-
Αν σου περισσευουν 7% του μισθου σου, καλυτερα να κανεις βραχυπροθεσμες επενδυσεις χαμηλου ρισκου,πχ μια προθεσμιακη με τοκο ανω του 5%
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Φυσικά.
Ο υπάλληλος όμως θα πληρώσει και τις εργοδοτικές εισφορές από την τσέπη του.ε;
Αν είναι με μπλοκάκι, δεν υπάρχουν εργοδοτικές εισφορές. Εκτός κι αν εννοείς κάτι που δεν κατάλαβα.Στην περίπτωση ΤΕΒΕ, αν είσαι ταυτόχρονα μισθωτός[ΙΚΑ] και ΕΕ, πληρώνεις τπτ από την τσέπη σου στο ΤΕΒΕ;
Γιατί ας πούμε στην περίπτωση που ξέρω [ΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ], δεν πληρώνεις τπτ από την τσέπη σου.Συνολικά, οι εισφορές είναι υψηλότερες για τον μισθωτό, αν αντί για μισθό παίρνει αμοιβή με μπλοκάκι. Δηλαδή, αν παίρνει ένας μισθωτός ασφαλισμένος στο ΙΚΑ 1000 ευρώ καθαρά, με μπλοκάκι, εφόσον πληρώνει από την τσέπη του τον ΟΑΕΕ, βάζει λιγότερα στην τσέπη.
Έτσι νομίζω δηλαδή - αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα. Κι έχει πάντα το φόβο της απόλυσης χωρίς αποζημίωση. -
Οπως έλεγα και στον mjacob πριν, εξαρτάται από το μισθό. Ισως για €1000 να ισχύει αυτό που λες αλλά για περισσότερα σίγουρα δεν ισχύει. Αν ο ΟΑΕΕ θέλει €200 το μήνα για αυτασφάλιση (ΤΣΜΕΔΕ: πάνω από €300 ίσως και €350 ), τότε το break even point είναι στο σημείο όπου οι ασφαλιστικές εισφορές είναι της τάξης των €2400 το χρόνο (θα έλεγα και περισσότερο για να υπάρχει αντιστάθμιση του γεγονότος ότι μπορεί να απολυθείς χωρίς αποζημίωση -αν και αυτό το τελευταίο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, αν αποδείξεις ότι έκανες εξαρτημένη εργασία τότε μια χαρά αποζημίωση παίρνεις). Συνεπώς, αν παίρνεις €1000 και οι κρατήσεις σου είναι €192 (16% του μικτού) τότε προφανώς δε συμφέρει αλλά αν παίρνεις €2000 και οι κρατήσεις είναι €384 τότε συμφέρει...
Και φυσικά, η ουσία είναι αυτό που σωστά είπε ο mjacob, ότι με μπλοκάκι μπορείς να διαπραγματευθείας να σου δωθεί μέρος των εργοδοτικών εισφορών, δηλ. αντί να δίνει ο εργοδότης 33% στο ΙΚΑ να δίνει σε σένα το 15% ώστε αντί για 1000 να παίρνεις 1150
-
η μόνη άλλη σημαντική αλλαγή, έχει να κάνει με το 20% παρακράτησης φόρου σε ΕΕ.
Δεν αλλάζει το εισόδημά σου, αλλά αλλάζει τη διαχείριση επ' αυτού. Μπορεί να σου χρωστάνε στο τέλος, μπορεί και να χρωστάς.Νταξ και με το ΦΠΑ που δεν πρέπει να κάνεις μαλακίες, αλλά όλο και τπτ έξοδα θα μπορείς να χώνεις και να παίρνει ςτπτ ψιλά κι από κει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν σου περισσευουν 7% του μισθου σου, καλυτερα να κανεις βραχυπροθεσμες επενδυσεις χαμηλου ρισκου,πχ μια προθεσμιακη με τοκο ανω του 5%Got it...ευχαριστώ
-
Σημερα ηρθε το παλιο μου αφεντικο απο την πιτσαρια και μου προτεινε να γυρισω παλι εκει καθως θα διωξει καποιους απο τους αλλους οδηγους επειδη του εκαναν καποιες ζημιες στα αυτοκινητα.Μιλαει για σχεδον διπλασιο μισθο απο αυτον που λαμβανω τωρα εκει που δουλευω.Οσο δελεαστικά και αν ειναι τα παραπανω χρηματα η αβεβαιότητα και η πιθανοτητα να ειμαι και εγω προτεινόμενος για αποχωρηση καποια στιγμη με κρατανε εκει που ειμαι.
Δεν εκλεισα καμια πορτα αλλα δεν με βλεπω να ξαναγυρνω εκει.Το κακο ειναι οτι δεν βλεπω και να προχωραει μια προταση που ειχα απο την τωρινη μου δουλεια.Μαλλον το χασαμε το κορμι!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σημερα ηρθε το παλιο μου αφεντικο απο την πιτσαρια και μου προτεινε να γυρισω παλι εκει καθως θα διωξει καποιους απο τους αλλους οδηγους επειδη του εκαναν καποιες ζημιες στα αυτοκινητα.Μιλαει για σχεδον διπλασιο μισθο απο αυτον που λαμβανω τωρα εκει που δουλευω.Οσο δελεαστικά και αν ειναι τα παραπανω χρηματα η αβεβαιότητα και η πιθανοτητα να ειμαι και εγω προτεινόμενος για αποχωρηση καποια στιγμη με κρατανε εκει που ειμαι.
Δεν εκλεισα καμια πορτα αλλα δεν με βλεπω να ξαναγυρνω εκει.Το κακο ειναι οτι δεν βλεπω και να προχωραει μια προταση που ειχα απο την τωρινη μου δουλεια.Μαλλον το χασαμε το κορμι!
Υποπτο αυτό.
Υπομονή. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Υποπτο αυτό.
Υπομονή.Κωνσταντινε δεν παω εκει,θα πρεπει να ερθουν τα πανω κατω.Φαντασου οτι μου χρωσταγε κατι λεφτα,λιγοτερα απο 80€ ,απο τον Αυγουστο.Αμα ειναι να δουλευω και να παιρνω τα χρηματα μου μετα απο 2 μηνες χεστα και αστα.Επιπλεον δεν σε ασφαλιζει και δεν ξερεις αν την επομενη μερα θα εχεις δουλεια,ειναι τελειως απροβλεπτος σαν εργοδοτης αλλα και σαν εργασια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υποπτο αυτό.
Υπομονή.Κωνσταντινε δεν παω εκει,θα πρεπει να ερθουν τα πανω κατω.Φαντασου οτι μου χρωσταγε κατι λεφτα,λιγοτερα απο 80€ ,απο τον Αυγουστο.Αμα ειναι να δουλευω και να παιρνω τα χρηματα μου μετα απο 2 μηνες χεστα και αστα.Επιπλεον δεν σε ασφαλιζει και δεν ξερεις αν την επομενη μερα θα εχεις δουλεια,ειναι τελειως απροβλεπτος σαν εργοδοτης αλλα και σαν εργασια.
τις ζημιές στα αυτοκίνητα τις έκαναν για να τον εκδικηθούν για κάτι ή εν ώρα δουλειάς
-
Ντελιβερι ειναι .Δεν το εκαναν επιτηδες.Απλα χαλασαν ,μιλαμε για πολλα χλμ.
-
και φταίνε οι υπάλληλοι για τις βλάβες?
drift και χιροφρενιές έκαναν? -
Μα καλά έχει πιτσαρία ντελίβερυ με αυτοκίνητα; Δλδ. πόση απόσταση καλύπτει το μαγαζί και πρέπει να έχει κι αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υποπτο αυτό.
Βασίλη την απαντηση την έδωσες μόνος σου. Η χειρότερη εποχή για περιπέτειες που μόνο το 'σήμερα' είναι σίγουρο για 10.000.000 Έλληνες (εκτός ενστόλων, παπάδων και εφοριακών)!!!
Αρνήσου ευγενικά την πρόταση χωρίς να κλεισεις την πορτα για το μέλλον! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υποπτο αυτό.
Βασίλη την απαντηση την έδωσες μόνος σου. Η χειρότερη εποχή για περιπέτειες που μόνο το 'σήμερα' είναι σίγουρο για 10.000.000 Έλληνες (εκτός ενστόλων, παπάδων και εφοριακών)!!!
Αρνήσου ευγενικά την πρόταση χωρίς να κλεισεις την πορτα για το μέλλον! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
... (εκτός ενστόλων, παπάδων και εφοριακών)!!!
...Ε τι? Οι μόνοι σίγουροι ... απο ΔΥ, ΙΥ, ελευθερους επαγγελματίες, άνεργους και άεργους ... που θα έχουν δουλειά και εισόδημα είναι! Που κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μα καλά έχει πιτσαρία ντελίβερυ με αυτοκίνητα; Δλδ. πόση απόσταση καλύπτει το μαγαζί και πρέπει να έχει κι αυτοκίνητα;Σε κάποιος πόλεις δεν πάει κανείς να δουλέψει με μηχανάκι ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... (εκτός ενστόλων, παπάδων και εφοριακών)!!!
...Ε τι? Οι μόνοι σίγουροι ... απο ΔΥ, ΙΥ, ελευθερους επαγγελματίες, άνεργους και άεργους ... που θα έχουν δουλειά και εισόδημα είναι! Που κάνω λάθος?
Μάλλον δεν ξέρεις τι παίζει από μειώσεις σε αυτούς και τι κλίμα υπάρχει στις τάξεις τους....
Οπως το βλέπω αν γίνει μαλακία θα μου θυμίζει κατάσταση Αιγύπτου τώρα στις ταραχές, που βγήκαν μεν αλλά δεν έκαναν τίποτα ή μάλλον πήγαν με τους πολίτες. Κανείς δεν έχει εξασφαλισμένο μισθό cosneo. ΚΑΝΕΙΣ!ΥΓ. Εχω συγγενείς κ σε ΕΛ.ΑΣ. και σε Ε.Σ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οπως το βλέπω αν γίνει μαλακία θα μου θυμίζει κατάσταση Αιγύπτου τώρα στις ταραχές, που βγήκαν μεν αλλά δεν έκαναν τίποτα ή μάλλον πήγαν με τους πολίτες.
Εξαιρούνται οι ματατζήδες που τρέφονται με γκλομπιές.
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
και φταίνε οι υπάλληλοι για τις βλάβες?
drift και χιροφρενιές έκαναν?Σε αυτον που πληρωνει ποιος θα εφταιγε;Η ανυπαρξια συντηρησης ;
Μα καλά έχει πιτσαρία ντελίβερυ με αυτοκίνητα; Δλδ. πόση απόσταση καλύπτει το μαγαζί και πρέπει να έχει κι αυτοκίνητα;
Ναι ,που ειναι το παραξενο;Καλυπτει και χωρια σε ακτινα 30χλμ,δεν βρεχεσαι,μεταφερεις τα φαγητα με ασφαλεια,εχει και κετερινγκ.Αλλωστε δεν δουλευουν 16χρονα πιτσιρικια.Ειναι πιο σοβαρη κατασταση.
-
Μάλλον βρε Bill επειδή το 90% των πιτσαριων δουλευει με παπάκια κι αν τους πεις για αυτοκίνητο σε κοιτάνε παράξενα. Φαντάζεσαι το αυτοκινητο να σταματάει καταμεσής, κλείνοντας το δρόμο επειδή δεν βρίσκει να παρκάρει κι ο οδηγός να ψάχνει τα ονόματα στα κουδούνια της 7όροφης ενώ δεν υπάρχει φως ή να του ξεφεύγει το νούμερο του δρόμου κι επειδή είναι μονόδρομος να κάνει το κύκλο του τετραγώνου για να γυρίσει.
Δλδ ακόμα κι επαρχία με μηχανάκια δουλεύουν, αλλά φαίνεται ότι εδώ υπάρχει μεγάλο δίκτυο κάλυψης.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....