-
Τελικά δεν άκουσαν την προτροπή να 'φύγουν να πάνε αλλού'
http://www.efsyn.gr/?p=218394 -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κάποιες δουλειές δεν μπορεί παρά να είναι κακοπληρωμένες και καταλήγουν να απευθύνονται σε μερικά απασχολούμενους φοιτητές κλπ., όπως ίσχυε π.χ. ανέκαθεν για σερβιτόρους στις ΗΠΑ (με αμοιβή 'εθελοντικό' 15% tip - από τα ελάχιστα φανερά 'μαύρα' στις ΗΠΑ).
Δεν είναι μαύρα τα tips. Δηλώνονται κανονικά και μάλιστα νομίζω παίζει και ένα σύστημα 'τεκμηρίου' για το minimum που μπορείς να δηλώσεις (βάλε και ότι μιλάμε για πληρωμές με πιστωτική, οπότε είναι πολύ εύκολο να γίνει cross checking)
Επίσης δεν νομίζω ότι τελικά είναι και τόσο λίγα (εξαρτάται βέβαια από το εστιατόριο, αλλά γενικά δεν είναι και φτηνά τα εστιατόρια). Μάλλον καταλήγουν να αμείβονται με πολλαπλάσια νούμερα από έναν ελληνικό μισθό (κανονικό, όχι part time κλπ).Ούτε εθελοντικό ειναι, ούτε μαύρα, ούτε λίγα...
Κατα τα αλλα το πλαίσιο και σαν εργοδότης και σαν κατάστημα
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
http://www.efsyn.gr/?p=218394Βρωμοκομμουνισταί!
-
Αυτα που γραφει στο 'mail' του Πλαισιου ειναι σωστα μεν (ιδωμενα απο τη σκοπια του 'αφεντικου') αλλα και εμενα fake μου φαινεται. Δεν υπαρχει κανένας λογος να χρησιμοποιηθει τετοια γλωσσα σε επισημο mail απο Κεντρικα προς Δντες Καταστηματων τη στιγμη που μπορει να διαδοθει το πραγμα σε χρονο dt, εκτος και αν αυτος που το στελνει ειναι τελειωμενος ψυχοπαθής, που το θεωρω απίθανο.
Οταν στελνεις κατι τετοιο κανεις και cc παραπανω, καποιος θα βρισκοταν να τον πυροβολήσει επι τοπου για τη ζημια που μπορει να κανει στην εταιρια.ΥΓ τα ιδια γινονται και στον Κωτσοβολο.
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
http://www.efsyn.gr/?p=218394Βρωμοκομμουνισταί!
Αυτο μου κανει εντυπωση, μηπως παιζει το σεναριο που γραφτηκε σε ενα σχολιο αρθρου για την απεργια, οτι δεν ειναι εργαζομενοι της COSCO αλλα υπενοικιαζομενοι?
@mjacob, red monster
για τα tips και τους μισθους απο το σερβιτοριλικι εχουν γραφτει εγκυκλοπαιδειες ολοκληρες. Υπαρχουν καλες περιπτωσεις, υπαρχον και κακες. Συνηθως την πληρωνει με ροχαλα ο πελατης -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι το email παραπάνω είναι fake?
Αυτός ακριβώς θα έγραφα...
Καράfake, όχι απλώς fake...
Υποθέτω πως αν ήταν fake θα είχε διαψευστεί από την εταιρία. Σε άλλες περιπτώσεις οι αντιδράσεις και οι απαντήσεις τους είναι εξαιρετικά άμεσες...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αυτα που γραφει στο 'mail' του Πλαισιου ειναι σωστα μεν (ιδωμενα απο τη σκοπια του 'αφεντικου') αλλα και εμενα fake μου φαινεται. Δεν υπαρχει κανένας λογος να χρησιμοποιηθει τετοια γλωσσα σε επισημο mail απο Κεντρικα προς Δντες Καταστηματων τη στιγμη που μπορει να διαδοθει το πραγμα σε χρονο dt, εκτος και αν αυτος που το στελνει ειναι τελειωμενος ψυχοπαθής, που το θεωρω απίθανο.Οι χαρτογιακαδες γενικά έχουν μια τάση να χρησιμοποιούν ανάλογη γλώσσα για να φαίνονται της πιάτσας...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι το email παραπάνω είναι fake?
Αυτός ακριβώς θα έγραφα...
Καράfake, όχι απλώς fake...
Υποθέτω πως αν ήταν fake θα είχε διαψευστεί από την εταιρία. Σε άλλες περιπτώσεις οι αντιδράσεις και οι απαντήσεις τους είναι εξαιρετικά άμεσες...
Νομίζω δεν εχει πάρει καν θέση η εταιρία.
Sent from a mobile device
-
Ναι αλλά το 'ξηγα' μου φαίνεται τραβηγμένο
Επίσης οι χαρτογιακάδες γενικά χρησιμοποιούν πολλές αγγλικές λέξεις, πράγμα που βλέπουμε και αυτό το mail
Όπως και να χει όποιος πάει σε ένα πλαίσιο βλέπει ότι οι υπάλληλοι είναι στη τσίτα, δε χρειάζεται mail και λοιπές 'διαρροές' για δεις το ψυχισμό τους
-
Αυτα που γραφει στο 'mail' του Πλαισιου ειναι σωστα μεν (ιδωμενα απο τη σκοπια του 'αφεντικου') αλλα και εμενα fake μου φαινεται. Δεν υπαρχει κανένας λογος να χρησιμοποιηθει τετοια γλωσσα σε επισημο mail απο Κεντρικα προς Δντες Καταστηματων τη στιγμη που μπορει να διαδοθει το πραγμα σε χρονο dt, εκτος και αν αυτος που το στελνει ειναι τελειωμενος ψυχοπαθής, που το θεωρω απίθανο.
Οι χαρτογιακαδες γενικά έχουν μια τάση να χρησιμοποιούν ανάλογη γλώσσα για να φαίνονται της πιάτσας...
Να φαινονται 'της πιατσας' σε ποιον?
-
Στους άλλους χαρτογιακάδες.
-
Και όχι μόνο και σε άλλους wannabe χαρτογιακάδες, ή καμία γκόμενα
Βασικά μόνο σε ανώτερους τους δε θα το παίζουν αλάνια
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οι χαρτογιακαδες γενικά έχουν μια τάση να χρησιμοποιούν ανάλογη γλώσσα για να φαίνονται της πιάτσας...
Φαντάσου τον jmarr στο hr και θα δεις την αλήθεια
-
Εάν αποδειχτεί ότι το email ήταν ψεύτικο, θα ακούσουμε κανένα 'συγνώμη που διαδίδουμε ανοησίες' άραγε;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εάν αποδειχτεί ότι το email ήταν ψεύτικο, θα ακούσουμε κανένα 'συγνώμη που διαδίδουμε ανοησίες' άραγε;Κακιστοι σαν εργοδότες και δεν του πολυ καίει να αλλάξουν το κλίμα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εάν αποδειχτεί ότι το email ήταν ψεύτικο, θα ακούσουμε κανένα 'συγνώμη που διαδίδουμε ανοησίες' άραγε;
Κακιστοι σαν εργοδότες και δεν του πολυ καίει να αλλάξουν το κλίμα
Μα δε μιλαει για τους εργοδοτες
Οι υπολοιποι, χωρις ιχνος ειρωνιας, νομιζω δε δουλευετε σε σουβλατζίδικα, εχετε ξαναστειλει mail σε συνεργατες και δε γραφατε ετσι.
Ποσως δε μαλλν οταν μιλαμε για μαζικο mail. -
Δεν σχολίασα αν είναι κάκιστοι ή κάλλιστοι σαν εργοδότες. Μιλάω συγκεκριμένα για την φωτογραφία που κυκλοφορεί.
-
Φαντάσου τον jmarr στο hr και θα δεις την αλήθεια
Ακομα και ο Jmarr, δε θα εγραφε ετσι σε mail.
-
Τώρα η γλώσσα μας πειράζει ή ότι η ουσία είναι αληθινή;
Άμα μιλούσαν σαν λόρδοι στα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, αλλάζει το γεγονός ότι ειδικά για πωλητές παίρνουν πιο πολύ τετράωρους τους οποίους τους πήζουν στη δουλειά και μάλιστα μπορούν να τους πάνε σε όποιο κατάστημα θέλουν χωρίς να τους ρωτήσουν;
Στις διοικητικές θέσεις στη Μαγούλα ειδικά, στη συνέντευξη στο λένε από την αρχή ρητά και κατηγορηματικά ότι το ελάχιστο είναι 10ωρο και η πίεση τρομερή και σου αφήνουν να καταλάβεις ότι τα λεφτά θα είναι χώμα. -
Μας πειράζει ή όχι αν η εικόνα είναι ψεύτικη; Ή μήπως ούτε αυτό μετράει;
-
Σε αυτό ακριβώς απάντησα από πάνω.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....