-
Με ρωτούσε ένας φίλος και δεν ήξερα τι να του απαντήσω. Μάλλον πρόκειται να τον απολύσουν.
Αν εργάζεται σε μια εταιρία από 9/2009 μέχρι τώρα, 2 χρόνια δηλαδή τι αποζημίωση θα πάρει? Παίρνει 1600 μεικτά.
Του είπα 1600 Χ 14 = 22.400/12= 1.866,67 Χ 2 = 3.733,33. Μετά συν τρέχον μισθό, δώρα, κάτι bonus που του χρωστάνε κλπ.
Καλά του τα είπα?
Αν τον διώξουν θα τον διώξουν χωρίς warning.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Απορία, όλες αυτές οι προσφορές για σχεδιασμό σομπας, φυλαδίων, ιστοσελίδων εικαστικής επιμέλειας κλπ είναι στο τσάμπα?Κοιτα, ξεκιναμε με περικοπες και απολυσεις γιατι τα πραματα ειναι ζορικα.
Τις αμοιβες θα τις αποφασισει αργοτερα το διοικητικο συμβουλιο. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Με ρωτούσε ένας φίλος και δεν ήξερα τι να του απαντήσω. Μάλλον πρόκειται να τον απολύσουν.Αν εργάζεται σε μια εταιρία από 9/2009 μέχρι τώρα, 2 χρόνια δηλαδή τι αποζημίωση θα πάρει? Παίρνει 1600 μεικτά.
Του είπα 1600 Χ 14 = 22.400/12= 1.866,67 Χ 2 = 3.733,33. Μετά συν τρέχον μισθό, δώρα, κάτι bonus που του χρωστάνε κλπ.
Καλά του τα είπα?
Καθαρα ποσα παιρνει?
Σαν αποζημιωση θα παρει τοσους μισθους οσα τα χρονια εργασιας. Στη συγκεκριμενη περιπτωση 2.
Επιπλεον θα παρει την εξοφληση του τρεχοντος μηνα, το δωρο Χριστουγεννων, τυχων αποζημιωση υπολοιπου αδειας και επιδομα -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Με ρωτούσε ένας φίλος και δεν ήξερα τι να του απαντήσω. Μάλλον πρόκειται να τον απολύσουν.
Αν εργάζεται σε μια εταιρία από 9/2009 μέχρι τώρα, 2 χρόνια δηλαδή τι αποζημίωση θα πάρει? Παίρνει 1600 μεικτά.
Καλά του τα είπα?
Καθαρα ποσα παιρνει?
Σαν αποζημιωση θα παρει τοσους μισθους οσα τα χρονια εργασιας. Στη συγκεκριμενη περιπτωση 2.
Επιπλεον θα παρει την εξοφληση του τρεχοντος μηνα, το δωρο Χριστουγεννων, τυχων αποζημιωση υπολοιπου αδειας και επιδομαΠαίρνει περίπου 1200 καθαρά.
Θα πάρει 2 καθαρούς μισθούς ή μεικτούς? Νομίζω μεικτούς.
-
Φυσικά και είναι επί των μικτών και όχι των 'καθαρών'.
Δεν ισχύει γενικά το 'τόσοι μισθοί όσα τα χρόνια'. Υπάρχει συγκεκριμένος πίνακας. Βέβαια για τα 2 χρόνια είναι 2 μισθοί [1 έως 4 χρόνια -> 2 μισθοί]Ο υπολογισμός του νίκου είναι σωστός, αν και συνήθως περιγράφεται ως:
Μήνες αποζημίωσης που δικαιούται ο απολυόμενος εργαζόμενος επί των Μηναίων μικτών αποδοχών πλέον 1/6 μας κάνει το σύνολο της αποζημίωσης που πρέπει να του καταβληθεί.
Δλδ
1.6002[7/6]=3.733,33 -
Thx...καλα του τα εβγαλα.
Ενα 7αρι θα παρει μαζι με ολα τα υπολοιπα.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
κι επίσης είναι αφορολόγητα και άνευ κρατήσεων.
Τα της αποζημίωσης, όχι τα χρωστούμενα [δώρα επιδόματα κλπ]. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
χωρις να ξερω τι λενε τα λινκ φανταζομαι οτι θα ισχυει και η ευρωπαικη καρτα, σε περιπτωση που εισαι ασφαλισμενος εδω, ε;
Εφοσον εισαι για σπουδες η για δουλεια παιζει σοβαρα να μξ ισχυει
Για σπουδες ισχύει. Για δουλεία είσαι ασφαλισμένος στην κάθε χώρα. Α πάτερ για να γίνεις άνεργος πρέπει πρώτα να δουλέψεις
Εννοείται ότι ως δούλος πρέπει να είσαι ασφαλισμένος. Ναι, είδα το jobseeker (και όχι απλώς unemployed) που είναι ξεχωριστή κατηγορία στα θέματα ασφάλισης κλπ.
Εν τάχει λοιπόν:
Φοιτητής καλύπτεσαι για όλα
Άνεργος (jobseeker) έχεις δωρεάν επίσκεψη στο γιατρό, φάρμακα με 8 λίρες και νοσοκομείο μόνο αν είναι θέμα εθνικής υγείας. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μακάρι να υπήρχαν δουλειές στην επαρχία....
Ελάτε, μηχανικοί του φόρουμ, όπου κ αν βρίσκεστε στην Γη.
Ας σχεδιάσουμε κ εξελίξουμε ένα ενεργειακό τζάκι κ 2 - 3 ενεργειακές σόμπες. Ας τα πιστοποιήσουμε κ ας είναι από τα καλύτερα (αν όχι ΤΑ καλύτερα) στην κατηγορία τιμής τους, όποια κ αν είναι αυτή.
Αναλαμβάνω την οργάνωση της κατασκευής κ την προώθησή τους στις αγορές του κόσμου.
Η πρόταση είναι σοβαρή.Δεν κάνω πλάκα.
Είπα να σας το ξαναπώ, μήπως δεν το καταλάβατε. Δεν ανέχομαι ούτε σαν σκέψη ότι οι όλοι αυτοί που σχεδιάζουν κ κατασκευάζουν αυτά που οι Έλληνες αγοράζουμε είναι ανώτεροι φυλετικά από εμάς. Άνθρωποι είναι, με γνώσεις κ όρεξη για δουλειά. Μηχανολόγοι, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, κομπιουτεράδες, κατασκευαστές, φωτογράφοι κλπ, ακριβώς όπως κ εμείς.Έχουμε το απόγευμα συνάντηση στο μηχανουργείο 'μας', ξεκινάμε δοκιμές μόνοι μας κ σας περιμένουμε.
ΥΓ. Μπορεί να μην γίνει τπτ, αλλά ... πειράζει να το σκεφτούμε για λίγο?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν κάνω πλάκα.
Είπα να σας το ξαναπώ, μήπως δεν το καταλάβατε. Δεν ανέχομαι ούτε σαν σκέψη ότι οι όλοι αυτοί που σχεδιάζουν κ κατασκευάζουν αυτά που οι Έλληνες αγοράζουμε είναι ανώτεροι φυλετικά από εμάς. Άνθρωποι είναι, με γνώσεις κ όρεξη για δουλειά. Μηχανολόγοι, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, κομπιουτεράδες, κατασκευαστές, φωτογράφοι κλπ, ακριβώς όπως κ εμείς.Έχουμε το απόγευμα συνάντηση στο μηχανουργείο 'μας', ξεκινάμε δοκιμές μόνοι μας κ σας περιμένουμε.
ΥΓ. Μπορεί να μην γίνει τπτ, αλλά ... πειράζει να το σκεφτούμε για λίγο?
Είμαι απ τους 'ρομαντικούς' που υποστηρίζουν πως σ αυτό τον τόπο μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα.
Αρκεί να υπάρχει μεθοδικότητα και ευρύτητα μυαλού.
Τα κεφάλαια είναι πάντα ένα μεγάλο θέμα , που επηρεάζει πολλούς τομείς της παραγωγής ενός προϊόντος, (από τη σύλληψη της ιδέας έως την υλοποίηση και τη διάθεσή του στην αγορά) , αλλά και αυτό το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί κατά τη φάση της οργάνωσης της προσπάθειας. -
Δεν έχει να κάνει με τον τόπο Κωνσταντίνε, έχει να κάνει με άτομα. Έχω όρεξη, έχεις όρεξη, φτιάχνουμε κάτι κ το πουλάμε. Τόσο απλά.
Αν δεν είχαμε την γραφειοκρατία, θα ήταν ακόμα απλούστερο.
Από την άλλη, σε περισσότερο οργανωμένο κράτος θα ήταν όλα δυσκολότερα (πχ λόγω ανάγκης για μεγάλα κεφάλαια). Εδώ, ακόμα, είναι εύκολο να κάνεις μια ιδέα πραγματικότητα. -
Ηλία, πέραν του σχεδιασμού, της προώθησης, της ευρεσιτεχνίας κλπ, πώς μπορεί να φτιαχτεί το πρώτο κομμάτι και μετά να δημιουργηθεί γραμμή παραγωγής; Ποιος θα φτιάξει τα υλικά (μαντεμένιες πλάκες, μοτεράκια κλπ) και από πού θα αντληθούν κεφάλαια και εγγυήσεις;
Ρωτάω από ενδιαφέρον, δεν είμαι αρνητικός στο εγχείρημα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
κι επίσης είναι αφορολόγητα και άνευ κρατήσεων.
Τα της αποζημίωσης, όχι τα χρωστούμενα [δώρα επιδόματα κλπ].Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει φόρος. Γενικά για την αποζημίωση ισχύει αυτή τη κλίμακα:
Κλιμάκιο αποζημίωσης Φορολογικός συντελεστής
0 - 60.000 0%
60.001 - 100.000 10%
100.001 - 150.000 20%
150.001 - και άνω 30% -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ηλία, πέραν του σχεδιασμού, της προώθησης, της ευρεσιτεχνίας κλπ, πώς μπορεί να φτιαχτεί το πρώτο κομμάτι και μετά να δημιουργηθεί γραμμή παραγωγής; Ποιος θα φτιάξει τα υλικά (μαντεμένιες πλάκες, μοτεράκια κλπ) και από πού θα αντληθούν κεφάλαια και εγγυήσεις;Ρωτάω από ενδιαφέρον, δεν είμαι αρνητικός στο εγχείρημα.
Δεν είναι ανάγκη να είναι μαντέμι, μάλιστα εγώ λέω να μην είναι. Έχω ήδη ένα σχέδιο στο μυαλό μου.
Έχουμε συνεργαζόμενο μηχανουργείο, λέμε. Όχι 5Χ5 μέτρα, κανονικότατο κ πολύ καλά εξοπλισμένο. Εντάξει, όταν φτάσουμε να πουλάμε πάνω από 1.000 τεμάχια τον χρόνο θα πάρουμε 2 μηχανήματα ακόμα, αλλά για αρχή έχουμε όλα τα χρειαζούμενα.Τα μοτέρ δεν είναι πρόβλημα, έχουμε συνεργασία με κατασκευαστές εντός κ εκτός Ελ. Κανένας κατασκευαστής τζακιών δεν κατασκευάζει κ μοτέρ.
-
τζακάς ?
Youtube Videoεντιτ
χωρίς παρεξήγηση....
για να γελάσουμε λίγο σ' αυτή την παράνοια που μας έχουν εγκλωβίσει.....πάντως το αντικείμενο (ξυλόσομπα)παίζει πολύ, εισαγωγέας από βουλγαρία έμαθα ότι δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
H Ευρωπαικη Καρτα παντως ισχυει καθολη την χρονικη της διαρκεια για οποιοδηποτε λογο βρισκεται καποιος εκτος χωρας.
Sent from my HTC Desire
Οχι.
Στην ολλανδια εφοσον εργαζεσαι εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εχεις ολλανδικη ασφαλεια.Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ασφαλιση παντού 'ισχύει'. Αυτο που λεω εγω είναι ότι και η Ευρ. Καρτα ισχύει. Μπορεί ο καθένας να 'επιλεξει' τι θα κανει χρήση. Στις περισσοτερες χωρες δε σε περίπτωση εργασίας υπάρχει ένα χρονικο κενό απο την έναρξη του δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απο την ασφάλιση του.
Εδω πχ ένας νεος ασφαλισμένος θέλει 50 ένσημα (2 μήνες) απο την στιγμή που θα εγγραφεί στο ΙΚΑ ως την στιγμή που θα αποκτήσει ιατροφαρμακευτικη/νοσοκομειακή περίθαλψη και παροχές. Σ' αυτο το διαστημα των δύο μηνών ένας (ξένος) ευρωπαιος ασφαλισμένος μπορει 'άνετα' να χρησιμοποιεί την Ευρωπαική Καρτα.δοκίμασε λοιπόν με την ευρωπαική κάρτα νας πας να κάνεις εξετετάσεις που δεν εμπίπτουν σε επειγουσα περίπτωση και έλα να μου πεις το αποτέλεσμα
-
Εννοείτε πως υπάρχει αναγκη για να γίνει μια εξέταση και καλύπτεται. Ακόμα και σε περίπτωση εξετασης υψηλού κόστους που η διαδικασία απαιτεί δαπανη και δεν είναι δωρεάν. Ποια εξεταση μπορεί να μην είναι 'επειγουσα περίπτωση'?
Φυσικά αναφερεσαι σε Δημόσιο Νοσοκομείο και όχι σε ιδιωτική κλινική ... για λίφτινγκ!
Την έχω χρησιμοποιήσει σε 2 χώρες και είδα περίθαλψη επιπέδου που απλώς και ... δυστυχώς δεν είναι αντιστοιχη της δικής μας σε όμοια περίπτωση. -
Ίσως δεν είμαι σαφής.
Εδώ για να πας σε νοσοκομείο (εξετάσεις κλπ) πρέπει είτε να είναι κάτι επείγον, οπότε πας κατευθείαν στα επείγοντα, είτε μέσω huisart (οικογενειακός γιατρός) που συντάσσει παραπεμπτικό κλπ.ε, μάντεψε, για να γραφτείς στον γιατρό πρέπει να έχεις ολλανδική ασφάλεια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ίσως δεν είμαι σαφής.
Εδώ για να πας σε νοσοκομείο (εξετάσεις κλπ) πρέπει είτε να είναι κάτι επείγον, οπότε πας κατευθείαν στα επείγοντα, είτε μέσω huisart (οικογενειακός γιατρός) που συντάσσει παραπεμπτικό κλπ.
ε, μάντεψε, για να γραφτείς στον γιατρό πρέπει να έχεις ολλανδική ασφάλειαΤο ίδιο λεμε ως ένα σημείο. Η καρτα ΕΙΝΑΙ για κατι επειγον!
Δεν μπορώ να 'καταλαβω' τι ή ποια μπορεί να είναι εξεταση (ή γενικά θεμα υγείας) και να μην είναι επείγουσα!
Φυσικά η διακρατική ευρωπαική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μεσω της Ευρωπαικής Κάρτας δεν είναι κοινή σε καθε χώρα ως προς τις παροχές της. Εκεί η Ελλάδα ... ίσως είναι και γενναιόδωρη! Μέχρι και επίσκεψη σε οφθαλμίατρο για γνωμάτευση για γυαλιά καλύπτει! Που δεν την λες και επείγουσα περιπτωση! -
αν ήταν όλα επειγόντα δεν θα υπήρχε ξεχωριστό τμήμα στα νοσοκομειά, δεν νομίζεις?
παράδειγμα:
φυσιοθεραπεία λόγω χρήσης υπολογιστή.
Δεν καλύπτεται, προσπάθησα να πάρω λεφτά απ το ΤΣΜΕΔΕ τπτ. ο γιατρός προφανώς δεν δέχτηκε την κάρτα.Προβλήματα με το στομάχι, που χρειάστηκα γαστροσκόπηση κλπ. Δεν καλύπτονταν με την ΕΕ κάρτα γιατί δεν είναι κάτι επείγον.
Εν ολίγοις αν έχεις έρθει για να μείνεις δεν μπορείς να κινείσαι με την κάρτα, δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το περιγράψωΑν είσαι φοιτητής κι έχεις έρθει για ένα 6μηνο εράσμους, οπότε λές ότι αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα είτε πετάγομαι ελλάδα, είτε στην τελική το κοιτάζω όταν γυρίσω ναι, προφανώς δεν θα σκάς 100€ το μήνα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....