-
Ο συνδικαλισμος παντα υπαρχει ως ενα βαθμο.
Οταν ο μπαμπης ο οδηγος λεει στο αφεντικο του τον μητσο τον μαναβη οτι χρειαζεται μια βουρτσα για να κανει την δουλεια του καλυτερα,ειναι ενα συνδικαλιστικο αιτημα.
(Οταν ο μητσος του απαντα να μην μπερδευει την πουτσα με την βουρτσα, τοτε ειναι πασιφανές ότι το αιτημα απορριφθηκε.) -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αδυνατείς να κατανοήσεις πως είναι οι συνθήκες εργασίες σε μια μεγάλη εταιρεία και αρχίζεις τα μοιρολόγια. Προφανώς και δεν υπάρχει ελπίδα με αυτά που γράφεις.Αδυνατούμε να συνεννοηθούμε.
Στήριξες τις μεγάλες εταιρίες αγοράζοντας τα προϊόντα τους (κ κάνοντας ότι δεν βλέπεις πως ξεπέταγαν μία μία τις μικρές), πας παρακαλώντας σ' αυτές για δουλειά κ είσαι όλο παράπονα για τις συνθήκες εργασίας.
Μην πας εκεί για δουλειά κ μην αγοράζεις τα προϊόντα τους. Δυσνόητο?
Μοιρολόι δεν είναι αυτό που κάνεις εσύ, κ είναι η προτροπή να κάνεις κάτι μόνος σου?!?! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αδυνατείς να κατανοήσεις πως είναι οι συνθήκες εργασίες σε μια μεγάλη εταιρεία και αρχίζεις τα μοιρολόγια. Προφανώς και δεν υπάρχει ελπίδα με αυτά που γράφεις.
Αδυνατούμε να συνεννοηθούμε.
Στήριξες τις μεγάλες εταιρίες αγοράζοντας τα προϊόντα τους (κ κάνοντας ότι δεν βλέπεις πως ξεπέταγαν μία μία τις μικρές), πας παρακαλώντας σ' αυτές για δουλειά κ είσαι όλο παράπονα για τις συνθήκες εργασίας.
Μην πας εκεί για δουλειά κ μην αγοράζεις τα προϊόντα τους. Δυσνόητο?
Μοιρολόι δεν είναι αυτό που κάνεις εσύ, κ είναι η προτροπή να κάνεις κάτι μόνος σου?!?!Αυτά που γράφεις δείχνουν ότι έχεις παντελή άγνοια διοίκησης επιχειρήσεων.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά εμπλέκεις την πολιτική με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Λιγάκι ντροπή δεν βλάπτει (ειδικά για αυτό το 'αγοράζοντας').
-
Μην αγορασετε vodafone, πατε στην εταιρεια της γειτονιας σας
Τι λες ρε ηλια
-
Epic thread κι αυτό!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μην αγορασετε vodafone, πατε στην εταιρεια της γειτονιας σαςΤι λες ρε ηλια
Ποσο ασχετος μπορει να εισαι με την αγορα.
Οταν φερνεις ενα παραδειγμα στο οποιο μονοπολουν τρεις εταιριες ολες κιολες;
Τα ιδια μυαλα με τον ελβετο του φορουμ εχεις κι εσυ. -
Εσύ χρήστο γιατί εμπορεύεσαι και δεν φτιάχνεις μια βιοτεχνία παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων;
Εντάξει μαζί με το επαρχία vs. μεγαλούπολη, είναι all time classic συζήτηση αυτή με ililiaΤι να κάνουμε τώρα, δεν γίνονται όλα τα πράγματα από μικρές εταιρείες και δεν είναι όλα τα εργασιακά αντικείμενα 'αυτεπάγγελτα'.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Να πω εδώ, ότι μόλις πριν από καμιά ώρα γύρισα από την δουλειά, όχι ότι τελείωσα, αλλά μου τελείωσαν οι μπαταρίες (έχουν παλιώσει κ δεν παίρνουν κ άλλαγμα). Κ έχω αναλάβει υποχρεώσεις κ γι' αύριο (θα μαζέψω ελιές βρώσιμες, τις άλλες αργότερα).
Ξεχάστε ρε μλκες για λίγο το υπαλληλίκι, τόσες δουλειές υπάρχουν να κάνετε! Βρείτε κάτι, φτιάξτε κάτι, πουλάτε το, γμτκρτμ! Και εκεί, πλέον, πληρωθείτε ανάλογα με το πόσο αξίζετε.
Αμάν πιά, βαρέθηκα την γκρίνια!Ηλία, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι αυτό που λες είναι πλέον σχεδόν ανεφάρμοστο... Γιατί;
-
Που θα βρεις κεφάλαιο; Πάνε σε μία τράπεζα ως ο Χ άγνωστος και ζήτα δάνειο για την ιδέα σου (όσο καταπληκτική κι αν είναι). Πλέον ακόμα και καταπληκτικές εξασφαλίσεις να έχεις (ποιες είναι αυτές σήμερα αγνοώ), θα πάρεις τον Νο.3...
-
Άντε, βρήκες λεφτά (κατά πάσα πιθανότητα ξοδεύοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματος του δικού σου και όλων των συγγενών φίλων σου), πρέπει να βρεις μία αγορά. Μιλάμε προφανώς για εξωτερικό, μιας και η Ελλάδα έχει σχεδόν πεθάνει. Και λέω σχεδόν, γιατί υπάρχουν 1-2 κλάδοι που ζουν ακόμα (π.χ. καυσόξυλα), αν και αυτοί γρήγορα τείνουν προς κορεσμό. Κι άλλα λεφτά (εκθέσεις, ταξίδια, κτλ) και τρελός ανταγωνισμός, κτλ... Η εξαγωγή (που όλοι την προβάλουν λες και είναι μουρουνέλαιο - η λύση για όλα μας τα προβλήματα) είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και ακριβή. Το ξέρεις σίγουρα καλύτερα.
-
Άντε, βρήκες λεφτά να στήσεις το μαγαζί, βρήκες λεφτά και αγορά να προωθήσεις ότι φτιάχνεις - εμπορεύεσαι και βρήκες και μία τιμή, όπου μπορείς να πουλήσεις λογικές ποσότητες και να έχεις λογικό κέρδος. Πες μου εσύ ότι αύριο δεν θα έρθει ο Στουρνάρας ή ο όποιος π@π@ρ@ς πάρει τη θέση του και δεν θα σε χέσει στον φόρο και το τέλος αναπνοής, σφιξίματος, κτλ...
Σκέψου επίσης, ότι για κάποιον που δεν έχει και πολλά μέσα (τον μέσο Έλληνα), όλη αυτή η προσπάθεια κατά πάσα πιθανότητα θα τον έχει στραγγίξει οικονομικά...
Το έχω δοκιμάσει να κάνω δική μου δουλειά και μάλιστα με σχετικά καλές προϋποθέσεις, αλλά το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς. Οικονομικά τώρα είμαι όπως θα ήμουν αν έμενα υπάλληλος εκεί που δούλευα, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα έχω πολύ περισσότερο άγχος και νεύρα. Για να μην αναφέρω το κυνήγι να εισπράξεις τα συμφωνηθέντα...
Όσο για το σχόλειό σου 'να πληρωθείτε όσο αξίζετε', λυπάμαι, αλλά και εδώ διαφωνώ. Π.χ. αν σήμερα είσαι ο καλύτερος ψυκτικός ή σοβαντζής του κόσμου ή ο καλύτερος πωλητής ρούχων, πες μου εσύ πόσο θα πληρώνεσαι... Σίγουρα πολύ λιγότερο απ' όσο αξίζεις. Και υπάρχουν πολλά άλλα επαγγέλματα που η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη...
-
-
jmarr alert
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
jmarr alertΩχ... λες;;;;
-
Στο ΔΤ οπου υπηρχε συνδικαλισμος ολα αυτα τα χρονια πληρωνονταν καλα εως πολυ καλα . Στο ΙΤ οσο ξερω μαλλον το αντιθετο. Ειδικα σε απεργιες χανονταν πολλα ημερομισθια ενω τα αποτελεσματα εφταναν μεχρι τις απολυσεις ειδικα παλιοτερα. .
Οσο για τις εταιριες και τις νεες ιδεες θα συμφω.ησω με τον παραπανω συμφορουμιτη. Δεν υπαρχει προκοπη ουτε σε εφαρμογη . Ο εργαζομενος εχει χασει την αξιοπρεπεια του χωρις να φταιει. Οσο δικαιος και να ειναο ο εργοδοτης του θα αναγκαστει και να μειωσει και να διωξει.
Γενικο αυτο αλλα σημερα στις μικροεταιριες ειναι ρουτινα. -
Οποιου δεν του αρεσει στην Ελλαδα, το μΠουλο
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
- Που θα βρεις κεφάλαιο; Πάνε σε μία τράπεζα ως ο Χ άγνωστος και ζήτα δάνειο για την ιδέα σου (όσο καταπληκτική κι αν είναι). Πλέον ακόμα και καταπληκτικές εξασφαλίσεις να έχεις (ποιες είναι αυτές σήμερα αγνοώ), θα πάρεις τον Νο.3...
αν έχεις μια πραγματικά καταπληκτική ιδέα, έχεις πιθανότητα να βρεις κάποια λεφτά.
Φυσικά δεν μιλάμε για δάνειο, και πιθανότατα δεν μιλάμε για ελλάδα (γιατί εδώ είναι στα όρια του αστείου ο τρόπος αντιμετώπισης, αλλά και πάλι κάτι μπορεί να γίνει).Το ζήτημα όμως είναι: Έχεις μια καταπληκτική ιδέα;
Και όταν λέμε 'ιδέα' δεν εννοούμε κάτι που σκέφτηκες μερικές ώρες τζάμπα στο μυαλό σου.
Μιλάμε για κάτι που να έχεις κάτσει κάτω να ασχοληθείς full time αρκετό διάστημα. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Στο ΔΤ οπου υπηρχε συνδικαλισμος ολα αυτα τα χρονια πληρωνονταν καλα εως πολυ καλα . Στο ΙΤ οσο ξερω μαλλον το αντιθετο. Ειδικα σε απεργιες χανονταν πολλα ημερομισθια ενω τα αποτελεσματα εφταναν μεχρι τις απολυσεις ειδικα παλιοτερα. .
Οσο για τις εταιριες και τις νεες ιδεες θα συμφω.ησω με τον παραπανω συμφορουμιτη. Δεν υπαρχει προκοπη ουτε σε εφαρμογη . Ο εργαζομενος εχει χασει την αξιοπρεπεια του χωρις να φταιει. Οσο δικαιος και να ειναο ο εργοδοτης του θα αναγκαστει και να μειωσει και να διωξει.
Γενικο αυτο αλλα σημερα στις μικροεταιριες ειναι ρουτινα.Σωστά αλλά θέσε καποια 'ναι μεν αλλά'
Στον ΔΤ ο συνδικαλισμός ήταν και είναι ... συνδικαλιστικές άδειες και τίποτα αλλο. Δεν θελω να πιστεύω ότι η ΑΔΕΔΥ θεωρεί (την 'καλή' πληρωμή') δική της επιτυχία! Μη ξεχνάς οτι παντα υπήρχαν υψηλομισθοι και χαμηλομισθοι ΔΥ.
Στον ΙΤ ο συνδικαλισμός μπορούσε να λειτουργήσει (κάπως) μονο σε κάποιες μεγάλες εταιρίες και για καποια στελέχη τους. Η ΓΣΕΕ δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον πιτσιρικά του 10ώρου και των 500€ στο συνεργείου του Μαστρογιώργη ούτε με την φοιτητρια πωλήτρια στην μπουτικ της Σούλας.
Δεν είμαι μονο εγώ που στα 20 χρόνια στον ΙΤ απήργησα ... όταν διοριστηκα στο δημόσιο!!! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η Vodafone ήταν ΟΚ για πολύ καιρό, πλήρωνε αρκετά ικανοποιητικά, έδινε και κανα μπόνους (όχι μόνο σε μεγαλοστελέχη).
Κάποια στιγμή μετέφερε τα logistics στην κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία;) κι άρχισε τις περικοπές.Σε ποια logistics αναφέρεσαι;
Απ' όσο θυμάμαι, άλλους τομείς και τμήματα άρχισε να κάνει outsourcing οπότε μείωνε σιγά σιγά προσωπικό. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γενικο αυτο αλλα σημερα στις μικροεταιριες ειναι ρουτινα.Σωστά αλλά θέσε καποια 'ναι μεν αλλά'
Στον ΔΤ ο συνδικαλισμός ήταν και είναι ... συνδικαλιστικές άδειες και τίποτα αλλο. Δεν θελω να πιστεύω ότι η ΑΔΕΔΥ θεωρεί (την 'καλή' πληρωμή') δική της επιτυχία! Μη ξεχνάς οτι παντα υπήρχαν υψηλομισθοι και χαμηλομισθοι ΔΥ.
Στον ΙΤ ο συνδικαλισμός μπορούσε να λειτουργήσει (κάπως) μονο σε κάποιες μεγάλες εταιρίες και για καποια στελέχη τους. Η ΓΣΕΕ δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον πιτσιρικά του 10ώρου και των 500€ στο συνεργείου του Μαστρογιώργη ούτε με την φοιτητρια πωλήτρια στην μπουτικ της Σούλας.
Δεν είμαι μονο εγώ που στα 20 χρόνια στον ΙΤ απήργησα ... όταν διοριστηκα στο δημόσιο!!!Σωστα. Ομως πως βρεθηκαν να πληρωνονται αδρα οι συνδικαλιδτικοι τομεις του δημοσιου; Μηπως ο προεδρος ζητουσε κα επαιρνε χωρις δισταγμο οτι οικονομικες απολαβες ζητουσε ο τομεας του; Μηπως ζητουσε και για τον εαυτο του ανταλαγματα ως ανταλαγμα την πολιτικη εξωθηση των εργαζομενων στην καθε κυβερνηση;
Μηπως τελικα η λοποδυτια ειναι στο αιμα μας; -
Eτσι ειναι! Στις ερωτήσεις σου βγάλε το ; και βάλε . και υπάρχουν και οι απαντήσεις!
Πολύ απλά η ΑΔΕΔΥ απο τις αμέτρητες ΔΥ είχε εκπροσώπους ... 4, 5, 6 υπηρεσίες! Ετσι προέκυψαν τα διπλά μισθολόγια, οι χαμηλομισθοι και υψηλομισθοι ΔΥ κλπ!
Που να ασχοληθούν με τα 1000€ του αστυνομικού ή τα 800€ του υπαλλήλου του ΟΑΕΔ ... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο συνδικαλισμος παντα υπαρχει ως ενα βαθμο.
Οταν ο μπαμπης ο οδηγος λεει στο αφεντικο του τον μητσο τον μαναβη οτι χρειαζεται μια βουρτσα για να κανει την δουλεια του καλυτερα,ειναι ενα συνδικαλιστικο αιτημα.
(Οταν ο μητσος του απαντα να μην μπερδευει την πουτσα με την βουρτσα, τοτε ειναι πασιφανές ότι το αιτημα απορριφθηκε.)
! ! ! !....
A. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οποιου δεν του αρεσει στην Ελλαδα, το μΠουλο
Μήπως αυτό δεν γίνετε?. Σίγουρα με δυνατά βιογραφικά. Ο εργάτης?. Ο ανειδίκευτος?. Ο πωλητής του πάγκου?. Τέτοιους δεν ‘ψωνίζουν’ στο εξωτερικό!. Αυτοί είναι που έχουν αδυναμία.
Θα μου πεις ας σπούδαζαν επαρκώς. Όλοι θα σπούδαζαν πρωτοβάθμια?. Και οι δευτεροβάθμιες δουλειές από ποιους θα εγίνοντο?. Σε μια κρίσιμα οικονομική συγκυρία, αυτοί είναι τα πρώτα θύματα, οι άλλοι την κάνουν…..
Α -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αυτά που γράφεις δείχνουν ότι έχεις παντελή άγνοια διοίκησης επιχειρήσεων.Είναι πολύ πιθανόν. Αν μπορείς, όμως, πες τπτ ουσιαστικότερο από 'δεν ξέρεις', 'είσαι άσχετος', 'είσαι ηλίθιος' κ άλλα κοσμητικά. Μοιράσου τις γνώσεις σου, δεν είναι κακό.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά εμπλέκεις την πολιτική με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Λιγάκι ντροπή δεν βλάπτει (ειδικά για αυτό το 'αγοράζοντας').
Δεν το εξηγείς? Δεν το πιάνω.
....Όσο για το σχόλειό σου 'να πληρωθείτε όσο αξίζετε', λυπάμαι, αλλά και εδώ διαφωνώ. Π.χ. αν σήμερα είσαι ο καλύτερος ψυκτικός ή σοβαντζής του κόσμου ή ο καλύτερος πωλητής ρούχων, πες μου εσύ πόσο θα πληρώνεσαι.....
Μην κολλάς στο Ελ, πήγαινε να εργαστείς όπου σου αρέσει καλύτερα. Από ψυκτικός σε καράβι (ή στο Empire State Building), μέχρι σοβατζής στην Κίνα (ή στην Ιταλία, στις αναστηλώσεις αρχαίων). Αν θυμάμαι καλά (γ@μημένο αλτσχάιμερ) είσαι οικονομολόγος. Ξέρω από πρώτο χέρι τι τραβάει ο κλάδος, επίσης όμως ότι ο καλός, κάποτε δικαιώνεται.
Μην αγορασετε vodafone, πατε στην εταιρεια της γειτονιας σας
Τι λες ρε ηλιαΕντάξει κ εσύ, το γάμησες κ ψόφησε.
Αλλά για να θυμηθούμε, όταν ξεκίνησε η κινητή τηλεφωνία, οι βόνταφον, κοσμοτέ κ πως-την-λένε-την-άλλη υπήρχαν στην αγορά κ ήσαν αυτό που είναι σήμερα?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....