-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Θέμα μεγέθους αγοράς...ο Έλληνας του skroutz απευθύνεται σε αγορά 11.200.000 ψυχών και ο Κινέζος σε 6.790.000.000...
Έτσι ο Κινέζος ας πούμε πουλάει πόσες-φορές-χωράει-ο-πληθυσμός-της-Ελλάδας-στον-παγκόσμιο switches έναντι του Έλληνα. Ντάξει, μπακαλολογική... αλλά ΟΚ**Και γιατί ο Έλληνας έμπορος δεν παίρνει το switch από τον Κινέζο με 6 ευρώ, και να το μεταπωλήσει με 8-9 ευρώ, γαμώ το φελέκι μου? **
Αλλά το ότι έχει βάλει τιμή 16 ευρώ επειδή μας θεωρεί μαϊμούδες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν το αγόρασε όντως από τον παραπάνω κινέζο στα 6 ευρώ.Για να το κάνει αυτό, θα έπρεπε να πας, να του πεις τι θέλεις, να σου το βρει στο νετ, να του το πληρώσεις (για να είναι βέβαιος ότι θα το πάρεις), να το παραγγείλει κ να σου το παραδώσει όταν έλθει.
Αλλά κ πάλι, αν το πάρει 6 με τον ΦΠΑ θα πάει 7,5. Αν σου το πουλήσει 8, δεν θα βγάλει ούτε το χαρτί της απόδειξης.
Γενικά, στο Ελ όλοι αξιολογούμε αλλιώς την δική μας δουλειά κ αλλιώς των άλλων. Τεσπα...Περί επιμελητηρίων: Ο μόνος λόγος που υπάρχουν στο Ελ, είναι για να κονομάνε τρελά κάποιοι δικτυωμένοι.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θέμα μεγέθους αγοράς...ο Έλληνας του skroutz απευθύνεται σε αγορά 11.200.000 ψυχών και ο Κινέζος σε 6.790.000.000...
Έτσι ο Κινέζος ας πούμε πουλάει πόσες-φορές-χωράει-ο-πληθυσμός-της-Ελλάδας-στον-παγκόσμιο switches έναντι του Έλληνα. Ντάξει, μπακαλολογική... αλλά ΟΚ**Και γιατί ο Έλληνας έμπορος δεν παίρνει το switch από τον Κινέζο με 6 ευρώ, και να το μεταπωλήσει με 8-9 ευρώ, γαμώ το φελέκι μου? **
Αλλά το ότι έχει βάλει τιμή 16 ευρώ επειδή μας θεωρεί μαϊμούδες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν το αγόρασε όντως από τον παραπάνω κινέζο στα 6 ευρώ.Για να το κάνει αυτό, θα έπρεπε να πας, να του πεις τι θέλεις, να σου το βρει στο νετ, να του το πληρώσεις (για να είναι βέβαιος ότι θα το πάρεις), να το παραγγείλει κ να σου το παραδώσει όταν έλθει.
Αλλά κ πάλι, αν το πάρει 6 με τον ΦΠΑ θα πάει 7,5. Αν σου το πουλήσει 8, δεν θα βγάλει ούτε το χαρτί της απόδειξης.
Γενικά, στο Ελ όλοι αξιολογούμε αλλιώς την δική μας δουλειά κ αλλιώς των άλλων. Τεσπα...οπότε αντί για 9 (1,5 ευρώ κέρδος) το πουλάει 16, για να βγάλει μηνιάτικο
άσε ρε ηλία
εννοείται ότι θα το πουλήσει ακριβότερα από την αποθήκη στην κίνα, ειδικά αν το έχει στοκαρισμένο στο μαγαζί, αλλά το να θέλει να βγάλει 200% κέρδος γιατί έτσι (ειδικά επί παραγγελείας, δλδ μηδέν ρίσκο) δεν το καταλαβαίνω
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
οπότε αντί για 9 (1,5 ευρώ κέρδος) το πουλάει 16, για να βγάλει μηνιάτικοάσε ρε ηλία
εννοείται ότι θα το πουλήσει ακριβότερα από την αποθήκη στην κίνα, ειδικά αν το έχει στοκαρισμένο στο μαγαζί, αλλά το να θέλει να βγάλει 200% κέρδος γιατί έτσι (ειδικά επί παραγγελείας, δλδ μηδέν ρίσκο) δεν το καταλαβαίνω
Να έχει πάρει ένα κ να το έχει πάρει 2 μέρες πριν του το ζητήσεις? Ή να έχει πάρει 5 κ σε 5 χρόνια να έχει πουλήσει τα 3 κ πετάξει τ' άλλα 2?
Δεν νομίζω να ήταν επί παραγγελίας, μάλλον το είχε στοκαρισμένο. Άλλωστε όταν πηγαίνεις σε μαγαζί ρωτάς 'το έχεις?' κ πολύ σπάνια 'να σου το προπληρώσω, να μου το φέρεις?' -
Συγνώμη, αλλά μαγαζί είναι, δεν θα έπρεπε να έχει στοκ? Με προπληρωμή και προ-παραγγελίες δουλεύω και γω αμα είναι, πείτε μου τι θέλετε να ανοίξω μαγαζί να 'κερδάω' με μηδενικό ρίσκο.
Anyway, είναι πολύ απλό. Όταν έχεις παγκόσμια αγορά οφείλεις να προσαρμοστείς. Καλώς ή κακώς είτε ανταγωνίζεσαι τον 'αλλον, είτε φεύγεις από την αγορά. Ως καταναλωτής δεν έχω κανέναν λόγο να δίνω παραπάνω χρήματα στον ντόπιο για ένα προϊόν, όταν βρίσκω το ίδιο ακριβώς προϊόν φθηνότερα από το εξωτερικό και μάλιστα με ακριβότερα μεταφορικά (με την παραδοχή ότι 1 κομμάτι και 50/100/150 κομμάτια δεν έχουν το ίδιο κόστος - ανά κομμάτι - μεταφορικών). Κλάψες του στυλ 'έχει φπα, έχει μεταφορικά, πουλάει σε μεγαλύτερη αγορά, μου σου του ξου' τα έχω βαρεθεί και πλέον τα γράφω στα @@ μου. Από τότε που μάθαμε τις ηλεκτρονικές αγορές συγκρίνω τα νουμεράκια στις τιμές και τελειώνει εκεί η υπόθεση.
-
Αρκεί να έχουμε μια λογική. Για 10% διαφορά, ας δώσουμε τα λεφτά στον Έλληνα. Για 50 και 200%, γίνε μάγκα υπάλληλος στο lidl...
-
Απλα ισως να σκεφτομαστε και λιγο το ενδεχομενο οτι αν δωσουμε στο κινεζο χρηματα δεν προκειτε να τα παρουμε ποτε πισω, ενω αν τα δωσεις σε καποιον στη γειτονια σου παιζει 1% να κυκλοφορησει το χρημα και να ξαναπερασει απο σενα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αρκεί να έχουμε μια λογική. Για 10% διαφορά, ας δώσουμε τα λεφτά στον Έλληνα. Για 50 και 200%, γίνε μάγκα υπάλληλος στο lidl...σωστα, ποτε δεν ηταν η απολυτη προτεραιοτητα μου η φτηνοτερη τιμη.
Αλλα βλεποντας ποσο εχει εξω, αποφασιζεις ποσο θελεις να δωσεις 'εδω' -
Συγνώμη, αλλά μαγαζί είναι, δεν θα έπρεπε να έχει στοκ? Με προπληρωμή και προ-παραγγελίες δουλεύω και γω αμα είναι, πείτε μου τι θέλετε να ανοίξω μαγαζί να 'κερδάω' με μηδενικό ρίσκο.Anyway, είναι πολύ απλό. Όταν έχεις παγκόσμια αγορά οφείλεις να προσαρμοστείς. Καλώς ή κακώς είτε ανταγωνίζεσαι τον 'αλλον, είτε φεύγεις από την αγορά. Ως καταναλωτής δεν έχω κανέναν λόγο να δίνω παραπάνω χρήματα στον ντόπιο για ένα προϊόν, όταν βρίσκω το ίδιο ακριβώς προϊόν φθηνότερα από το εξωτερικό και μάλιστα με ακριβότερα μεταφορικά (με την παραδοχή ότι 1 κομμάτι και 50/100/150 κομμάτια δεν έχουν το ίδιο κόστος - ανά κομμάτι - μεταφορικών). Κλάψες του στυλ 'έχει φπα, έχει μεταφορικά, πουλάει σε μεγαλύτερη αγορά, μου σου του ξου' τα έχω βαρεθεί και πλέον τα γράφω στα @@ μου. Από τότε που μάθαμε τις ηλεκτρονικές αγορές συγκρίνω τα νουμεράκια στις τιμές και τελειώνει εκεί η υπόθεση.
Δεν σε υποχρέωσε να αγοράσεις κανείς!
Αυτός βρήκε αυτό τον τρόπο να δουλέψει, αν δεν σου αρέσει δεν ψωνίζεις από το μαγαζί του, τόσο απλά!
Αλλά αν σου φαίνονται όλα τόσο εύκολα, γιατί δεν ανοίγεις ένα μαγαζί κ εσύ να κονομήσεις κ όλους να τους κλείσεις?
(Χωρίς παρεξήγηση, οκ? Προσπαθώ μόνον να make my point. ) -
ililias δεν ξερω αν συμβαινει και στο δικο σου χωρο αυτο, αλλα ξερω οτι στο χωρο των παπουτσιων πχ αγοραζεις και πουλας με πολυ συγκεκριμενες τιμες που σου υπαγορευουν οι εταιρειες χωρις να εχεις κανενα περιθωριο να παρεκλινεις...
Οποτε δεν ειναι παντα τοσο ευκολο να εχεις χαμηλες τιμες.
-
Αλλά αν σου φαίνονται όλα τόσο εύκολα, γιατί δεν ανοίγεις ένα μαγαζί κ εσύ να κονομήσεις κ όλους να τους κλείσεις?
(Χωρίς παρεξήγηση, οκ? Προσπαθώ μόνον να make my point. )Μα εσύ μίλησες περί προ-πληρωμής και προ-παραγγελίας, κάτι που φυσικά δεν ισχύει παρά σε λίγες περιπτώσεις. Αν δεν το έχεις ως στοκ στο μαγαζί, το πιθανότερο έιναι να πάω αλλού και όχι να σ'το παραγγείλω (πόσο μάλλον να σου το προπληρώσω). Δεν είπα ότι είναι εύκολο, είπα ότι όπως το περιέγραψες εσύ είναι εύκολο.
Αρκεί να έχουμε μια λογική. Για 10% διαφορά, ας δώσουμε τα λεφτά στον Έλληνα. Για 50 και 200%, γίνε μάγκα υπάλληλος στο lidl...
Καλά, αυτό είανι προφανές. Για ένα 10% σε μικρά ποσά προφανώς και θα στηρίξεις τον ντόπιο έμπορο. Εκτός και αν το 10% επί της συνολικής αξίας μεταφράζεται σε ένα 100-150ευρω, οπότε εκεί το ξανασκέφτεσαι.
-
(Χωρίς παρεξήγηση, οκ? Προσπαθώ μόνον να make my point. )Μα εσύ μίλησες περί προ-πληρωμής και προ-παραγγελίας, κάτι που φυσικά δεν ισχύει παρά σε λίγες περιπτώσεις. Αν δεν το έχεις ως στοκ στο μαγαζί, το πιθανότερο έιναι να πάω αλλού και όχι να σ'το παραγγείλω (πόσο μάλλον να σου το προπληρώσω). Δεν είπα ότι είναι εύκολο, είπα ότι όπως το περιέγραψες εσύ είναι εύκολο.
Μ' αρέσει αυτό το τράβηγμα των πάντων απ' τα μαλλιά.
Μα αυτό είπα κ εγώ κ γι' αυτό είπα ότι δεν γίνεται να έχουν ίδιες (έστω κ σχεδόν ίδιες) τιμές.
Είναι όπως λέμε για τα μίνι μάρκετ, που αγοράζουν από τα σούπερ μάρκετ σε τιμές λιανικής (των σ-μ) κ παραπονιούνται μερικοί ότι είναι ακριβότερα από τα σ-μ. Ε, το ίδιο κ ο Κινέζος: Όσο πουλάει στο ίντερνετ το 1 τεμάχιο, πουλάει κ τα 5 'χοντρική'. Άντε κάνε παιχνίδι... -
Μ' αρέσει αυτό το τράβηγμα των πάντων απ' τα μαλλιά.
Είναι το thing μας στο 4tforum, αν μη τι άλλο...
-
Το νέο μισθολόγιο για τους εκπαιδευτικούς
Στα όρια της φτώχειας έφερε η κυβέρνηση τον κόσμο της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα οι νέοι δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να ζήσουν με 639 ευρώ, σύμφωνα με το καινούργιο μισθολόγιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, και με αυτόν τον μισθό να πληρώσουν ενοίκιο, φαγητό κ.λπ., αφού όλοι εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους.
Τώρα δεκάδες δημόσιοι λειτουργοί της εκπαίδευσης σκέπτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα που με κόπο και θυσίες κατέκτησαν, προκειμένου να βρουν απασχόληση που θα μπορεί να τους εξασφαλίζει τα αναγκαία.
Πολλοί, μάλιστα, και ιδιαίτερα όσοι έχουν υψηλά προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες) δηλώνουν αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα. Αλλωστε, τι έχουν να περιμένουν, αφού με το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εργαστούν κοντά στα 10 χρόνια ώστε να καταφέρουν να αμειφθούν τότε με 1.000 ευρώ!
... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Το νέο μισθολόγιο για τους εκπαιδευτικούςΣτα όρια της φτώχειας έφερε η κυβέρνηση τον κόσμο της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα οι νέοι δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να ζήσουν με 639 ευρώ, σύμφωνα με το καινούργιο μισθολόγιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, και με αυτόν τον μισθό να πληρώσουν ενοίκιο, φαγητό κ.λπ., αφού όλοι εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους.
Τώρα δεκάδες δημόσιοι λειτουργοί της εκπαίδευσης σκέπτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα που με κόπο και θυσίες κατέκτησαν, προκειμένου να βρουν απασχόληση που θα μπορεί να τους εξασφαλίζει τα αναγκαία.
Πολλοί, μάλιστα, και ιδιαίτερα όσοι έχουν υψηλά προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες) δηλώνουν αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα. Αλλωστε, τι έχουν να περιμένουν, αφού με το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εργαστούν κοντά στα 10 χρόνια ώστε να καταφέρουν να αμειφθούν τότε με 1.000 ευρώ!...
Τυπικα ειμαι δασκαλος,ασχετα εαν δεν εργαστηκα ποτε στον τομεα.
Ισως θα δεχομουν να δουλεψω με 500 ευρω σε ενα σχολειο κοντα στο σπιτι μου.
Αλλα πριν απο ολα θα πρεπει να παμε σε ταξεις των 40+ ατομων,συνενωσεις σχολειων.
Λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν και δεν παραγονται με κλαψούρα. -
Το καλοκαίρι θα έχουμε συγχωνεύσεις σχολείων μέρος 2ο (συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών λυκείων), αύξηση διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών κατά 15-20% αλλά και αριθμού μαθητών στις τάξεις. Εργασία των εκπαιδευτικών και σε άλλες δομές (ΙΕΚ, ΤΕΙ, δήμους κ.λπ.)
Την κλαψούρα που την είδες? -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Την κλαψούρα που την είδες?
'Αλλωστε, τι έχουν να περιμένουν, αφού με το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εργαστούν κοντά στα 10 χρόνια ώστε να καταφέρουν να αμειφθούν τότε με 1.000 ευρώ!'
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Το νέο μισθολόγιο για τους εκπαιδευτικούςΤώρα δεκάδες δημόσιοι λειτουργοί της εκπαίδευσης σκέπτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα που με κόπο και θυσίες κατέκτησαν, προκειμένου να βρουν απασχόληση που θα μπορεί να τους εξασφαλίζει τα αναγκαία.
Αν το λεει και για τους δασκαλους ειναι για γελια.Παντως οι μισθοι των εκπαιδευτικων ειναι απλα τραγικοι.Ουτε 24 ωρες εργασιας την εβδαμαδα, ουτε καν 11μηνη εργασια το χρονο και το εναμισι χιλιαρικο στην τσεπη.Φυσικα δε μιλαω γι αυτους που κανουν και ιδιετερα και τσεπωνουν αλλα τοσα.Απο τους κλαδους που εβγαλε τα ποιο τζαμπα λεφτα εδω και πολλα χρονια χωρις κοπο.Γιατι δεν ειναι και τοσο δυσκολο να βγαλεις μια θεωρητικη σχολη ουτε μια θετικη.
-
Εμένα δεν με πειράζει το ότι εργάζονται ελάχιστες ώρες και μήνες, αλλά το ότι οι περισσότεροι έχουν τη νοοτροπία όχι του Δασκάλου, αλλά του ΔΥ που περιμένει να περάσει η ώρα.
Δεν έχω καμία όρεξη να το συζητήσω, αν ισχύει ή όχι. Καθένας βλέπει και, αν θέλει, κρίνει. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Την κλαψούρα που την είδες?
'Αλλωστε, τι έχουν να περιμένουν, αφού με το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εργαστούν κοντά στα 10 χρόνια ώστε να καταφέρουν να αμειφθούν τότε με 1.000 ευρώ!'
Τη διαπίστωση του άρθρου τη βαφτίζουμε κλαψούρα. Κλαψούρα και οι έμποροι, κλαψούρα όλοι οι εργαζόμενοι, κλαψούρα οι αγανακτισμένοι, κλαψούρα όλα τα post του forum?
-
Οταν το αρθρο ξεκιναει ετσι:
Στα όρια της φτώχειας έφερε η κυβέρνηση τον κόσμο της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα οι νέοι δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να ζήσουν με 639 ευρώ,
καταλαβαινεις πως υπαρχει μια δοση κλαψας...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....