-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
σαν πολλες ερωτησεις να κανει....
ρε μπας και το σκεφτεται να ερθει να μεινει ελλαδα??
Είσαι και καινούργιος στο φόρουμ... Πού να σε είχα κανά δυό χρόνια πριν...
δηλαδις?? ελα πες
Απλά είσαι άτυχος..... αυτό μόνο λέω...
Ι will escalate you.... -
.....ξηγιεσαι σκουληκιαρικα
Καλοοοοοοό
Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά είχε πέσει τρελό γέλιο με την πάρτη του...
-
ΩΡΕ ΜΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΒΡΑΔΙΝΙΑΤΙΚΑ....
-
-
[quote='ΚRΙΕΖΑ'][quote='elteo']
Οχι το per capita income με ένα πρόχειρο check είναι για το 2004 $21.300 και σε ευρώ -
1,170 σήμερα.
http://www.xe.com/ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
1,170 σήμερα.
http://www.xe.com/μην μας μπερδεύεις πάνω που συνηθίσαμε
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Την τελευταια φορα που κοιταξα το ΚΚ εισοδημα στην Ελλαδα, ηταν καπου στα $13Κ.
Τι είναι το ΚΚ;
Κατα Καφαλην (εισοδημα)
Per Capita Income
Οχι το per capita income με ένα πρόχειρο check είναι για το 2004 $21.300 και σε ευρώ
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Πως εγιναν 43Κ καθαρα ξαφνικα?
Aς του πει καποιος ρε παιδια οτι τα 36.000 ευρω ειναι κατι παραπανω απο 43.000$
36.000 ευρω επι 1,20 δολαρια ισον 43.200 δολλαρια
Sorry, νομιζα εννουσε Ευρω...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δηλαδη λες οτι για ενα στπιτι (ποσο μεγαλο και τι σπιτι ειναι παλι?) πληρωνουν 667 Ευρω το μηνα δοση. Μεσα σε αυτο ειναι και το επιτοκειο και τα υπολοιπα. Μαλλον πολυ χαμηλο μου φενετε.
Για 30 χρόνια; Καλά είναι.
Στην πραγματικότητα πληρώνουν κάπως λιγότερα και θα συνεχίσουν να λιγοστεύουν: Πήραν ένα δάνειο ως σεισμόπληκτοι, με 50% κρατική αρωγή και το υπόλοιπο άτοκο, για 15 χρόνια. Με αυτό ξεκίνησαν και σε λίγο τελειώνει. Επίσης τα δάνεια από τις υπηρεσίες τους είναι χαμηλότοκα. Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους δανειοδοτεί για πρώτη κατοικία με επιδότηση η Εργατική Εστία.
Λυπάμαι, αλλά φεύγω. Το στεφάνι μου μόλις με απείλησε με διαζύγιο (έχει να με δει από χθες βράδυ)...Α, 'ως σεισμόπληκτοι'. Ολοι δεν ειναι σεισμόπληκτοι...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι ειδους σπιτι εχει μονο 600 τον μηνα δοση?
gavriil1, δεν ξέρω πως είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ αλλά στην Ευρώπη όλες οι τράπεζες φροντίζουν να ρυθμίζουν έτσι τους όρους του στεγαστικού δανείου ώστε να δίνεις για δόση λίγο-πολύ το ποσό που θα έδινες για νοίκι του ίδιου σπιτιού. Συνεπώς με 600 ευρώ νοίκι/δόση παίρνεις ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα ~100-120 τμ σε μια αξιοπρεπή συνοικία της Αθήνας.
Στην Ελλάδα είναι (ακόμα) σχετικά (με την υπόλοιπη Ευρώπη... ο κουμπάρος μου στο Παρίσι έδωσε 225Κ ευρώ για 50 τμ ) φτηνή η στέγη.
OK αυτο το δανειο κανει νοημα και ειναι παρομοι με εδω, ομως μιλας για διαμερισμο το οποιο ακουγεται σωστο κατα την γνωμη μου. Πριν τα παιδια μιλουσαν για μονοκατοικιες, κτλ. Γιαυτο και εκπλαγει.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
σαν πολλες ερωτησεις να κανει....ρε μπας και το σκεφτεται να ερθει να μεινει ελλαδα??
No way dude...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Σορρυ αλλα δεν βλεπω συγκεκριμενα νουμερα παλι. Ειναι απλη η αριθμητικη σε αυτην την περιπτωση:
Εσοδα μειον εξοδα. Αυτο εχω σκοπο να δω.
Ας κάνω μια προσπάθεια:
Έσοδα: 36.000 €
Κρατήσεις για τα δάνεια: 8.000 €
Παιδιά: 12.000 €
Έξοδα σπιτιού: 8.000 €
Αποταμίευση : 1.500 €
Έξοδοι - εκδρομές: Τα υπόλοιπα.Ας αρχισω απο το δευτερο, το πρωτο εννοητε:
Δηλαδη λες οτι για ενα στπιτι (ποσο μεγαλο και τι σπιτι ειναι παλι?) πληρωνουν 667 Ευρω το μηνα δοση. Μεσα σε αυτο ειναι και το επιτοκειο και τα υπολοιπα. Μαλλον πολυ χαμηλο μου φενετε.
Υποθετω οτι το κρατος κανει 'subsidize' τα δανεια. Σκεψου το σαν το HUD, το veteran affairs κτλ. Το οποιο ειναι πολυ βολικο.
Εκεινο που με τρομαζει ειναι οι αποταμιευσεις της ταξης του 5% τον χρονο.
1500 ευρω ειναι τιποτα. Αν σπασει κατι στο σπιτι η στο αυτοκινητο σημαινει οτι η αποταμιευση γινεται λιγωτερη η αρνητικη.Επισης οταν λεμε εξοδα σπιτιου ειναι φαγητα κλτ; Τι γινεται με ρουχα; τι γινεται με εξοδα αυτοκινητου. Η πανακριβη βενζινη. Ασφαλειες γενικα (σπιτι, αυτοκινητο, υποθετω οτι τα ασφαλιστικα ταμεια πληρωνουν για υγεια και το κρατος για συνταξη).
Λες οτι εχουν 3 δανεια; Τι θα γινει αν ξαφνιακα καποιος αρρωστησει και δεν μπορει να δουλεψει. Ποιος πληρωνει τοτε; Παλι το κρατος;
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Σορρυ αλλα δεν βλεπω συγκεκριμενα νουμερα παλι. Ειναι απλη η αριθμητικη σε αυτην την περιπτωση:
Εσοδα μειον εξοδα. Αυτο εχω σκοπο να δω.
Ας κάνω μια προσπάθεια:
Έξοδοι - εκδρομές: Τα υπόλοιπα.Ας αρχισω απο το δευτερο, το πρωτο εννοητε:
Υποθετω οτι το κρατος κανει 'subsidize' τα δανεια. Σκεψου το σαν το HUD, το veteran affairs κτλ. Το οποιο ειναι πολυ βολικο.
1500 ευρω ειναι τιποτα.Oh yeah. I didnt even go there yet. I am still trying to figure out how can someone with that type of income is able to pay for a so called 'nice life'. And as I suspected, the discrepancy is there due to what the different definitions of the 'nice life' as a concept.
Like I said, everyone defines it differently but when you look how Greeks and Americans define it, the difference is huge!
-
Like I said, everyone defines it differently but when you look how Greeks and Americans define it, the difference is huge! -
1500 ευρω ειναι τιποτα. Αν σπασει κατι στο σπιτι η στο αυτοκινητο σημαινει οτι η αποταμιευση γινεται λιγωτερη η αρνητικη.Και μένα μου φαίνονται λίγα τα 5%, αλλά απο την άλλη μήν ξεχνάς οτι τα πιο βασικά, δηλαδή η σύνταξη και το healthcare είναι ήδη πληρωμένα.
Λες οτι εχουν 3 δανεια; Τι θα γινει αν ξαφνιακα καποιος αρρωστησει και δεν μπορει να δουλεψει. Ποιος πληρωνει τοτε; Παλι το κρατος;
Αυτό είναι όντως πρόβλημα. Το κράτος απ'ότι ξέρω δεν δίνει τίποτα. Το δάνειο είναι ρίσκο και αν δεν ρισκάρεις, θα έχεις αρκετά χρήματα για να πάρεις σπίτι με μετρητά όταν θα είσαι 60 και βάλε.
Σε ορισμένες περιοχές της αμερικής η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη: τα σπίτια ακριβαίνουν με τον ίδιο ή μεγαλύτερο ρυθμό απ'ότι ένας μέσου εισοδήματος άνθρωπος μπορεί να αποταμιεύσει. Σε αυτή την περίπτωση, αν δεν πάρεις δάνειο δέν πρόκειται να αγοράσεις/φτιάξεις σπίτι ποτέ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
1500 ευρω ειναι τιποτα. Αν σπασει κατι στο σπιτι η στο αυτοκινητο σημαινει οτι η αποταμιευση γινεται λιγωτερη η αρνητικη.Και μένα μου φαίνονται λίγα τα 5%, αλλά απο την άλλη μήν ξεχνάς οτι τα πιο βασικά, δηλαδή η σύνταξη και το healthcare είναι ήδη πληρωμένα.
Αυτό είναι όντως πρόβλημα. Το κράτος απ'ότι ξέρω δεν δίνει τίποτα. Το δάνειο είναι ρίσκο και αν δεν ρισκάρεις, θα έχεις αρκετά χρήματα για να πάρεις σπίτι με μετρητά όταν θα είσαι 60 και βάλε.
Σε ορισμένες περιοχές της αμερικής η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη: τα σπίτια ακριβαίνουν με τον ίδιο ή μεγαλύτερο ρυθμό απ'ότι ένας μέσου εισοδήματος άνθρωπος μπορεί να αποταμιεύσει. Σε αυτή την περίπτωση, αν δεν πάρεις δάνειο δέν πρόκειται να αγοράσεις/φτιάξεις σπίτι ποτέ.
Στην περιοχη που μενω εγω ειναι ετσι. Επισης θα ελεγα οτι στην Αθηνα τα σπιτια αυξανονται πιο γρηγορα απο το μεσο εισοδημα.
Νικος
-
Α, 'ως σεισμόπληκτοι'. Ολοι δεν ειναι σεισμόπληκτοι...Όλο εμπόδια βρίσκεις... Όλοι δεν είναι σεισμόπληκτοι, σίγουρα. Άλλος έχει βοήθεια από τους δικούς του, άλλος ... δεν έχει τρία παιδιά, άλλος παίρνει μεγαλύτερο δάνειο, άλλος βρίσκει έτοιμο σπίτι σε καλή τιμή και το επισκευάζει μόνος του,.....
Η ουσία είναι ότι ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα μπορεί να κάνει ό, τι θέλει. Αν θέλει σπίτι μπορεί, αν θέλει διαμέρισμα μπορεί, αν θέλει μερτσέντες μπορεί, αν θέλει χάι εκδρομές μπορεί. Αν τα θέλει όλα μαζί δεν μπορεί, αλλά μη μου πείτε ότι στην Αμερική μπορεί, έχω πάει κι έχω δει.
Άλλωστε :Ξέρεις ποιός είναι ο ορισμός του πλούσιου; Αυτός που έχει περισσότερα από όσα έχει ανάγκη. Ο Τάσος, με 3 κόρες και 36Κ€, είναι πλούσιος.
Κάποιος με 360Κ$ και δίχως παιδί, μπορεί να είναι πτωχός...Like I said, everyone defines it differently but when you look how Greeks and Americans define it, the difference is huge!
Είναι έτσι ακριβώς: Η νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί στην Αμερική, κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται (αλλά και να φαίνεται) φτωχός, ακόμα και με εισοδήματα άνω των 100.000 $ το χρόνο.
Ένα παράδειγμα 'όμορφης ζωής': Πήγαμε από τη ΝΥ στο Ατλάντικ σίτυ με φίλους, για διασκέδαση. Πήγαμε με λίμο, περάσαμε ένα διαφορετικό και πανάκριβο απόγευμα εκεί. 'Διασκεδάσατε;' 'Περάσαμε υπέροχα, παιδιά, ευχαριστούμε'. Τι να λέγαμε, δλδ; Ωραία ήταν, δε λέω. Αλλά το καλύτερο ήταν ... τα καβουροπόδαρα.
Όταν ήλθαν Ελλάδα, τους καλέσαμε σπίτι για φαγητό. Η κυρά έβαλε τα δυνατά της, εγώ ετοίμασα μια από τις σπεσιαλιτέ μου, το κρασάκι καλό και άφθονο, ήλθαν απόγευμα κι έφυγαν έχοντας χαράξει η επόμενη αυγή αφού συζητήσαμε, φάγαμε, ήπιαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε.
Εμείς προσπαθούμε ακόμα να ξεχάσουμε το φιάσκο στο Ατλάντικ Σίτυ, όπου περάσαμε τις τελευταίες 4 ώρες ... περιμένοντας να περάσουν. Αυτοί ακόμα μιλάνε για εκείνο το βράδυ, σαν κάτι ονειρικό.Ας κάνω μια προσπάθεια:
Έξοδοι - εκδρομές: Τα υπόλοιπα.Εκεινο που με τρομαζει ειναι οι αποταμιευσεις της ταξης του 5% τον χρονο.
1500 ευρω ειναι τιποτα. Αν σπασει κατι στο σπιτι η στο αυτοκινητο σημαινει οτι η αποταμιευση γινεται λιγωτερη η αρνητικη.Επισης οταν λεμε εξοδα σπιτιου ειναι φαγητα κλτ; Τι γινεται με ρουχα; τι γινεται με εξοδα αυτοκινητου. Η πανακριβη βενζινη. Ασφαλειες γενικα (σπιτι, αυτοκινητο, υποθετω οτι τα ασφαλιστικα ταμεια πληρωνουν για υγεια και το κρατος για συνταξη).
Όταν κάποιος αρρωστήσει εδώ, δεν τον απολύουν! Εκεί τον απολύουν;
Και ναί, στα έξοδα σπιτιού και παιδιών είναι και το φαγητό και τα ρούχα. ΣΑΦΩΣ, δεν τρώνε - τρώμε κάθε μέρα στο casa di pasta, δεν ντύνονται - ντυνόμαστε αποκλειστικά στα prince oliver ή στα boss ή στον Ασλάνη.
Κι αν τρακάρουμε και φταίμε, καλά να πάθουμε και να χάσουμε και τις μισές μας διακοπές.
Νίκο, το σημαντικό (για μένα) είναι ότι αισθανόμαστε ασφαλείς. Με 5 € στην τσέπη ή δίχως αυτά. Κι όποτε κάποιος χρειάστηκε κάτι παραπάνω, αυτό ήταν συμπαράσταση από τους γύρω του και, πίστεψέ με, τη βρήκε!
Οι φίλοι μου στη ΝΥ, άρχισαν να αισθάνονται ασφαλείς μετά το πρώτο εκατομμύριο $.
Και πάντως, αν πραγματικά σε / σας ενδιαφέρει, να καθίσω να γράψω **αναλυτικά **τα έξοδα του δικού μου σπιτιού!Την τελευταια φορα που κοιταξα το ΚΚ εισοδημα στην Ελλαδα, ηταν καπου στα $13Κ.
Τι είναι το ΚΚ;
Κατα Κεφαλην (εισοδημα)
Πήγε η καρδιά μου στη θέση της. Μα είπα κι εγώ, ο gavriil1 να επικαλείται το ... ΚΚ;;;;
ΥΓ. Αυτό πρέπει να είναι το μακροσκελέστερό μου ποστ, εξ' απ' ανέκαθεν!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όταν κάποιος αρρωστήσει εδώ, δεν τον απολύουν! Εκεί τον απολύουν;Κανείς δεν μίλησε για απόλυση. Όμως είναι λογικό τις ημέρες που δέν δουλέυεις να μην πληρώνεσαι. Δέν μιλάμε για ένα απλο κρυολόγημα, αλλά για κάποια σοβαρή ασθένεια που θα σε κρατήσει εβδομάδες ή μήνες απο τη δουλειά.
Βέβαια αν στην πολιτεία που δουλεύεις ισχύει το employment at will, τότε ο εργοδότης μπορεί να σε απολύσει οποιαδήποτε στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο.
Στην πράξη όμως, κανένας δεν απολύει χωρίς να υπάρξει σοβαρός λόγος παρα μόνο κάτι αεριτζίδηκες εταιρίες.
-
Στην περιοχη που μενω εγω ειναι ετσι. Επισης θα ελεγα οτι στην Αθηνα τα σπιτια αυξανονται πιο γρηγορα απο το μεσο εισοδημα.
Νικος
Μάλλον έχεις δίκιο για την Αθήνα. Μίλησα για την Αμερική γιατι γνωρίζω συγκεκριμένο άτομο που ψάχνει σπίτι.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....