-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Το είπα και πιο πάνω.
Είναι σημαντικό πρόβλημα η απουσία του εκπαιδευτικού και η αναπλήρωση με τον τρόπο που προτείνουν κάποιοι δεν είναι λύση..ε βεβαια που να κατσει 4 ωρες ο συναδελφος.Ειναι προτιμοτερο να φυγουν 20 γονεις απο την δουλεια τους.
Ρε παιδιά άνθρωποι είναι όλοι. Όταν έχει υπάρξει έκτακτο γεγονός και προκύψει κενό πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Εφόσον το κράτος δεν φροντίζει ώστε να κλείσει αυτο το κενό θα δεχόμαστε τις συνέπειες του.
Το κουράσαμε...
Εκτακτο κατι που συμβαινει καθε μηνα και καθε χρονο δεν ειναι εκτακτο.
Εγω εχω ληψει απο την δουλεια μου 4 μετρημενες φορες στα 24 χρονια.Εγώ δεν έχω λείψει ούτε μέρα, άρα είμαι καλύτερος.
Κάνω και υπερωρίες δωρεάν.
Και καμιά πίπα επίσης αν θέλει το αφεντικό.Α, και φυσικά η πληρωμή μου είναι εθελοντική!
Beat that!
-
**@spiros:**Το σχολείο λοιπόν σου λέει ότι σήμερα δεν λειτουργεί. Ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό το παιδί; Οι δάσκαλοι ή ο γονιός του; Τι δεν καταλαβαίνεις στην ερώτηση;
-
dim8 τα έγραψα και στις προηγούμενες σελίδες. Αν δεν τις διάβασες, διάβασε τες. Αν τις διάβασες, δεν μπορώ να κάνω κάτι να σου αλλάξω την γνώμη.
Ο καθένας έχει την άποψη του
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
**@spiros:**Το σχολείο λοιπόν σου λέει ότι σήμερα δεν λειτουργεί. Ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό το παιδί; Οι δάσκαλοι ή ο γονιός του; Τι δεν καταλαβαίνεις στην ερώτηση;εξαρταται αν θα στο πει την προηγουμενη μερα ή στις 11:00 της ιδίας.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το είπα και πιο πάνω.
Είναι σημαντικό πρόβλημα η απουσία του εκπαιδευτικού και η αναπλήρωση με τον τρόπο που προτείνουν κάποιοι δεν είναι λύση..ε βεβαια που να κατσει 4 ωρες ο συναδελφος.Ειναι προτιμοτερο να φυγουν 20 γονεις απο την δουλεια τους.
Ρε παιδιά άνθρωποι είναι όλοι. Όταν έχει υπάρξει έκτακτο γεγονός και προκύψει κενό πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Εφόσον το κράτος δεν φροντίζει ώστε να κλείσει αυτο το κενό θα δεχόμαστε τις συνέπειες του.
Το κουράσαμε...
Εκτακτο κατι που συμβαινει καθε μηνα και καθε χρονο δεν ειναι εκτακτο.
Εγω εχω ληψει απο την δουλεια μου 4 μετρημενες φορες στα 24 χρονια.Εγώ δεν έχω λείψει ούτε μέρα, άρα είμαι καλύτερος.
Κάνω και υπερωρίες δωρεάν.
Και καμιά πίπα επίσης αν θέλει το αφεντικό.Α, και φυσικά η πληρωμή μου είναι εθελοντική!
Beat that!
Δεν ειπε κανεις για πιπες,ουτε να μην πληρωνονται υπερωριες,ουτε να πληρωνονται εθελοντικα.Αλλο ειπαμε που προφανως αδυνατεις να απαντησεις.
Τις εκλογες θα μου απαντησει καποιος γιατι τις μαθαινουμε την προηγουμενη μερα στο σχολασμα? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
**@spiros:**Το σχολείο λοιπόν σου λέει ότι σήμερα δεν λειτουργεί. Ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό το παιδί; Οι δάσκαλοι ή ο γονιός του; Τι δεν καταλαβαίνεις στην ερώτηση;
εξαρταται αν θα στο πει την προηγουμενη μερα ή στις 11:00 της ιδίας.
Όποτε και να στο έχουν πει. Ο δάσκαλος είναι υπεύθυνος για το δικό τους παιδί κι εσύ για το δικό σου.
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
dim8 τα έγραψα και στις προηγούμενες σελίδες. Αν δεν τις διάβασες, διάβασε τες. Αν τις διάβασες, δεν μπορώ να κάνω κάτι να σου αλλάξω την γνώμη.Ο καθένας έχει την άποψη του
Μωρε τα διαβασα,αλλα δεν ειδα απαντηση πως γινεται 5 διαφορετικοι δασκαλοι να αρρωσταινουν καθε μηνα,επι 6 χρονια.Ουτε απαντηση πηρα γιατι τις εκλογες τις μαθαινουμε την προηγουμενη.
-
Παρατήρηση:
HighFidelity, Black-Eyed, REALZEUS, bibendum δεν έχουν παιδιά (εκτός και αν κάνω λάθος) αλλά ξέρουν πολύ καλά το πρόβλημα σε βαθμό να κάνουν (κάποιοι εξ αυτών με υφάκι ) υποδείξεις σε όσους έχουν παιδιά ότι 'όποιος κάνει παιδιά έχει και την ευθύνη τους ' Αμ πως, τι νομίσατε, ρέμπελα τεμπελόσκυλα που νομίσατε ότι θα φορτώσετε την ευθύνη του παιδιού στη δασκάλα
nass και dim8 που έχουν παιδιά και έχουν βρεθεί στη δύσκολη θέση που λέμε έχουν την τρελλή προσδοκία (ούτε καν απαίτηση) να βρεθεί κάποιος δάσκαλος με φιλότιμο να βοηθήσει στη δύσκολη κατάσταση που βρέθηκαν (όχι από δική τους ευθύνη) 20 συμπολίτες τους, είναι λάθος διότι νομίζουν ότι #1 προτεραιότητα ΚΑΘΕ δημόσιου υπαλλήλου είναι να εξυπηρετεί όσο μπορεί τους πολίτες ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να κάνουν το απολύτως ελάχιστο προβλεπόμενο από το νόμο (που τον θυμόμαστε όταν μας συμφέρει) και άρα όσοι κάνουν το παραπάνω (οι κλασσικοί ηλίθιοι, που κάθονται εκτός ωραρίου σε δημόσιες υπηρεσίες για να κάνουν όσα δεν κάνουν όλοι οι 'προβλεπόμενοι' συνάδελφοί τους μαζί) είναι οι μαλάκες της υπόθεσης.
Συγνώμη παιδιά, πήρα το μάθημά μου
4TF FTW
EDIT: O Tiger σωστός: ο εργοδότης έχει ευθύνη απέναντι στους πελάτες, να μην τους αφήσει ξεκρέμαστους. Αρα έπρεπε να υπάρχει αναπληρωτής. Εφ΄όσον δεν υπάρχει λόγω έκτακτης κατάστασης θα περίμενα να υπάρχει κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Το πρόβλημα είναι ότι την έλλειψη κατανόησης τη δική του την πληρώνω εγώ. Η έλλειψη κατανόησης η δική μου σε τίποτα δεν αλλάζει την κατάσταση. Αρα είμαι σε κάθε περίπτωση χαμένος
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
εξαρταται αν θα στο πει την προηγουμενη μερα ή στις 11:00 της ιδίας.
Όποτε και να στο έχουν πει. Ο δάσκαλος είναι υπεύθυνος για το δικό τους παιδί κι εσύ για το δικό σου.
πιο πανω λες οτι ο εργοδοτης ειναι υπευθυνος για να αναπληρωσει το κενο, αλλα ταυτοχρονα υπευθυνος για το παιδι ειναι ο γονιος.
νταξ, μονα-ζυγα δικα μας.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Μωρέ τα διαβασα,αλλα δεν ειδα απαντηση πως γινεται 5 διαφορετικοι δασκαλοι να αρρωσταινουν καθε μηνα,επι 6 χρονια.Ουτε απαντηση πηρα γιατι τις εκλογες τις μαθαινουμε την προηγουμενη.Το θέμα για το πότε και αν αρρωσταίνουν οι δάσκαλοι είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που συζητάμε. Εμείς συζητάμε για το μετά.
Πάντως στην εκπαίδευση συναντάς και αυτούς που εκμεταλλεύονται όλη την αναρρωτική και αυτούς που δεν λείπουν σχεδόν ποτέ. Ως προς τους πρώτους στα χέρια των ανωτέρων και του κράτους είναι να ελέγξουν και να πράξουν ανάλογα, σε περίπτωση που υπάρχει παρατυπία.
Για τις εκλογές δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς, αλλά έχω την εντύπωση ότι ξέρουν, πολύ πιο πριν, πότε διεξάγονται. Τώρα αν δεν ενημερώνει ο εκπαιδευτικός και το αφήνει για τελευταία στιγμή είναι
-
εδω κ χρονια οι δασκαλοι κ καθηγητες το χουν ριξει στο σορολο...λες κ δεν μπορουν απιγευμα π.χ να κανουν τις εκλογες τους..σημειο των καιρων κ αυτο..
-
Δεν εκανα καμια υποδειξη, ειπα οτι για μια-δυο μερες φανταζομαι οτι θα μπορει να βρεθει λυση για το τι θα γινει παιρνοντας σαν δεδομενο οτι ενας δασκαλος η νηπιαγωγος δεν λειπει περισσοτερο απο μια στο τοσο.
Παρ ολ αυτα αντιλαμβανομαι το προβλημα και με τα ξεχειλωμενα ωραρια, ο φιλος της αδερφης μου πχ δουλευει καθε μερα μεχρι τις 8-9 το βραδτ οπως και η αδερφη μου, αυτο το προβλημα ειναι ακομα μεγαλυτερο. Αντιλαμβανομαι ομως οτι δεν μπορουμε να εχουμε σχολεια μεχρι τοτε. Το 4 ουτως η αλλως ειναι νωρις. Δεν γνωριζω κανεναν που να δουλευει στον ιδιωτικο τομεα και να σχολαει στις 3 ωστε στις 4 να ειναι εκει να παρει το παιδι. Καλως η κακως πρεπει να βοηθησουν αλλα μελη της οικογενειας. Τωρα αυτο αν τον παιρνεις σας εξυπνακιδιστικη προτροπη για το πως να μεγαλωσεις το παιδι σου παω πασο.Επιπλεον αν υπηρχε 3ος εφεδρικος νηπιαγωγος, το 80% των ιδιων γονεων θα ηταν ιδιο που θα ελεγε, κοιταχτε πληρωνουμε τον τεμπελη για οποτε θ αρρωστησει καποια απ τις δασκαλες.
-
nass εγώ σου λέω τι ισχύει από την πλευρά της νηπιαγωγού μιας και τα ξέρω από πρώτο χέρι. Δεν χώθηκα στο thread γιατί είδα φως και μπήκα.
Έχεις μια άποψη και έχω έναν αντίλογο. Το ότι δεν έχω παιδί, και δεν μπορώ να καταλάβω είναι παρόμοιο με το ότι δεν έχεις γυναίκα νηπιαγωγό και δεν μπορείς να καταλάβεις.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα που γράφεις ο καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη. Όπως και να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παρατήρηση:HighFidelity, Black-Eyed, REALZEUS, bibendum δεν έχουν παιδιά (εκτός και αν κάνω λάθος) αλλά ξέρουν πολύ καλά το πρόβλημα σε βαθμό να κάνουν (κάποιοι εξ αυτών με υφάκι ) υποδείξεις σε όσους έχουν παιδιά ότι 'όποιος κάνει παιδιά έχει και την ευθύνη τους ' Αμ πως, τι νομίσατε, ρέμπελα τεμπελόσκυλα που νομίσατε ότι θα φορτώσετε την ευθύνη του παιδιού στη δασκάλα
Ώπα Νάσο, τράβα χειρόφρενο γιατί ξέφυγες.
Από όσο ξέρω κανείς από όσους ανέφερες δεν έχει παιδιά αλλά αυτό δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να έχουμε λόγο ως ενήλικες με κοινωνικές ευαισθησίες. Εκτός αν η δημοκρατία δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση.
Υφάκι πάντως κανείς δεν είδα να έχει ένθεν κακείθεν.νομίζουν ότι #1 προτεραιότητα ΚΑΘΕ δημόσιου υπαλλήλου είναι να εξυπηρετεί όσο μπορεί τους πολίτες
Όχι Νάσο, δεν είναι αυτό το καθήκον των ΔΥ. Το καθήκον τους είναι να εφαρμόζουν μέχρι κεραίας τους νόμους του Κράτους και τους κανονισμούς της Υπηρεσίας τους. Μη με βάζεις να λέω τα αυτονόητα, έχεις πάει Στρατό και ξέρεις τι προβλέπεται στον δημόσιο τομέα γενικά.
πιο πανω λες οτι ο εργοδοτης ειναι υπευθυνος για να αναπληρωσει το κενο, αλλα ταυτοχρονα υπευθυνος για το παιδι ειναι ο γονιος.
νταξ, μονα-ζυγα δικα μας.
Κοίτα Σπύρο, γενικά δεν καταλαβαινόμαστε σε κανένα θέμα οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαινόμαστε ούτε σε αυτό.
Είπα ότι κανονικά το Κράτος υποχρεούται να έχει αναπληρωτή. Αν όμως δεν έχει, δεν είναι υποχρέωση του υπαλλήλου του Κράτους (της νηπιαγωγού δηλαδή) να κάτσει παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση, τα παράπονα πρέπει να πάνε στο Κράτος και όχι στην νηπιαγωγό. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δε, το παιδί είναι ευθύνη του γονέα και όχι της νηπιαγωγού (που έχει σχολάσει και είναι εκτός υπηρεσίας του Κράτους πια). Πόσο πιο ταλιράκια να το κάνω πια; (Κάτι που ο Νάσος δεν το έκανε για εμένα όταν του το ζήτησα BTW). -
πω πω, σα νηπιαγωγειο ειναι εδω μεσα...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
εδω κ χρονια οι δασκαλοι κ καθηγητες το χουν ριξει στο σορολο...λες κ δεν μπορουν απιγευμα π.χ να κανουν τις εκλογες τους..σημειο των καιρων κ αυτο..Αν κρίνω από το 1977 του nickname σου, είμαστε συνομήλικοι. Ε και τότε τελευταία στιγμή μαθαίναμε για αυτές τις διάσημες εκλογές.
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Το θέμα για το πότε και αν αρρωσταίνουν οι δάσκαλοι είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που συζητάμε. Εμείς συζητάμε για το μετά.
οχι δεν ειναι ασχετο μεταξυ τους.Εαν ειχε συμβει 3 φορες στα 6 χρονια δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να γραψω.Οταν συμβαινει ομως συνεχεια κατι δεν παει καλα.Το οτι δεν ενημερωνουν εγκαιρα ουτε καν για τις εκλογες δειχνει οτι απλα σε γραφουν στα αρχιδια τους.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
εδω κ χρονια οι δασκαλοι κ καθηγητες το χουν ριξει στο σορολο...λες κ δεν μπορουν απιγευμα π.χ να κανουν τις εκλογες τους..σημειο των καιρων κ αυτο..να κατσουν το απογευμα να κανουν εκλογες?
σιγα μην κανουν και πιπες!!!
-
Θα θυμίσω, σε όσους θέλουν να θυμηθούν, ότι ο Δ.Υ. έχει, σε σχέση με τον οποιονδήποτε Ι.Υ. που πουλάει την εργασία του (ή την ξεπουλάει, αναλόγως), ειδική σχέση με τον πολίτη.
Είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ. Απολαμβάνει ορισμένα προνόμια (μονιμότητα, όχι μετάθεση στου διαόλου τη μάνα στα καλά καθούμενα, μεγαλύτερες άδειες για μητέρες κ.ο.κ.) όχι γιατί είναι πιο όμορφος ή πιο ικανός ή πιο μάγκας, αλλά επειδή οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη με σχέση πολύ ανώτερη ηθικά και κοινωνικά από τη σχέση του ελεύθερου επαγγελματία ή του Ι.Υ. με τον πελάτη.Κι αν χρειαστεί να ανοίξει την πόρτα 'εκτός ωραρίου κοινού' για να μπει ο ηλικιωμένος που έκανε τον κόπο να κουβαληθεί μέχρι τη δημόσια υπηρεσία, ΟΦΕΙΛΕΙ να το κάνει.
Αν χρειαστεί να κάτσει μισή ώρα παραπάνω ή, εκτάκτως, 4-5 ώρες παραπάνω, επίσης οφείλει να το κάνει.
Αν του φαίνονται τα φράγκα λίγα, δικαιούται να παραιτηθεί.
Αν δεν βρίσκει ενδιαφέρον και ατομική ικανοποίηση στο να εξυπηρετεί πολίτες, είναι καλό να παραιτηθεί.Αυτά τα ολίγα κουμμουνιστικά.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
οχι δεν ειναι ασχετο μεταξυ τους.Εαν ειχε συμβει 3 φορες στα 6 χρονια δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να γραψω.Οταν συμβαινει ομως συνεχεια κατι δεν παει καλα.Το οτι δεν ενημερωνουν εγκαιρα ουτε καν για τις εκλογες δειχνει οτι απλα σε γραφουν στα αρχιδια τους.Απλώς σου λέω ότι μιλάμε για την πληροφόρηση της τελευταίας στιγμής που πιάνει τους γονείς απροετοίμαστους. Τώρα αν αυτό γίνεται συνέχεια σε σένα, ε τότε κάτι συμβάινει.
Για τις εκλογές συμφωνώ με αυτό που λες.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....