-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μμμ, στο '+' συγκεκριμένα, γιατί πατώντας στα σχόλια, με βγάζει απλώς χαμηλά στη σελίδα.Γιώργο, για ζευγάρι ΔΥ πλέον υπολόγιζε πλέον κάπου τα μισά.
Δεν διαφωνω αλλα ολοι νομιζω αναφερονταν στο τι συνεβαινε μεχρι τωρα Κ παλι το κουρεμα στις τιμες των αγροτικων προιοντων εχει προηγηθει .Βλεπε εισαγωγες πατατας απο Αιγυπτο ,κρεμμυδια απο Ινδια κτλ.....
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Γνωρίζετε πολλούς αγρότες αποκλειστικής ενασχόλησης στην Ελλάδα ;Τουλάχιστον αυτοί που γνωρίζω εγώ κάνουν παράλληλα και άλλες δουλειές, ήτοι ταβερνούλα στο ισόγειο της κατοικίας, βενζινάδικο, mini market, ψιλικατζίδικο κτλ.
Αυτό ίσως λέει πολλά για τα εισοδήματά τους, ίσως και τίποτα.
Αυτα ειναι υπερβολες κ το ποσοστο δεν υπερβαινει το 2,3% αλλωστε σε ολα τα επαγγελματα συμβαινει αυτο
Γνωριζεις εστω εναν που εγκατελειψε το υπαλληλικι για να γινει αγροτης
Επισης γνωριζεις τι κεφαλαια χρειαζονται για να γινεις αγροτης (συγχρονος) κ μιλαμε για νεους με τα ιδια τυπικα προσοντα που ο ενας αποφασιζει να γινει ΔΥ κ ο αλλος αγροτης -
Κάποιος που είναι στο δημόσιο και ξύνει τα παπάρια του με τσουγκράνα πιάνεται για αγρότης;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κάποιος που είναι στο δημόσιο και ξύνει τα παπάρια του με τσουγκράνα πιάνεται για αγρότης;Μπορει να παιρνει κ επιδοτηση
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Οποιος αγροτης τη τελευταια 20 ετια δούλεψε και εκμεταλευτηκε τις ευρωπαικες επιδοτησεις, εζησε καλα και τωρα εχει οιοκονομικο υπόβαθρο και μάλλον και εργασια. Οποιος ηταν ρεμπεσκες και δεν δούλψε, δεν 'ανοιχτηκε' ( αυτο ειναι αλήθεια) δεν πήγε καλα και τώρα θα πεινασει διοτι εισοδημα μηδεν +επιδοτησεις ελάχιστες. Φυσικα δεν επιβραβεύω οτι οποιος ανοιχτηκε και ξεσκιστηκε στα δανεια έκανε καλά, απλά οποιος είχε μυαλο και φέρθηκε έξυπνα, τωρα θα επιβιωσει. Αλλα δυστυχος η πλειοψηφεια των αγροτων λογω αγραμματοσυνης ή κουτοπονηριας ξεγελαστηκαν απο επιτηδειους και είτε δανειστηκαν, χωρις σωστη (αποδοτικη) διαχειρηση είτε εβλεπαν μονο για την επομενη μερα να πιρνανε καλά και του χρόνου έχει ο θεος ( ΕΕ κτλ).
Η γεωργικη και κηνοτροφικη ζωη δεν ειναι ευκολη, αλλα οποιος ειχε ενα υποβαθρο, δούλεψε και εκμεταλευτηκε σωστα τα χρηματα που κερδισε ή του δοθηκαν πλέον ειναι σε καλυτεη μοίρα απο πολλους.
ΥΣ. και για να λεμε τη σκληρη αληθεια, ποιος αλλος εργασιακος τομέας πήρε τοσο ζεστό χρήμα εκτος απο τους αγρότες?Φίλε ΝΕΚ,χωρίς ίχνος ειρωνίας ή οτιδηποτε αλλο,έχεις επαφή προσωπική με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ??? Μάλλον οχι.Θα σου αναφέρω το δικό μου παράδειγμα,έτσι για να έχεις ενα μέτρο σύγκρισης.Ο πατέρας μου βρήκε απο τον παππού μου 100 στρέμματα περίπου (τα 80 σχεδόν τα αγόρασε ο παππους γιατί δεν ήταν ρεμπεσκές,δηλαδή 'ανοίχτηκε'),τα οποια 100 ο πατέρας μου πρίν απο 14 χρόνια τα έκανε πάνω απο 200 στρέμματα,γιατί και αυτός δεν ήταν ρεμπεσκές,κοινώς 'ανοίχτηκε' και αυτός.Το έκανε γιατί προσπάθησε να εκμεταλευτεί τις επιδοτήσεις που αναφέρεις τις οποιες δεν δικαιουνται όλες οι καλιέργειες.Το αποτέλεσμα ειναι αυτή την στιγμή να χρωστάει πάνω απο 100000 ευρώ.Ο λόγος είναι οτι την μια χρονιά δεν είχε παραγωγή λόγω καιρού,την αλλη δεν είχε απόδοση γιατί η κάθε καλιέργεια δεν είναι μηχανή με συγκεκριμένη παραγωγή κάθε χρόνο και το κυριότερο πρόβλημα των τελευταίων ετών η ασηδοσία των εμπόρων λόγω του μη ελένχου απο κανέναν αρμόδιο.Τι να πρωτοαναφέρω,εικονικά κανόνια εμπόρων?? εικονικά τιμολόγια?? παράνομες εισαγωγές-βαπτίσια?? πληρωμές μετά απο 8-10 μήνες??? καρτέλ-καθορισμός τιμών?? για την κοινωνική πολιτική του εκάστοτε υπουργού γεωργίας μέσω των συνεταιρισμών που τους διαλύσανε?? για το κόστος παραγωγής?? Μην συνεχίσω γιατί θα γράφω μέρες και εκνευρίζομαι.Α! και κάτι αλλο,ο αδερφός μου επειδή ήθελε να συνεχίση στα κτήματα γιατί του άρεσε και δεν ήθελε και αυτός να είναι αγράμματος και ρεμπεσκές, αφου τελείωσε το λύκειο σαν προγραμματιστής πήγε φαντάρος και όταν επέστρεψε πήγε σε σχολή οινολογίας για δυο χρόνια, κάνοντας μέσα σε αυτά τα δυο, τα ίδια μαθήματα που κάνουν σε τέσσερα χρόνια στο ΤΕΙ.Το τελείωσε με 19,6,όταν το λύκειο το είχε τελειώσει με 16,4.Και ακριβώς επειδή ηταν ο καλύτερος μαθητής,τον κρατήσανε για τέσσερα χρόνια σαν βοηθό καθηγητή.ΕΥΤΗΧΩΣ που δεν ξεκίνησε με τις επιδοτήσεις,γιατί και αυτός θα είχε μπεί στο λούκι για 16 χρόνια.Τώρα,είναι τεχνικός σε εταιρία τηλεφωνίας με 800 ευρώ γιατί πρέπει να επιβιώση.Και κάτι αλλο,όλες οι καλλιέργιες πλην μιάς είναι τα τελευταία 7 χρόνια βιολογικές,των οποιων οι επιδοτήσεις φέτος μετά απο καθυστέριση 4 μηνών της πληρωμής, κόπικαν 60%. Οι τιμές είναι σε επίπεδα 1980 και οι τιμές εφοδίων,μηχανημάτων,diesel,φορολογίας και γενικότερα κόστους παραγωγής, 2011.Δεν συνεχίζω άλλο γιατί μέχρι αύριο θα γράφω.Οποιος δεν ξέρει ενα επάγγελμα απο μέσα καλύτερα να μην μιλάει με στύλ του τύπου,άκουσα,είδα,διάβασα,μου είπαν ,τους είπα κ.τ.λ.
-
Εγω ακομα θυμαμαι τα ξενυχτια για να ξεφορτωσουμε τα σταφυλια στο εργοστασιο.Ακομα θυμαμαι τις αμετρητες κλουβες που κουβαλησα και με ποναει η μεση μου.Ακομα θυμαμαι να ξυπναω απο τις 5 το πρωι για να ρεντισουμε 20 στρεμματα αμπελι και μολις τελειωνουμε να βρεχει,100000δρχ ξεπλυθηκαν αμεσως,τα σπυρια που εβγαζα απο τα δηλητήρια ευτυχως εχουν φυγει .Ακομα θυμαμαι τις 6000 δρχ μεροκαματο για τους εργατες στον τρυγο.Ακομα θυμαμαι την σκονη που ετρωγα οταν φρεζαριζα,τα πετρελαια που αγοραζα,τον παγο στις 5 Μαΐου που μας τα εκαψε,τα λεφτα που εδωσα (20000δρχ) για να τα δηλωσω στον ΕΛΓΑ,ακομα θυμαμαι το εργοστασιο που πληρωνε μετα απο 2+ χρονια τα σταφυλια που αγοραζε,πλεον δεν αγοραζει απο το χωριο καθως εχει δικα του.Οσο δεν ειχε ομως παρακαλαγε να του τα πανε.Τωρα ολο το χωριο παρακαλαει να τα αγορασει καποιος εμπορος.
Σαν τελευταια λυση θα το σκεφτομουν,σαν προτελευταία ομως οχι .
-
+1000 σε αυτά που αναφέρεις γείτονα bill.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αυτο που δεν καταλαβαινω εγω ειναι γιατι απεναντι στο 'αγροτης' βαζετε μονο το 'υπαλληλος γραφειου' κ μαλιστα κακου γραφειου σε κακη δουλεια κ σε κακο αντικειμενο.
markvag εχεις κλιση προς το χωραφι ακριβως επειδη δεν το εχεις ζησει (= δεν εχεις φαει την .... τσαπα, για να μη πω κατι αλλο ), ενω εχεις φαει στη μαπα τα κακα του γραφειου. Φυσιολογικη αντιδραση ειναι αυτη. Γενικα το ξενο, το μη συνηθες, μας ιντριγκαρει, ακριβως επειδη το συνηθες το εχουμε συνηθισει κ αν δεν μας αρεσει κιολας, μας εχει γαμησει κ την ψυχολογια. Αυτο δεν σημαινει οτι το πρωτο θα ειναι κ καλυτερο.
Μα κανένας δεν λέει ότι η αγροτιά είναι παράδεισος, το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για αγρότη περασμένων εποχών, μιλάμε για οργανωμένη αγροτική παραγωγή με πλάνο, εξοπλισμό κλπ κλπ, το να πάρει κάποιος το τρακτέρ και τα χωράφια του παππού του και να πει έγινα αγρότης εννοείται δεν είναι αρκετό.
Με όποια αστική δουλειά και να συγκρίνουμε την αγροτιά είναι καλύτερη απλά γιατί δεν σε περιορίζει....εκτός το ότι μπορείς να καλλιεργείς διαφορετικά πράγματα, έχεις την δυνατότητα αν είσαι μερακλής να προχωρήσεις και σε μεταποιήσεις κλπ.
Γενικά το αντικείμενο της δουλειάς σου δεν είναι τόσο περιορισμένο.Η επαφή με την φύση και η δυνατότητα να δουλεύεις στο ύπαιθρο παρά τα αρνητικά (βροχή, κρύο, λιοπύρι κλπ) είναι ασύγκριτα καλύτερο από το να δουλεύεις οπουδήποτε αλλού από ψυχολογικής απόψεως. 'Οπως επίσης και το γεγονός ότι δεν έχεις πολύ συγκεκριμένο timeframe, ρε φίλε σήμερα θέλω να ξεκινήσω την συγκομιδή στις 10 κι όχι στις 8, μόνο που έχεις την δυνατότητα-ελευθερία να το κάνεις σημαίνει πολλά. Στην πραγματικότητα ελάχιστοι αστοί έχουν αυτήν την πολυτέλεια.
Τα ρίσκα για τον αγρότη είναι γνωστά γι αυτό και είναι στο χέρι του να προσπαθήσει να τα μειώσει όσο γίνεται, είπαμε μιλάμε για σωστό αγρότη ο οποίος ψάχνεται και δεν λέει έτσι έμαθα από τον πατέρα μου έτσι κάνω. Για τις φυσικές καταστροφές πέρα από τις αποζημιώσεις φροντίζεις και για καμιά καβάτζα.
Στο κάτω κάτω είναι και λιγάκι υποκειμενικό, προσωπικά θα προτιμούσα να είχα χωράφια παρά να ήμουν CEO σε μεγάλη εταιρεία...και τα χωράφια σαν εταιρεία θα τα διαχειριζόμουν αλλά τουλάχιστον θα ήμουν-ένιωθα ελεύθερος έξω στα χωράφια μου παρά στην γραφειάρα του CEO.
Mαλλον δεν εχεις ζησει την αγροτια γι αυτο το λες.Ουτε εγω βεβαια αλλα επειδη ειμαι απο αγροτικη πολη και ξερω πολλους αγροτες δεν ειναι και τοσο ευκολα τα πραγματα. Το να εισαι απο τις 6-7 το πρωι μεχρι και γω δεν ξερω τι ωρα κατω απο τον ηλιο στους 30+ βαθμους δεν ειναι και οτι καλυτερο, επισης ως χειρονακτικη εργασια ολη την υπολοιπη μερα εισαι ψωφιος απο την σωματικη κουραση και δεν μπορεις να κανεις τιποτα.Επιπλεον πολλες φορες μπορει να πρεπει να πας στι 3-4-5 το πρωι να ποτησεις, οχι και οτι καλυτερο.
Το μονο θετικο ειναι πως ειναι εποχικη δουλεια, γ@μιεσαι τρεις μηνες και μετα καθεσαι αλλα γενικα αυτοι οι τρεις μηνες ειναι πολυ παλουκι. -
Τι τρείς μήνες?? Αυτο ισχυεί στην περίπτωση μιας καλλιέργιας,σε περισσότερες ή στην κτηνοτροφία ούτε μισό μήνα δεν κάθεσε.Ξέρεις τι είναι να βρέχει και να πρέπει να τελειώσεις το κλάδεμα π.χ. και πιάνει βροχή??Φοράς το αδιάβροχο,λαδώνεις την ψαλίδα και συνεχίζεις.Περνάει ο έξυπνος που δεν έχει ιδέα σε βλέπει και λέει,κοιτα τον αγράμματο τον ρεμπεσκέ δεν αγόρασε ενα σπιτάκι με τις επιδοτήσεις που έπαιρνε τόσα χρόνια...Καμία επαφη με την φύση και τα ελαστικά ωράρια ο τύπος...τί να του απαντήσεις....απλα συνεχίζεις να απολαμβάνεις την θαλπωρή που σου προσφέρει απλόχερα το αμπέλι σου..
-
dimik παρ ολα αυτα τα καλα που εχει η αγροτια προτιμησες να μεταναστασευσεις για να εισαι υπαλληλος γραφειου και πριν λιγο καιρο μας ελεγες ποσο σ αρεσει που επιασες δουλεια σε μεγαλη πολυεθνικη.
οποτε ο αγροτης ειναι σαν το dacia ενα πραγμα, καλο για τους αλλους αλλα εμεις μακρυα.
Και γω μπορω να σας πω για τον ξαδερφο μου που ειναι ψαρας και μπορει να πετυχει μεροκαματο και 300 και 500 ευρω αν εχει τυχη καλη αλλα ξερετε ποσα αλλα εχει η υποθεση να φανταστω
-
Βρε παιδια,
οι ασχετοι με το θέμα 'αγρότης' καλύτερα μην γράφετε εδω γιατι εκτίθεστε.
Βαριέμαι να κοουταρω μια μια τις κοτσανες που διάβασα στις τελευταιες 3 σελίδες, αλλα οσοι δεν ξερουν καλυτερα να μην γραφουν.
δεν ειναι ντροπη...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κάποιος που είναι στο δημόσιο και ξύνει τα παπάρια του με τσουγκράνα πιάνεται για αγρότης;Θα πρεπει να περασει απο το Υπηρεσιακο Συμβουλιο της υπηρεσιας του. Αν δεν εχει σχεση με την αγροτικη εργασια μπορει. Βασικα ... μονο καποιος απο το Υπουργειο Αγροτικης Αναπτυξης να μην μπορει να εργαστει και ως αγροτης.
ΥΓ. Αποκλειονται βεβαια οι ενστολοι.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
dimik
οπως βλεπεις, το ελευθερο ωραριο (που δεν ειναι ελευθερο αλλα ας το δεχτω, κ δεν εχει να κανει κ με το αγροτης αλλα με το αυτοαπασχολουμενος γενικοτερα) κ η επαφη με τη φυση (που ειναι οσο θελει η φυση κ οχι οσο θες εσυ), μαλλον δεν ισορροπουν τα γ@μησια που τρωει ο καθε αγροτης αγροτευοντας...
-
Ευτυχώς τα γράψατε άλλοι πριν από εμένα και παρεμπιπτόντως, ο Καμπουράκης μια χαρά τα είπε!
Αν δεν βάζεις πατατούλες σε μεγάλο επίπεδο χωράφι να τις βγάλει τρακτέρ, τότε η διαδικασία είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή!
Και μην πει κάποιος πως υπάρχουν πια τρακτέρ, γιατί το τρακτέρ θέλει και το κατάλληλο μηχάνημα για να σου βγάλει τις πατάτες εύκολα (και χωρίς απώλειες από την τσάπα....), για να το έχεις, θα πρέπει να έχεις ΠΟΛΛΑ στρέμματα πατάτας, που σημειωτέον, στον παραγωγό αφήνουν γύρω στα 0,30€ το κιλό κι αν!Εντάξει, για μένα η αγροτιά θα ήταν η τελευταία ή προτελευταία λύση. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, γιατί παίζει δυνατά για την τελευταία θέση και η κτηνοτροφία!
Α, και εννοείται πως γνωρίζω πολύ καλά για τι ομιλώ!
Φυσικά, αν κάποιος έχει τα χρήματα να δουλεύουν άλλοι αντί γι' αυτόν, αλλάζει το πράγμα, αλλά εκεί δεν είσαι αγρότης, είσαι επιχειρηματίας.
-
Είσαστε ΟΛΟΙ ρεμπεσκέδες, σύμφωνα με το μόνο μη-ρεμπεσκέ του 4τφόρουμ:
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αθάνατε Έλληνα ρεμπεσκέ της τελευταίας 30ετίας...
'Καλύτερα' ? Τι θα πει 'καλύτερα'? Αν είναι 'καλύτερα' να είναι κανείς αγρότης, να γίνουμε όλοι αγρότες. Αν είναι 'καλύτερα' να είναι κανείς υπάλληλος, να γίνουμε όλοι υπάλληλοι.
Έχει χαθεί το μέτρο, η όρεξη για δουλειά έχει δώσει την θέση της στην όρεξη γι' αφεντιλίκι. Καληνύχτα (και καλή τύχη...) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω ακομα θυμαμαι τα ξενυχτια για να ξεφορτωσουμε τα σταφυλια στο εργοστασιο.Ακομα θυμαμαι τις αμετρητες κλουβες που κουβαλησα και με ποναει η μεση μου.Ακομα θυμαμαι να ξυπναω απο τις 5 το πρωι για να ρεντισουμε 20 στρεμματα αμπελι και μολις τελειωνουμε να βρεχει,100000δρχ ξεπλυθηκαν αμεσως,τα σπυρια που εβγαζα απο τα δηλητήρια ευτυχως εχουν φυγει .Ακομα θυμαμαι τις 6000 δρχ μεροκαματο για τους εργατες στον τρυγο.Ακομα θυμαμαι την σκονη που ετρωγα οταν φρεζαριζα,τα πετρελαια που αγοραζα,τον παγο στις 5 Μαΐου που μας τα εκαψε,τα λεφτα που εδωσα (20000δρχ) για να τα δηλωσω στον ΕΛΓΑ,ακομα θυμαμαι το εργοστασιο που πληρωνε μετα απο 2+ χρονια τα σταφυλια που αγοραζε,πλεον δεν αγοραζει απο το χωριο καθως εχει δικα του.Οσο δεν ειχε ομως παρακαλαγε να του τα πανε.Τωρα ολο το χωριο παρακαλαει να τα αγορασει καποιος εμπορος.Σαν τελευταια λυση θα το σκεφτομουν,σαν προτελευταία ομως οχι .
Φίλος αγρότης (κ γεωπόνος) έχει, πλέον, και ένα (μεγάλο) αμπέλι (με 'ειδική' ποικιλία κόκκινου σταφυλιού) που το μοσχοπουλάει κάθε χρόνο (θα πουλούσε κ το διπλό, αν είχε). Ποτέ δεν προβληματίστηκε, ποτέ δεν έδωσε με ανοιχτή πίστωση. Έχει κ ακτινίδια, βγάζει κ 12 Τ λάδι, σε κάθε περίπτωση μόνον από το αμπέλι μαζεύει πάνω από 100 Κ Ε τον χρόνο. Το βασικό, βέβαια, είναι ότι του αρέσει το κτήμα που δημιούργησε κ η δουλειά που κάνει. Είναι σήμερα 60+ ετών, ενώ ο γιός του (επίσης γεωπόνος) είναι υπάλληλος σε εταιρία στην Αθήνα.
Ο γιός μου μου λέει ότι θέλει να γίνει αγρότης. Δεν μ' ενοχλεί καθόλου η ιδέα... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Α, και εννοείται πως γνωρίζω πολύ καλά για τι ομιλώ!
...Μ' αρέσουν αυτές οι αναλύσεις ειδικών.
Μπας κ ξέρεις πόσο κάνει ένας πατατοεξαγωγέας (ξέρεις αυτό το 'κατάλληλο μηχάνημα για να σου βγάλει τις πατάτες εύκολα')? Ξεκινάει από 3.500 Ε. Πόσα ΠΟΛΛΑ στρέμματα πρέπει να έχεις για να τον έχεις, δλδ?
Και ξέρεις πως λένε αυτόν που βάζει πατάτες σε χωράφι όπου δεν μπορεί να πάει τρακτέρ για να τις βγάλει? Απελπισμένο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγω ακομα θυμαμαι τα ξενυχτια για να ξεφορτωσουμε τα σταφυλια στο εργοστασιο.Ακομα θυμαμαι τις αμετρητες κλουβες που κουβαλησα και με ποναει η μεση μου.Ακομα θυμαμαι να ξυπναω απο τις 5 το πρωι για να ρεντισουμε 20 στρεμματα αμπελι και μολις τελειωνουμε να βρεχει,100000δρχ ξεπλυθηκαν αμεσως,τα σπυρια που εβγαζα απο τα δηλητήρια ευτυχως εχουν φυγει .Ακομα θυμαμαι τις 6000 δρχ μεροκαματο για τους εργατες στον τρυγο.Ακομα θυμαμαι την σκονη που ετρωγα οταν φρεζαριζα,τα πετρελαια που αγοραζα,τον παγο στις 5 Μαΐου που μας τα εκαψε,τα λεφτα που εδωσα (20000δρχ) για να τα δηλωσω στον ΕΛΓΑ,ακομα θυμαμαι το εργοστασιο που πληρωνε μετα απο 2+ χρονια τα σταφυλια που αγοραζε,πλεον δεν αγοραζει απο το χωριο καθως εχει δικα του.Οσο δεν ειχε ομως παρακαλαγε να του τα πανε.Τωρα ολο το χωριο παρακαλαει να τα αγορασει καποιος εμπορος.
Σαν τελευταια λυση θα το σκεφτομουν,σαν προτελευταία ομως οχι .
Φίλος αγρότης (κ γεωπόνος) έχει, πλέον, και ένα (μεγάλο) αμπέλι (με 'ειδική' ποικιλία κόκκινου σταφυλιού) που το μοσχοπουλάει κάθε χρόνο (θα πουλούσε κ το διπλό, αν είχε). Ποτέ δεν προβληματίστηκε, ποτέ δεν έδωσε με ανοιχτή πίστωση. Έχει κ ακτινίδια, βγάζει κ 12 Τ λάδι, σε κάθε περίπτωση μόνον από το αμπέλι μαζεύει πάνω από 100 Κ Ε τον χρόνο. Το βασικό, βέβαια, είναι ότι του αρέσει το κτήμα που δημιούργησε κ η δουλειά που κάνει. Είναι σήμερα 60+ ετών, ενώ ο γιός του (επίσης γεωπόνος) είναι υπάλληλος σε εταιρία στην Αθήνα.
Ο γιός μου μου λέει ότι θέλει να γίνει αγρότης. Δεν μ' ενοχλεί καθόλου η ιδέα...Φίλος οικονομολόγος, εργάζεται υπάλληλος σε φαρμακευτική εταιρεία. Το 2010, καθάρισε 140 χιλικάρικα.
Αν ο γιος μου μου πει ότι θέλει να γίνει υπάλληλος, δεν θα μ' ενοχλήσει καθόλου η ιδέα... -
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
... στην κτηνοτροφία ούτε μισό μήνα δεν κάθεσε...Στην κτηνοτροφία δεν κάθεσαι ούτε μια μέρα. Τα ζώα πρέπει κάθε μέρα να φάνε κ να πιούν, κάθε μέρα μπορεί ν' αρρωστήσουν, κάθε μέρα μπορεί να συμβεί κάτι που θα σου καταστρέψει το εισόδημα...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....