-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ίδιο συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις. Παράγεις ένα προϊόν κι έρχεται ένας τύπος με 10 κοντέινερ από την Κίνα και πλημμυρίζει την αγορά. Έχοντας να αποπληρώσεις δάνεια και να ξεπληρώσεις προμηθευτές, είσαι επαγγελματικά νεκρός.Το προϊον μπορει να πουληθει και αλλου, αρκει να υπαρχει προϊον και ορεξη για δουλεια.Οταν ομως δεν υπαρχει προϊον γιατι καταστράφηκε,τοτε εισαι νεκρος.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ρε παιδια παιρνει ο μεσος συνταξιουχος 800 ευρω;Ο μέσος συνταξιούχος παίρνει λιγότερα από 800
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το έχεις κάνει ποτέ, Λέοντα;
Εκτός από φυτά εσωτερικού χώρου, ομολογώ πως όχι. Πάντως εκτός από το φίλο που σιγά σιγά γίνεται αγρότης, και ο πατέρας ενός φίλου μου έχει αγοράσει 20 στρέμματα ελιές και άλλες καλιέργειες (αυτός έχει 2 τρακτέρ, μικρό και μεγάλο ΚΑΙ αγροτικό που το φορτώνει) - o άνθρωπος δεν είχε καμιά σχέση με αυτά, όλη του τη ζωή ήταν έμπορος υφασμάτων
Το μόνο καλύτερο από το να ανασταίνεις μια καλλιέργεια (ή μια επιχείρηση - το ίδιο είναι), είναι να ανασταίνεις παιδιά.
Οποτε ασχολησου με την καλλιεργεια γιατι μονο ο Χριστος ανεστησε ανθρωπο
περα απο την πλακα θα μαρεσε και μενα να ειμαι ερασιτεχνης γεωργος. ειναι σε αυτα που εχω στο νου μου για οταν μεγαλωσω. Ενα σπιτακι-φαρμα καπου σε ενα χωριο περιφερειακα μιας πολης
-
Πέρα από την πλάκα, δεν είναι καθόλου εύκολο το σπορ. Αλλά μπορεί να δώσει μεγάλη ικανοποίηση.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πέρα από την πλάκα, δεν είναι καθόλου εύκολο το σπορ. Αλλά μπορεί να δώσει μεγάλη ικανοποίηση.το ξερω!
διαβαζω τωρα και για εγγυοβελτιωτικα εργα στη σχολη και εχω ψιλογουσταρει
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ο κακός PM είτε στην Ελλάδα είναι, είτε στη μη-Ελλάδα, πάλι κακός PM θα είναι. Η διαφορά είναι οτι στην πρώτη περίπτωση έχει τη δικαιολογία πιο εύκολη.Γιατί παίρνεις περισσότερα λεφτά σαν PM παρά πχ σαν senior engineer?
Εγώ λέω επειδή το PM είναι σκατοδουλειά -
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Πέρα από την πλάκα, δεν είναι καθόλου εύκολο το σπορ. Αλλά μπορεί να δώσει μεγάλη ικανοποίηση.
το ξερω!
διαβαζω τωρα και για εγγυοβελτιωτικα εργα στη σχολη και εχω ψιλογουσταρει
Εκεί θα καταλήξουμε - αγρότες.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Δεν ξερω καν τι ειναι το chav, αν ειναι ' πανεμορφος πανεξυπνος και πλουσιοτατος νεος που τον κυνηγουν ολες οι γυναικες της πολης αλλα αυτος διαλεςγει μονο τις καλητερς' οκ τα παραδεχομαι ειμαι, αλλα να ξερεις δεν ειναι καθολου ευκολο....ειναι σαν καταρα ποσες να ικανοποιησεις πια!
http://en.wikipedia.org/wiki/Chav
καλα σπουδασες αγγλια και δεν ξερεις τι ειναι οι chavs?
μπας και επινες τιποτα βαρυ ομορφε και εξυπνε κοπριτη;Eισαι τελειως καμενος πες οτι ειναι οι λόκαλοι (απο το local ) να συνενοηθουμε!
-
Προς κάθε είδους **ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ **απασχολούμενους σε γραφεία.
στις συμβάσεις εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου
στην ειδικότητα/κατηγορία εργαζομένου να αναγράφει **ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ **και όχι Υπάλληλος γραφείου.Την πάτησα:rant: αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουριλά
-
Για γράψε την ιστορία σου...
-
Να υποθεσω οτι αμα δεν γραφει μηχανικος, δεν δικαιουσαι τον ελαχιστον μισθο του μηχανικου? Οποτε ως υπαλληλος γραφειου μπορεις να απαιτησεις μονο τα ~750 μεικτα? Αυτο εγινε?
-
Ε αφού κάνουν και συμβάσεις τα γραφεία (εκτός αν περάσουν 2-3 χρόνια) και δεν τα δίνουν μαύρα πάλι καλά. Προοδεύουμε.
-
Ερώτηση: έστω οτι μια εταιρεία εξαγοράζει κάποια άλλη. Οι υπάλληλοι της αγορασμένης με τι διαδικασία γίνονται υπάλληλοι της καινούριας? Έχω ακούσει οτι κανονικά πρέπει να απολυθούν από τη μια για να γίνει πρόσληψη στην άλλη, οπότε τίθεται και θέμα αποζημίωσης, αληθεύει?
-
Δεν γίνεται απόλυση, γίνονται αυτόματα υπάλληλοι της αγοράστριας. Δεν δίνεται αποζημίωση.
-
Και αν εγώ πχ δε θέλω να γίνω υπάλληλος της αγοράστριας?
Εννοώ ότι αυτό φέρνει λίγο σε εξαναγκασμό.
-
Απολυσεις ομως γίνονται στα πλαισια αναδιαρθρωσης
Αν δεν θελεις γινεις υπαλληλος της νεας εταιρειας,ο δρομος ειναι παντα ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα... -
Ναι αυτό είναι επιτρεπτό.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και αν εγώ πχ δε θέλω να γίνω υπάλληλος της αγοράστριας?Εννοώ ότι αυτό φέρνει λίγο σε εξαναγκασμό.
Όπως υπονόησε και ο Tiger υπάρχει και η λύση της παραίτησης...
Από κει και πέρα άλλο εξαγορά μιας εταιρίας και άλλο συγχώνευσή της με την εταιρία που την εξαγόρασε.
Στην απλή εξαγορά απλά αλλάζει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και π.χ. από φυσικό πρόσωπο (ιδιώτης) γίνεται νομικό πρόσωπο (εταιρία). Στην περίπτωση αυτή δεν αλλάζει απολύτως τίποτα ως προς τις δραστηριότητες της εταιρίας, το προσωπικό της, κτλ. Ό,τι αλλαγές γίνουν θα γίνουν σταδιακά και θα αφορούν επιλογές της νέας διοίκησης.
Στην περίπτωση της συγχώνευσης η εξαγορασθείσα εταιρία παύει να υφίσταται νομικά και οι δραστηριότητές της υπάγονται πλέον στην εταιρία που την εξαγόρασε. Ως εκ τούτου το προσωπικό της εξαγορασθείσας γίνεται αυτομάτως προσωπικό του αγοραστή. Οι υπάλληλοι της εξαγορασθείσας διατηρούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και ως εκ τουτου δικαιούνται αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Παρότι η θέση τους στη νέα επιχείρηση μπορεί να είναι κατώτερη από αυτή που κατείχαν στην εξαγορασθείσα εταιρία ο μισθός τους δε μπορεί να μειωθεί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο ύστερα από συμφωνία με τη νέα διοίκηση. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...Παρότι η θέση τους στη νέα επιχείρηση μπορεί να είναι κατώτερη από αυτή που κατείχαν στην εξαγορασθείσα εταιρία ο μισθός τους δε μπορεί να μειωθεί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο ύστερα από συμφωνία με τη νέα διοίκηση.Είναι όμως δυνατόν να θεωρήσουν τον υποβιβασμό τους σε θέση κατώτερη ως μονομερή βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους θέσης και να καταγγείλουν τη σύμβαση εργασίας του απαιτώντας αποζημίωση απόλυσης.
Αυτό μπορεί να γίνει αν στη σύμβαση εργασίας αναφέρονται ρητά τα καθήκοντα του εργαζόμενου, πχ τεχνικός δικτύου. Έτσι, εφόσον τοποθετηθεί στη νέα εταιρεία ο εργαζόμενος σε θέση διαφορετική και κατώτερη, πχ γραμματέας, υπάρχει η ανωτέρω δυνατότητα, που φυσικά καταλήγει στα δικαστήρια με τη σχετικά γρήγορη διαδικασία των εργατικών διαφορών. -
Kαι αν μετα την αξαγορά (όχι συγχώνευση) χρειαστεί αλλάξει και η ασφάλιση των εργαζομένων? Δηλαδή αν χρειαστεί να πάνε σε άλλο ταμείο?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....