-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ενω εγω εχωΤα ίδια λέμε!
Μα και γω για τον Ισαακ λέω.
Τα ίδια ξαναλέμε!
-
κιδ
Θα σε καλεσω στον γαμο
χαι-φαι
Ξεχασα να πω οτι ο 13ος και 14ος μισθος ειναι..... μισοι, γιατι υπολογιζονται μονο με τον υποτυπωδη βασικο...
ιλιλια
Ασ' τα Ηλια, χεζομαι στο ταληρο -
Σου τα λέω, δεν ακούς. Έλα κάτω. Και δουλειά και γυναίκα για σπίτι έχομεν - και με Ζ.
-
να ερθω εγω που με κουρασε η Αθηνα?
-
Επειδή ασχολείσαι με το αντικείμενο, είμαι σε επαφή μ' ένα διαφημιστικό γραφείο (το καλύτερο του Νομού, φαντάσου) από τα μέσα Δεκέμβρη για κάποιες δουλειές (ένα διαφημιστικό σποτ για το ραδιόφωνο, μια πινακίδα κι ένα 3φυλλο φυλλάδιο για μια έκθεση) και όλο το πάμε ότι θα είναι έτοιμα 'την Τρίτη'.
Η έκθεση ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα και, πλέον, ανησυχώ πολύ. Αντίστοιχη ιστορία με γραφείο στην Αθήνα πέρυσι, Δευτέρα πρωί του έδωσα το σχέδιο κ το βράδυ επιβεβαιώσαμε τη μακέτα. Την Τρίτη το μεσημέρι πήρα τα (μονόφυλλα, εντάξει) φυλλάδια. -
η Καιτη ασχολειται με αυτα, οχι εγω.
δε μου απαντησες ομως!
-
ΕΛΑ.-
-
Συνεργάτη στα Γιάννενα θες?
-
ililias
το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να κανονισουμε κατι σαν καφε/φαγητο για να συζητησουμε γενικοτερα. Μπορει να προκυψει κατι καλο.οποτε θες, Αθηνα σπιτι μου ή κατω. Σου στελνω το κινητο μου.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Συνεργάτη στα Γιάννενα θες?Πόσων ετών;
-
20 στα 21.
-
Για μισθωτούς:
- προκειμένου να υπολογίσετε με το 'αμερικάνικο' σύστημα πόσα βγάζετε, δείτε τι δηλώνετε στην εφορία στο τέλος του χρόνου συνολικά (τακτικές αποδοχές και αμοιβές που φορολογούνται 'αυτοτελώς').
- προκειμένου να υπολογίσετε πόσα βγάζετε μηνιαίως, διαιρέστε αυτό το ποσό διά του 12. Σίγουρα είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό που κάποιοι υπολογίζουν, γιατί περιλαμβάνει δώρα και ίσως άλλα 'τυχερά' που τα ξεχνάμε.
-
Σε ότι αφορά αυτό που λέει ο Νίκος120i εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 34#1149034
το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Εγώ έχω παράδειγμα φίλου που η Rilken τον κυνηγούσε πριν τον στρατό ( τον είχε στείλει και στο Βέλγιο για 1 χρόνο περίπου ) , όταν ήμασταν στην ΣΕΑΠ του έκανε ραντεβού και τον έκλεισε με μισθό αναμονής (!) περίπου 1.200 ευρώ (!!) και τώρα εργάζεται στην Αγγλία με πολύ καλό μισθό για τα Αγγλικά δεδομένα. Δεν θυμάμαι σε ποια περιοχή. Ο φίλος είναι χημικός Μηχανικός. -
Στην Ελλάδα τέτοια δεν συμβαίνουν για δύο κυρίως λόγους:
- οι περισσότερες εταιρείες (λίγες αποτελούν εξαίρεση) θέλουν 'φθηνό κρέας' για τις 'κοινές' θέσεις εργασίας [για τις διευθυντικές θέσεις τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά κι εκτός των άλλων προσόντων απαιτείται εμπειρία που δεν τη διαθέτει ούτως ή άλλως κανείς τελειόφοιτος].
- τα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέχουν γνώση αποκομμένη από την αγορά εργασίας και μάχονται κατά μιας τέτοιας προοπτικής λες και οι πτυχιούχοι θα πάνε να εργαστούν ως ΔΕΠ και τίποτα άλλο.
-
Σωστό αυτό. Η αλήθεια είναι πως στα Πανεπιστημιακά πλαίσια η Rilken ζήτησε ( και χρυσοπλήρωσε ) από τους κορυφαίους φοιτητές να προετοιμάσουν ένα έργο που θα ωφελούσε αφενώς μεν την διαδικασία παραγωγής αφετέρου θα εξυπηρετούσε τα στάδια ανακύκλωσης ( ή κάτι τέτοιο ). Οι τρεις ή πέντε καλλίτεροι μετά την αποφοίτηση πήγαν στο Βέλγιο και από αυτούς ξέρω σίγουρα για τον φίλο μου ότι συνέχισε. Δεν θυμάμαι τι έγινε με τους άλλους.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στην Ελλάδα τέτοια δεν συμβαίνουν για δύο κυρίως λόγους:- οι περισσότερες εταιρείες (λίγες αποτελούν εξαίρεση) θέλουν 'φθηνό κρέας' για τις 'κοινές' θέσεις εργασίας [για τις διευθυντικές θέσεις τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά κι εκτός των άλλων προσόντων απαιτείται εμπειρία που δεν τη διαθέτει ούτως ή άλλως κανείς τελειόφοιτος].
- τα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέχουν γνώση αποκομμένη από την αγορά εργασίας και μάχονται κατά μιας τέτοιας προοπτικής λες και οι πτυχιούχοι θα πάνε να εργαστούν ως ΔΕΠ και τίποτα άλλο.
Για το τελευταιο:
Την Κυριακη μιλαγα με εναν φιλο φιλου, του οποιου το background ειναι:
α) τελειοφοιτος σχολης Πολιτικων Επιστημων
β) Φοιτητης επι 8ετια ('μια χαρα περασα 8 χρονια με ολα πληρωμενα απο γονεις' η δηλωση του)
γ) 'γνωστος-αγνωστος', αυτοι με τα καδρονιαΑυτος λοιπον ελεγε οτι μεταξυ αλλων μαχονται για την αποσυνδεση της παιδειας απο την αγορα εργασιας, επειδη το πανεπιστημιο θα επρεπε να δινει γενικες και αοριστες γνωσεις για τα παντα και οχι εξειδικευση, ουτε καν στις τεχνικες επιστημες (μηχανικοι) γιατι 'το πανεπιστημιο πρεπει να σου μαθαινει την ζωη και πως να γινεις ανθρωπος και οχι πως να κανεις μια δουλεια, την δουλεια να μου την μαθει ο εργοδοτης πανω στην δουλεια' μιλωντας για μηχανολογους κλπ κλπ...
Παραλληλα διαμαρτυροταν οτι ολοι θα επρεπε να ειναι ισοι και να παιρνουν καλα λεφτα για οτι δουλεια και αν κανουν γιατι 'δεν μπορει να σκιζομαι στην δουλεια για 600 ευρω και μετα να αγχωνομαι αν θα βγαλω τον μηνα και εσυ να παιρνεις 1 χιλιαρικο και να εισαι ανετος'.
Αμεσως μετα δηλωνε οτι 'δεν παω σε mainstream μαγαζια γιατι εγω πινω μονο Lagavoulin - 16χρονο single malt whiskey που δεν πολυκυκλοφορει σε μη ψαγμενα μαγαζια - και δεν το εχουν σε αυτα τα μαγαζια'...
-
ε, θα ψαχνει πολυ καιρο για δουλεια...
-
...κάτι τέτοιοι αγωνιστές να μας λείπουν
-
Το μπουκάλι Lagavulin πόσο κάνει? Και ποιος το πληρώνει? Επειδή με 600
-
ΓΤΠ!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....