-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
να το βάλει αυτός που θέλει να του κάνεις την όποια δουλειά
πώς ο πελάτης θα πάει στην όποια επιχείρηση και θα πληρώσει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που του προσφέρει αυτή, έτσι και αυτός να πληρώσει τον εργαζόμενο του για τις υπηρεσίες που του προσφέρει, έστω και με βάση το ελάχιστο που ορίζει ο νόμος
τι το παράλογο βρίσκεις σε αυτό; εκτός αν γουστάρεις την κατ'επιλογή εφαρμογή της νομοθεσίας, οπότε αν έρθει κανείς και σε ληστέψει κάντο γαργάρα, έτσι του ήρθε δεν ήθελε να πληρώσει, δεν είχε το παλικάρι και θέλησε τα λεφτά σου, τι πρόβλημα έχεις;
αυτό που λέω εγώ δεν είναι ούτε παγκόσμια ειρήνη, ούτε αριστερή αλληλεγγύη, είναι αυτό που κανονικά σε δεσμεύει η πολιτεία να κάνεις, αν δε σου αρέσει πήγαινε σε άλλη χώρα ή κάτσε σπίτι σου ή ας σου κατασχέσει το δημόσιο τη περιουσία σου , ειλικρινά στα παπάρια μου
όπως κανείς δε θα κάτσει να μου λύσει το δικό πρόβλημα, δε με ενδιαφέρουν τα υποτιθέμενα και μη προβλήματα του όποιου επιχειρηματίαΓλυφαδιώτη μη μπλέκεις βίαιες καταστάσεις -επιβολή με το ζόρι πχ. ληστεία- με μια προσφορά. Ο επιχειρηματίας τόσα θέλει/μπορεί να δώσει. Σε κάποιον μια τέτοια προσφορά μπορεί να είναι συμφέρουσα (και να του λύσει το πρόβλημα). Αμα δεν βρεί δικό του θέμα. Η θα ανεβάσει το ποσό ή θα κλείσει ή θα δουλέψει μόνος του παραπάνω. Ούτε εμένα με αφορά τι θα γίνει.
Katalaves glyfadiwti?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τι παράλογο ακριβώς υπάρχει στα:- Ο καθένας ψάχνει να κάνει μια συμφωνία που τον συμφέρει.
**2) Κανένας δεν συμμετέχει σε μια συμφωνία που δεν τον συμφέρει. **
Ειλικρινά, βγες έξω από το δωμάτιο σου...
- Ο καθένας ψάχνει να κάνει μια συμφωνία που τον συμφέρει.
-
Πές μας zorz τι θεωρείς πιο συμφέρον 200 ευρώ ή 0 ευρώ.
-
Φτάσαμε στο 2014 για να συζητάμε αν ο εργαζόμενος πρέπει να έχει δικαιώματα και αν πρέπει ο νόμος να υποχρεώνει τον εργοδότη να του καταβάλει ένα ποσό που είναι λίγο καλύτερο από χαρτζιλίκι. Τζιμαριές και Τζημεριές δηλαδή!
-
-
Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής. Ναι, θα σας εξαφανίσουμε! Τι δεν καταλαβαίνετε;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πές μας zorz τι θεωρείς **πιο **συμφέρον 200 ευρώ ή 0 ευρώ.Μπα, τώρα από 'συμφέρον' έγινε συγκριτικά '*πιο *συμφέρον'; Και μου βάζεις και ρε χαμένε;
Στο έχω ποστάρει καμιά 500ρια φορές: http://en.wikipedia.org/wiki/Inequality ... ning_power
Από εκεί και πέρα, εξακολουθείς να μη κατανοείς ότι δεν υφίσταται απόλυτη ελευθερία επιλογής και ενίοτε οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να παίρνουν αποφάσεις που δεν είναι απαραίτητα προς το συμφέρον τους, για να αποφύγουν κάτι χειρότερο. Είμαι περίεργος να δω πώς θα περίγραφες τη περίπτωση που κάποιος σε λήστευε με μαχαίρι όπως έγραψε ο mjacob, ως ελεύθερη συναλλαγή ίσως; Και ναι, η περίπτωση 'δεν έχω να πληρώσω το νοίκι/ να φάω' είναι μια μορφή εξαναγκασμού και επιβολής αντίστοιχη με το μαχαίρι που κρατάει ο άλλος. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πές μας zorz τι θεωρείς **πιο **συμφέρον 200 ευρώ ή 0 ευρώ.
Μπα, τώρα από 'συμφέρον' έγινε συγκριτικά '*πιο *συμφέρον'; Και μου βάζεις και ρε χαμένε;
Στο έχω ποστάρει καμιά 500ρια φορές: http://en.wikipedia.org/wiki/Inequality ... ning_power
Από εκεί και πέρα, εξακολουθείς να μη κατανοείς ότι δεν υφίσταται απόλυτη ελευθερία επιλογής και ενίοτε οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να παίρνουν αποφάσεις που δεν είναι απαραίτητα προς το συμφέρον τους, για να αποφύγουν κάτι χειρότερο. Είμαι περίεργος να δω πώς θα περίγραφες τη περίπτωση που κάποιος σε λήστευε με μαχαίρι όπως έγραψε ο mjacob, ως ελεύθερη συναλλαγή ίσως; Και ναι, η περίπτωση 'δεν έχω να πληρώσω το νοίκι/ να φάω' είναι μια μορφή εξαναγκασμού και επιβολής αντίστοιχη με το μαχαίρι που κρατάει ο άλλος.Exeis katalavei oti milas me NTOUVARI, etsi?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πές μας zorz τι θεωρείς **πιο **συμφέρον 200 ευρώ ή 0 ευρώ.
Μπα, τώρα από 'συμφέρον' έγινε συγκριτικά '*πιο *συμφέρον'; Και μου βάζεις και ρε χαμένε;
Από εκεί και πέρα, εξακολουθείς να μη κατανοείς ότι δεν υφίσταται απόλυτη ελευθερία επιλογής και ενίοτε οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να παίρνουν αποφάσεις που δεν είναι απαραίτητα προς το συμφέρον τους, για να αποφύγουν κάτι χειρότερο. Είμαι περίεργος να δω πώς θα περίγραφες τη περίπτωση που κάποιος σε λήστευε με μαχαίρι όπως έγραψε ο mjacob, ως ελεύθερη συναλλαγή ίσως; Και ναι, η περίπτωση 'δεν έχω να πληρώσω το νοίκι/ να φάω' είναι μια μορφή εξαναγκασμού και επιβολής αντίστοιχη με το μαχαίρι που κρατάει ο άλλος.Οι αποφάσεις που παίρνουν οι ανθρωποι -υπο όποιες συνθήκες, ακόμα και δυσμενείς- είναι αυτές που τους συμφέρουν πιο πολύ.
Αμα δεν καταλαβαίνεις τι διαφορά της βίας του μαχαιριού απο μια προσφορά που δεν σε συμφέρει πολύ ή και καθόλου δεν έχει κανένα λόγο να συζητάμε. Όποιος δεν έχει για το νοίκι μπορεί κάλλιστα να έρθει να ζητήσει απο εσένα τον mjacob τον REALZEUS και όποιον άλλο καλόψυχο να του πληρώσει το φαί το νοίκι και να του δώσει και χαρτζιλίκι. Τι όχι.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Real life solutions stemming from real life experienceΔεν είμαι σίγουρος τι είδους βοήθεια θέλεις, γιατρό ή γκόμενα, ίσως και τα δύο , αλλά εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Keep piping...
-
Και το real life solution που προτείνεις εσύ, και όποιος άλλος δεν του αρέσουν οι απόψεις μου, ποιο είναι. 1200 βασικό πχ. Τα νόμιμα που ακόμα και αυτά είδαμε πόσο ωραία λειτουργούν εδώ και χρόνια στο ΕΛ (πχ μαύρη εργασία).
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Και το real life solution που προτείνεις εσύ, και όποιος άλλος δεν του αρέσουν οι απόψεις μου, ποιο είναι. 1200 βασικό πχ. Τα νόμιμα που ακόμα και αυτά είδαμε πόσο ωραία λειτουργούν εδώ και χρόνια στο ΕΛ (πχ μαύρη εργασία).Επειδή είμαστε σαν χώρα μπουρδελο, προτιμάς τον νόμο της ζούγκλας από την αυστηρή τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Πόσο στοκος είσαι ρεεεεεεε,.!!!!Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τι το παράλογο βρίσκεις σε αυτό; εκτός αν γουστάρεις την κατ'επιλογή εφαρμογή της νομοθεσίας, οπότε αν έρθει κανείς και σε ληστέψει κάντο γαργάρα, έτσι του ήρθε δεν ήθελε να πληρώσει, δεν είχε το παλικάρι και θέλησε τα λεφτά σου, τι πρόβλημα έχεις;
είναι μια συμφωνία κι αυτή άλλωστε. Δώσε το πορτοφόλι σου ή σε σπάω στο ξύλο
Θα σου κάνω μια προσφορά που δεν γίνεται να πεις όχι...
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Και το real life solution που προτείνεις εσύ, και όποιος άλλος δεν του αρέσουν οι απόψεις μου, ποιο είναι. 1200 βασικό πχ. Τα νόμιμα που ακόμα και αυτά είδαμε πόσο ωραία λειτουργούν εδώ και χρόνια στο ΕΛ (πχ μαύρη εργασία).
Επειδή είμαστε σαν χώρα μπουρδελο, προτιμάς τον νόμο της ζούγκλας από την αυστηρή τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Πόσο στοκος είσαι ρεεεεεεε,.!!!!Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τα οποία 'καταπατούν' μόνοι τους οι εργαζόμενοι -Ελ και ξένοι- εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
-
Μην ασχολείστε, δεν νιώθει λέμε! Δεν καταλαβαίνει το ότι αν καταργηθούν αύριο όλα τα εργασιακά δικαιώματα δεν θα έχει δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τον εργοδότη ο οποίος θα βγάζει την θέση εργασίας σε μειοδοτικό διαγωνισμό. Θα προσλαμβάνεται αυτός που θα πληρώνει προς το αφεντικό και από πάνω! Φιλελέ for the win!
-
ποιες χωρες εχουν τις πιο καλοπληρωμενες θεσεις εργασιας συνολικα;
-
Όσες έχουν βιομηχανία και κυρίως όσες ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Ελβετία για παράδειγμα...
-
θα τις ελεγες καπιταλιστικες, σοσιαλιστικες, κομμουνιστικες;
-
Όσες ξεπλένουν χρήμα θα τις έλεγα πλυντήρια. Δεν είναι ούτε καπιταλιστικές, ούτε σοσιαλιστικές, ούτε κομμουνιστικές.
-
οι αλλες;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....