-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καφετερια στο Γκαζι. Κριμα που δεν συγκρατησα το ονομα...
9 ωρες δουλεια (σερβιτορου), χωρις ενσημα, 35€.
αργησες 10' να πας; 10€ προστιμο
αργησες 20'; 20€ προστιμο
εχει πανω απο 4 γοπες το τασακι; 50€ προστιμοη εφευρητικοτητα του Ελλ επιχειρηματια δεν εχει οριο
Πείσε με οτι ο εργαζόμενος που δέχεται τα παραπάνω ΔΕΝ είναι ζωάδι απο τα λίγα.
δεν εχω καμια αναγκη να σε πεισω. Η εργαζομενη ειναι ανεργη 9 μηνες και πηγε εκει μεχρι να βρει κατι καλυτερο. Θεωρησε δεδομενο οτι ο εργοδοτης εχει ανα πασα στιγμη καμια 50αρια που περιμενουν να παρουν τη θεση της.
υπαρχει τεραστια προσφορα και ελαχιστη ζητηση. Αυτο τα εξηγει ολα.
Κάτι τέτοιοι είναι που διαδηλώνουν και τους φταίει η Μέρκελ. Δεν πειράζει τόσο ακριβώς τους κόβει.
BTW κανένας αριστερός αλλυλέγγυος του forum ας βοηθήσει την κοπέλα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ένα CV με φωτογραφία ( ) και κάτι θα κάνουμε να βοηθήσουμε.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
καφετερια στο Γκαζι. Κριμα που δεν συγκρατησα το ονομα...
9 ωρες δουλεια (σερβιτορου), χωρις ενσημα, 35€.
αργησες 10' να πας; 10€ προστιμο
αργησες 20'; 20€ προστιμο
εχει πανω απο 4 γοπες το τασακι; 50€ προστιμοη εφευρητικοτητα του Ελλ επιχειρηματια δεν εχει οριο
Πείσε με οτι ο εργαζόμενος που δέχεται τα παραπάνω ΔΕΝ είναι ζωάδι απο τα λίγα.
δεν εχω καμια αναγκη να σε πεισω. Η εργαζομενη ειναι ανεργη 9 μηνες και πηγε εκει μεχρι να βρει κατι καλυτερο. Θεωρησε δεδομενο οτι ο εργοδοτης εχει ανα πασα στιγμη καμια 50αρια που περιμενουν να παρουν τη θεση της.
υπαρχει τεραστια προσφορα και ελαχιστη ζητηση. Αυτο τα εξηγει ολα.
Κάτι τέτοιοι είναι που διαδηλώνουν και τους φταίει η Μέρκελ. Δεν πειράζει τόσο ακριβώς τους κόβει.
Αν ο άλλος δεν έχει λεφτά να βγάλει το μήνα, δυστυχώς θα δεχτεί ο,τι ανοησία του πει ο κάθε κ@ριόλης.
Εγώ θεωρώ ότι επιβάλλεται να ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ τέτοιοι επιχειρηματίες - προσωπικά όταν γνωρίζω ότι κάποια συγκεκριμένη εταιρία είναι κατεργο προσπαθω να μην πατάω εκεί καθόλου.
-
35 ευρω την ημερα, μαζι με φιλοδωρηματα 9 ωρων μας κανει ποσο;
Πρεπει να βγαινει ενα 50αρι την ημερα και φοροι..last year,δηλαδη αν δεν δουλευει ΣΚ εχουμε 1.000 το μηνα καθαρα και αφορολογητα.
Θα μου εκανε μεγαλη εντυπωση εαν πραγματικα δεν υπηρχαν αλλες 50 στην ουρα να περιμενουν την δουλεια της!τα περι 'προστιμου 50 ευρω για γοπες'..... πιο πιθανο ειναι να βγει πρωτος σκορερ ο Βυντρα.
-
Εγω ως ιδιωτικος υπαλληλος, με πτυχιο κ μαστερ (μηχανολογος), στην πρωτη μου δουλεια επαιρνα 30,80 ευρω την ημερα καθαρα αλλα προ φορων, για 9ωρη ημερησια κ 5 ωρες το Σαβ.
Κοινως αυτη που μας περιγραφεις παιρνει ως σερβιτορα πολλα περισσοτερα απο εμενα τον μαστερία μηχανολογο (αν βαλεις κ τα tips μεσα), κ ολα μαυρα. Για ρωτα την, θελει να παιρνει τα ιδια καθαρα, με ασφαλιση αλλα να πληρωνει εφορια? Να δουμε τι θα πει.
Τα περι προστιμου ειναι αστεια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@spirosΕγω ως ιδιωτικος υπαλληλος, με πτυχιο κ μαστερ (μηχανολογος), στην πρωτη μου δουλεια επαιρνα 30,80 ευρω την ημερα καθαρα αλλα προ φορων, για 9ωρη ημερησια κ 5 ωρες το Σαβ.
Κοινως αυτη που μας περιγραφεις παιρνει ως σερβιτορα πολλα περισσοτερα απο εμενα τον μαστερία μηχανολογο (αν βαλεις κ τα tips μεσα), κ ολα μαυρα. Για ρωτα την, θελει να παιρνει τα ιδια καθαρα, με ασφαλιση αλλα να πληρωνει εφορια? Να δουμε τι θα πει.
Τα περι προστιμου ειναι αστεια.
το θεμα δεν ειναι αν θελει, το θεμα ειναι αν πρεπει. Και προφανως δεν πρεπει να εργαζεται ανασφαλιστη, για 1002 προφανεις λογους.
τα περι προστιμων δεν ειναι αστειο. Εχει και αλλα η λιστα αλλα δεν μπορεσα να τα ακουσω.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πρεπει να βγαινει ενα 50αρι την ημερα και φοροι..last year,δηλαδη αν δεν δουλευει ΣΚ εχουμε 1.000 το μηνα καθαρα και αφορολογητα.
Θα μου εκανε μεγαλη εντυπωση εαν πραγματικα δεν υπηρχαν αλλες 50 στην ουρα να περιμενουν την δουλεια της!τα περι 'προστιμου 50 ευρω για γοπες'..... πιο πιθανο ειναι να βγει πρωτος σκορερ ο Βυντρα.
Να η ευκαιρία.
Σε εχει που σε έχει καταστρέψει η τρόικα, κλείσε την επιχείρηση σου και πάνε γίνε μπουφετζού. 1000 καθαρά κι αφορολόγητα.
Άρχοντας.
-
Μπουφετζου εχει ευθυνες,εδω μιλαμε για απλο σερβιτοριλικι,παιρνεις τον καφε,περπατας 10 μετρα,τον εναποθετεις.
-
Φυσικά και ο εργαζόμενος δεν θέλει να πληρώνει ΙΚΑ.
Ούτε αυτός αλλά ούτε ο εργοδότης.Είναι λεφτά που ο εργαζόμενος βλέπει να βγαίνουν από την τσέπη του εργοδότη (δηλαδή δικά του λεφτά) και να τα κλέβει το ΙΚΑ.
Τα κλέβει το ΙΚΑ γιατί οι υπηρεσίες (ή η σύνταξη) που παρέχει είναι αστείες μπροστά στις εισφορές.Τις προάλλες άκουσα ότι για οικοδομικά ένσημα μπορείς να πας στο ΙΚΑ με τον εργάτη και με συμφωνία (υπογράφει ο εργάτης) να δώσεις 30-40 ευρώ ένσημο αντί να δώσεις 80 ευρώ ένσημο που έχει ένας τεχνίτης με μερικές τριετίες.
Έτσι, αν το ΙΚΑ μειωθεί, το μεροκάματο που έχει πέσει στα 20 ευρώ θα γίνει 35 ευρώ για τον εργάτη. -
Απο τι στιγμή που κανένας δεν θέλει να πληρώνει ας αλλάξει ο νόμος, ας παίρνει ο εργαζόμενος ολα τα λεφτά στο χέρι και ας τα κάνει οτι θέλει. Να πληρώνει από την τσέπη του υγεία παιδεία για τη σύνταξη κλπ.
Οσοι δεν έχουν -και θέλουν- θα μπορούν να στείλουν το λογαριασμό σε αλληλέγγυα μέλη της κοινωνίας μας.
Οι αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ και οι πιστοποιημένοι Ελληνες στον Κασιδιάρη.
-
10 ποσταρισματα και κανενας δεν εχει απαντηση επι της ουσιας του προβληματος. Ολη χολη βγαλατε, αλλος τυπου και πολλα παιρνεις, αλλος αφου δεν φορολογειτε μην μιλαει, αλλος εγω οταν δουλευα επαιρνα λιγοτερα. Οτι να ναι γενικα ολοι σας (εκτος απ τον τιφοζι). Και μετα περιμενουμε να παρουμε σωστες αποφασεις να αλλαξει το κλιμα.
Αφου ακομα και τωρα αντι να δουμε πως θα διορθωθουν τα προβληματα κοιταμε αν η καμπουρα του γειτονα εγινε μεγαλυτερη απ τη δικη μας. Ελεος!
-
Δεν ειναι χολη οταν ειναι η πραγματικοτητα...
α) Τα λεφτα, για αυτο που κανει, ειναι ΠΟΛΛΑ σε σχεση με αλλους, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που παιρνουν λιγοτερα.
β) Το οτι τα παιρνει μαυρα, το καραγουσταρει.
γ) Το οτι ειναι ανασφαλιστη ειναι συνεπακολουθο του β.Λυσεις? Οριστε:
Οι κρατησεις να ειναι ΠΟΛΥ λιγοτερες απο οτι ειναι τωρα ενω οι παροχες των ταμειων ΠΟΛΥ μεγαλυτερες απο οτι ειναι τωρα. Κ φυσικα τα παντα να δουλευουν, ωστε να ΒΛΕΠΕΙΣ οτι ότι πληρωνεις, το λαμβανεις.
Οι κρατησεις να ειναι 100% φοροαπαλλαγη απο τα φορολογησιμα εσοδα της εταιριας. Οταν εγω πληρωνω για ασφαλιση εργαζομενου 600ε κ με την αφαιρεση αυτου του ποσου ως εξοδα, εχω μειωση φορου 200ε (πχ), εχω τεραστιο κινητρο να τους απασχολω μαυρα. Οι οποιοι θα συμφωνησουν να ειναι μαυροι, 1ον για να μην πληρωνουν κ αυτοι εφορια κ 2ον γιατι υπαρχουν αλλοι 26546238575290246 που προτιθενται να το κανουν, για τους ιδιους λογους.
-
Eντάξει , δεν θα κάνει και καριέρα ως σερβιτόρα , εκτος και αν τα φτιάξει με το αφεντικό.
Οι δουλειες μ αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχουν κάποια σταθερότητα ούτε είναι μόνιμου χαρακτήρα.
Προφανώς και τα μεροκάματα στο χώρο της εστίασης τα καθορίζει η ίδια η αγορά , χωρίς να λαμβάνει υπ όψην τους μισθούς των επιστημόνων.
Ας μπορούσε να λειτουργήσει συγκροτημένα η πολιτεία για να μην υπάρχουν φαινόμενα ανασφάλιστης εργασίας.Αυτό βέβαια είναι ανέκδοτο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειμαστε σιγουροι οτι δουλευει καθε μερα;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν ειναι χολη οταν ειναι η πραγματικοτητα...α) Τα λεφτα, για αυτο που κανει, ειναι ΠΟΛΛΑ σε σχεση με αλλους, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που παιρνουν λιγοτερα.
γ) Το οτι ειναι ανασφαλιστη ειναι συνεπακολουθο του β.α) μηπως το ορθο ειναι ο επιστημονας να παιρνει περισσοτερα και οχι το οτι αφου ο επιστημονας παιρνει λιγοτερα παιρνει πολλα αρα να μην μιλαει
β,γ) Πρωτος ειπα οτι υπαρχει ανομια που δεν ελεγχει τιποτα. -
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Δεν ειναι χολη οταν ειναι η πραγματικοτητα...
α) Τα λεφτα, για αυτο που κανει, ειναι ΠΟΛΛΑ σε σχεση με αλλους, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που παιρνουν λιγοτερα.
γ) Το οτι ειναι ανασφαλιστη ειναι συνεπακολουθο του β.α) μηπως το ορθο ειναι ο επιστημονας να παιρνει περισσοτερα και οχι το οτι αφου ο επιστημονας παιρνει λιγοτερα παιρνει πολλα αρα να μην μιλαει
β,γ) Πρωτος ειπα οτι υπαρχει ανομια που δεν ελεγχει τιποτα.Το αν θα πάρει ο επιστήμονας ή η σερβιτόρα πιό πολλά λεφτά είναι και αυτό θέμα προσφοράς και ζήτησης. Στην Ελλάδα έχουμε πολλές καφετέριες οπότε η ζήτηση για σερβιτόρες είναι μεγάλη. Αντίθετα δουλειές για επιστήμονες δέν νομίζω οτι έχουμε τόσες πολλές.
-
Δεν το πα με τη λογικη προσφορας ζητησης. Το ειπα με τη λογικη του kacey οτι σαν επιστημονας επαιρνε 35 ευρω την ημερα αρα η σερβιτορα αν παιρνει παιρνει πολλα. Τελοσπαντων δεν υπαρχει λογικη σε αυτα.
-
Ρε παιδια, δεν το λεω με 'κακια', δηλαδη 'εγω που εχω 2 πτυχια επαιρνα τοσα οποτε ας παρει τα 35 κ να ειναι κ χαρουμενη', το ειπα καθαρα με πραγματιστικα κριτηρια. Οταν εγω επαιρνα 32, τα 35 για να σερβιρες ειναι ΠΟΛΛΑ. Το οτι εγω επαιρνα 32 προφανως κ το καθοριζε η αγορα κ γενικοτερα το επιπεδο της οικονομιας της χωρας μας. Τετοια επιπεδα μισθων εχουμε, τετοιους μισθους θα παιρνουμε. Δεν εξεταζω αν ειναι καλο ή κακο, απλα ειναι η πραγματικοτητα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν ειναι χολη οταν ειναι η πραγματικοτητα...α) Τα λεφτα, για αυτο που κανει, ειναι ΠΟΛΛΑ σε σχεση με αλλους, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που παιρνουν λιγοτερα.
γ) Το οτι ειναι ανασφαλιστη ειναι συνεπακολουθο του β..
Α. Δεν φταιει η κοπελα γιαυτο ή μηπως θελεις να της μειωσουν και αλλο το μεροκαματο επειδη εσυ ο επιστημονας δεν βγαζεις περισσοτερα απαυτην;
Β. Τι ειναι ,βιτσιοζα να δουλευει ανασφαλιστη ή μηπως νομιζεις οτι τα λεφτα της ασφαλισης, τα παιρνει σε μετρητα;
Γ. Το οτι ειναι ανασφαλιστη ειναι συνεπακολουθο του οτι καποιος επιχειρηματιας εκμεταλευεται τον κοσμο.Αυτον κατηγορησε πρωτα και ασε την κοπελα ησυχη να βγαλει το ψωμακι της.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....