναγο, και κανεις πραγματα τα οποια δεν ειχες κανεις σαν μονιμος κατοικος (δηλαδη τουρισμο) γιατι απλα δεν εχεις χρονο ουτε να κλασεις (Τουλαχιστον στην δικια μου δουλεια, αλλα νομιζω και ο Νασσος τα ιδια ειναι απο αποψη ωραριου και φορτου εργασιας) παρατηρεις τι καλο project εχουνε κανει και ποσο καλη δουλεια πανω στο marketing της χωρας. Ενω η Ελλαδα πληρωνει για Harlem Shake στο Λονδινο και banners που λενε visit Greece ή live your myth in Greece. Και ερχοντε οι τουριστες να live their myth και περνουν τα αρχιδια μας ως ανταλαγμα. Ορισμενους μαλιστα τους λεμε/κανουμε να μην ξαναρθουν κιολας.....
Και βεβαια γνωμη σου και δεν θα σου επρεπε να σου λεει οτι ξαναπηγαινε ρε μαλακα. αφου ειναι ωραια. Φαντασου ομως ποσοι ειχαν την αντιθετη αποψη απο εσενα και να δουλευει κορδελα η βιομηχανια του τουρισμου εδω κατω.... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Τωρα στον Alpha, ο Σροιτερ εχει εκπομπη για ελληνες που δουλευουν ως ενοπλοι φρουροι πλοιων (μισθοφοροι vs. πειρατες). Γαμω τις δουλειες .
Aστο Κων/νε. Ειναι καλα τα λεφτα που περνουν αυτοι οι ανθρωποι αλλα το κεφαλι τους παιζεται κορωνα γραμματα (απο επιλογη τους φυσικα).
Βεβαια ειναι και αυτη μια αλλη βιομηχανια, γιατι θα μπορουσε να ειχε καταπολεμηθει η πειρατια μια και καλη αλλα δεν συμφερει τους αλλους κλαδους που τρωνε ψωμακι απο τον φοβο των πειρατων.
interesting
που ψαχνω? -
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιός φυσιολογικός άνθρωπος θέλει να κάνει διακοπές μέσα σε φούρνο και πάει εκεί κάτω...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....