-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα Γερμανικα ειναι δυσκολα για καποιον που ξερει Αγγλικα? Μου φαινεται οτι δεν εχει καμια σχεση...Τα Γερμανικά έχουν σχεδόν ίδια γραμματική - συντακτικό με τα αρχαία Ελληνικά (και ως σκράπας στ' αρχαία, τα Γερμανικά με βοηθούσαν στο σχολείο με τ' αρχαία... ). Με την προφορά δεν είχα θέμα... Τα αγγλικά είναι γερμανογενής γλώσσα (μην ξεχνάτε ότι οι Άγγλοι και οι Σάξονες ήταν γερμανικά φύλα) με (αρκετές) λατινικές επιροές(λόγω Νορμανδικής κατάκτησης), ενώ τα Ολλανδικά μοιάζουν με τα Γερμανικά σε τέτοιο βαθμό, που όταν θυμόμουν τα Γερμανικά μου καλύτερα είδα μία ταινία στα Ολλανδικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατανόησης. Όπως έμαθα και αγγλικά, πρώτα άκουγα και μετά διάβαζα τους υπότιτλους και το περίεργο είναι ότι με τα Ολλανδικά δεν είχα ιδιαίτερο θέμα (τότε)... Γενικά πάντως τα Γερμανικά με τα αρχαία Ελληνικά έχουν αρκετές ομοιότητες... Και φυσικά οι Σκανδιναβικές γλώσσες μοιάζουν με τα Γερμανικά και ως εκ τούτου και με τα αγγλικά!
Τα Ιταλίκά είναι γενικά εύκολη γλώσσα... και με Ισπανούς συνεννοείσαι άνετα...
Εμένα πάντως μου ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο να μαθαίνω ξένες γλώσσες και αν είχα χρόνο (και € βεβαίως βεβαίως...) θα μάθαινα συνεχώς καινούριες... Αγγλικά με στείλανε χωρίς να με ρωτήσουνε, Γερμανικά με στείλανε, αλλά ήθελα κιόλας, Ιταλικά ήθελα... Μόνο τα Γαλλικά δεν τα χώνεψα...
-
όλες από τα γερμανικά πήραν τελικά;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όλες από τα γερμανικά πήραν τελικά;Τα Ιταλικά, τα Γαλλικά, τα Ισπανικά σαφώς και όχι, όπως και οι σλαβογενείς γλώσσες.
Αν είχαν πάρει από τα γερμανικά θα είχαμε εκρήξεις μοτέρ σε όλη την Ευρώπη...
-
Στην Βαρκελώνη οταν ειχα παει, για να σε παρουν στο δημοσιο έπρεπε να ξερεις Καταλανικά.
Εδω σε λίγο καιρό θα πρέπει να ξερεις ΚΑΙ Γερμανικά
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Εδώ ο κόσμος βουλιάζει γύρω σας εσείς λέτε για ξένες γλώσσες και ποιες μοιάζουν με ποιες, καμιά σχέση με πραγματικότητα η κατάσταση, τι να πει κανείς...
Πάρτε αποφάσεις τώρα πριν είναι πολύ αργά.
.περα απο την πλάκα, οπως φαίνεται η γλώσσα θα είναι βασικό ατου ή μειονέκτημα στο να σε προτιμήσουν σε καποια δουλειά.
Είναι το εύκολο αρχικο φιλτράρισμα -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο Πολωνός υδραυλικός...Πες το ψεματα, αλλα η εμπειρια που εχω απο Πολωνια εχει να κανει με ατομα που κανουν Hydraulic Fracturing σε κοιτασματα φυσικου αεριου και πετρελαιου. Οποτε οντως μπορεις να μας καταταξεις στην κατηγορια των 'υδραυλικων' .
οι κυβερνησεις αναγκαζουν τις εταιρειες
Με ποιον τρόπο;
Θετουν θεμα ασφαλειας κυριως για περιπτωση ατυχηματος και αναγκαζουν το προσωπικο που θα προσλαβει η εταιρεια να ειναι ντοπιοι με πολυ καλη γνωση της γλωσσας, ωστε αν συμβει κατι, να μπορει να υπαρξει επικοινωνια με τις αρχες της χωρας.
Πχ η Halliburton που εχει αναλαβει στην Πολωνια σαν Major Service Company για τα κοιτασματα φυσικου αεριου, εχει προσλαβει μονο Πολωνους μηχανικους τους οποιους εστειλε για εκπαιδευση στην Αμερικη, μετα απο αιτημα της Πολωνικης κυβερνησης.Και συμφωνα με αυτα που μου ειχε πει η υπευθυνη ΗR της Halliburton (και οχι μονο) το ιδιο θεμα εχουν και με τις αλλες χωρες που ανεφερα, τα τελευταια χρονια. Βεβαια για τις αλλες χωρες δεν με πολυνοιαζει αλλα Πολωνια, Ουκρανια κτλ ειναι κολαση απο θεμα 'ωραιων υπαρξεων' .
Αν ρωτας βεβαια την γνωμη μου ο λογος ειναι καθαρα για να στηριξουν το δικο τους ανθρωπινο δυναμικο και καλα κανουν .
Στο θεμα του εξαναγκασκου, οταν παιζουν καποια δις $ σε δουλειες τετοιας φυσεως οχι μονο το δεχοντε αλλα λενε και ευχαριστω .
-
Πάνο, όχι άλλο piping
-
Έρχονται μονοήμερες συμβάσεις εργασίας
Συμβάσεις της μιας ημέρας με ελάχιστα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σκέφτεται η κυβέρνηση. Ισπανικό μοντέλο για να 'αντιμετωπιστεί' η ανεργία. Το πρωί θα έχει κάποιος δουλειά και το βράδυ θα απολύεται.Το μοντέλο αυτό έρχεται από την Ισπανία και σύμφωνα με το 'Πρώτο Θέμα' το πρωί θα υπογράφεται η πρόσληψη και το βράδυ η απόλυση!
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην Ισπανία υπάρχουν επιχειρήσεις στην είσοδο των οποίων υπάρχει ένα ρολό σαν το... χαρτί υγείας, όπου ο κάθε εισερχόμενος κόβει ένα κομμάτι, γράφει ημερομηνία και όνομα και υπογράφει. Αυτή είναι η σύμβασή του για όση ώρα έχει συμφωνήσει να απασχοληθεί, ενώ εξερχόμενος τη σκίζει και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια αν τον χρειαστεί βέβαια ο εργοδότης.
Στην Ισπανία, το σύστημα έχει ονομαστεί, για ευνόητους λόγους, 'κωλόχαρτο'. Το μεροκάματο του τρόμου στην εργασία.
Εξυπακούεται ότι όποιος εργάζεται με αυτό το σύστημα, δεν έχει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συμβάσεις της μιας μέρας θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από εταιρείες υπηρεσιών, οι οποίες θα μπορούν να έχουν ένα ποσοστό των εργαζομένων τους με πλήρη απασχόληση και όλους τους υπόλοιπους με συμβάσεις της μιας μέρας, οι οποίες ρητά θα αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος παραιτείται του δικαιώματος αποζημίωσης κ.ο.κ.
http://news247.gr/oikonomia/ergasia/erxontai_monohmeres_symvaseis_ergasias.1403733.html
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πάνο, όχι άλλο pipingΒασικα στα μερη μας οι 'πιπες' θα πανε συνεφο, οποτε δεν κατεβαινεις και εσυ κατω μαζι με την κοπελια σου, να κερασεις και την μπυρα που χρωστας .
Σχετικα με το θεμα για το 'piping' θεωρω οτι οι πιθανοτητες να βρει καποιος δουλεια υστερα απο αιτηση σε online πλατφορμες ειναι απειροελαχιστες. Ο λογος ειναι οτι οι εταιρειες ευρεσεως προσωπικου πρωτα θα στειλουν στα ατομα που εχουν στην βαση δεδομενων τους ενημερωση, δευτερον οι αγγελιες αυτες πανε σε παρα πολλα γραφεια, οπως και επισης site, 3ον οι αιτησεις ειναι απιστευτα πολλες. Δεν ειναι καθολου μα καθολου οπως παρουσιαζεται το ολο θεμα .
Επισης πολλες φορες τα πραγματα ουτε 'εξω' δουλευουν αξιοκρατικα, και ακομα και ο καλυτερος μηχανικος του κοσμου να εισαι και εχεις ανταγωνιστη σου τον πιο 'αχρηστο', αν η εταιρεια που κανεις αιτηση (και μιλαω για πολυεθνικες) εχει σκοπο να επεκταθει στην χωρα του ανταγωνιστη σου η εχει εκει δραστηριοτητες και δεσμευεται ενα ποσοστο των εργαζομενων να ειναι ντοπιοι, τοτε θα σε αποριψουν.
Τελος οι ιδιες αγγελιες δημοσιευοντε και στις ιστιοσελιδες των εταιρειων και περνουν παντα προτεραιωτητα τα ατομα που ειχαν κανει συνεντευξη στο παρελθον με την εταιρεια, αλλα και πολλα ατομα απο την ιδια την εταιρεια αφου πολλες φορες δεν γινεται διαχωρισμος external & internal αιτησεων, η για λογους ισων ευκαιριων δημοσιευεται η αγγελια και στο ευρη κοινο.
Δυστηχως η εργασια στην Ευρωπη δεν ειναι τοσο ευκολη υποθεση και σιγουρα δεν εχει καμια σχεση με 5-10 χρονια πριν.
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Δυστηχως η εργασια στην Ευρωπη δεν ειναι τοσο ευκολη υποθεση και σιγουρα δεν εχει καμια σχεση με 5-10 χρονια πριν.
Και σίγουρα όμως δεν είναι στα σκατά που είναι βυθισμένη η εγχώρια αγορά εργασίας...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Και σίγουρα όμως δεν είναι στα σκατά που είναι βυθισμένη η εγχώρια αγορά εργασίας...
Σε αυτο δεν μπορω να σου απαντησω δυστηχως, γιατι θα ειναι σαν να συγκρινω μηλα με πορτοκαλια, και σιγουρα δεν μπορουν οι δικες μου εμπειριες να αντικατοπτριζουν μια ολοκληρη αγορα εργασιας.
Τα νεα που μαθαινω απο Ελλαδα ειναι πολυ ασχημα αλλα αν με ρωταγες πριν 1-2 χρονια θα σου ελεγα το ιδιο και για εξω, και παντα συμφωνα με τις δικες μου εμπειριες. Πχ πολυ μεγαλη εταιρεια εταιρεια στο Oil & Gas, πριν περιπου ενα χρονο απολυσε ενα ολοκληρο τμημα HR, με την ανακοινωση να γινεται πριν μπουν στα γραφεια οι ανθρωποι και μη επιτρεπωντας τους την εισοδο μαλιστα.
Αυτο ηταν σοκ και ιδια κατασταση συνεβαινε και σε αλλες, συμφωνα με αυτα που με τις πληροφοριες που μου εδιναν.Απλα σημερα σε σχεση με 5-10 χρονια,το να πας εξω και να διεκδικησεις μια καλη θεση σε μια εταιρεια χρειαζεται προσοντα, εμπειρια, πολυ τυχη και 'κονε' με την εταιρεια.
Επισης για graduate ισχυει ακριβω το ιδιο, πχ κατι που δεν λενε πολλες φορες ειναι οτι σε πολλες εταιρειες μεχρι και ενα 90% των θεσεων αποφοιτων καλυπτεται απο ατομα που εχουν κανει πρακτικη στην εταιρεια, επεκτεινωντας τους απλα το συμβολαιο.
Συν το οτι εξω εχεις να ανταγωνιστεις οχι μονο τους μονιμους κατοικους της χωρας αλλα και αλλους 'μεταναστες' απο ολο τον κοσμο.Παντως η γνωμη μου ειναι για οποιον θελει να παει στο εξωτερικο για εργασια να το προσπαθησει, δεν ξερω αν θα τα καταφερει, δεν ξερω αν θα ειναι καλυτερα η χειροτερα, δεν μπορω να ξερω για ολους τους τομεις τι γινεται παρα μονο για αυτον που ειμαι εγω, αλλα μονο και μονο η εμπερια που αποκτας, κατα την γνωμη μου αξιζει τον κοπο.
Εξ'αλλου μονο οταν προσπαθεις κερδιζεις πραγματα, αλλα επισης ειναι και το τι θελεις, και δεν μπορω να διαφωνησω με ορισμενα ατομα που μενουν Ελλαδα επειδη τους αρεσει, εξ'αλλου και εμενα μου αρεσει και ορισμενα πραγματα που εχουμε ειδικα το καλοκαιρι τα θεωρω μοναδικα .
-
Μας τα χαλας Πάνο εγω ξέρω ότι έχουν ανοίξει τα πόδια και μας περιμενουν
Όσο για την μπύρα, άμα σε φέρει ο δρόμος προς τα δω, η κυρατσα μου σου κάνει το τραπέζι με ραγού
-
H Ashghal, κάτι σαν το 'ΥΠΕΧΩΔΕ' του Κατάρ (http://www.ashghal.gov.qa/english/Pages/default.aspx) ψάχνει κόσμο και κάνει συνεντεύξεις στην Αθήνα: http://www.skywalker.gr/showAdvert.aspx?advertID=53867
Όσοι πιστοί, προσέλθετε!
-
Πόσο είναι το ΤΕΒΕ το μήνα για κάποιον που ξεκινάει ατομική επιχείρηση?
-
Νομίζω 200 το μήνα είναι η ελάχιστη επιβάρυνση.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πόσο είναι το ΤΕΒΕ το μήνα για κάποιον που ξεκινάει ατομική επιχείρηση?Να είναι ατομική επιχείρηση, ΟΚ. Μην είναι μπλοκάκι...
Μια γενική ερώτηση: μου είπε γιατρός ότι σύντομα θα ενοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και στο γενικό του ΙΚΑ θα μεταπηδήσουν και οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ). Αυτό μάλιστα θα είχε γίνει από Σεπτέμβρη.
Γνωρίζετε κάτι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να είναι ατομική επιχείρηση, ΟΚ. Μην είναι μπλοκάκι...
Δε το ξέρω αυτό.
Ποιά η διαφορά?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια γενική ερώτηση: μου είπε γιατρός ότι σύντομα θα ενοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και στο γενικό του ΙΚΑ θα μεταπηδήσουν και οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ). Αυτό μάλιστα θα είχε γίνει από Σεπτέμβρη.
Γνωρίζετε κάτι;
νομιζω θα μπει και το δημοσιο μεσα.
Θα κανουν ενιαίο φορεα υγείαςκοινώς οποιος θα εχει λεφτα θα πηγαίνει στο γιατρο που θελει, αφου στους συμβεβλημενους θα γινεται το 'σώσε'
-
Ενιαίος φορέας υγείας με το όνομα ΕΟΠΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υγείας). Στα χαρτια 'λειτουργεί' απο τα μεσα Σεπτεμβρη. Προς το παρόν στην πραγματικότητα τίποτα ακόμα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Να είναι ατομική επιχείρηση, ΟΚ. Μην είναι μπλοκάκι...
Δε το ξέρω αυτό.
Ποιά η διαφορά?
Ατομική επιχείρηση = ελεύθερος επαγγελματίας, με τα όποια θετικά και αρνητικά του εκάστοτε επαγγέλματος
Μπλοκάκι = υπάλληλος που πληρώνει την ασφάλισή του από την τσέπη του και μπορεί να απολυθεί χωρίς αποζημίωση (εκτός αν μπλαμπλαμπλα) -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ενιαίος φορέας υγείας με το όνομα ΕΟΠΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υγείας). Στα χαρτια 'λειτουργεί' απο τα μεσα Σεπτεμβρη. Προς το παρόν στην πραγματικότητα τίποτα ακόμα.ειπαν στους γιατρους απο 1/1/12
αντε να δουμε...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....