-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Μεταξυ αλλων
Ο πρωθυπουργός ζήτησε:
- Από τους νέους να μην εγκαταλείπουν τη χώρα.
Σε αντίθεση με τους νέους που του ζητουν να εγκαταλείψει ΑΜΕΣΑ την χώρα
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μεταξυ αλλωνΟ πρωθυπουργός ζήτησε:
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μεταξυ αλλων
Ο πρωθυπουργός ζήτησε:
Που πατε ρε παιδια,ποιος θα πληρωσει για το μπλοκακι,εισφορες και αλλα ωραια;
Περιμενει στην ουρα η γενια του πολυτεχνειου για εφαπαξάρες και συνταξάρες.φάγανε το καρότο και κοιτάζονται μεταξύ τους τώρα γιατί δεν δουλεύει το μαστίγιο...
-
Μου κάνει εντύπωση σε αυτό το τοπικ πόσο προβλέψιμη θεωρείτε οι περισσότεροι την πορεία κάποιου νέου εντός ή εκτός Ελλάδας. Εγώ στους περισσότερους φίλους/γνωστούς/συγγενείς συνομήλικους (50ρηδες) παρατηρώ μια πολύ χαλαρή σύνδεση τομέα σπουδών, χώρας διαμονής και επιπέδου εισοδήματος. ΟΚ, παραδέχομαι ότι δεν είμαι κολλητός με βιομηχανικούς εργάτες και οι περισσότεροι για τους οποίους μιλάω είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας και αρκετοί με περάσματα από εξωτερικό, αλλά βρίσκω ανεξήγητο να καταλήγουμε σε συμπεράσματα του τύπου 'με πτυχίο ειδικότητας χ θα ζήσεις μια ζωή με εισόδημα ψ1 στην Ελλάδα και με εισόδημα ψ2 στο εξωτερικό'.
Η ζωή γύρω μου ήταν και είναι γεμάτη από ανατροπές. Φυσικοί που πήραν πρόωρη σύνταξη σαν πιλότοι, φιλόλογοι που κάνουν καριέρα στη διαφήμιση, μουσικοί που είναι από καλλιτέχνες έως ψυχροί επιχειρηματίες, μηχανικοί που έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι που έγιναν έμποροι, ναυτικοί που έκαναν καράβια ή βγήκαν στη στεριά σαν εστιάτορες ή τα έφαγαν στις γυναίκες, μετανάστες που έμειναν ή επέστρεψαν πλούσιοι ή μπατίρηδες, άνθρωποι που άλλαξαν δουλειά στα 35 και γύρισαν την ζωή τους προς το πλουσιότερο ή χφτωχότερο.
Εντάξει, υπάρχει μια τάση σε κάθε χρονική στιγμή να πιστεύουμε ότι 'πέρασαν οι καλές εποχές' και εντελώς τυχαία ΤΩΡΑ είναι η χειρότερη συγκυρία, αλλά αυτή τη θεωρία την ακούω από την εποχή που ο θείος μου πήγε λαθρομετανάστης στην Αμερική γιατί στην Ελλάδα δεν θα είχε καμιά τύχη. (Ο θείος μου αν ζούσε σήμερα θα ήταν 90 ετών). -
Για μενα ισχυει το καθε εμποδιο για καλο... καλος ο προγραμματισμος στη ζωη σου αν σου βγει αλλα το πιο πιθανο ειναι να κανεις μια πορεια που θα σε οδηγησουν οι συνθηκες που θα βρεις εκεινη τη στιγμη μπροστα σου.. θελει δε τυχη να πρεις τη σωστη αποφαση καθε φορα που θα εισαι σε ενα σταυροδρομι... της ζωης, σχολη που θα φοιτησεις, μεταπτυχιακο ισως?? γαμος.... υποχρεωσεις... μονο ως μονος και ανεξαρτητος και αν!!!... εχεις την ψευδαισθηση οτι αποφασιζεις συμφωνα με δεδομενα.... σε καθε αλλη περιπτωση εισαι δεσμιος του περιβαλοντος που εσυ εχεις αποφασισει να ζεις...
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση σε αυτό το τοπικ πόσο προβλέψιμη θεωρείτε οι περισσότεροι την πορεία κάποιου νέου εντός ή εκτός Ελλάδας. Εγώ στους περισσότερους φίλους/γνωστούς/συγγενείς συνομήλικους (50ρηδες) παρατηρώ μια πολύ χαλαρή σύνδεση τομέα σπουδών, χώρας διαμονής και επιπέδου εισοδήματος. ΟΚ, παραδέχομαι ότι δεν είμαι κολλητός με βιομηχανικούς εργάτες και οι περισσότεροι για τους οποίους μιλάω είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας και αρκετοί με περάσματα από εξωτερικό, αλλά βρίσκω ανεξήγητο να καταλήγουμε σε συμπεράσματα του τύπου 'με πτυχίο ειδικότητας χ θα ζήσεις μια ζωή με εισόδημα ψ1 στην Ελλάδα και με εισόδημα ψ2 στο εξωτερικό'.
Η ζωή γύρω μου ήταν και είναι γεμάτη από ανατροπές. Φυσικοί που πήραν πρόωρη σύνταξη σαν πιλότοι, φιλόλογοι που κάνουν καριέρα στη διαφήμιση, μουσικοί που είναι από καλλιτέχνες έως ψυχροί επιχειρηματίες, μηχανικοί που έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι που έγιναν έμποροι, ναυτικοί που έκαναν καράβια ή βγήκαν στη στεριά σαν εστιάτορες ή τα έφαγαν στις γυναίκες, μετανάστες που έμειναν ή επέστρεψαν πλούσιοι ή μπατίρηδες, άνθρωποι που άλλαξαν δουλειά στα 35 και γύρισαν την ζωή τους προς το πλουσιότερο ή χφτωχότερο.
Εντάξει, υπάρχει μια τάση σε κάθε χρονική στιγμή να πιστεύουμε ότι 'πέρασαν οι καλές εποχές' και εντελώς τυχαία ΤΩΡΑ είναι η χειρότερη συγκυρία, αλλά αυτή τη θεωρία την ακούω από την εποχή που ο θείος μου πήγε λαθρομετανάστης στην Αμερική γιατί στην Ελλάδα δεν θα είχε καμιά τύχη. (Ο θείος μου αν ζούσε σήμερα θα ήταν 90 ετών).Αν και στο 99% συμφωνω με αυτο που λες, οτι σε μεσους ορους υπαρχει διαφορα δε μπορει να το αρνηθει καποιος. Θα μικησω για τη σουηδια και ιτ που ξερω. Σε μεσους ορους σουηδια εχει πιο πολυ χρημα. Στην ελλαδα μπορει να βγαλεις πολυ πολυ περισσοτερα αν εισαι τυχερος, και απο τους λιγους αλλα το 95% θα φυτοζωει. Εδω ολοι ζουνε αξιοπρεπως και καποιοι λιγο καλυτερα. Δεν εχει μεγαλες αντιθεσεις
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
... φίλους/γνωστούς/συγγενείς συνομήλικους (50ρηδες) ...Αυτό ακριβώς, καλέ συνφορουμίτη: Τα περισσότερα παιδιά εδώ μέσα είναι παιδιά και στην ταυτότητα, όχι σαν εμάς που είμαστε μεν παιδιά, αλλά το κοντέρ γράφει άλλα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τα περισσότερα παιδιά εδώ μέσα είναι παιδιά και στην ταυτότητα, όχι σαν εμάς που είμαστε μεν παιδιά, αλλά το κοντέρ γράφει άλλα. -
Σοβαρά Ηλία ;!! Και φαίνεσαι τόσο νέος από κοντά (και για να είμαστε on topic άρχισε να σκέφτεσαι τι σκ@τά δουελιά μπορώ να κάνω αν κατέβω κάτω μετά τη χρεοκοπία )
-
Καλα, ο ιλιλιας θα πάρει την εκδίκηση του στο τέλος, θα του ψαρευετε αχινους
-
@ koutsan
Δ/ντής.
Είμαι βέβαιος ότι υπό τον δικό σου έλεγχο, όλοι θα δουλεύουμε διπλά.Όχι ρε drifter, αχινοί μεζές για τσίπουρο είναι πολύ καλή εικόνα, μην την χαλάς!
Στη χειρότερη, θα τους μαζεύουμε όλοι παρέα. -
Αντι για σακε κ σουσι, αχινους κ τσίπουρο κουτσάν ακούς? εμ δεν εκατσες Γαλλία
-
Sake = ζεστό τσίπουρο κακής πχιότητας.
Αυθεντικό Γιαπωνέζικο sushi = ραδιενέργεια. -
Στην Ηλιουπόλεως που τουλάχιστον την τελευταία 30ετία είναι o κατ΄εξοχήν ' δρόμος του επίπλου', μετά το ΤΕΦΑΑ προς το κέντρο και μέχρι τη διασταύρωση με Φιλολάου, μέτρησα χθές το απόγευμα 28 καταστήματα ξενοίκιαστα, ήτοι περίπου το 20% των υπαρχόντων κάθε είδους και σχεδόν το 40% αυτών του επίπλου .
Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, αλλά και ιδιοκτήτες των ακινήτων, ......... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Στην Ηλιουπόλεως που τουλάχιστον την τελευταία 30ετία είναι o κατ΄εξοχήν ' δρόμος του επίπλου', μετά το ΤΕΦΑΑ προς το κέντρο και μέχρι τη διασταύρωση με Φιλολάου, μέτρησα χθές το απόγευμα 28 καταστήματα ξενοίκιαστα, ήτοι περίπου το 20% των υπαρχόντων κάθε είδους και σχεδόν το 40% αυτών του επίπλου .
Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, αλλά και ιδιοκτήτες των ακινήτων, .........πριν 3 χρονια εψαχνα για επιπλο τηλεορασης. Πηγαμε σε πολλα καταστηματα. Οι τιμες ηταν εντελως εξωφρενικες. Κυριολεκτικα ζητουσαν οσα τους ελλειπαν...
Δε μου κανει καμια εντυπωση εαν καποιος που πουλουσε 5 κομματια κοντρα πλακε με ροδες στα 1000€ εβαλε λουκετο. Η απορια μου ειναι ποια βοδια πληρωναν αυτες τις τιμες και αυτος εμενε ανοιχτος τοσα χρονια. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
. Η απορια μου ειναι ποια βοδια πληρωναν αυτες τις τιμες και αυτος εμενε ανοιχτος.Οι ΔΥ που τα παίρνανε χοντρά και οι ΕΕ που δεν δήλωναν εισοδήματα και δεν πλήρωναν φόρους.
Θέλω να πώ ότι η πραγματικότητα της κατάστασης στην οποία θα έπρεπε να είμαστε και πριν 20 χρόνια, είναι η σημερινή. Δεν έπρεπε να έχουμε βιώσει την 'virtual ανάπτυξη' που βιώσαμε απο το 1990 και μετά.
Παραήταν 'virtual' ... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η απορια μου ειναι ποια βοδια πληρωναν αυτες τις τιμες και αυτος εμενε ανοιχτος τοσα χρονια.
Μήπως οι της προ-ΙΚΕΑ εποχής?
-
πολύ στενή οικογενειακή φίλη, κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης ως ΔΥ, επιχειρηματολογούσε με πάθος πριν καμία διετία πόσο 'φτηνοπράματα' είναι του ΙΚΕΑ και πόσο καλύτερα είναι αυτά των επιπλάδων και αξίζουν τα λεφτά τους.
ε, αυτά τα βόδια τα έσκαγαν και είναι τριγύρω μας/σας. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πολύ στενή οικογενειακή φίλη, κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης ως ΔΥ, επιχειρηματολογούσε με πάθος πριν καμία διετία πόσο 'φτηνοπράματα' είναι του ΙΚΕΑ και πόσο καλύτερα είναι αυτά των επιπλάδων και αξίζουν τα λεφτά τους.
ε, αυτά τα βόδια τα έσκαγαν και είναι τριγύρω μας/σας.φανταζομαι οτι ηταν οι ιδιοι που γκαριζαν για την ακριβεια;
δεν πηρα απο ΙΚΕΑ, αλλα απο επωνυμο μαγαζι, επιπλο ζωγραφισμενο στο χερι, στο 1/3 της τιμης που ζητουσαν οι κλεφτες του κοντρα πλακε
-
Φίλε wannabe, 'κονομούσε αυτή, 'κονομούσαν και οι άλλοι.
Δεν λές καλά που ψώνιζε-κινούσε την αγορά και δεν τα έκανε όλα καταθέσεις ???Δούλευε ο μύλος και άλεθε, άσχετα αν το σιτάρι ήταν κλεμμένο.
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν πηρα απο ΙΚΕΑ, αλλα **απο επωνυμο μαγαζι, επιπλο ζωγραφισμενο στο χερι, **στο 1/3 της τιμης που ζητουσαν οι κλεφτες του κοντρα πλακεΚαι σύ τέκνον Βρούτε ????
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....