-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Απορία 1:
Μισθοί έπεσαν, συντάξεις παίρνει ο διάολος, το ΤΕΒΕ θα πέσει, επί τέλους? Πάνω από 400 Ε τον μήνα, πόσοι ασφαλισμένοι του μπορούν πλέον να πληρώνουν?Είναι εκτός τόπου και χρόνου, το είπαμε. Αυτούς που μπορούν ακόμα να πληρώνουν τέτοια ποσά, καλύπτοντας και μέρος αυτών που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο 'άντε και γ@μηθείτε κι εσείς και το ταμείο σας' και στο να βρουν τρόπους να δουλεύουν με μαύρα, να κόβει κάποιος άλλος αποδείξεις, κλπ.
Θα ήθελα να ήξερα: Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν που οδηγεί αυτή η κατάσταση? ΤΙ πρέπει να γίνει δηλαδή, να σταματήσουν ΟΛΟΙ να πληρώνουν εισφορές και να τους βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό (ή σοβαρευτείτε, ή κλείστε το)?
-
Πήγα στον ΟΑΕΔ για να καταθέσω την απόλυση υπαλλήλου απο τη Βουλγαρία και μου ζητήσανε Δελτίο Καταγραφής Πολίτη χώρας μέλους Ε.Ε.
Τί είναι αυτό και άν δέν έχει πώς μπορεί να το βγάλει?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πήγα στον ΟΑΕΔ για να καταθέσω την απόλυση υπαλλήλου απο τη Βουλγαρία και μου ζητήσανε Δελτίο Καταγραφής Πολίτη χώρας μέλους Ε.Ε.Τί είναι αυτό και άν δέν έχει πώς μπορεί να το βγάλει?
Oταν τον προσελαβες δε στο ζητησαν?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φίλος μου δουλεύει σε γνωστό κατάστημα της Πάτρας. Εκεί τους είπαν πως θα τους κάνουν την μείωση 22%('δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς') αλλά, επειδή είναι μεγαλόψυχοι('έχουμε τη δυνατότητα για αυτή την χρονιά') θα τους δίνουν τα χρήματα που χάνουν από την μείωση 'μαύρα'...
Οποτε πληρωνουν λιγοτερες εισφορες στο Ικα;
Σαφως...
Αλλα αφου τους τα δινει εστω και μαυρα καλα,ειναι...ομως τους προετοιμασε για του χρονου...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πήγα στον ΟΑΕΔ για να καταθέσω την απόλυση υπαλλήλου απο τη Βουλγαρία και μου ζητήσανε Δελτίο Καταγραφής Πολίτη χώρας μέλους Ε.Ε.Τί είναι αυτό και άν δέν έχει πώς μπορεί να το βγάλει?
Μαλλον ειναι καποιο νεο χαρτι που χρησιμευει στο να μην μπορεις να τον απολυσεις και αρα να πληρωνεις εσαει εισφορες
Ξεκινα απο εδω μηπως βγαλεις καμια ακρη: http://www.astynomia.gr/index.php?optio ... =646&lang= -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εχει την κιτρινη ταυτοτητα;
-
Ok, βρήκαμε τι είναι αυτό. Αντί για άδεια εργασίας όσοι είναι απο την ΕΕ παίρνουν απο την αστυνομία αυτό το δίπτυχο, το οποίο δέν λήγει ποτε. Δέν γράφει πάνω Δελτίο Καταγραφής Πολίτη... επι λέξει γι αυτό δέν μπορούσα να το βρώ στο google.
Μα΄λλον αυτό εννοείς κίτρινη ταυτότητα BILL?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ok, βρήκαμε τι είναι αυτό. Αντί για άδεια εργασίας όσοι είναι απο την ΕΕ παίρνουν απο την αστυνομία αυτό το δίπτυχο, το οποίο δέν λήγει ποτε. Δέν γράφει πάνω Δελτίο Καταγραφής Πολίτη... επι λέξει γι αυτό δέν μπορούσα να το βρώ στο google.Μα΄λλον αυτό εννοείς κίτρινη ταυτότητα BILL?
Nαι αυτο.Οντως δεν εχει ληξη .Συγκεκριμμενα γραφει 'βεβαιωση εγγραφης πολιτη κρατους μελους της ΕΕ' .
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Απορία 1:
Μισθοί έπεσαν, συντάξεις παίρνει ο διάολος, το ΤΕΒΕ θα πέσει, επί τέλους? Πάνω από 400 Ε τον μήνα, πόσοι ασφαλισμένοι του μπορούν πλέον να πληρώνουν?Πλάκα πλάκα, εμένα μου ήρθε 30 ευρώ λιγότερο αυτό το δίμηνο (1ος-2ος)...
Μη χαιρεσαι, ειναι επειδη ο Φεβρουαριος ειναι κουτσουρεμενος μηνας
-
Εγω δεν ξερω τι μου γινετε με το ΟΑΕΕ εω μεινει στα αναδρομικα αυξητικα τελη και σε 3 τελευταία απλήρωτσ δίμηνα. γυρω στο 1800 λογαριασμο.... Που να τα βρω τα λεφτα. Απο την αρχη του χειμωνα, τετοιο τζίρο δεν εκανα...Και να παρω κανα διχλιαρο τωρα απο κατι δουλειες, που να τα 'κολλησω'. ΕΕ σου λεει μετα, οσοι πιαστηκαν με δουλειες καλες, εχουν. Γω δεν πιαστηκα και δεν προλαβα να ανοιξω το κύκλο μου και 'πιαστηκα' στη κρίση!
-
Ρώτα τους για διακανονισμό, με πρόσφατη ρύθμιση γλιτώνεις τουλάχιστον τις προσαυξήσεις ή μεγάλο μέρος αυτών (αναλόγως του πόσο θα 'απλώσεις' την πληρωμή).
-
το νέο τραγελαφικό.
όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω πως να πληρώνεις εισφορές διμήνου 700+ € ...+την δόση ρύθμισης... το ποσό αντιπροσωπεύει τις νέες μηνιαίες αποδοχές....τρελές εισφορές για ένα σύστημα υγείας που υποβαθμίζεται και μελλοντικές συντάξεις που θα είναι κλάσματα των χθεσινών.
δεν θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν? αποτελεί ακόμη ένα αρνητικό παράγοντα για την οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.
-
Μπα, δεν έχουμε ανάγκη εμείς.
-
Καλά είναι δυνατό να είστε δυσαρεστημένοι;;;;
Αφού θα πάρετε σύνταξη (οι μεγαλύτεροι στα 85, οι μικρότεροι στα 185) βαρβάτη (κανένα 300άρι και πολλά σας είναι) και επιπλέον έχετε το πιο γαμάουα σύστημα υγείας στον κόσμο όλο!
Αυτός ο Έλληνας, ανικανοποίητος πάντα βρε παιδί μου...
Η κατάσταση είναι βέβαια για κλάματα, αλλά πρέπει που και που να κάνουμε και λίγο πλάκα...
@nek: Κι εγώ εκεί που είσαι είμαι... Αν και πλέον έχουν πρόβλημα και επαγγελματίες με 40χρόνια ιστορία και όνομα στην αγορά (και μιλάω με συγκεκριμένα παραδείγματα στο μυαλό μου).
-
http://www.athensnews.gr/portal/1/54169
Basically I would say that if we look at what has happened in the last two years since the programme started, and what will happen until the end of the second programme, I think terms of reduction in unit labour costs, roughly speaking I would say maybe we are half way,' Matthias Mors the told a briefing in Brussels.
ε ρε γλεντια οχι αστεια,και αυτο θα ερθει πακετο με την καταργηση καθε αφορολογητου ποσου
Οι εργαζομενοι πρεπει να παρουν ειτε μία visa για αλλη χωρα ειτε το δικράνι,τριτη επιλογη δεν ωφελει σε κατι. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Απορία 1:
Μισθοί έπεσαν, συντάξεις παίρνει ο διάολος, το ΤΕΒΕ θα πέσει, επί τέλους? Πάνω από 400 Ε τον μήνα, πόσοι ασφαλισμένοι του μπορούν πλέον να πληρώνουν?Πλάκα πλάκα, εμένα μου ήρθε 30 ευρώ λιγότερο αυτό το δίμηνο (1ος-2ος)...
Σου ήρθε λιγότερο Μάρκο διότι τα τελευταία δίμηνα σε είχαν βάλει και πλήρωνες και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ τέλη υπέρ του 'ειδικού λογαριασμού ανεργίας για χορήγηση βοηθήματος σε περίπτωση διακοπής επαγγέλματος βάση άρθρου 44, Ν.3986/2011'.
Δε σου έκαναν καμία μείωση (ούτε και σε κανέναν άλλο).[EDIT: μεταφέρω τη συνέχεια του post στη συζήτηση περί ασφαλιστικών ταμείων, εδώ: viewtopic.php?f=13&t=17395&start=240 ]
-
δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά έχει έκθεση με φ/κα και ολίγα πέλετ στο εξπο στην ανθούσα...
ορισμένοι καταπληκτικοί επαγγελματίες του χώρου με πλούσιες γνώσεις αλλά και οι πλέον γραφικοί ελλναράδες τσομπάνιδες με το τσιγγάρο στο χέρι ...
αφτερ ολ αξίζει
-
http://news247.gr/ellada/eidiseis/dhmos ... 94566.html
Εξάγουμε το καλύτερο προϊόν. Panosss λαμβάνει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://news247.gr/ellada/eidiseis/dhmosioys_ypallhloys_apo_thn_ellada_zhta_h_kupros.1694566.htmlΕξάγουμε το καλύτερο προϊόν. Panosss λαμβάνει;
Μακροχρόνια απόσπαση με ... διπλούς μισθούς και αρκετά άλλα προνόμια και ευκολίες.
Συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στον στρατό με μεγάλη επιτυχία.
Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε να συμβαίνει και στον τομέα της Εκπαιδευσης με καθηγητές και δάσκαλους ... επίσης με μεγάλη επιτυχία!Panossssssssssssssss ... πέστα τωρα!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://www.athensnews.gr/portal/1/54169Basically I would say that if we look at what has happened in the last two years since the programme started, and what will happen until the end of the second programme, I think terms of reduction in unit labour costs, roughly speaking I would say maybe we are half way,' Matthias Mors the told a briefing in Brussels.
ε ρε γλεντια οχι αστεια,και αυτο θα ερθει πακετο με την καταργηση καθε αφορολογητου ποσου
Οι εργαζομενοι πρεπει να παρουν ειτε μία visa για αλλη χωρα ειτε το δικράνι,τριτη επιλογη δεν ωφελει σε κατι.Κανένας δεν το πρόσεξε;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....