-
Έχω, συγγενείς στο Kansas. Τα ξαδερφάκια μου που μένουν εκεί έζησαν παιδική και εφηβική ηλικία πολύ πιο χαλαρή από εμένα, έβγαλαν ένα κολλέγιο 3 χρόνων και τώρα έχουν μια χαρά δουλίτσες χωρίς να τους βγει ο πισινός όπως γίνεται εδώ για βασικό μισθό. Η μεν είναι φαρμακοποιός και καθαρίζει 8χίλιαρο δολλάρια, ο δε ζωγράφος (ποιος αυτή τη στιγμή έχει στην Ελλάδα ελπίδα να ζήσει με χρήματα που θα βγάλει ως ζωγράφος;;;) και βγάζει κατά καιρούς/ευκαιριακά ακόμα περισσότερα. Είναι 2 χρόνια μεγαλύτεροι από εμένα και με προσωπική τους δουλειά (ο πατέρας τους μετανάστης φαναρτζής ήταν εκεί) έχουν πάρει Range Rover και σπίτι. Εγώ με αιώνιο διάβασμα, σπουδές σε πολύ εξειδικευμένο τομέα, 3 χρόνια προϋπηρεσία και και, δεν συντηρώ καλά καλά ένα 1.400άρι ειδικά τώρα που απολύθηκα γιατί μπήκα φαντάρος Τι να λέμε τώρα, Αμερική και πάλι Αμερική, μαύρη πέτρα πίσω και άντε γεια. Και για ομορφιές ας μη συγκρίνουμε Santa Barbara με Βάρκιζα
-
Καλη τυχη στην καινουρια σου ζωη στο Κανσας!
-
πατε γυρευοντας να μπει παλι ο ililias και να μας λεει για 2-3Κ στην επαρχια
-
9.1% ανεργια
8,4K ημιαπασχολουνται
M.O διαρκειας ανεργειας: 37 εβδομαδες
Μ.Ο ημερομισθιου: 23$Δε μου φαινονται και τοσο ροδινα τα πραματα...
-
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 25&catid=7
-
στην Ελλάδα πόσο είναι το ποσοστό ρε σεις?
-
ανεργιας ;
-
όχι, φτωχιας
46 εκατομ στα 308 ...εκεί -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αλλα χωρις πλακα εχει κανενα πλεονεκτημα αυτην την στιγμη η Αμερικη;Όχι.
(Αυτό για το πλυντήριο δεν το έπιασα. Μια χαρά πλυντήριο είχαμε στο σπίτι, ένα Maytag της πλάκας με 'ξαπλωτό' κάδο )
Κατά τα άλλα, λυπάμαι που το λέω αλλά ακόμα μια φορά ό,τι θυμάστε, χαίρεστε. Οι ΗΠΑ δεν είναι η γη της επαγγελίας, ειδικά τώρα. Μπορεί η ανεργία να είναι λιγότερη απ'ότι εδώ, εξακολουθεί όμως να είναι πολλή και ως Ευρωπαίοι πολίτες μειονεκτούμε. Ποιός θα κάτσει να σπονσοράρει τη βίζα σου, όταν υπάρχει ήδη μια στρατιά από άνεργους πτυχιούχους;
Επίσης γιατί το θεωρείτε δεδομένο ότι θα βρείτε μια υψηλόμισθη δουλειά εκεί και κάνετε συγκρίσεις μεταξύ της μέσης ελληνικής αγοράς εργασίας και μιας γαμάτης Web 2.0 δουλειάς στο San Fransisco; Γιατί Αμερική είναι και να δουλεύεις ταμίας σε κανένα 7-11 ή Walmart greeter σε κανένα κώλοχώρι του midwest ή στα projects.
Φάτε 'Αμερική':
Δεν είναι απαραίτητα κακή χώρα, αλλά υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο τι θα καταφέρει κανείς εκεί. Δεν είναι οι δρόμοι στρωμένοι χρυσάφι, δουλειές να φάνε και οι κότες, νοσοκομεία να χαίρεσαι να αρρωστήσεις κλπ...
Γιατί αν είναι έτσι, το δυάρι στους Αμπελόκηπους και η δουλειά γραφείου με 700€ δεν είναι και τόσο άσχημα. Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα όσο κι αν έχει ανέβει, παραμένει πολύ χαμηλότερη. Το ΕΣΥ, με όλα τα στραβά του, έστω υπάρχει κακήν-κακώς. Εκεί, αν αρρωστήσεις και δεν έχεις πολλά λεφτά παίρνεις τον μπούλο, χωρίς περιστροφές. Και η κοινωνική πρόνοια, απλά δεν υφίσταται στο mindset της κοινωνίας.
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
όχι, φτωχιας
46 εκατομ στα 308 ...εκείμε μια αναζητηση στην eurostat δεν βρισκω κατι φρεσκο.
Μεχρι 2009 βλεπω γενικα και ειναι γυρω στο 20% -
α. το οριο της φτωχειας ειναι μια μαλακια και μιση. Στην Ελλαδα πρεπει να'ναι κοντα 7 χιλιαρικα αν θυμαμαι καλα, ποσο που πραγματικα τα βγαζεις περα. Αφηστε που υπαρχουν τοσοι που δηλωνουν κατι 4χιλιαρα και δουλευουν μαυρα με μισθο κανα 10χιλιαρο παραπανω. Αρα ειδικα για την Ελλαδα τα θεωρω πληρως αναξιοπιστα ουτως ή αλλως.
β. οι ΗΠΑ ειναι μια τεραστια χωρα και ειναι ολιγον αστειο να μιλαμε για εγκληματικοτητα. Δεν ειναι παντου Detroit.
γ. ΗΠΑ > Ελλαδα σε γενικες γραμμες, αν και η διαφορα πλεον δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο παλια..
-
Επίσης, αν διαβάσατε το άρθρο που έβαλε ο egobrain, το όριο της φτώχιας στο Αμέρικα είναι κάπου 16Κ ευρώ...
Πόσοι στο Ελλάντα ζουν με τόσα εδώ και χρόνια και θεωρούνται μεσαία τάξη;;;
Εντάξει, άλλες οι συνθήκες, αλλά για δείτε και τη φτώχεια εδώ + την ανεργία (που στην Αθήνα είναι σχετικά καλά τα πράγματα - κινείται και κάτι που και που... αλλού δεν κινείται τίποτα εδώ και χρόνια). Προφανώς και δεν είναι ο παράδεισος βέβαια.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Επίσης γιατί το θεωρείτε δεδομένο ότι θα βρείτε μια υψηλόμισθη δουλειά εκεί και κάνετε συγκρίσεις μεταξύ της μέσης ελληνικής αγοράς εργασίας και μιας γαμάτης Web 2.0 δουλειάς στο San Fransisco; Γιατί Αμερική είναι και να δουλεύεις ταμίας σε κανένα 7-11 ή Walmart greeter σε κανένα κώλοχώρι του midwest ή στα projects.Γιατί οι συγκρίσεις πρέπει να είναι πάντα αυτές που βολεύουν.
Ο ιδιωτικός του κλώτσου των 560€ με το δημόσιο βύσμα των 5.000€ και των 40 επιτροπών
Ο έλληνας των 700€ και το ημιυπόγειο, με τον ξένο των 10.000# και του πληρωμένου σπιτιού αυτοκινήτου κλπ
Ο entrepreneur καπιταλιστής που ετοιμάζει το IPO του 1B, με τον ξεχασμένο χειρωνάκτη ανεπιθύμητο στη σιβηρία -
Ο χρήστης skye έγραψε:
α. το οριο της φτωχειας ειναι μια μαλακια και μιση. Στην Ελλαδα πρεπει να'ναι κοντα 7 χιλιαρικα αν θυμαμαι καλα, ποσο που πραγματικα τα βγαζεις περα. Αφηστε που υπαρχουν τοσοι που δηλωνουν κατι 4χιλιαρα και δουλευουν μαυρα με μισθο κανα 10χιλιαρο παραπανω. Αρα ειδικα για την Ελλαδα τα θεωρω πληρως αναξιοπιστα ουτως ή αλλως.Δατ'ς τρου.
Οι δείκτες, αν δεν ξέρεις συγκεκριμένα πώς βγάζουν αποτέλεσμα, δεν έχουν κανένα νόημα πέραν του επικοινωνιακού. Όπως π.χ. ο πληθωρισμός που προκύπτει από το καλάθι της νοικοκυράς.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προ κρίσης, φιλικό ζευγάρι έκανε διδακτορικό στο Δουβλίνο. Συνολικά έσοδα, 2500€ καθαρά μηνιαίως και για τους δύο. Κόστος σπιτιού (2άρι), 900€ τότε.
Σουπερμάρκετ κλπ, πάνω κάτω στα ίδια με την Ελλάδα.
Πλέον, και εκεί οι μισθοί και τα σπίτια έχουν πέσει. Πόσο και πως, δεν ξέρω. Γενικώς , είναι καλύτερα από εμάς, αλλά δύσκολα θα σκεφτόμουν μετακίνηση σε άλλο PIΙGS κράτος...
Γιατί, η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και δεν ξέρεις τι ξημερώνει.. Επιπλέον, η Ιρλανδία έχει μπόλικο έμπειρο δυναμικό, το οποίο αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Πρέπει να έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη ειδικότητα για να σε πληρώσουν καλά...
Μλκίες τότε...δε λέει.
Ίσως το ψάξω να ξαναγυρίσω Αμερική.
Eσύ δεν ήσουν που έλεγες οτι όλα πάνε καλά εδώ και με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αλλα χωρις πλακα εχει κανενα πλεονεκτημα αυτην την στιγμη η Αμερικη;
Όχι.
(Αυτό για το πλυντήριο δεν το έπιασα. Μια χαρά πλυντήριο είχαμε στο σπίτι, ένα Maytag της πλάκας με 'ξαπλωτό' κάδο )
Κατά τα άλλα, λυπάμαι που το λέω αλλά ακόμα μια φορά ό,τι θυμάστε, χαίρεστε. Οι ΗΠΑ δεν είναι η γη της επαγγελίας, ειδικά τώρα. Μπορεί η ανεργία να είναι λιγότερη απ'ότι εδώ, εξακολουθεί όμως να είναι πολλή και ως Ευρωπαίοι πολίτες μειονεκτούμε. Ποιός θα κάτσει να σπονσοράρει τη βίζα σου, όταν υπάρχει ήδη μια στρατιά από άνεργους πτυχιούχους;
Επίσης γιατί το θεωρείτε δεδομένο ότι θα βρείτε μια υψηλόμισθη δουλειά εκεί και κάνετε συγκρίσεις μεταξύ της μέσης ελληνικής αγοράς εργασίας και μιας γαμάτης Web 2.0 δουλειάς στο San Fransisco; Γιατί Αμερική είναι και να δουλεύεις ταμίας σε κανένα 7-11 ή Walmart greeter σε κανένα κώλοχώρι του midwest ή στα projects.
Φάτε 'Αμερική':
Δεν είναι απαραίτητα κακή χώρα, αλλά υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο τι θα καταφέρει κανείς εκεί. Δεν είναι οι δρόμοι στρωμένοι χρυσάφι, δουλειές να φάνε και οι κότες, νοσοκομεία να χαίρεσαι να αρρωστήσεις κλπ...
Γιατί αν είναι έτσι, το δυάρι στους Αμπελόκηπους και η δουλειά γραφείου με 700€ δεν είναι και τόσο άσχημα. Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα όσο κι αν έχει ανέβει, παραμένει πολύ χαμηλότερη. Το ΕΣΥ, με όλα τα στραβά του, έστω υπάρχει κακήν-κακώς. Εκεί, αν αρρωστήσεις και δεν έχεις πολλά λεφτά παίρνεις τον μπούλο, χωρίς περιστροφές. Και η κοινωνική πρόνοια, απλά δεν υφίσταται στο mindset της κοινωνίας.
Υπερβολικός είσαι.
Έτσι ζούνε Αμερικάνοι που έχουν βγάλει μόνο το λύκειο και δουλεύουν στα McDonalds. Προφανώς δεν θα πας να κυνηγήσεις καριέρα flipin' burgers.
Η Αμερική που έζησα ήταν αυτή:
Knoxville, TN:
Διαμερίσματα:
Πλήρωνα για το διαμέρισμά μου $450 που ήταν αρκετά μεγάλο για ένα ζευγάρι. Περίπου 90τμ σε καλή περιοχή, σχετικά κοντά στο παν/μιο. Τα υπόλοιπα utilites (νερό, ρεύμα) ήταν $40 το μήνα, καλωδιακή $35 το μήνα, τηλέφωνο/internet $30.
Καθόλου άσχημα πιστεύω.
Πλυντήρια δεν έχουν τα διαμερίσματα και τα αρχαία σπίτια στο κέντρο. Ωστόσο, σε διαμερίσματα έχει πλυντήρια/στεγνωτήρια ανά 2 blocks. Αν πάρεις σπίτι, βάζεις δικό σου πλυντήριο.
Αναφορικά με το σπίτι, ο ξάδερφός μου πήρε σπίτι στην Ithaca, New York 160τμ (διώροφο), 8ετίας με $80.000!
Τι παίρνεις στην Ελλάδα με 60.000 ευρώ?
Γιατί Αμερική λοιπόν? Γιατί πιστεύω (ίσως λάθος, δε ξέρω...διορθώστε με) ότι έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης μετά το μπαμ του 2009 και μπορεί να ανακάμψει καλύτερα από την Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
Απλά είναι δύσκολο να μπεις και θέλει πολύ ψάξιμο.
Θα πρέπει να αποδείξει η εταιρία ότι σε θέλει για τη θέση περισσότερο από κάποιον Αμερικάνο. Να σημειώσω όμως, ότι δύσκολα κάποιος Αμερικάνος θα κάνει ΚΑΙ μάστερ. Συνήθως στο πρώτο πτυχίο σταματάνε. Θεωρώ ότι με BSc στη χώρα τους και μάστερ στην Αγγλία ΙΣΩΣ να έχω κάποιες ελπίδες.
Θέλει πολύ ψάξιμο βασικά, αλλά για μένα δεδομένου τα χρόνια που έχω ζήσει εκεί μου φαίνεται πανεύκολο να προσαρμοστώ πάλι στη ζωή που έκανα.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω από το Ελληνικό προξενείο στο Σικάγο.
Μα δεν θελει να παει για να κάτσει... απλά ειναι πιο φθηνα τα apple εκεί!
ΛΟΛΝαι οντως αυτο σκεφτηκα και εγω, για να περνει αμεσως τα τελευταια γκατζετακια και φθηνα...
Αλλα χωρις πλακα εχει κανενα πλεονεκτημα αυτην την στιγμη η Αμερικη;
Μολς, Σταρμπακς, αυτοκινητοδρομους βρισκεις αφθονα και στην Αθηνα τωρα. Το αυτοκινητο σου το 200αριζεις. Εχεις ενα δυνατο νομισμα συν ηλιο θαλασσα καλο φαγητο οικογενεια.
Στην Αμερικη το νομισμα εχει ξεφτιλιστει, τα φρουτα ειναι κατεψυγμενα, το αυτοκινητο δεν το εχει οδηγησει ποτε κανενας πανω απο 120, πρεπει να ζεις χωρις πλυντηριο και να πηγαινεις στα λοντρις σοπς κλπ
Ηλεκτρονικα και ρουχα ειναι φθηνα και επισης τα αυτοκινητα αλλα ειναι αρκετος λογος για να ζησεις εκει;
Καλά προφανώς για τα ηλεκτρονικά και τα αυτοκίνητα, αστειευόμαστε.
Στο μοναδικό πράγμα που θα συμφωνήσω είναι στην υγιεινή διατροφή. Εκεί η Αμερική είναι πίσω.
Το ευρώ δε ξέρεις που θα πάει και κυριότερα δε ξέρουμε τι θα γίνει στην Ελλάδα.
Τα υπόλοιπα τα εξήγησα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η Αμερική που έζησα ήταν αυτή:Δεν απέχει και πολύ από την Αμερική που έζησα κι εγώ (upstate South Carolina):
Τα κόστη, για σπίτι (με αυλή, δάσος πίσω και 1.000.000 σκίουρους ) ήταν παραπλήσια με αυτά που αναφέρεις, ~1 δεκαετία πριν. Γενικώς ήταν ωραία, αλλά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι είναι παντού ωραία (και αυτό το μήνυμα προσπαθώ να περάσω). Υπάρχουν φανταστικά σπίτια μπροστά στις λίμνες (με δική σου ξύλινη αποβάθρα ), υπάρχουν απίστευτα αρχοντικά στη παραλία του Charleston και στη Savannah, αλλά έχω δει και κάτι μίζερα και καταθλιπτικά κωλοχώρια και έχω περάσει από μέρη που κοιτάς γύρω σου και σκεφτεσαι 'ΟΚ, cool, αν σταματήσω το αυτοκίνητο τώρα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να φάω καμιά σφαίρα '.
-
Number of Americans in poverty hits record high
http://www.bbc.co.uk/news/business-14903732 -
Πού είναι ρε γμτ ο Γαβριήλ όταν τον χρειάζεσαι?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η Αμερική που έζησα ήταν αυτή:
Δεν απέχει και πολύ από την Αμερική που έζησα κι εγώ (upstate South Carolina):
Τα κόστη, για σπίτι (με αυλή, δάσος πίσω και 1.000.000 σκίουρους ) ήταν παραπλήσια με αυτά που αναφέρεις, ~1 δεκαετία πριν. Γενικώς ήταν ωραία, αλλά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι είναι παντού ωραία (και αυτό το μήνυμα προσπαθώ να περάσω). Υπάρχουν φανταστικά σπίτια μπροστά στις λίμνες (με δική σου ξύλινη αποβάθρα ), υπάρχουν απίστευτα αρχοντικά στη παραλία του Charleston και στη Savannah, αλλά έχω δει και κάτι μίζερα και καταθλιπτικά κωλοχώρια και έχω περάσει από μέρη που κοιτάς γύρω σου και σκεφτεσαι 'ΟΚ, cool, αν σταματήσω το αυτοκίνητο τώρα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να φάω καμιά σφαίρα '.
Προφανως κ δεν ειναι ωραια παντου κι εγω δε θελω να περασω ενα τετοιο μυνημα. Η αμερικη ειναι οση η ευρωπη ολοκληρη κ βαλε, απλα θελει ψαξιμο γενικοτερα. Κι οποιοα ψαχνει, βρισκει.
Τετοιες εικονες που αναφερεις υπαρχουν σε διαφορα σημεια...αλλα δεν ειναι παντου ετσι.
Εχω δει κι εγω διαφορα.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....