-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το πρόβλημα των εκπαιδευτικών είναι ότι τόσα χρόνια αφόδευσαν (κατά πλειοψηφία εννοώ) πάνω στο λειτούργημα που όντως επιτελούν και τώρα κάτι τους μυρίζει.
Όταν τόσα χρόνια υποβάθμιζαν -εν αγνοία τους- το επάγγελμα τους τώρα όντως είναι λίγο παράξενο που φωνάζουν.Υπάρχει έστω και ΜΙΑ επαγγελματική ομάδα που να μην θεωρούν όλοι οι υπόλοιποι ότι αφόδευε;
-
Τις τελευταίες εβδομάδες γυρίζω σπίτι μου αυτή την ώρα (από τις 8-8:30).Νωρίς γυρνάς.
-
mjacob, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις το παραπάνω.
Οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, που είναι 'απ' έξω' φρικάρουν με τον τρόπο που βλέπουν τους μόνιμους να λουφάρουν σε κάθε ευκαιρία. Άσε... Άσε σου λέω. -
Αυτό θα πρεπε να μας προβληματίζει γενικά.
Το ότι η πλειοψηφία αφόδευε δε νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, που είναι 'απ' έξω' φρικάρουν με τον τρόπο που βλέπουν τους μόνιμους να λουφάρουν σε κάθε ευκαιρία. Άσε... Άσε σου λέω.Εντάξει και το 75% των 'υπαλλήλων γραφείου' ξύνουν τ@@ τους στο facebook και βγάζουν βαριά 3 καθαρές ώρες εργασίας.
Εγώ με την αναγωγή σε ωρομισθία διαφωνώ. Δεν επιχειρηματολογώ για το αν είναι βαριά ή όχι η δουλειά τους.
-
Αυτό θα πρεπε να μας προβληματίζει γενικά.Όπως και για το ότι το πιστεύουν μόνο για τους άλλους.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, που είναι 'απ' έξω' φρικάρουν με τον τρόπο που βλέπουν τους μόνιμους να λουφάρουν σε κάθε ευκαιρία. Άσε... Άσε σου λέω.Υπάρχουν κι άλλοι που είναι εντελώς στην απέξω και θα πέταγαν την σκούφια τους για τα 700, αρκεί να επιτελεσουν
το λειτούργημα για το οποίο εκπαιδεύτηκαν.Δάσκαλος την περσινή χρονιά έπαιρνε 1207 ευρώ για να καλύπτει κενα.Υπήρχαν μέρες που πήγαινε σχολείο κατα τις 11.30.Στον...ευρύτερο ιδιωτικό τομέα αυτά τα λεφτά δεν τα βλέπεις ούτε με δωδεκάωρα. -
Άμα κάθεσαι 8 και 9 ώρες και είσαι, πώς το 'γραψες, 'τζιμάνι', βγάζοντας τη δουλειά σε λιγότερες, ή πέσεις σε αναδουλειά, θα τα ξύσεις. Όταν όμως έχει δουλειά, γυρνάς σπίτι σου σαν ζόμπι από τη ζαλάδα.
Όταν έχεις 4-5 ώρες την ημέρα μάθημα (πολλές λέω), με διαλείμματα ανά 45', και 20 στούρνους να σε κοιτάνε, είναι ολίγον απαράδεκτο (δεδομένου ότι ασκείς και λειτούργημα) να κοιτάς το ρολόι και να παπαγαλίζεις το βιβλίο. -
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Ναι αυτό ακριβώς!Έχεις την δυνατότητα.
Γτ αποφεύγεις να αναφερθείς στο ότι ο εκπαιδευτικός αναγκαστικά για κάποια χρόνια (τα οποία μπορεί να είναι και 10-15) θα ζεί σε ξένη πόλη με ενοίκια κλπ;Πώς θα το κάνει αυτό όταν φοιτητής και χρειάζεται τουλάχιστον 800-900 σε ξένη πόλη;
Γιατι κ ο υπαλληλος ρε μαστορα, πρεπει να ειναι πολυ μαγκας (ή να ζει στο πατρικο του) για να ΜΗΝ ζει σε ενοικιο, κ ας ειναι στην πολη του (πρεπει δηλαδη να εχει ιδιοκτητο σπιτι)...Ποια η διαφορα δηλαδη? Δηλαδη ποια η διαφορα απο τον καθηγητη που τον εστειλαν 2-3-10 χρονια στην Καβαλα, απο τον κολλητο μου που πληρωνει νοικι στη Μεταμορφωση? Το οτι στην επαρχια τα νοικια ειναι πολυ φτηνοτερα? Ε αυτο ειναι δικο μου επιχειρημα...
Μην μου πας στον αλλον που θελει να εχει τρια σπιτια, εδω γελαμε.
1ον η διαφορα του δασκαλοκαθηγητη απο το παραδειγμα σου περι 'λιγης δουλειας οποτε σε στελνω σπιτι κ μετα σου δινω τον μισο μισθο'*, ειναι οτι ο δασκαλοκαθηγητης ειναι επι μονιμου βασεως με μειωμενο ωραριο, δεν τον στελνεις σπιτι τις ΚΑΠΟΙΕΣ φορες που δεν εχει δουλεια, παει ΠΑΝΤΑ σπιτι του 2 ωρες νωριτερα βασει επισημων ωραριων κ των δυο, κ ΠΑΝΤΑ καθεται 2,5 μηνες περισσοτερους.
*Ασε που ΚΑΙ αυτο γινεται τωρα, λεγεται εκ περιτροπης εργασια. Μην πιασουμε κ αυτο.
2ον, για τους υπαλληλους γραφειου που ξυνουν τα @@ τους στο Facebook, εσυ το ειπες: αυτοι τουλαχιστον ειναι υποχρεωμενοι να ειναι εκει για 8 ωρες, κ για αυτο πληρωνονται για τοσες. Ο δασκαλοκαθηγητης ΔΕΝ ειναι εκει, ειναι ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ βασει επισημου ωραριου. Γιατι να πληρωνεται συγκρισιμα?
3ον δεν βαζω τα παρανομα ως κριτηριο*, ακομα να καταλαβεις τι λεω. Ο μεσος υπαλληλος εργαζεται 1870 ωρες / ετος . 11 μηνες χ 4,25 εβδομαδες χ 40 ωρες.
Ο δασκαλοκαθηγητης εργαζεται 1083,75 ωρες / ετος. 8,5 μηνες χ 4,25 εβδομαδες χ 30 ωρες, υπολογιζοντας 2,5 μηνες το καλοκαιρι + 1 μηνα Χριστ+Πασχα σχολεια κλειστα και 30 ωρες/ εβδομαδα σχολειο. Πες 1090 αν εχασα καμμια μερα.
Εγω λοιπον για να κανω δευτερη δουλεια θα πρεπει να εργαστω επιπλεον του 8ωρου, κ να συμπληρωσω 12ωρο εως 16ωρο. Ο δασκαλοκαθηγητης μπορει να κανει τη δευτερη δουλεια αυτες τις 780 ωρες που καθεται σε σχεση με εμενα κ στο τελος να εχουμε εργαστει τις ιδιες ωρες κατ'ετος.
- Ασε που ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ που αν το κανει αυτο θα το κανει αναγκαστικα παρανομα, αφου θα τα βαζει ΟΛΑ μαυρα στη τσεπη του, ενω εγω (που το αναφερεις κ ως θετικο) θα πρεπει να τα δηλωσω κ να μου παρουν οσα μου παρουν σε φορους κ εισφορες...
-
Γιατι κ ο υπαλληλος ρε μαστορα, πρεπει να ειναι πολυ μαγκας (ή να ζει στο πατρικο του) για να ΜΗΝ ζει σε ενοικιο, κ ας ειναι στην πολη του (πρεπει δηλαδη να εχει ιδιοκτητο σπιτι)...Ποια η διαφορα δηλαδη? Δηλαδη ποια η διαφορα απο τον καθηγητη που τον εστειλαν 2-3-10 χρονια στην Καβαλα, απο τον κολλητο μου που πληρωνει νοικι στη Μεταμορφωση? Το οτι στην επαρχια τα νοικια ειναι πολυ φτηνοτερα? Ε αυτο ειναι δικο μου επιχειρημα...
Μην μου πας στον αλλον που θελει να εχει τρια σπιτια, εδω γελαμε.
Έλα ρε συ kacey δηλ τώρα δεν παραδέχεσαι ούτε ότι στην πόλη σου χαλάς λιγότερα λεφτά απ ότι σε μια 'ξένη' πόλη;Στην πόλη σου μπορείς να μείνεις στους γονείς, να φάς εκεί κλπ κλπ μήν τα ισοπεδώσουμε όλα.(δεν λέω ότι είναι ωραίο λέω ότι μπορείς να το κάνεις στην ανάγκη).
Τώρα τα σχόλια περί του πόσο καλύτερο είναι να παρανομείς γτ είναι μαύρα και τα κρατάς ασχολίαστα..
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτό θα πρεπε να μας προβληματίζει γενικά.
Όπως και για το ότι το πιστεύουν μόνο για τους άλλους.
Τα του οίκου μου (και του πρώην και του νυν) τα λεω ευκαιρίας δοθείσης. Γενικά είναι τεράστια κοροϊδία να αρνείσαι να αναγνωρίζεις την πραγματικότητα.
Δεν περιμένω από τον δάσκαλο δημοτικού με 10 μαθητές στο Κορακοχώρι να καταγγείλει τον φυσικό λυκείου που έχει χτίσει πολυκατοικίες από τα ιδιαίτερα και χρησιμοποιεί τις ώρες του στο λύκειο για να γλιτώσει από τη γκρίνια της γυναίκας του, αλλά θεωρώ κοροϊδία να πέφτει από τα σύννεφα όταν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του δεύτερου.
Ο πλουτισμός ...σόρυ o plutισμός θεωρώ ότι αφορά μικρό ποσοστό (πολύ σχετικό το μικρό αλλά τεσπά). Η αδιαφορία όμως απέναντι στο επάγγελμα τους και τη βαρύτητα του αφορά συντριπτική πλειοψηφία. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο δασκαλοκαθηγητης εργαζεται 1083,75 ωρες / ετος. 8,5 μηνες χ 4,25 εβδομαδες χ 30 ωρες, υπολογιζοντας 2,5 μηνες το καλοκαιρι + 1 μηνα Χριστ+Πασχα σχολεια κλειστα και 30 ωρες/ εβδομαδα σχολειο. Πες 1090 αν εχασα καμμια μερα.
Χωρίς να θελήσω να υποστηρίξω τους δασκάλους και τους καθηγητές, απλά να σου πω οτι στους υπολογισμούς σου παραβλέπεις το χρόνο που θέλει ο καθένας για να διορθώσει γραπτά (ΜΕΓΑΛΟ στράβωμα αυτό, αν θες να σε παραπέμψω να ρωτήσεις την κοπέλα μου, στο τέλος δε βλέπει μπροστά της) και να προετοιμάσει την ύλη της επόμενης μέρας.
-
@kacey
Είναι παράνομο να έχει δεύτερη δουλειά, πως το λένεΣτο ζήτημα ανάλυσης περί 'πραγματικών ωρών εργασίας', εξήγησα γιατί από τη δική μου πλευρά ούτως ή άλλως είναι μια άτοπη σύγκριση.
Στα παραδείγματά μου όμως, δεν απάντησες επί της ουσίας. Τις ώρες που σε στέλνει το αφεντικό σπίτι, παρ' ότι έχεις συμφωνήσει και υπογράψει για πλήρη απασχόληση [=>άτοπο το παράδειγμα της εκ περιτροπής γιατί εκεί έχει ςυπογράψει για άλλα πράγματα], θεωρείς τίμιο, λογικό και νόμιμο να μην στις πληρώσει;
Με τη λογική που βάζεις στο δάσκαλο, θα έπρεπε να απαντήσεις ότι σαφώς και θα μπορούσε να στις αφαιρέσει. Και γι' αυτό άλλωστε κάθονται όλοι και τα ξύνουν κοιτώντας monitors, για να δείχνουν ότι δουλεύουν 10ωρα. Γιατί άλλωστε το σημαντικό είναι να είσαι εκεί -
Τα του οίκου μου (και του πρώην και του νυν) τα λεω ευκαιρίας δοθείσης. Γενικά είναι τεράστια κοροϊδία να αρνείσαι να αναγνωρίζεις την πραγματικότητα.Φαντάζομαι ότι στις διάφορες περιπτώσεις που κάποιοι μιλάμε για τις λαμογιές την αναξιοκρατία και το ξύσιμο στον ιδιωτικό, δεν ήταν καλή ευκαιρία.
-
Η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή αγορά κάτι που συνεπάγεται μειωμένο επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Που σημαίνει ότι 5 μεγάλα ψάρια τρώνε όλα τα μικρά και τελειώνει το θέμα.
Αυτό αφήνει φυσικά περιθώριο για πάσης φύσεως 'κενά απόδοσης' που μπορούν να προκληθούν από αναξιοκρατία ή ξύσιμο.
Η κολοσσιαία διαφορά όμως είναι ότι το δημόσιο (ως τώρα τουλάχιστον) χαρακτηριζόταν από απόλυτη ασφάλεια. Που σημαίνει ότι δε πα να μπαίνει μέσα 100 μύρια το χρόνο ο οργανισμός στον οποίο δουλεύεις, θα συνεχίσεις να είσαι εκεί και παράγεις pluto.
Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πχ τέλειωσε η βασιλεία του Κόκκαλη, τέλειωσε και το μαγαζί της Ιντρακομ. -
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Έλα ρε συ kacey δηλ τώρα δεν παραδέχεσαι ούτε ότι στην πόλη σου χαλάς λιγότερα λεφτά απ ότι σε μια 'ξένη' πόλη;Στην πόλη σου μπορείς να μείνεις στους γονείς, να φάς εκεί κλπ κλπ μήν τα ισοπεδώσουμε όλα.(δεν λέω ότι είναι ωραίο λέω ότι μπορείς να το κάνεις στην ανάγκη).
Τώρα τα σχόλια περί του πόσο καλύτερο είναι να παρανομείς γτ είναι μαύρα και τα κρατάς ασχολίαστα..
Στην πολη μου τα νοικια ειναι τα διπλασια λεφτα απο οσο στην επαρχια. Οποτε ΔΕΝ μπορεις να χαλας λιγοτερα λεφτα. Κ οι τριανταρηδες υπαλληλοι που μενουν στη μαμα κ τρωνε απο αυτη, ΔΕΝ ειναι ο κανονας (δεν μιλαμε για 25χρονο που μολις τελειωσε το πανεπιστημιο).
Χωρίς να θελήσω να υποστηρίξω τους δασκάλους και τους καθηγητές, απλά να σου πω οτι στους υπολογισμούς σου παραβλέπεις το χρόνο που θέλει ο καθένας για να διορθώσει γραπτά (ΜΕΓΑΛΟ στράβωμα αυτό, αν θες να σε παραπέμψω να ρωτήσεις την κοπέλα μου, στο τέλος δε βλέπει μπροστά της) και να προετοιμάσει την ύλη της επόμενης μέρας.
Εχω δικο μου παραδειγμα, μην ανησυχεις. Κ ειπα πιο πανω, απο τη στιγμη που λενε 'δεν φταιω εγω που καθομαι Χ ωρες γιατι εχω κενο', να χρησιμοποιησουν αυτες τις Χ ωρες για να διορθωσουν τα γραπτα. Δεν μπορεις να νιπτεις τας χειρας σου για τις κενες ωρες στην δουλεια σου 'δεν ειναι δικια μου ευθυνη που 1-2-3 ωρες καθομαι', κ μετα να μου λες 'αλλα οταν γυρναω σπιτι εχω κ αλλη δουλεια'. Να την κανεις στο κενο.
@kacey
Είναι παράνομο να έχει δεύτερη δουλειά, πως το λένεΣτο ζήτημα ανάλυσης περί 'πραγματικών ωρών εργασίας', εξήγησα γιατί από τη δική μου πλευρά ούτως ή άλλως είναι μια άτοπη σύγκριση.
Στα παραδείγματά μου όμως, δεν απάντησες επί της ουσίας. Τις ώρες που σε στέλνει το αφεντικό σπίτι, παρ' ότι έχεις συμφωνήσει και υπογράψει για πλήρη απασχόληση [=>άτοπο το παράδειγμα της εκ περιτροπής γιατί εκεί έχει ςυπογράψει για άλλα πράγματα], θεωρείς τίμιο, λογικό και νόμιμο να μην στις πληρώσει; Οχι βεβαια
Με τη λογική που βάζεις στο δάσκαλο, θα έπρεπε να απαντήσεις ότι σαφώς και θα μπορούσε να στις αφαιρέσει.
Πως βγαινει αυτο το συμπερασμα απο το αποπανω ρε συ? ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο συμπερασμα βγαινει. Ο δασκαλος εξ'ορισμου θα δουλευει λιγοτερο κ θα μπορει να κανει οτι θελει στον ελευθερο του χρονο (που ειναι κ συγκεκριμενος/ ετος), ο υπαλληλος ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ θα καθεται ενω τις περισσοτερες μερες θα ειναι ΕΚΕΙ οποτε θα πρεπει να πληρωνεται.
Ο υπαλληλος υποχρεουται να ειναι εκει κ για αυτο πρεπει να πληρωνεται φουλ, ο δασκαλος ΔΕΝ υποχρεουται να ειναι εκει κ για αυτο ΔΕΝ πρεπει να πληρωνεται φουλ.
Και γι' αυτό άλλωστε κάθονται όλοι και τα ξύνουν κοιτώντας monitors, για να δείχνουν ότι δουλεύουν 10ωρα. Γιατί άλλωστε το σημαντικό είναι να είσαι εκεί
Καλα, παω να τα ξυσω κ εγω γιατι εχει κ μπασκετ.
-
Και νομίζεις ότι φτάνουν τα κενά στο σχολείο για να διορθώσεις γραπτά, ασκήσεις, να φτιάξεις προβλήματα πχ κλπ κλπ;
Αυτά φυσικά αν είσαι σωστός και δεν πετάς χαρταετό. Να ζητάμε να σταματήσουν να λουφάρουν και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όχι να πληρώνονται λιγότερο.
-
Αν βαλουμε τα κενα+τις δυο ωρες λιγοτερο/ημερα που εχουν ωραριο (ΟΤΑΝ εργαζονται, οι 2,5 μηνες εξτρα καθισιο ισχυουν)? Τοτε φτανουν?
Αλλη μια φορα, τωρα που εχει ημιχρονο:
δεν ειπε κανεις ουτε να παιρνουν λιγοτερα, ουτε οτι παιρνουν αρκετα (ποσο μαλλον πολλα). Αυτο που λεω εγω απο τη αρχη του πραγματος ειναι οτι δεν μπορω να ακουω 'μα γιατι να παιρνω λιγοτερα απο τον νεοπροσληφθεντα ΔΥ της ταδε κατηγοριας/ειδικοτητας, ειναι ΑΔΙΚΟ', χωρις να υπολογιζουν οτι εργαζονται ~30% λιγοτερο απο αυτον. Ή ακομα χειροτερα να σφυρανε αδιαφορα οταν τους το επισημαινω, ή ακομα χ 2 χειροτερα να το υποστηριζουν περαιτερω λεγοντας 'ααα, δεν φταιω εγω που κλεινουν τα σχολεια'. Χωρις να απαντουν στο 'ε παρ΄τε τον ιδιο μισθο αλλα μονο τους 8,5 μηνες που οντως εργαζεστε +1 αδεια'...
Κ οταν μιλαμε για 639ε ή για 1039ε ή δεν ξερω γω για ποσα ε, να ΣΥΝυπολογιζουμε το για ποση εργασια τα παιρνουν αυτα.
-
Όσο μπορεί να κωλοβαρέσει ο καθένας, τόσο μπορεί και ο καθηγητής/δάσκαλος.
Αυτός που θέλει να είναι σωστός ΔΕΝ δουλεύει με τίποτα λιγότερο.
-
-edit-
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....