-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μάλλον βρε Bill επειδή το 90% των πιτσαριων δουλευει με παπάκια κι αν τους πεις για αυτοκίνητο σε κοιτάνε παράξενα. Φαντάζεσαι το αυτοκινητο να σταματάει καταμεσής, κλείνοντας το δρόμο επειδή δεν βρίσκει να παρκάρει κι ο οδηγός να ψάχνει τα ονόματα στα κουδούνια της 7όροφης ενώ δεν υπάρχει φως ή να του ξεφεύγει το νούμερο του δρόμου κι επειδή είναι μονόδρομος να κάνει το κύκλο του τετραγώνου για να γυρίσει.
Δλδ ακόμα κι επαρχία με μηχανάκια δουλεύουν, αλλά φαίνεται ότι εδώ υπάρχει μεγάλο δίκτυο κάλυψης.Ποδια δεν εχουν οι δικοι σας ντελιβεραδες;
Πρεπει να σταματας εξω ακριβως απο τη πορτα;Σταματας με αλαρμ στο παρκιγνκ της πολυκατοικιας ,κατεβαινεις και ψαχνεις τα κουδουνια.Ουτε 5 λεπτα δουλεια δεν ειναι.Ακομα και λαθος να κανεις και να προσπερασεις το νουμερο που θες ,παρκαρεις και πας με τα ποδια.Βεβαια αλλο Τριπολη και αλλο Θεσσαλονικη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μάλλον βρε Bill επειδή το 90% των πιτσαριων δουλευει με παπάκια κι αν τους πεις για αυτοκίνητο σε κοιτάνε παράξενα. Φαντάζεσαι το αυτοκινητο να σταματάει καταμεσής, κλείνοντας το δρόμο επειδή δεν βρίσκει να παρκάρει κι ο οδηγός να ψάχνει τα ονόματα στα κουδούνια της 7όροφης ενώ δεν υπάρχει φως ή να του ξεφεύγει το νούμερο του δρόμου κι επειδή είναι μονόδρομος να κάνει το κύκλο του τετραγώνου για να γυρίσει.
Δλδ ακόμα κι επαρχία με μηχανάκια δουλεύουν, αλλά φαίνεται ότι εδώ υπάρχει μεγάλο δίκτυο κάλυψης.Ποδια δεν εχουν οι δικοι σας ντελιβεραδες;
Πρεπει να σταματας εξω ακριβως απο τη πορτα;Σταματας με αλαρμ στο παρκιγνκ της πολυκατοικιας ,κατεβαινεις και ψαχνεις τα κουδουνια.Ουτε 5 λεπτα δουλεια δεν ειναι.Ακομα και λαθος να κανεις και να προσπερασεις το νουμερο που θες ,παρκαρεις και πας με τα ποδια.Βεβαια αλλο Τριπολη και αλλο Θεσσαλονικη.
αυτό.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποδια δεν εχουν οι δικοι σας ντελιβεραδες;
Indeed, εσείς έχετε πάρκινγκ στις πολυκατοικίες και ρυμοτομία στις γειτονιές σας.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ποδια δεν εχουν οι δικοι σας ντελιβεραδες;
Indeed, εσείς έχετε πάρκινγκ στις πολυκατοικίες και ρυμοτομία στις γειτονιές σας.
ναι εχουμε πολυ καλη ρυμοτομια!
Οχι βρε φιλε ,για την πολυ περισσοτερη κυκλοφοριακη κινηση αλλα και την μεγαλυτερη εκταση της πολης σου το εγραψα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βεβαια αλλο Τριπολη και αλλο Θεσσαλονικη.Βασικά ντελίβερι με αυτοκίνητο έχω δει μόνο στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής. Premium η Αρκαδία.
-
Χτες ο ιδιοκτητης της εταιρειας που δουλευω πέταξε τη βομβα οτι σκέφτεται από του χρόνου να τη βγάλει εκτός Ελλάδας.
-
όταν οι εργαζόμενοι σταματούν την εργασία, είναι αρχιδάκια που κρατούν σε ομηρεία την κοινωνία, τα αφεντικά τους κλπ.
Όταν τα αφεντικά τα κλείνουν και πάνε αλλού, είναι επειδή αναγκάστηκαν, δεν είχαν άλλη επιλογή και στο κάτω ας φροντίζαμε να μην ήθελαν να φύγουν. -
So true...
-
Είναι δουλειά του κράτους να τον 'μερεμετήσει'.
Αλλά το κράτος είναι απασχολημένο με το να φτιάχνει ΜΚΟ και να εξετάζει σενάρια μετατάξεων. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Χτες ο ιδιοκτητης της εταιρειας που δουλευω πέταξε τη βομβα οτι σκέφτεται από του χρόνου να τη βγάλει εκτός Ελλάδας.Μετα την βομβα κροτου θα ριξει και την λαμψης:να μειωθει ο μισθος σας μπας και γλυτωσετε την απολυση.Ή να παιρνεται αναγκαστικη αδεια ανευ αποδοχων μια εβδομαδα τον μηνα για να μην αναγκαστει να απολυσει κανεναν σας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
και φταίνε οι υπάλληλοι για τις βλάβες?
drift και χιροφρενιές έκαναν?Σε αυτον που πληρωνει ποιος θα εφταιγε;Η ανυπαρξια συντηρησης ;
Μην προτρεχεις...Κ στο δικο μου φορτηγακι, με δυο οδηγους (ενας ο μονιμος κ ο αλλος ο περιστασιακος), ειχαμε δυο λαστιχα σκισμενα απο πεζοδρομιο κ μια κρεμαγιερα off επισης απο κοπανηματα στα πεζοδρομια. Δεν φταιει η συντηρηση για αυτα...
όταν οι εργαζόμενοι σταματούν την εργασία, είναι αρχιδάκια που κρατούν σε ομηρεία την κοινωνία, τα αφεντικά τους κλπ.
Όταν τα αφεντικά τα κλείνουν και πάνε αλλού, είναι επειδή αναγκάστηκαν, δεν είχαν άλλη επιλογή και στο κάτω ας φροντίζαμε να μην ήθελαν να φύγουν.Οι εργαζομενοι εχουν καθε δικαιωμα να σταματησουν την εργασια, χανοντας τον μισθο τους. Λεγεται απεργια. Οταν αποκλειουν δρομους ή εισβαλλουν σε χωρους που δεν τους ανηκουν ή αναγκαζουν κοσμο που δεν θελει να απεργησει, να το κανει με το ζορι, τοτε ειναι ΑΡΧΙΔΙΑ με κεφαλαια που κρατουν σε ομηρια την κοινωνια.
Το αφεντικο θα κανει οτι τον συμφερει εφ'οσον αυτο ειναι νομιμο. Αν τον συμφερει να παει την επιχειρηση στο εξωτερικο, θα το κανει κ δεν θα ρωτησει κ κανεναν γιατι δεν το χρωσταει σε κανεναν. Σκοπος της επιχειρησης ειναι το κερδος, δεν ειναι ουτε το να παραγει κοινωνικο εργο, ουτε να υπαρχει για να δινει δουλεια σε αλλους. Εφ'οσον υπαρχουν νομιμοι τροποι να μεγιστοποιηθει το κερδος, θα χρησιμοποιηθουν κ οποιος δεν γουσταρει υπαρχει ο ΟΑΕΔ. Σιγα μην ρωτησει κιολας τι θα κανει με την επιχειρηση του. Αμα γουσταρει την κλεινει κιολας, δινει τις αποζημιωσεις που υποχρεουται κ λεει ενα 'την εκλεισα γιατι βαρεθηκα', κ δεν του λεει κ κανεις τιποτα.
-
Ε, δεν ειναι και τόσο νόμιμο το να μαγειρευει κάποιος μια εικονική χρεοκοπία για να πάρει την επιχείρησή του αλλού. Όχι οτι ο συγκεκριμένος εργοδότης έκανε ή θα κανει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι τακτική σκοπεύει να ακολουθήσει, αλλά πάρα πολλοι την έκαναν με αυτόν τον τρόπο, για να γλιτωσουν αυτά που πρέπει να πληρώσουν σε περίπτωση κανονικού κλεισίματος της επιχείρησης.
Όσο για το δικαιωμα της απεργίας... άστο καλύτερα, μάλλον δεν εχεις πάρει χαμπάρι τι απειλές έχουν πέσει κατά καιρους στους απεργους... Και πολλές απο αυτές έχουν γινει πράξη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι εργαζομενοι εχουν καθε δικαιωμα να σταματησουν την εργασια, χανοντας τον μισθο τους. Λεγεται απεργια. Οταν αποκλειουν δρομους ή εισβαλλουν σε χωρους που δεν τους ανηκουν ή αναγκαζουν κοσμο που δεν θελει να απεργησει, να το κανει με το ζορι, τοτε ειναι ΑΡΧΙΔΙΑ με κεφαλαια που κρατουν σε ομηρια την κοινωνια.Το αφεντικο θα κανει οτι τον συμφερει εφ'οσον αυτο ειναι νομιμο. Αν τον συμφερει να παει την επιχειρηση στο εξωτερικο, θα το κανει κ δεν θα ρωτησει κ κανεναν γιατι δεν το χρωσταει σε κανεναν. Σκοπος της επιχειρησης ειναι το κερδος, δεν ειναι ουτε το να παραγει κοινωνικο εργο, ουτε να υπαρχει για να δινει δουλεια σε αλλους. Εφ'οσον υπαρχουν νομιμοι τροποι να μεγιστοποιηθει το κερδος, θα χρησιμοποιηθουν κ οποιος δεν γουσταρει υπαρχει ο ΟΑΕΔ. Σιγα μην ρωτησει κιολας τι θα κανει με την επιχειρηση του. Αμα γουσταρει την κλεινει κιολας, δινει τις αποζημιωσεις που υποχρεουται κ λεει ενα 'την εκλεισα γιατι βαρεθηκα', κ δεν του λεει κ κανεις τιποτα.
υποθέτεις ότι δεν είχα υπ' όψη μου την επιχειρηματολογία πίσω από αυτό που έγραψα;
-
mjacob δεν καταλαβα τι εννοεις.
taurus
Μια χαρα εχω παρει χαμπαρι. Ειπα, ΝΟΜΙΜΟΥΣ τροπους, κ απο τους μεν κ απο τους δε. Οχι μαγειρεματα. Εγω πχ αυριο αν θελω να απολυσω καποιον, θα του πω 'παρε αυτα που πρεπει, κ εφυγες'. Δεν εχει μα μου σου του, αυτο με συμφερει, αυτο κανω. Δικαιωμα μου.
Αλλα για να μην δουλευομαστε πια σε αυτη τη χωρα, πρεπει να συμφωνησουμε στα εξης:
α) αν θες να απεργησεις, κανε ακριβως αυτο. Μην πας στη δουλεια σου, χανοντας το ημερομισθιο.
β) δεν εχεις δικαιωμα να κλεινεις δημοσιους δρομους.
γ) δεν εχεις δικαιωμα να καταλαμβανεις χωρους που δεν σου ανηκουν (το β κ το γ ειναι που σε κανουν @ που κραταει ομηρο την κοινωνια).
δ) δεν εχεις δικαιωμα να εμποδιζεις αλλους απο το να δουλεψουν.
ε) Δεν σε αφορα καν, δεν εχεις καν δικαιωμα να ρωτας (ποσο μαλλον να εκφερεις κ αποψη), για το πως θα λειτουργησει ο επιχειρηματιας την επιχειρηση του. Αν θες ανοιξε δικια σου (κ εκει να σε δω τι θα κανεις κ πως).Η επιχειρηση δεν ειναι δημοκρατια. Ανηκει στον επιχειρηματια κ κανει οτι γουσταρει εκεινος, εφ'οσον το κανει νομιμα (πραγματικα νομιμα, οχι μαγειρευτα). Οποιος εχει προβλημα, η πορτα ειναι εκει, ας την ανοιξει να φυγει.
ΥΓ Για να προλαβω μερικους εξυπνους: οταν ημουν υπαλληλος εκανα 1 ωρα καθε πρωι Καμινια-Μεταμορφωση, καποια στιγμη ο εργοδοτης μου ειπε οτι θα μεταφερθει σε ιδιοκτητο χωρο στον Αγ.Στεφανο για να μην πληρωνει νοικι. Δεν γυρισα να του πω (ουτε καν μου περασε απο το μυαλο) 'α, να σας πω, δεν με βολευει να τρεχω μεχρι τον Αγ.Στεφανο'...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ε, δεν ειναι και τόσο νόμιμο το να μαγειρευει κάποιος μια εικονική χρεοκοπία για να πάρει την επιχείρησή του αλλού.Ή για να γλιτώσει υποχρεώσεις... Επίσης, τελευταία παίζει πολύ το άρθρο 99, που έτσι όπως το κόβω στην εφαρμογή του είναι ουσιαστικά μία παράταση ζωής σε έναν πεθαμένο για να φεσώσει όσους δεν πρόλαβε να φεσώσει κανονικά...
Αλλά, εντάξει... αυτά δεν γίνονται εδώ! Πέφτω από τα σύννεφα που σκέφτηκες κάτι τέτοιο...
Ελπίζω να μην μετακινηθεί ο δικός σου πάντως...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
mjacob δεν καταλαβα τι εννοεις.εξέφρασα τη δική μου απορία, γιατί μου εξηγείς κάτι που εγώ έγραψα.
[Υπονοώντας ότι για να το γράφω μάλλον θα γνωρίζω την αντίστοιχη επιχειρηματολογία] -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Βεβαια αλλο Τριπολη και αλλο Θεσσαλονικη.
Βασικά ντελίβερι με αυτοκίνητο έχω δει μόνο στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής. Premium η Αρκαδία.
Εγώ πάλι έχω κάνει delivery 4 σουβλάκια με 2 φίλους μου με Wrangler 4λιτρο.
Πιο πολύ βενζίνη κάψαμε από την αξία τους. -
Kacey αυτό ακριβώς που περιγράψεις σου σχολιαζει
-
Τι να πω ρε παιδια, ισως να εχω αρχισει να χαζευω. Εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι κραζει ειρωνικα τους εργοδοτες ενω δινει το αλαθητο στους εργαζομενους, επειδη οι πρωτοι κοιτανε να κανουν οτι τους συμφερει για το οφελος της επιχειρησης τους.
(τωρα θα βγει καποιος κ θα μου πει 'ακριβως αυτο κανει', κ θα το χασω τελειως το πραμα )
-
ακριβώς αυτό κάνω
Όχι εντάξει, δεν δίνω αλάθητο σε κανέναν, ούτε είναι αυτός ο λόγος που κράζω τους εργοδότες [δλδ ότι κοιτάνε το συμφέρον τους].
Περισσότερο -αν θες- κράζω το πλαίσιο λειτουργίας, μέσα από μια -όπως και να το κάνεις- φανερή αντίφαση [η οποία αν μη τι άλλο έχει να κάνει με την ιδιοκτησία]
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....