-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σου ζήτησα να προτείνεις κάτι και τι μου προτείνεις, να καταγγείλω το δάσκαλο ότι τι ? Οτι 'λείπει πολλές μέρες' ? Και μέχρι να ευδοκιμήσει η καταγγελία εγώ να παίρνω άδειες ε ?Επειδή συμφωνώ ότι ό,τι περιμένω από τους άλλους το περιμένω πρώτα από μένα, έχω ήδη απαντήσει, ότι παρότι είναι θεωρητική συζήτηση, αν ήμουν νηπιαγωγός και συνέβαινε αυτό, θα έκανα τουλάχιστον 1 μέρα την καρδιά μου πέτρα (ξέρω, είναι τόσο τραγικά δύσκολο ) να μείνω μέχρι τις 4 για να βοηθήσω 20 γονείς να βρουν μια λύση για τις επόμενες μέρες.
Αν σου φαίνομαι τόσο παράλογος, ΟΚ, τι να πω.
Αν το έκανε για να βοηθήσει, ΟΚ. Αν το έκανε για να μην απολυθεί, ΟΧΙ. Αυτό λέω.
Στον ΙΤ θα το έκανε με το φόβο της απόλυσης. Γενικώς, το να δουλεύει κάποιος δωρεάν και για την εξυπηρέτηση άλλων, δεν το βρίσκω σωστό. Είναι στην διακριτική του ευχέρεια να το κάνει μια φορά, σύμφωνοι. Αλλά το να λες πως το ίδιο δεν θα συνέβαινε στον ΙΤ, όταν ξέρεις γιατί δεν θα συνέβαινε, είναι άλλο.Όπως και να 'χει, μην κουράζουμε τους υπόλοιπους.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι εκφράζω την άποψη τουλάχιστον άλλων 10 ατόμων (όλοι μαζί την ίδια ώρα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο) που όλοι διαμαρτυρηθήκαμε 'ρε παιδιά, δεν μπορεί τουλάχιστον για σήμερα (ΟΚ για αύριο θα είμαστε προειδοποιημένοι) να μείνει η πρωινή δασκάλα, θα πρέπει όλοι να παρατήσουμε τις δουλειές μας για να μην ξεβολευτεί η πρωινή δασκάλα'.
Οπότε είσαι λάθος. Εσύ μίλησες σωστά για ισορροπία και γω σου βάζω στη ζυγαριά τις δουλειές (και το βόλεμα, αν θέλεις) 10+ ατόμων και από την άλλη τις δουλειές (ποιές ? αυτή είναι η δουλειά της...) και το βόλεμα 1 ατόμου. Και συ βρίσκεις ότι η ισορροπία είναι από την πλευρά του ενός. ΟΚ.Αν σε προσέβαλα με αυτό που είπα πιο πριν ζητώ συγνώμη. Δεν ήμουν και πολύ συγκεντρωμένος εκείνη την ώρα γιατί έβλεπα F1 .
Στο θέμα μας: Στο ξαναλέω, εγώ είμαι μαζί σου και έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι. Αλλά όταν ο νόμος δεν προβλέπει το 8ωρο σε νηπιαγωγείο (από μία νηπιαγωγό μόνο) και όταν επίσης δεν πληρώνεται υπερωρίες, δεν θεωρείς ότι είναι λίγο παράλογο να ζητάς από την νηπιαγωγό να κάτσει επιπλέον 4 ώρες;
Όταν λοιπόν έχεις στην ζυγαριά από την μια, τις δουλειές των 10 και από την άλλη την μη νόμιμη και απλήρωτη δουλειά της μιας προς τα που γέρνει η ζυγαριά;
Αν ισχύσει κάτι διαφορετικό το συζητάμε αλλά μέχρι τότε ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Στο χέρι μας (σας) είναι να αλλάξει το σύστημα και να γίνει καλύτερο τόσο προς τους γονείς όσο και προς τους νηπιαγωγούς.Αλήθεια είσαι νηπιαγωγός ή εκπαιδευτικός γενικά ?
Είχα δώσει μια φορά ΑΣΕΠ αλλά μπα.. Η κοπέλα μου είναι νηπιαγωγός και γι'αυτό πέρνω το θάρρος και γράφω.
-
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τς Νασο,πολλοι δεν μπορειτε να καταλαβετε ποσο προβλημα ειναι να μαθεις στις 8,15 το πρωι οτι θα πρεπει να παραλαβεις το παιδι στις 12 αντι για τις 4 του ολοημερου.Εγω φευγω ταξιδι,και η γυναικα μου που δουλευει στα 17χλμ απο το σχολειο εχει επιθεωρηση απο ορκωτους.Τι να πει στο αφεντικο της,και τι να πω εγω στο αφεντικο μου? Στα παπαρια μου τα 300 ευρω αεροπορικα που πληρωσες?Η πες στους οπκωτους να ερθουν αυριο,γιατι αρρωστησε η δασκαλα του παιδιου μου?
το προβλημα δεν ειναι οτι γινεται 1 ή 2 φορες το χρονο αυτο.Γινεται αρκετα συχνα(σιγουρα καθε μηνα χωρις να κραταω ημερολογιο) και καπου σε βαζει σε σκεψεις εαν οι εκπαιδευτικοι στη χωρα μας ειναι τοσο ''φιλασθενοι''
Κατι αλλο που ενισχυει ''οτι ειναι στα αρχιδια τους'' ειναι επισης η ειδοποιηση οτι αυριο δεν εχουμε σχολειο γιατι εχουμε εκλογες.
Και αυτο παλι εκτακτο ειναι?
Σε τελικη αναλυση γιατι να μην κατσει 4 ωρες 2-3 φορες τον χρονο οταν αρρωστησει ο/η συναδελφος της? Εκτος εαν αρρωσταινει καμια 20 μερες καθε χειμωνα ο/η συναδελφος της/του
Και εγω πολλες φορες στη δουλεια μου εχω κατσει ωρες και μερες ακομα και εκτος Αθηνας,ειτε γιατι επρεπε να εξυπηρετησω εναν πελατη,ειτε γιατι ειχε απαγορευτικο για το αεροπλανο,ειτε για οτιδηποτε λογο.Δεν επαθα κατι,αλλωστε μιλαμε για κατι που μπορει να τυχει 1-2-3 φορες σε εναν χρονο?
Ολοι οταν χρειαστει κανουμε το κατι παραπανω στη δουλεια μας.Δεν βλεπω τον λογο που θα πρεπει να μην το κανει ο εκπεδευτικος.Δουλευει 3 μηνες λιγοτερο,δουλευει λιγοτερες ωρες,μπορει να αρρωσταινει οποτε θελει χωρις να τον νοιαζει τι θα γινουν-κανουν 20 παιδια και 40 γονεις,αλλα τα 600 ευρω ειναι λιγα......για καποιους ισως ειναι και πολλα. -
Γι αυτο υπαρχουν οι κοινωνικες σχεσεις, εχουμε φιλους, συγγενεις, παππουδες, γιαγιαδες. Ολο και καποιος θα παει να παρει το παιδι. Το γαμησατε και ψοφησε για αλλη μια φορα τοσες μερες.
Αφου εχετε τοσο προβλημα ας το στειλετε εσωκλειστο το παιδι στην Ελβετια.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Γι αυτο υπαρχουν οι κοινωνικες σχεσεις, εχουμε φιλους, συγγενεις, παππουδες, γιαγιαδες. Ολο και καποιος θα παει να παρει το παιδι. Το γαμησατε και ψοφησε για αλλη μια φορα τοσες μερες.Αφου εχετε τοσο προβλημα ας το στειλετε εσωκλειστο το παιδι στην Ελβετια.
οι πατεραδες μας δεν ειναι στη ζωη,η δικια μου μητερα ειναι στην Αρκαδια,η πεθερα μου ειναι στην Κερκυρα,η αδελφη μου δουλευει στα 30 χλμ απο το σχολειο,και οι γνωστοι -φιλοι ευτυχως εχουν δουλειες ακομα.Εαν θεωρεις οτι πρεπει να αφηνω 20 μερες καθε χρονο σε γειτονες θα προτιμουσα να μην μου απαντησεις.
Παιδι εχεις? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Jacob
Οι νηπιαγωγοί εναλλάσσονται ανά εβδομάδα στις βάρδιες οπότε και οι 2 γνωρίζουν ποιοί παραλαμβάνουν τα παιδιά το μεσημέρι.@REALZEUS
Νταξ είσαι τελείως άκυρος. Η πρώτη σου φράση για τελείως άσχετη με τη δεύτερη και με την όλη συζήτηση. Απ΄όσα διάβασες αυτό κατάλαβες, ότι ζήτησα από άλλον να αναλάβει την ευθύνη των παιδιών μου ?@Black-eyed
Ναι εκφράζω την άποψη τουλάχιστον άλλων 10 ατόμων (όλοι μαζί την ίδια ώρα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο) που όλοι διαμαρτυρηθήκαμε 'ρε παιδιά, δεν μπορεί τουλάχιστον για σήμερα (ΟΚ για αύριο θα είμαστε προειδοποιημένοι) να μείνει η πρωινή δασκάλα, θα πρέπει όλοι να παρατήσουμε τις δουλειές μας για να μην ξεβολευτεί η πρωινή δασκάλα'.
Οπότε είσαι λάθος. Εσύ μίλησες σωστά για ισορροπία και γω σου βάζω στη ζυγαριά τις δουλειές (και το βόλεμα, αν θέλεις) 10+ ατόμων και από την άλλη τις δουλειές (ποιές ? αυτή είναι η δουλειά της...) και το βόλεμα 1 ατόμου. Και συ βρίσκεις ότι η ισορροπία είναι από την πλευρά του ενός. ΟΚ.Αλήθεια είσαι νηπιαγωγός ή εκπαιδευτικός γενικά ?
Για να κλείσουμε, το νόημα και το λόγο που ανέφερα την όλη ιστορία τα έγραψα και ΔΕΝ είναι η φύλαξη των παιδιών. Οποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε.
Όσο άκυρο με βρίσκεις εσύ, άλλο τόσο και περισσότερο σε βρίσκω εγώ. Όταν έχεις παιδί είναι δική σου ευθύνη στην τελική, όχι του νηπιαγωγού ή του δασκάλου αν αυτός/ή παρουσιάσει κόλλημα και δεν πάει στην εργασία του. Δεν είναι νταντά ο νηπιαγωγός.
Αν δεν είναι η φύλαξη των παιδιών, τότε ποιό είναι το πρόβλημά σου; Γιατί μας λες ότι πρέπει να χάσεις την δουλειά σου κλπ. Δεν ανέφερες φιλοσοφικές αναζητήσεις σχετικά με την αρτιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Κάντο ταληράκια για εμάς που δεν είμαστε και τόσο έξυπνοι αν θες...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λοιπόν, εγώ δεν θέλω ΚΑΜΙΑ νηπιαγωγό να καθίσει παραπάνω. Το παιδί είναι ΔΙΚΟ μου πρόβλημα, δεν είναι δικό της. Το πρόβλημα δεν θα το ρίξουμε πάνω της.Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ αλλά ο Νάσος μου είπε ότι είμαι άκυρος. Τι αίτηση πρέπει να κάνω και που για να γίνω έγκυρος;
-
Δεν εχω παιδι, δεν εχω δουλεια αλλα κατανοω το προβλημα σου. Ομως δεν μπορω να πιστεψω οτι 20 μερες το χρονο αρρωσταινει η δασκαλα, δεν ειχα ποτε τετοια, ουτε οι συγγενεις μου και φιλοι μου δασκαλοι αρρωσταινουν τοσες φορες. Και να σας πω και το αλλο; Αν παει η δασκαλα αρρωστη στο σχολειο και κολλησουν τα παιδια οι ιδιοι γονεις κατα 80% θα γκρινιαξουν για ανευθυνοτητα της δασκαλας που κολλησε τα παιδια και τοτε θα πρεπει να λειψετε 5 μερες συνεχομενες απ τη δουλεια.
Και να ρωτησω και κατι αλλο; Οταν λειπεις για ταξιδι δεν νομιζω να εισαι σε θεση στις 4 το απογευμα να εισαι στο σχολειο, ουτε η συζυγος σου να σχολαει απ τις 2.30 το μεσημερι για να ειναι αυτη στις 4 στο σχολειο που ειναι 17χλμ μακρυα απο την δουλεια της.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν έχεις παιδί είναι δική σου ευθύνη στην τελική, όχι του νηπιαγωγού ή του δασκάλου αν αυτός/ή παρουσιάσει κόλλημα και δεν πάει στην εργασία του. Δεν είναι νταντά ο νηπιαγωγός.μισο λεπτο ρε συ!
λειπει καποιος απο τη δουλεια του για οποιοδηποτε λογο, δεν ειναι ευθυνη του αφεντικου του να τον αναπληρωσει; -
δεν παιζει η ασθενης υπαλληλος να κανει την υπερωρια της συναδελφου μια αλλη μερα ωστε ολοι να εξυπηρετηθουν??? δλδ ελεος πια με την τυπικοτητα ωραριου. ειτε σε ιδιωτικο ειτε σε Δημοσιο μια αλληλοεξυπηρετηση ειναι δυνατη και σε οφελος ολων. Στη Κομοτηνη παντως μετα τις 12 περναγε λεωφοριακι ιδιωτικου σταθμου και μαζευε τα παιδακια μεχρι τις 4.... οποτε ολοι ικανοποιημενοι ε???
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Δεν εχω παιδι, δεν εχω δουλεια αλλα κατανοω το προβλημα σου. Ομως δεν μπορω να πιστεψω οτι 20 μερες το χρονο αρρωσταινει η δασκαλα, δεν ειχα ποτε τετοια, ουτε οι συγγενεις μου και φιλοι μου δασκαλοι αρρωσταινουν τοσες φορες. Και να σας πω και το αλλο; Αν παει η δασκαλα αρρωστη στο σχολειο και κολλησουν τα παιδια οι ιδιοι γονεις κατα 80% θα γκρινιαξουν για ανευθυνοτητα της δασκαλας που κολλησε τα παιδια και τοτε θα πρεπει να λειψετε 5 μερες συνεχομενες απ τη δουλεια.ουτε και η δικια μου δασκαλα αρρωσταινε τοσο συχνα.
Δεν ειπαμε να παει αρρωστη στο σχολειο,να βαλη πλατη ειπαμε καποιος συναδελφος της/του οποτε τυχει και αρρωστησει.Στον ιδιωτικο τομεα αυτο γινεται χωρις να συζητηθει ακομα και προ κρισης.Και οχι υπο τον φοβο της απολυσης,αλλα απλα συναδελφικα.Και να ρωτησω και κατι αλλο; Οταν λειπεις για ταξιδι δεν νομιζω να εισαι σε θεση στις 4 το απογευμα να εισαι στο σχολειο, ουτε η συζυγος σου να σχολαει απ τις 2.30 το μεσημερι για να ειναι αυτη στις 4 στο σχολειο που ειναι 17χλμ μακρυα απο την δουλεια της.
Οταν λειπω ταξιδι κανονιζει εκεινες τις μερες να παιρνει το παιδι αυτη φευγωντας λιγο νωριτερα απο την δουλεια της.Δεν μπορει ομως να μην πηγαινει στη δουλεια της οποτε αρρωσταινει η φιλασθενη εκπαιδευτικος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό να το ξαναπείς όταν θα πας σε μια δημόσια υπηρεσία, θα περιμένεις 3 ώρες και θα σου κλείσουν το γκισέ στα μούτρα επειδή 'τέλειωσε το ωράριο συναλλαγής'. ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα είναι, όχι δικό τουςΈχει συμβεί σε όλους μας υποθέτω (σε μένα σίγουρα - έτυχε μια βδομάδα που πήγα από Δευτέρα εώς και Πέμπτη στην εφορία για μια δουλειά 10 λεπτών). Αλλά δεν ζήτησα να καταστρατηγήσουν το ωράριο τους για να με εξυπηρετήσουν!
το προβλημα δεν ειναι οτι γινεται 1 ή 2 φορες το χρονο αυτο.Γινεται αρκετα συχνα(σιγουρα καθε μηνα χωρις να κραταω ημερολογιο) και καπου σε βαζει σε σκεψεις εαν οι εκπαιδευτικοι στη χωρα μας ειναι τοσο ''φιλασθενοι''
Αν ισχύει αυτό, τότε θα πρέπει να γίνει καταγγελία. Επίσης θα πρέπει να πιεστούν οι αρμόδιοι για να έχεις διαθέσιμους αναπληρωτές. Πράγμα βέβαια δύσκολο με τις περικοπές που γίνονται παντού. Εδώ στα μέρη μου συχνά πυκνά δεν έχουμε νερό, τους δασκάλους θα κοιτάνε οι αρχές;
Σε τελικη αναλυση γιατι να μην κατσει 4 ωρες 2-3 φορες τον χρονο οταν αρρωστησει ο/η συναδελφος της? Εκτος εαν αρρωσταινει καμια 20 μερες καθε χειμωνα ο/η συναδελφος της/του
Και εγω πολλες φορες στη δουλεια μου εχω κατσει ωρες και μερες ακομα και εκτος Αθηνας,ειτε γιατι επρεπε να εξυπηρετησω εναν πελατη,ειτε γιατι ειχε απαγορευτικο για το αεροπλανο,ειτε για οτιδηποτε λογο.Δεν επαθα κατι,αλλωστε μιλαμε για κατι που μπορει να τυχει 1-2-3 φορες σε εναν χρονο?Εδώ όμως είσαι λάθος αδερφέ. Το ότι επέλεξες εσύ να το κάνεις για τους δικούς σου λόγους δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει όλος ο κόσμος. Προσωπικά έχω πει τηλεφωνικά σε πελάτη να περάσει την επόμενη μέρα για να αγοράσει όσα ήθελε καθώς δεν θα τον περίμενα εκτός ωραρίου (το οποίο ωράριο ορίζω εγώ). Simple.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όταν έχεις παιδί είναι δική σου ευθύνη στην τελική, όχι του νηπιαγωγού ή του δασκάλου αν αυτός/ή παρουσιάσει κόλλημα και δεν πάει στην εργασία του. Δεν είναι νταντά ο νηπιαγωγός.
μισο λεπτο ρε συ!
λειπει καποιος απο τη δουλεια του για οποιοδηποτε λογο, δεν ειναι ευθυνη του αφεντικου του να τον αναπληρωσει;Ναι είναι. Το αφεντικό όμως (το Κράτος στην προκειμένη περίπτωση) δεν έχει αυτή την δυνατότητα, δεν μπορεί ρε παιδί μου - δεν έχει λεφτά. Ποιός είναι υπεύθυνος για το παιδί στην τελική; Το Κράτος η ο γονιός;
-
Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι συζητατε τοσες ωρες
Η δασκαλα μπορει να ειναι φιλασθενη,τρελη,whatever,υποχρεωση του εργοδοτη (κρατος) ειναι να υπαρχει αντικαταστατης -
Το είπα και πιο πάνω.
Είναι σημαντικό πρόβλημα η απουσία του εκπαιδευτικού και η αναπλήρωση με τον τρόπο που προτείνουν κάποιοι δεν είναι λύση.Ρε παιδιά άνθρωποι είναι όλοι. Όταν έχει υπάρξει έκτακτο γεγονός και προκύψει κενό πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Εφόσον το κράτος δεν φροντίζει ώστε να κλείσει αυτο το κενό θα δεχόμαστε τις συνέπειες του.
Το κουράσαμε...
-
Εδώ όμως είσαι λάθος αδερφέ. Το ότι επέλεξες εσύ να το κάνεις για τους δικούς σου λόγους δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει όλος ο κόσμος. Προσωπικά έχω πει τηλεφωνικά σε πελάτη να περάσει την επόμενη μέρα για να αγοράσει όσα ήθελε καθώς δεν θα τον περίμενα εκτός ωραρίου (το οποίο ωράριο ορίζω εγώ). Simple.
Και εγω εχω πει σε πελατη οτι δεν μπορω να του παραδωσω αυριο,αλλα εχω πει και σε πολλους οτι θα τους εξυπηρετησω εκτος προγραμματος.Ειμαι σιγουρος οτι και εσυ εχεις εξυπηρετησει καποιους εκτος προγραμματος ή βοηθησει ενω δεν ησουν υποχρεωμενος να το κανεις.
Στο σχολειο παντως σε 6 χρονια που παει ο μικρος δεν βρεθηκε κανεις να εξυπηρετησει καποιον ασθενη εκπαιδευτικο....και μιλαμε για πανω απο 20-30 φορες σε ολα αυτα τα χρονια.Ακομα και τα καλα χρονια....Αυτο για την υποχρεωση που λες,απο την στιγμη που το κρατος εχει ολοημερα σχολεια για εργαζομενους γονεις,θα επρεπε να εχει και την λυση σε τετοιες περιπτωσεις.Οχι εχουμε ολοημερα αλλα σε περιπτωση απουσιας στα αρχιδια μας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι συζητατε τοσες ωρες
Η δασκαλα μπορει να ειναι φιλασθενη,τρελη,whatever,υποχρεωση του εργοδοτη (κρατος) ειναι να υπαρχει αντικαταστατηςΑυτό είναι το σωστό και όχι να ζητάμε από την εναπομένουσα νηπιαγωγό να δουλέψει παραπάνω για την ψυχή της μάνας της. Όμως αν το Κράτος δεν μπορεί ο γονέας είναι αυτός που πρέπει να τρέξει, όχι ένας άγνωστος.
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Το είπα και πιο πάνω.
Είναι σημαντικό πρόβλημα η απουσία του εκπαιδευτικού και η αναπλήρωση με τον τρόπο που προτείνουν κάποιοι δεν είναι λύση..ε βεβαια που να κατσει 4 ωρες ο συναδελφος.Ειναι προτιμοτερο να φυγουν 20 γονεις απο την δουλεια τους.
Ρε παιδιά άνθρωποι είναι όλοι. Όταν έχει υπάρξει έκτακτο γεγονός και προκύψει κενό πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Εφόσον το κράτος δεν φροντίζει ώστε να κλείσει αυτο το κενό θα δεχόμαστε τις συνέπειες του.
Το κουράσαμε...
Εκτακτο κατι που συμβαινει καθε μηνα και καθε χρονο δεν ειναι εκτακτο.
Εγω εχω ληψει απο την δουλεια μου 4 μετρημενες φορες στα 24 χρονια. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ειμαι σιγουρος οτι και εσυ εχεις εξυπηρετησει καποιους εκτος προγραμματος ή βοηθησει ενω δεν ησουν υποχρεωμενος να το κανεις.Ε αν μιλάμε για 10 λεπτά, μισή ώρα το πολύ ναι, το έχω κάνει. Για παραπάνω όχι! Μη ξεχνάς όμως ότι εγώ κι εσύ είχαμε άμεσο οικονομικό όφελος από αυτό, η νηπιαγωγός δεν έχει και έτσι δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις από αυτήν.
Αυτο για την υποχρεωση που λες,απο την στιγμη που το κρατος εχει ολοημερα σχολεια για εργαζομενους γονεις,θα επρεπε να εχει και την λυση σε τετοιες περιπτωσεις.Οχι εχουμε ολοημερα αλλα σε περιπτωση απουσιας στα αρχιδια μας.
Δεν διαφωνώ καθόλου. Είναι θέμα Κράτους λοιπόν και όχι εργαζομένων. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι να δουλέυουν για την σημαία...
-
Όταν έχεις παιδί είναι δική σου ευθύνη στην τελική, όχι του νηπιαγωγού ή του δασκάλου αν αυτός/ή παρουσιάσει κόλλημα και δεν πάει στην εργασία του. Δεν είναι νταντά ο νηπιαγωγός.
μισο λεπτο ρε συ!
λειπει καποιος απο τη δουλεια του για οποιοδηποτε λογο, δεν ειναι ευθυνη του αφεντικου του να τον αναπληρωσει;Ναι είναι. Το αφεντικό όμως (το Κράτος στην προκειμένη περίπτωση) δεν έχει αυτή την δυνατότητα, δεν μπορεί ρε παιδί μου - δεν έχει λεφτά. Ποιός είναι υπεύθυνος για το παιδί στην τελική; Το Κράτος η ο γονιός;
δλδ προ κρισης που ειχε λεφτα, δεν υπηρχε θεμα να υποθεσω; Εαν ειναι υπευθυνος να βρει λυση, οχι να πεταει τη μπαλα σε αλλους.
υπευθυνος για το παιδι οταν αυτο ειναι στο σχολειο, ειναι το ...σχολειο. Τι ερωτηση ειναι αυτη; Και τι σχεση εχει με το θεμα;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....