-
Ο χρήστης nass έγραψε:
... €300 από αυτά στους λήσταρχους του ΤΣΜΕΔΕ....300 Ε τον μήνα ο μηχαανικός, κ τους λες 'λήσταρχους'?
Αυτούς του ΤΕΒΕ (νυν ΟΑΕΕ, αύριο ποιός ξέρει) των 400++ πως τους λες, τότε? -
Τραπεζίτες ?
(Κατά τη νέα διαφήμιση της Wind )
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επιπλεον τα ωραια θα ξεκινησουν απο τωρα που θα εχουν μεγαλες αυξησεις (διπλασιασμο περιπου) οι εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ.
Εγώ ξέρω πως τελικά δεν θα κάνουν αυξήσεις
http://www.teeait.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=544%3A-17-02-2012&catid=50%3A2010-07-16-17-07-12&Itemid=170Μακαρι να ειναι ετσι. Ισως απλα να ειναι μια παραταση μεχρι το επομενο εξαμηνο. Το δικο μου το χαρτι εχει καθυστερησει παντως...
Υπαρχει και αυτο
απο εδω http://syspeirosiaristeronmihanikon.blo ... 5-650.html
xenos, απ οσο γνωριζω ο διπλασιασμος των εισφορων αφορα τους ελευθερους επαγγελματιες ενω σε οσους ειναι μισθωτος το ποσοστο θα παραμεινει ιδιο. Φανταζομαι οτι το κανανε ετσι για να πολεμησουν και τη φοροδιαφυγη, να πολεμησουν και το καθε μηχανικο που αυταπασχολειται σε οφελος των μεγαλων εταιρειων δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. (δες παραπανω ενας μηχανικος 15ετιας και πανω θα θελει περιπου 8000 ευρω το χρονο για το τσμεδε μονο)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Οι νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα - Ολόκληρη η εγκύκλιος
http://content-mcdn.feed.gr/pegasus/Multimedia/pdf/egkyklios1_id28475762.pdfΑπό τις μεγάλες επιτυχίες του νέου μνημονίου.
Η συνέχεια τον Ιούνιο επί Σαμαρά.
Ερχεται και η εθελοντικη πληρωμη.
Τώωωωωωωωραααααα;;;;;
Εδώ και καιρό αυτό...
Έχεις μείνει πολύ πίσω! Γι' αυτό δεν χρειαστήκαμε το μνημόνιο...
Και ή μάλλον καλύτερα
-
Εγω αυτο που ρωταγα ειναι αν μπορεις ποτε να θεωρηθεις ανεργος, οπως ο καθε αλλος που χανει τη δουλεια του, κ να μην πληρωνεις τιποτα. Οχι να μην πληρωνεις καποιο κομματι του ΤΣΜΕΔΕ, κ αυτο μαλιστα αν το πληρωνεις σε αλλη χωρα.
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ερχεται και η εθελοντικη πληρωμη.
Κατσε ρε φιλαρακι, σου δινω δουλεια, θες κ μισθο? 21% δεν εχει ουτε δουλεια, μην τα θες ολα δικα σου.
-
Υπάλληλος με εργασιακή σχέση 'Κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό¨ ένα πραμα!!!!!
Δε μ' αρέσει που εδώ και αρκετό καιρό συνανταω φιλικα μου ζευγάρια που η ανεργία έχει αγγίξει πλέον το 100% των μελών των σπιτιών τους και βλέπω απογοήτευση, μιζέρια, στενοχωρια και ανεκπλήρωτα όνειρα.
(Και δεν το έγραψα σε λάθος topic). -
Φιλος που εχει παει ευρωπαικη ενωση απο το 92, καταφερε και διεκοψε, μετα απο 20 χρονια στο Πεχωδε, το Τσμεδε, μετεφερε τα δικαιοματα του εξω και ετσι θα παρει συνταξη στα 65 νομιζω μεσω της ευρωπαικη επιτροπης...κ.λ.π. αλλα ισως ειναι σπανιο αυτο...πλεον
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Φιλος που εχει παει ευρωπαικη ενωση απο το 92, καταφερε και διεκοψε, μετα απο 20 χρονια στο Πεχωδε, το Τσμεδε, μετεφερε τα δικαιοματα του εξω και ετσι θα παρει συνταξη στα 65 νομιζω μεσω της ευρωπαικη επιτροπης...κ.λ.π. αλλα ισως ειναι σπανιο αυτο...πλεονΑν ειναι ετσι οπως τα λες το εδω πρεπει να το ξεχασει ,οχι συνταξη δεν μπορει να παρει αλλα ουτε να εξασκησει το επαγγελμα
-
[quote='kacey']@nass
Εγω αυτο που ρωταγα ειναι αν μπορεις ποτε να θεωρηθεις ανεργος, οπως ο καθε αλλος που χανει τη δουλεια του, κ να μην πληρωνεις τιποτα. Οχι να μην πληρωνεις καποιο κομματι του ΤΣΜΕΔΕ, κ αυτο μαλιστα αν το πληρωνεις σε αλλη χωρα.
Για να παρεις συνταξη πρεπει να πληρωνεις ,αν δηλωσεις οτι εργαζεσαι σε ξενη χωρα την μαμησες γιατι το ποσον διπλασιαζεται .
Στην περιπτωση που δεν πληρωνεις γιατι δεν γουσταρεις κ καποια στιγμη αλλαξεις γνωμη ,τοτε πρεπει να καταβαλεις το συνολο των οφειλων σου αλλα με σημερινες τιμες (οπως εχει διαμορφωθει το ποσον της εισφορας σημερα )
δηλαδη αν σημερα το ποσον ειναι 500ευρω κ εσυ οφειλεις 10χρονια θα πληρωσεις 500χ12χ10 -
Μα φυσικα!!!! θα παρει συνταξη απο ΕΕ και θα αραξει στο εξοχικο του στο Αιγαιο... θελει καποιος κατι περισσωτερο??? παιδια 30+ οποτε θα ασχοληθει ισως με φιλανθρωπικες δραστηριοτητες χωρις αμοιβη μαλλον... τι να την κανει κιολας.. για να πληρωνει φορους....2 ανθρωποι με 2 συνταξεις...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Μα φυσικα!!!! θα παρει συνταξη απο ΕΕ και θα αραξει στο εξοχικο του στο Αιγαιο... θελει καποιος κατι περισσωτερο??? παιδια 30+ οποτε θα ασχοληθει ισως με φιλανθρωπικες δραστηριοτητες χωρις αμοιβη μαλλον... τι να την κανει κιολας.. για να πληρωνει φορους....2 ανθρωποι με 2 συνταξεις...Ωραία, να σου στείλω το κινητό μου να του το δώσεις?
-
Να σου πω... οταν σε λιγο οι φοροι θα σου παιρνουν το κεφαλι καλλυτερα να περνας την ωρα σου... σημαντικο μετα απο καποια ηλικια....., βοηθοντας οργανωσεις φιλανθρωπιας με την εμπειρια σου. Ο συγκεκριμενος πηγαινει λογω ΕΕ σε βορειο Αφρικη... κ.λ.π. οπου η δυστυχια ειναι κανονας... ελλειψεις νερου, δυκτιου, καθαριωτητας κ.λ.π. τραγικες συνθηκες ετσι εχει τροπο να μπει σε αυτο το κυκλωμα... αφιλοκερδως...ισως με καποια ταξειδια ...πληρωμενα..
-
@γιωργος123
εγω δεν ειπα να μην πληρωνει 'επειδη δεν γουσταρει', εγω ρωταω για το (πολυ αληθινο) σεναριο υπαλληλου μηχανικου, που απολυεται.
Το ΤΣΜΕΔΕ κ το ΤΕΕ θεωρει ντε κ καλα οτι επειδη ειναι εγγεγραμμενος μηχανικος που καποτε ειχε κανει εναρξη επαγγελματος αλλα εδω κ Χ χρονια δουλευε ως ιδιωτικος υπαλληλος μηχανικος, οσο δεν εχει δουλεια ως υπαλληλος θα βρισκει δουλεια ως ελευθερος επαγγελματιας κ για αυτο πρεπει να πληρωνει ντε κ καλα τις εισφορες. Πραγμα που δεν εχει καμμια επαφη με την πραγματικοτητα (ειδικα τη σημερινη).
Κοινως το εξης απλο: να πληρωνεις ΤΣΜΕΔΕ ΟΤΑΝ εχει δουλεια κ να μην θεωρει το ΤΣΜΕΔΕ οτι εχεις δουλεια ντε κ καλα..
-
Έτσι όπως είναι το σύστημα αυτή τη στιγμή [με το ύψος των εισφορών να είναι μη-ρεαλιστικό για πάρα πολλούς που αναγκάζονται να δουλεύουν με μπλοκάκι, με το να αυξάνεται αυτόματα κάθε τόσο ανεξαρτήτως αν οι αποδοχές του ασφαλισμένου έχουν αυξηθεί ή μειωθεί λες και το πέρασμα του χρόνου από μόνο του δίνει αυξήσεις, κλπ] οδηγεί όλο και περισσότερους στη μαύρη εργασία, την εισφοροδιαφυγή, και στα ταμείο ανεργίας.
Δείτε πόσοι ήταν οι οφειλέτες των ταμείων και οι συνολικές οφειλές πριν 10 χρόνια και αντίστοιχα το ύψος των εισφορών για κάποιον που ασφαλιζόταν π.χ. στο ΤΕΒΕ για πρώτη φορά, και ποια είναι τα αντίστοιχα νούμερα σήμερα. Μια γενική εικόνα για τη σημερινή κατάσταση δίνει το παρακάτω άρθρο:
Απώλειες δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία από την εισφοροδιαφυγή.
802.000 φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και φορείς οφείλουν συνολικά στα ασφαλιστικά ταμεία 11 δισ. €.
Ράνια Τζίμα
14/03/2012 | 19:56 Τελευταία Ενημέρωση: 23:05 14/03/2012Επίπεδα ρεκόρ αγγίζουν πλέον οι οφειλές εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα και φορείς έχουν κηρύξει στάση πληρωμών, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Την ίδια ώρα τα ταμεία εξακολουθούν να αιμορραγούν από την καταβολή εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων και επιδομάτων μαϊμού.
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας,** 802.000 φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις και φορείς οφείλουν συνολικά στα ασφαλιστικά ταμεία 11 δισ. €**, από τα οποία -σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου- απαιτητά είναι τα 2/3 δηλαδή τα 7 δισ.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόλις το 55% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ καταβάλλουν εισφορές και μόνο το 62% των ασφαλισμένων του ΟΓΑ ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.
Η λεηλασία των ταμείων πάντως εξελισσόταν για δεκαετίες καθώς οι έλεγχοι του Υπουργείου Εργασίας αποκάλυψαν ακόμη και περίπτωση γυναίκας που εισέπραττε την σύνταξη του νεκρού συζύγου της για 32 χρόνια.
http://www.skai.gr/news/finance/article ... medium=rss
-
Απορία 1:
Μισθοί έπεσαν, συντάξεις παίρνει ο διάολος, το ΤΕΒΕ θα πέσει, επί τέλους? Πάνω από 400 Ε τον μήνα, πόσοι ασφαλισμένοι του μπορούν πλέον να πληρώνουν?Απορία 2:
Απαιτητά από το ικα... Πόσα απ' αυτα είναι ρεαλιστικά? Από τα λίγα που γνωρίζω εγώ, κανένα! Πρόκειται για εταιρίες που πτώχευσαν κ δεν υπάρχει τπτ να πάρει κανείς, κ το μεγαλύτερο ποσοστό είναι πρόστιμα κ προσαυξήσεις που είναι παράλογα, αλλά οι οφειλέτες δεν έχουν κάνει καν τον κόπο να πάνε σε επιτροπή ή δκτκό δικαστήριο για μείωση, μια κ όταν είσαι πτωχευμένος τι 10 Κ Ε σου ζητάει το ΙΚΑ, τι 120, για σένα είναι το ίδιο. Και γλιτώνεις κ τον δικηγόρο.Τι λέω? Λέω να κάνουν μια εκκαθάριση πρώτα, να δούνε πόσα πράγματι τους χρωστάνε κ πόσα απ' αυτά υπάρχει περίπτωση να πάρουν κ μετά βλέπουμε. Όσο για το τεβε που θα πάει, θα κλείσει κ θα ησυχάσουμε (έχοντας χάσει όλα οσα δίνουμε - όσοι δίνουμε - τόσα χρόνια τώρα)
-
Συμφωνα με την Καθημερινη:
Τα ταμεια δεν λαμβανουν εισφορες υψους 11 δισ. ευρω
Παράλληλα, κουρευτηκαν ομολογα τους, αξιας περιπου 7 δισ ευρω
Και εσεις μιλατε για συνταξη;; -
Α, για την εισφοροδιαφυγή:
Εμάς βρήκατε?
Όταν βάζατε ασύστολα στο Ελ παράνομους οικονομικούς μετανάστες κ δεν ελέγχατε την απασχόλησή τους, όσοι 'φωνάζαμε' για την ανεξέλεγκτη εξαγωγή συναλλάγματος κ την εισφοροκλοπή τρώγαμε το κράξιμο της αρκούδας κ κατηγορούμαστε για ρατσισμό. Τώρα ανακαλύπτετε τον τροχό κ μας βομβαρδίζετε με 'ειδήσεις'.
ρε, ΑΓΑΜΟΙΘΥΤΑΙ ρε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Απορία 1:
Μισθοί έπεσαν, συντάξεις παίρνει ο διάολος, το ΤΕΒΕ θα πέσει, επί τέλους? Πάνω από 400 Ε τον μήνα, πόσοι ασφαλισμένοι του μπορούν πλέον να πληρώνουν?Πλάκα πλάκα, εμένα μου ήρθε 30 ευρώ λιγότερο αυτό το δίμηνο (1ος-2ος)...
-
Φίλος μου δουλεύει σε γνωστό κατάστημα της Πάτρας. Εκεί τους είπαν πως θα τους κάνουν την μείωση 22%('δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς') αλλά, επειδή είναι μεγαλόψυχοι('έχουμε τη δυνατότητα για αυτή την χρονιά') θα τους δίνουν τα χρήματα που χάνουν από την μείωση 'μαύρα'...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Φίλος μου δουλεύει σε γνωστό κατάστημα της Πάτρας. Εκεί τους είπαν πως θα τους κάνουν την μείωση 22%('δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς') αλλά, επειδή είναι μεγαλόψυχοι('έχουμε τη δυνατότητα για αυτή την χρονιά') θα τους δίνουν τα χρήματα που χάνουν από την μείωση 'μαύρα'...Οποτε πληρωνουν λιγοτερες εισφορες στο Ικα;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....