-
Εγώ από την άλλη ξέρω πάρα πολλές εταιρίες και όμιλους εταιρειών και τραπεζών (πολύ μεγάλου βεληνεκούς) που παίρνουν κόσμο χωρίς καν να δώσουν συνέντευξη και χωρίς να υπάρχει κάποια ανάγκη για προσωπικό. Μάλλον ανάγκη για μείωση προσωπικού υπάρχει, αλλά αυτό αφορά τα κορόιδα που έχουν ήδη απολυθεί ή θα απολυθούν.
Μετά από 20 χρόνια στο εργασιακό κουρμπέτι, ένα πράμα έχω μάθει. Με το σταυρό στο χέρι κανείς δεν πρόκοψε σε αυτή τη χώρα. Άλλα πράγματα παίζουν ρόλο.
-
Η απάντηση μέσω του Twitter account : http://www.twitlonger.com/show/n_1s2hm3g
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Η απάντηση μέσω του Twitter account : http://www.twitlonger.com/show/n_1s2hm3gΜια χαρά τα λέει (μαλάκας-κομπλεξικός εργοδότης δεν σημαίνει και εργασιακός μεσαίωνας) αλλά ερασιτεχνική απάντηση-αντιμετώπιση από μια μεγάλη εταιρεία.
-
Η απάντηση μέσω του Twitter account : http://www.twitlonger.com/show/n_1s2hm3gΚαλησπέρα κι απο εμάς. Εδώ εχουμε ένα θέμα (εξού και η καθυστέρηση). Δε μπορούμε να κανουμε κοινωνική συζήτηση για ένα έγγραφο που εχει νομική υπόσταση [αυτό δεν βγάζει νόημα αλλά δε γαμείς]. Η δυσφήμιση που το Σωματείο του Πλαισίου παλεύει να κανει στο Πλαίσιο θα αντιμετωπιστεί όπως προβλέπεται. Θέλω ομως να απαντήσω κι εγώ σε κάτι ως social media administrator. Ο καθένας μπορει να αποκαλεί εργασιακό μεσαίωνα ό,τι νομίζει. Αλλά εγώ θα ντρεπομουν να αποκαλέσω μεσαίωνα μια εταιρεία που δεν εχει καθυστερήσει τον μισθό μου ούτε μέρα, που πληρώνει 60% πάνω απο τη συλλογική σύμβαση και που καθε τρίμηνο μοιράζει μπόνους και κανει πάρτυ. Ενώ η πλειοψηφία των εταιρειών κανει αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, το Πλαίσιο δε μου εχει κόψει ούτε ευρώ. Κι επειδή κι εγω γουστάρω τα social media με στεναχωρεί τρελά το ότι κάποιοι έχουν βρει τον συγκεκριμένο χώρο ως πεδίο ανάπτυξης των πολιτικών βλέψεών τους.
Αν θέλει να απαντήσει ως 'εγω' και 'μου' κλπ για να δώσει (πόνο και) προσωπικό στίγμα, να βάλει το προσωπικό του ονοματάκι κάτω και να το κάνει.
Από 'εταιρικό ακάου' και μόνο με εταιρική ιδιότητα, πάει πολύ το μου εγώ κλπΑ, και για τη lingo που συζητιόταν, αυτή είναι η επίσημη εταιρική περιγραφή:
Εταιρικό ακάου χωρίς γραβάτα, τουιτάρει τεχνολογικά νέα, λύνει απορίες, κληρώνει δώρα & πλέκει στιχομυθίες κοφτερού χιούμορ με άλλα, έξυπνα ακάου.
[:ξερνάμε:]
-
Είμαι 100% σίγουρος ότι και αυτή η απάντηση δεν είναι fake...
Άσε που τέτοια ανακοίνωση δείχνει ότι και το Mail ήταν αληθινό...Φοβερή απάντηση. Party Time!!
υ.γ. Social Media Administrator; Τι είναι τούτο πάλι;
Μου θυμίζει το Sales Manager... -
Φτάσαμε πλέον στο σημείο που η έγκαιρη καταβολή του μισθού θεωρείται προνόμιο...
-
Η απάντηση μέσω του Twitter account : http://www.twitlonger.com/show/n_1s2hm3gΚάνει μπαμ από μακριά πως είναι πληρωμένη απάντηση! Ακόμα και αν ισχύουν ως γεγονότα αυτά που λέει (π.χ. μισθός 60% πάνω από τη συλλογική σύμβαση - αλήθεια τι συλλογική έχουν οι πωλητές; ), δεν μας λέει αν τηρούνται όλα τα άλλα εργασιακά δικαιώματα. Γιατί αν σε πληρώνω πάνω από 60% του νόμιμου αλλά σε εκμεταλλεύομαι για 70% παραπάνω χρόνο, πάλι παράνομος είμαι!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν θέλει να απαντήσει ως 'εγω' και 'μου' κλπ για να δώσει (πόνο και) προσωπικό στίγμα, να βάλει το προσωπικό του ονοματάκι κάτω και να το κάνει.
Από 'εταιρικό ακάου' και μόνο με εταιρική ιδιότητα, πάει πολύ το μου εγώ κλπ- άπειρο.
Όσο για θέση αγοραστή με 800 ευρώ και 10ωρη απασχόληση, είναι σαν να τον παρακαλάνε να μιζάρεται....
-
Είναι τόσο γαματη εταιρεία το Πλαίσιο σαν εργοδότης που πετάχτηκε αυτεπαγγελτα η τσουτσου που 'γουστάρει τα social media' (τουιταρει τις προσφορές δηλαδή) και έβαλε πλάτη με το να μας πει ότι δεν καθυστερούν οι πληρωμές και γίνεται ΠΑΡΤΥ ανά τρίμηνο. Και όλα αυτά από το εταιρικό ακαου. (copyright mjacob).
ΤΩΡΑ να βγει ο Γεραρδος στο τηλέφωνο κα Σταη μου και να του ριξει 2 χριστοπαναγιες.Α, και πουθενά κουβέντα για την εγκυρότητα του σκρινιουσοτε.
Γτμπτπ.
-
Αν ψάξεις τα τουΐτς του ακάου (sic), φαίνεται πως είναι έγκυρο, απλά 'was taken out off context'
-
διπλο ποστ
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
- Κάποια στιγμή θα γίνει αντίστοιχη 'ξήγα' από τους καταναλωτές (γιατί όπως είπα η μαλακοπιτουρίαση δεν μπορεί να μη βγει προς τα έξω) και θα εξισορροπήσει η κατάσταση.
Το μποϋκοταζ σαν λυση ? Κατι τετοια λεει και ο Αυτιας και εχει αποκτησει φανατικους τηλεθεατες. Μπορεις να μου πεις μια (1) περιπτωση καταναλωτικου μποϋκοταζ ,στην Ελλαδα, που να δουλεψε αποτελεσματικα ?
Το μποϋκοταζ σαν ενα μεσο μεταξυ αλλων θα μπορουσε να ειναι χρησιμο.Η Wal-Mart (η οποια ειναι η εταιρεια με τους περισσοτερους υπαλληλους στις ΗΠΑ) εφαρμοζει ενα προγραμμα χαμηλου κοστους . Περιπου το 45% του προσωπικου της εργαζεται με μερικη απασχοληση ή σπαστο ωραριο και ο μεσος μισθος των υπολοιπων (με πληρη απασχοληση) ειναι τοσο χαμηλος που πριν 25 - 30 χρονια θα ειχε κατηγοριοποιηθει σαν βοηθητικο εισοδημα. Wal-Martisation (προς τιμην της Wal-Mart ) εχει ονομασθει αυτη η πρακτικη των εργασιακων σχεσεων.
-
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
- Κάποια στιγμή θα γίνει αντίστοιχη 'ξήγα' από τους καταναλωτές (γιατί όπως είπα η μαλακοπιτουρίαση δεν μπορεί να μη βγει προς τα έξω) και θα εξισορροπήσει η κατάσταση.
Το μποϋκοταζ σαν λυση ? Κατι τετοια λεει και ο Αυτιας και εχει αποκτησει φανατικους τηλεθεατες. Μπορεις να μου πεις μια (1) περιπτωση καταναλωτικου μποϋκοταζ ,στην Ελλαδα, που να δουλεψε αποτελεσματικα ?
Το μποϋκοταζ σαν ενα μεσο μεταξυ αλλων θα μπορουσε να ειναι χρησιμο.Η Wal-Mart (η οποια ειναι η εταιρεια με τους περισσοτερους υπαλληλους στις ΗΠΑ) εφαρμοζει ενα προγραμμα χαμηλου κοστους . Περιπου το 45% του προσωπικου της εργαζεται με μερικη απασχοληση ή σπαστο ωραριο και ο μεσος μισθος των υπολοιπων (με πληρη απασχοληση) ειναι τοσο χαμηλος που πριν 25 - 30 χρονια θα ειχε κατηγοριοποιηθει σαν βοηθητικο εισοδημα. Wal-Martisation (προς τιμην της Wal-Mart ) εχει ονομασθει αυτη η πρακτικη των εργασιακων σχεσεων.
Η οποία Wal-Mart κάνει τις Ρωμαϊκές γαλέρες να μοιάζουν με κρουαζιερόπλοια 5 αστέρων!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...........................
μου είπε βέβαια ότι όσο θα υπάρχει εξέλιξη το επαναδιαπραγματευόμαστε, αλλά μένει να δούμε.........................................................................
σκέψου ότι εγώ είμαι διατεθημένος να αλλάξω δουλειά για τα ίδια χρήματα και ας δουλεύω παραπάνω και ας μετακινούμαι πολύ πιο μακριά, μόνο και μόνο για τη καλύτερη προοπτική
Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων η μόνη εξέλιξη και προοπτική είναι περισσότερη δουλειά + ώρες
Αυτές οι δύο λέξεις (εξέλιξη + προοπτική) είναι το συντομότερο ανέκδοτο στη μέση ελ επιχείρηση...
Η προσωπική μου εμπειρία σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που έχω δουλέψει το λέει αυτό. Από μπράβο έχω ακούσει αρκετά, παραπάνω δουλειά επίσης, κανένας όμως δεν έδωσε μισό ευρώ...
Αν θέλεις εξέλιξη (δηλαδή και άλλη, καλύτερη, θέση και καλύτερα λεφτά - είπαμε, το μπράβο είναι για τα γαϊδούρια, οι εργαζόμενοι πληρώνονται ), τότε πας αλλού... Εκεί έχω καταλήξει... σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις και σαφώς μπορεί να είμαι εγώ ο άτυχος, αλλά έχω δει πάνω από 10 εταιρείες διαφόρων μεγεθών, τόσο σαν εργαζόμενος, όσο και σαν εξωτερικός συνεργάτης.
Μετά από 20 χρόνια στο εργασιακό κουρμπέτι, ένα πράμα έχω μάθει. Με το σταυρό στο χέρι κανείς δεν πρόκοψε σε αυτή τη χώρα. Άλλα πράγματα παίζουν ρόλο.
Ακριβώς...
Φτάσαμε πλέον στο σημείο που η έγκαιρη καταβολή του μισθού θεωρείται προνόμιο...
Μη σου πω και η καταβολή μισθού γενικότερα...
Επιχειρηματίας εδώ πάνω στα βόρεια, όταν προσλαμβάνει κόσμο (προσλαμβάνει σχετικά συχνά, όχι όμως επειδή αυξάνεται το εργατικό δυναμικό... ) δεν λέει 'θέλω ένα άτομο να δουλεύει εκεί και να κάνει αυτό'. λέει 'θέλω ένα άτομο να μας βοηθήσει σε αυτό και αυτό'... Και οι μισθοί είναι αντίστοιχοι (όχι όμως η αντιμετώπιση...)
-
Είναι μικροί ακόμα Μάρκο. Θα μάθουν με τον καιρό...
-
Αφιχθέντος του καλοκαιριού, 2 πραματάκια να πω κ εδώ, μια που κλείνει η εργασιακή - ανεργιακή καλύτερα σεζόν.
Πολλές φορές έχω, (τελευταία τώρα τον Ιούνιο) βρέθηκα στη φάση που εργοδότες με ρωτάνε 'τι τάξη μισθού περιμένεις για αυτή τη δουλειά'. Είναι η 3η κ τελευταία φορά που απαντάω. Την άλλη φορά θα τους πω ότι αυτό είναι παρακμάζων καπιταλισμός στα καλύτερά του αφενός και αφετέρου δε θα τους απαντήσω καν ποσό κτλ. Η όλη στάση σου γεννάει το αίσθημα σωστά ή λανθασμένα, ότι ψάχνουν το χαμηλότερο ποσό που παίζει.
Non Εργοδότης της σεζόν, η MLS όπου ανεκδιήγητος μικρόποστος (όχι διευθυντής) συνεντευξάς μόλις είδε οτι κατάγομαι από Ξάνθη, μου είπε οτι επίκειται busina trip εκεί και με ρώτησε πού να πάει να φάει. Και επειδή δεν έβρισκε στυλο χαρτί μπροστά του, πάτησε 3 έντερ στο βιογραφικό μου κ χαρωπά είπε *'να, να, να... θα το σημειώσω εδώ στο βιογραφικό σου, να το θυμάμαι'**. 10 μέρες μετά στην ίδια εταιρία μου παίρνουν ΞΑΝΑ συνέντευξη για άλλο πόστο. Εκεί παρών ήταν ένας τυπάς πιο ψηλά στην ιεραρχία κ βίωσα το πρώτο μου 'competitive interview'. 300 ερωταπαντήσεις σε 15 λεπτά. Πήγε να με πείσει οτι η ανακάλυψη της δεκαετίας ήταν το iphone και στο διάλογο με ρώτησε αν πίνω, κ τι μάρκα κρασί πίνω και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα.
- την άλλη φορά pdf.
-
Μη τα ισοπεδώνουμε και ολα ... Ολα γυρίζουν γύρο απο το εξής απλό 'ποσο απαραίτητος τους εισαι ;'
-
Ενώ δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με το πόσο απαραίτητος τους είσαι;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ενώ δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με το πόσο απαραίτητος τους είσαι;Δεν εξεταζω αν ειναι ορθό η οχι, παραθετω το σκεπτικό της επιχείρησης ...
Αν καταφέρεις και γίνεις απαραίτητος σε βαθμο που η απομάκρυνση σου να θέλει χρόνο και χρήμα για να καλυφθεί η εταιρία σε ζαχαρωνει τακτικά
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Πολλές φορές έχω, (τελευταία τώρα τον Ιούνιο) βρέθηκα στη φάση που εργοδότες με ρωτάνε 'τι τάξη μισθού περιμένεις για αυτή τη δουλειά'. Είναι η 3η κ τελευταία φορά που απαντάω. Την άλλη φορά θα τους πω ότι αυτό είναι παρακμάζων καπιταλισμός στα καλύτερά του αφενός και αφετέρου δε θα τους απαντήσω καν ποσό κτλ. Η όλη στάση σου γεννάει το αίσθημα σωστά ή λανθασμένα, ότι ψάχνουν το χαμηλότερο ποσό που παίζει.
Στην τελευταία συνέντευξη που έκανα (και με πήρανε στην τωρινή μου δουλειά) όταν μου έκαναν αυτή την ερώτηση (και αφού την είχε σιχαθεί η ψυχή μου) τους απάντησα: Έτσι όπως είναι οι συνθήκες της αγοράς, είναι πολύ δύσκολο να απαιτήσω κάτι εδώ. Κάντε μου εσείς μία πρόταση και θα σας απαντήσω.' Εν τέλει με πήραν με καλό μισθό, αλλά πρέπει να σημειώσω ότι με σύστησε ήδη εργαζόμενος εκεί, είχαν άμεση ανάγκη για κάποιον με το cv μου και είχε ψιλοξεκινήσει ήδη κάτι άλλο (όχι σαν υπάλληλος), οπότε έπρεπε να με αποσπάσουν από εκεί. Εν τέλει, παίρνω καλά λεφτά, με καλές συνθήκες εργασίας σε μία δουλειά πολύ καλή για το cv... κωλόφαρδος δεν θα πει τίποτα...
Πάντως, είχα καταλήξει από πριν ότι σε καμία συνέντευξη δεν θα ξαναπαντήσω σε αυτή την ερώτηση.
@red monster: Ναι, μέχρι να βρουν τον επόμενο. Όπως λέει και ο πατέρας μου, τα νεκροταφεία είναι γεμάτα με αναντικατάστατους...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....