-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι δουλειά κάνει ένας Human Resources Administrator, παρακαλώ;Ότι λέει και η λέξη. Administration δουλειά για το hr. Δηλαδή ανεβάζει και κατεβάζει αγγελίες, κλείνει ραντεβού, παίρνει τηλέφωνα και γενικώς υποστηρικτικη δουλειά στο τμήμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι δουλειά κάνει ένας Human Resources Administrator, παρακαλώ;
Ότι και ένας Unix Administrator...
Απλά είναι διαφορετικά λειτουργικά.
Το UNIX θέλει γνώσεις...και αν το ξέρεις να το χειρίζεσαι καλά, δεν σου δίνει φράγκο... Μάλλον σου ζητά φράγκα...
Το Human Resources για να εγκατασταθεί, θέλει απλά ένα μπάρμπα στην Κορώνη, καθόλου γνώσεις και πληρώνει μια χαρά... Λύνει προβλήματα...Είτε οι HR που γνωρίσατε δεν ξέρουν τι τους γίνετε, ή εσείς δεν ξέρετε τι σας γίνετε.
ή νομίζουν το 2ο για τους εργαζόμενους (κούνια που τους κούναγε )
-
Τι εννοείς Μήτσο;
-
Τι εννοείς Μήτσο;εννοώ ότι πολλοί μεγαλόσχημοι HRάδες έχουν την εντύπωση ότι ξέρουν τα πάντα για όλους και όλα ενώ στην πραγματικότητα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
π.χ συζητήθηκε κάπου παλαιότερα για το αν ξέρει το λογιστήριο πόσα παίρνεις και αν γίνεται κουβέντα, φυσικά και γίνεται, αυτός-η που βγάζει την μισθοδοσία ξέρει και πόσα παίρνει ο HRας όμως και εύκολα μπορεί να το μεταφέρει σε 2-3 άτομα κλειδιά και να γίνει της π@τ@νας στο επόμενο meeting που θα αναφερθούν περικοπές, ή το HR μπορεί να ζητήσει call logs από το IT αλλά δύσκολα να φανταστεί ότι το ΙΤ βλέπει και τα δικά τους και έχει το τηλέφωνο της γκόμενας του HR Director (BOFH mode on ).
Με άλλα λόγια το inside info σε μια εταιρεία μοιράζεται πολύ ευκολότερα μεταξύ συναδέλφων σε θέσεις κλειδιά παρά γίνεται διαθέσιμο στο HR το οποίο όμως παρουσιάζεται πάντα στους CEO σαν να ξέρει οτιδήποτε συμβαίνει στην εταιρεία.
-
Εγώ το 2007 έφυγα από ένα μεγάλο ελληνικό όμιλο εταιριών και πήρα 'μεταγραφή' σε άλλο μεγαλύτερο όμιλο φυσικά με καλύτερες χρηματικές απολαβές καθώς και προοπτικές εξέλιξης. Αυτά τα αποφάσισαν οι δ/ντές που πέρασα συνέντευξη καθώς και το HR, ανάμεσα σε αρκετούς υποψήφιους. Λίγοι μεν, λόγω ειδικότητας, αλλά τελικά προτίμησαν εμένα. Σε όλα συμφωνήσαμε και όλα Ok.
Όλα Ok; Έτσι ήθελα να πιστεύω εγώ ο αφελής που πίστευα ότι σε αυτή τη χώρα μπουρδέλο οι κόποι επιβραβεύονται.
Αμ πως!...
Μέσα σε μία βδομάδα στη νέα μου εργασία, πήρα είδηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Πολλοί και πολλές με κοίταζαν με μισό μάτι και ψιθύριζαν πίσω από τη πλάτη μου.Τελικά έσκασε η βόμβα. Κάποιες αρχικουτσομπόλες στο HR και στο λογιστήριο, έβγαλαν στην φόρα ψέμματα ότι παίρνω έναν τεράστιο μισθό (πάνω από 5000euro) και το έκαναν βούκινο μέσα στην δ/νση που εργαζόμουν. Και πολλοί συνάδελφοι μέσα στην δ/νση άρχισαν την γκρίνια και τα σχόλια ότι 'εμείς είμαστε εδώ 10 χρόνια και παίρνουμε το 1/3 των χρημάτων και κάποιοι καινούριοι έρχονται και αμέσως παίρνουν πεντοχίλιαρα και θέσεις.'
Ήταν τόσο ο φθόνος, η κακία και η φαγωμάρα που έκαναν ότι μπορούσαν για να φρενάρουν το project που είχα αναλάβει και να με εκθέσουν. Και μιλάμε για πολλούς ανθρώπους (πάνω από 30 άτομα) και όχι για ένα ή δύο άτομα.
Το αποτέλεσμα;
Το project που είχα αναλάβει προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας και συνεχώς φρέναραν την διαδικασία δημιουργίας ομάδας υπό τον έλεγχό μου, ώστε το project να απλωθεί σε όλο τον όμιλο. Που άλλωστε με αυτό το σκοπό είχα δεχθεί τη θέση εργασίας και όχι να αποτελώ μόνος μου ένα ολόκληρο τμήμα/τομέα.Και δυστυχώς τα φρένα που μου έβαζαν οι 'καλοί συνάδελφοι' είχαν και σαν αποτέλεσμα μία μέρα να με κάνουν νοικιαζόμενο υπάλληλο μέσω άλλης εταιρείας για το 'καλό μου' και 'τι τυχερός που είμαι'.
Μόνο πάρτυ που δεν έκαναν πολλοί 'καλοπροαίρετοι'.Η ξεφτίλα: Υποχρεώνομαι να εργάζομαι ακόμη σε αυτό το περιβάλλον, γιατί στην ηλικία μου αν μείνω χωρίς δουλειά δεν πρόκειται να ξαναβρω. Σαν όρθιο πτώμα είμαι. Κατεστραμμένος και τελειωμένος εντελώς.
-
Και σε μένα κάναν κάτι ανάλογο Storm αλλά τώρα παίρνω την εκδίκησή μου. Εμπόδια και τρικλοποδιές κι όταν τους έλεγες θα φουντάρει το καράβι απαντούσαν , στα @@ μας θα πάμε αλλού. Εγώ έκανα τα κουμάντα μου και έχω ένα καλό κομπόδεμα + είμαι ελεύθερο πουλί κι όποτε θέλω φεύγω έξω ενώ αυτοί έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις ενώ κάποιοι που φύγανε με εθελουσία ξεκίνησαν αλλού με το 1/3 των χρημάτων.
Τώρα κάθε μέρα με βλέπουν χαλαρό και τρελαίνονται . Τώρα τους τρολάρω και το φχαριστιέμαι. Τα καθίκια. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τι εννοείς Μήτσο;
εννοώ ότι πολλοί μεγαλόσχημοι HRάδες έχουν την εντύπωση ότι ξέρουν τα πάντα για όλους και όλα ενώ στην πραγματικότητα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
π.χ συζητήθηκε κάπου παλαιότερα για το αν ξέρει το λογιστήριο πόσα παίρνεις και αν γίνεται κουβέντα, φυσικά και γίνεται, αυτός-η που βγάζει την μισθοδοσία ξέρει και πόσα παίρνει ο HRας όμως και εύκολα μπορεί να το μεταφέρει σε 2-3 άτομα κλειδιά και να γίνει της π@τ@νας στο επόμενο meeting που θα αναφερθούν περικοπές, ή το HR μπορεί να ζητήσει call logs από το IT αλλά δύσκολα να φανταστεί ότι το ΙΤ βλέπει και τα δικά τους και έχει το τηλέφωνο της γκόμενας του HR Director (BOFH mode on ).
Με άλλα λόγια το inside info σε μια εταιρεία μοιράζεται πολύ ευκολότερα μεταξύ συναδέλφων σε θέσεις κλειδιά παρά γίνεται διαθέσιμο στο HR το οποίο όμως παρουσιάζεται πάντα στους CEO σαν να ξέρει οτιδήποτε συμβαίνει στην εταιρεία.
Μαλλον μπερδευεις το HR με την Γκεσταπο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Τι εννοείς Μήτσο;
εννοώ ότι πολλοί μεγαλόσχημοι HRάδες έχουν την εντύπωση ότι ξέρουν τα πάντα για όλους και όλα ενώ στην πραγματικότητα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Μαλλον μπερδευεις το HR με την Γκεσταπο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
κι ομως δεν διαφερει πολυ σε αρκετες περιπτωσεις....και μιλαω και για εταιρειες best place to work και κουραφεξαλα.
η ουσια ειναι να δουλευεις πολυ, να μιλας λιγο και να ζητας ακομα λιγοτερα....τοτε το HR εχει κανει σωστα την δουλεια του, εξαιρούνται κάτι εταιρείες με πολύ πρωτότυπες ιδέες τύπου google.
-
storm / mousatos
αυτά τα...συναδελφικά μαχαιρώματα συμβαίνουν παντού, εντάξει ο φθόνος των Ελλήνων είναι σπόρ, και όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι στην ιεραρχία τόσο μεγαλύτερο το μαχαίρι και τόσο μεγαλύτερη η πληγή, αν είσαι δε και σε ηλικία που δεν σε πέρνει για πολλά την πούτσισες ειδικά σε εποχές που τις δουλειές τις ψάχνεις με το κυάλι.Μην απορείται λοιπόν αν κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν μια δική τους μικροδουλειά με λιγότερα χρήματα περισσότερες ώρες εργασίας και περισσότερους μπελάδες, αλλά είναι πλέον cool γιατί ελέγχουν οι ίδιοι τα πράγματα και γιατί ξέρουν ότι στην πλάτη τους δεν θα καρφωθεί πια κανένα μαχαίρι.
Ο καθένας τελικά πρέπει να αποφασίσει να ζήσει με προβλήματα που μπορεί να τα διαχειριστεί γιατί δεν είναι όλοι ψυχολογικά ικανοί να επιβιώσουν σε μεγάλη εταιρία ειδικά όταν υπάρχουν εσωτερικά τοξικά περιβάλλοντα τα οποία προέρχονται πάντα από την κεφαλή που δεν έχει την ικανότητα να διακρίνει και να απομακρύνει από την ομάδα τους τοξικούς χαρακτήρες, γιατί η ομάδα είναι ευθύνη του επικεφαλής όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για την καλή της λειτουργία που χωρίς αυτή δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Καλό κουράγιο σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις, ο λόγος που είμαι μόνος μου τα τελευταία 30 χρόνια είναι αυτός, ( αν και θα μπορούσα να ήμουν καλύτερα οικονομικά ) οι κακοί συνάδελφοι αλλά και οι κακοί επιχειρηματίες, που λόγω του χαρακτήρα μου δεν τους άντεξα και προτίμησα να τραβάω κουπί στη δική μου γαλέρα και όχι σε μια ξένη που μου πριόνιζαν μια το κουπί και μία το κάθισμα, γιατί δυστυχώς άν έχεις όρεξη για δουλειά και κάποιες λίγες παραπάνω δυνατότητες τότε θέλουν να σε καταπιούν ζωντανό, ειδικά όταν επισημαίνεις και τα λάθη που βλέπεις κάθε ημέρα μπροστά σου.
Είναι μεγάλη κουβέντα το εργασιακό περιβάλλον και δεν είναι να απορεί κανείς γιατί υπάρχουν εταιρίες που σκίζουν και εταιρίες που είναι για κλάμματα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ το 2007 έφυγα από ένα μεγάλο ελληνικό όμιλο εταιριών και πήρα 'μεταγραφή' σε άλλο μεγαλύτερο όμιλο φυσικά με καλύτερες χρηματικές απολαβές καθώς και προοπτικές εξέλιξης. Αυτά τα αποφάσισαν οι δ/ντές που πέρασα συνέντευξη καθώς και το HR, ανάμεσα σε αρκετούς υποψήφιους. Λίγοι μεν, λόγω ειδικότητας, αλλά τελικά προτίμησαν εμένα. Σε όλα συμφωνήσαμε και όλα Ok.Όλα Ok; Έτσι ήθελα να πιστεύω εγώ ο αφελής που πίστευα ότι σε αυτή τη χώρα μπουρδέλο οι κόποι επιβραβεύονται.
Αμ πως!...
Πολλοί και πολλές με κοίταζαν με μισό μάτι και ψιθύριζαν πίσω από τη πλάτη μου.Τελικά έσκασε η βόμβα. Κάποιες αρχικουτσομπόλες στο HR και στο λογιστήριο, έβγαλαν στην φόρα ψέμματα ότι παίρνω έναν τεράστιο μισθό (πάνω από 5000euro) και το έκαναν βούκινο μέσα στην δ/νση που εργαζόμουν. Και πολλοί συνάδελφοι μέσα στην δ/νση άρχισαν την γκρίνια και τα σχόλια ότι 'εμείς είμαστε εδώ 10 χρόνια και παίρνουμε το 1/3 των χρημάτων και κάποιοι καινούριοι έρχονται και αμέσως παίρνουν πεντοχίλιαρα και θέσεις.'
Ήταν τόσο ο φθόνος, η κακία και η φαγωμάρα που έκαναν ότι μπορούσαν για να φρενάρουν το project που είχα αναλάβει και να με εκθέσουν. Και μιλάμε για πολλούς ανθρώπους (πάνω από 30 άτομα) και όχι για ένα ή δύο άτομα.
Το αποτέλεσμα;
Το project που είχα αναλάβει προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας και συνεχώς φρέναραν την διαδικασία δημιουργίας ομάδας υπό τον έλεγχό μου, ώστε το project να απλωθεί σε όλο τον όμιλο. Που άλλωστε με αυτό το σκοπό είχα δεχθεί τη θέση εργασίας και όχι να αποτελώ μόνος μου ένα ολόκληρο τμήμα/τομέα.Και δυστυχώς τα φρένα που μου έβαζαν οι 'καλοί συνάδελφοι' είχαν και σαν αποτέλεσμα μία μέρα να με κάνουν νοικιαζόμενο υπάλληλο μέσω άλλης εταιρείας για το 'καλό μου' και 'τι τυχερός που είμαι'.
Μόνο πάρτυ που δεν έκαναν πολλοί 'καλοπροαίρετοι'.Η ξεφτίλα: Υποχρεώνομαι να εργάζομαι ακόμη σε αυτό το περιβάλλον, γιατί στην ηλικία μου αν μείνω χωρίς δουλειά δεν πρόκειται να ξαναβρω. Σαν όρθιο πτώμα είμαι. Κατεστραμμένος και τελειωμένος εντελώς.
Αυτή τη κατάσταση με τις αποδοχές δεν την είχατε αναρτημένη κάπου;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγώ το 2007 έφυγα από ένα μεγάλο ελληνικό όμιλο εταιριών και πήρα 'μεταγραφή' σε άλλο μεγαλύτερο όμιλο φυσικά με καλύτερες χρηματικές απολαβές καθώς και προοπτικές εξέλιξης. Αυτά τα αποφάσισαν οι δ/ντές που πέρασα συνέντευξη καθώς και το HR, ανάμεσα σε αρκετούς υποψήφιους. Λίγοι μεν, λόγω ειδικότητας, αλλά τελικά προτίμησαν εμένα. Σε όλα συμφωνήσαμε και όλα Ok.
Όλα Ok; Έτσι ήθελα να πιστεύω εγώ ο αφελής που πίστευα ότι σε αυτή τη χώρα μπουρδέλο οι κόποι επιβραβεύονται.
Αμ πως!...
Το αποτέλεσμα;
δε δουλευε σε καταστημα ο ανθρωπος ρε συ.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αμ πως!...
Το αποτέλεσμα;
δε δουλευε σε καταστημα ο ανθρωπος ρε συ.
Δεν την έχω δει μόνο σε κατάστημα,πχ την έχω δει και σε τράπεζα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν την έχω δει μόνο σε κατάστημα,πχ την έχω δει και σε τράπεζα.
αν το περιβαλλον ειναι 'οσα χρονια εισαι εργαζομενος τοσο θα παρεις' στυλ ΔΥ, παλευεται, το βαζεις στον τοιχο.
αν ειναι 'αμοιβη αναλογως προσοντων' εχουμε τα θεματα του Storm + την παραδοσιακη Ελληνικη συνηθεια με την κατσίκα του γειτονα, 'καθρεφτη καθρεφτακι μου, ποιος ειναι ο πιο καλοπληρωμενος', 'ποιοοοοοοοος?' και τετοια. -
Η κατάσταση αποδοχών δεν αναρτάται υποχρεωτικά κάπου. Αναρτάται σε εμφανές σημείο η κατάσταση προσωπικού, με το ωράριο, την ημερομηνία πρόσληψης, ΑΦΜ, ημέρες εργασίας κλπ, αλλά χωρίς τις αποδοχές αν ο εργοδότης το επιθυμεί.
-
Στις εταιρίες με Αμερικανική κουλτούρα διοίκησης απαγορεύεται επί ποινή απολύσεως η αναφορά του μισθού, την ξέρουν μόνο εκείνοι που αποφασίζουν για τα ποσά που αμοίβεται ο καθένας ακριβώς για να μην γίνονται αυτά που αναφέρει ο φίλος, και για να αμοίβονται ανάλογα εκείνοι που αξίζουν.
Αυτή είναι η γραμμή, τώρα αν τα νούμερα κυκλοφορούν επόμενο είναι να γίνεται μπάχαλο, αν όμως ήθελαν οι διοικούντες να λειτουργούν όλα σωστά έπρεπε να απολύσουν 1-2 να το βουλώσουν οι υπόλοιποι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, μισθολογικό πίνακα είχε αναρτημένο η εταιρία που εργαζόμουν στην Γερμανία. Αλλά εκεί είχε τους Γερμανικούς μισθούς και εγώ εργαζόμουν με ελληνικό μισθό.
Εγώ έπαιρνα 1200euro μεικτά (2004) και ο αντίστοιχος με μένα Γερμανός έπαιρνε 4500euro και ο ανειδίκευτος 3500euro.
1800euro έπαιρνε ο πρακτικά ασκούμενος από γερμανικό πολυτεχνικό ίδρυμα.Εδώ δεν έχω δει κάπου αναρτημένους ή δημοσιοποιημένους μισθούς.
Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα δεν νομίζω να υπάρχει κάπου αυτό.
Αν δεν κάνω λάθος στο στενό δημόσιο τομέα υπάρχει δεδομένο μισθολόγιο. -
Σε ποιες ιδιωτικές εταιρείες και ιδιαίτερα ομίλων έχετε δει αναρτημενους τους μισθούς σε κοινή θέα όλου του προσωπικού ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
storm / mousatos
αυτά τα...συναδελφικά μαχαιρώματα συμβαίνουν παντού, εντάξει ο φθόνος των Ελλήνων είναι σπόρ, και όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι στην ιεραρχία τόσο μεγαλύτερο το μαχαίρι και τόσο μεγαλύτερη η πληγή, αν είσαι δε και σε ηλικία που δεν σε πέρνει για πολλά την πούτσισες ειδικά σε εποχές που τις δουλειές τις ψάχνεις με το κυάλι.Μην απορείται λοιπόν αν κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν μια δική τους μικροδουλειά με λιγότερα χρήματα περισσότερες ώρες εργασίας και περισσότερους μπελάδες, αλλά είναι πλέον cool γιατί ελέγχουν οι ίδιοι τα πράγματα και γιατί ξέρουν ότι στην πλάτη τους δεν θα καρφωθεί πια κανένα μαχαίρι.
Ο καθένας τελικά πρέπει να αποφασίσει να ζήσει με προβλήματα που μπορεί να τα διαχειριστεί γιατί δεν είναι όλοι ψυχολογικά ικανοί να επιβιώσουν **σε μεγάλη εταιρία ειδικά όταν υπάρχουν εσωτερικά τοξικά περιβάλλοντα τα οποία προέρχονται πάντα από την κεφαλή που δεν έχει την ικανότητα να διακρίνει και να απομακρύνει από την ομάδα τους τοξικούς χαρακτήρες, γιατί η ομάδα είναι ευθύνη του επικεφαλής όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για την καλή της λειτουργία που χωρίς αυτή δεν υπάρχει αποτέλεσμα. **
Ακριβώς όπως τα λες.
Καλό κουράγιο σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις, **ο λόγος που είμαι μόνος μου τα τελευταία 30 χρόνια είναι αυτός, ( αν και θα μπορούσα να ήμουν καλύτερα οικονομικά ) οι κακοί συνάδελφοι αλλά και οι κακοί επιχειρηματίες, που λόγω του χαρακτήρα μου δεν τους άντεξα και προτίμησα να τραβάω κουπί στη δική μου γαλέρα και όχι σε μια ξένη που μου πριόνιζαν μια το κουπί και μία το κάθισμα, γιατί δυστυχώς άν έχεις όρεξη για δουλειά και κάποιες λίγες παραπάνω δυνατότητες τότε θέλουν να σε καταπιούν ζωντανό, ειδικά όταν επισημαίνεις και τα λάθη που βλέπεις κάθε ημέρα μπροστά σου. **
Είναι μεγάλη κουβέντα το εργασιακό περιβάλλον και δεν είναι να απορεί κανείς γιατί υπάρχουν εταιρίες που σκίζουν και εταιρίες που είναι για κλάμματα.
Δεν το κρύβω. Θεωρώ πολύ τυχερούς εκείνους που έκαναν κάποια δική τους εργασία και δεν έμπλεξαν με την υπαλληλική εταιρική εργασία. Αν τα χρόνια περάσουν, πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να ορθοποδήσει από μόνος του.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σε ποιες ιδιωτικές εταιρείες και ιδιαίτερα ομίλων έχετε δει αναρτημενους τους μισθούς σε κοινή θέα όλου του προσωπικού ?Εχω ακουσει μονο μια περιπτωση σε μια Νοτιο Αφρικανικη τραπεζα (ινβεστεκ) που ειχε τα παντα χυμα στο δικτυο.
Όμως στον Καναδα εταιρειες που εχουν σχεση με την κυβερνηση και ολοι οι κρατικοι οργανισμοι αναρτουν στο διαδικτυο κάθε χρονο ολους τους μισθους με ονόματα κλπ (πανω από 100 χιλ δολλαρια)
-
Ελληνικες εννοω...δε το διευκρινησα, sorry.
Sent from a mobile device
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....