-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μ'αρεσει που εχθες εκανα κατι διαφορετικο και με το δικο μου 'περίεργο' τροπο εγω πέρασα καλα.Δε μ'αρεσουν η επιθετικότητα και οι αφορισμοί απέναντι στο διαφορετικό.
Live 'n let liveΣχόλιο με το σχόλιο σε συμπαθώ όλο και περισσότερο...
Δυστυχώς παντού η ίδια αντίληψη υπαρχει για την διαφορετικότητα και το πέρα από το τετριμμένο
Γενικά, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου τα άνωθεν σχόλια
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μ'αρεσει που εχθες εκανα κατι διαφορετικο και με το δικο μου 'περίεργο' τροπο εγω πέρασα καλα.
Δε μ'αρεσουν η επιθετικότητα και οι αφορισμοί απέναντι στο διαφορετικό.
Δυστυχώς παντού η ίδια αντίληψη υπαρχει για την διαφορετικότητα και το πέρα από το τετριμμένο
Γιατί να μην τον συμπαθείς;Μια χαρά άνθρωπος είναι,από όσο μπορώ να κρίνω μέσα απο το φόρουμ.
Το να ακούς όμως και μια άλλη άποψη δεν είναι κακό. -
πειτε και αλλα να σας στειλει στη Σιβηρια ο φαντασιοπληκτος
-
Χιουμορ νοτ φαουντ;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γνωστη σε βλεπω κι εσενα. Για πες...Sent from my Neo V using Tapatalk.
Αλέξανδρε γνώστης δεν δήλωσα ποτέ, δηλώνω απλός παρατηρητής, θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο...
Ας πιάσουμε ένα τυχαίο παράδειγμα όπως η πτώση του τοίχους... Προς τα που κινήθηκαν ? και μάλιστα ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ?
-
Αναφερομουν στο ντεμεκ αριστεροι. Που το βασιζεις;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μ'αρεσει που εχθες εκανα κατι διαφορετικο και με το δικο μου 'περίεργο' τροπο εγω πέρασα καλα.
Live 'n let livekm καταλαβαίνω τη δίψα σου για δουλειά και να δείξεις την ύπαρξή σου, ή ότι ίσως θα το είδες από τη σκοπιά 'καλύτερα να το τελειώνω μια ώρα αρχύτερα για να μην αγχωθώ τελευταία στιγμή και να είμαι κύριος'
Το 'κακό' όμως με αυτό είναι ότι τους καλομαθαίνεις και αύριο θα ζητάνε περισσότερα από σένα αφού βλέπουν ότι το 'έχεις' ή μπορεί όντως να σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Αν χτυπάς από τώρα 12ωρα τι θα κάνεις μετά; Αν θες να ασχοληθείς με κάποια δραστηριότητα, ένα χόμπι, από πού θα βρεις χρόνο; Στο κάτω κάτω είναι και θέμα υγείας & ξεκούρασης
+1 Ετσι την πατησε φιλη σε μεταφραστικο τμημα διεθνους οργανισμου.
Λογω υψηλοτερης αποδοσης απο τους συναδελφους της ο προισταμενος της εδινε τα πιο δυσκολα και βιαστικα προτζεκτ να δουλευει ΣΚ, 12ωρα και εφτασε σε σημειο να πηγαινει σε ψυχολογο για να ερθει στα ισια της, αφου ειχε χασει και την συναδελφικη αλληλεγγυη εφοσον στα ματια της διευθυνσης ηταν τεμπελιδες η ανικανοι.
Βλεπεις οταν δειχνεις σε καποιον οτι αντεχεις την δουλεια αυτος θα σου δινει συνεχεια περισσοτερη.
Γλυτωσε οταν αλλαξε ο διευθυντης. -
Χιουμορ νοτ φαουντ;τα ιδια και για την κορουλα που πηγε στο Αμερικανικο κολεγιο, για να μπορει να προλαβαινει τις υποχρεωσεις της μεσα στη μερα.
Στη Σιβηρία!
μη το λες, μια χαρα γελαμε.
-
Δεν μου αρέσει που το επάγγελμα από το οποίο έβγαζα το ψωμάκι μου τόσα χρόνια, πέθανε ως βιοποριστικό μέσο.
Αυτό βέβαια έλεγαν και οι αμαξάδες.
Επειδη δε νομιζω πως τα παιδια σταματησαν να μαθαινουν Αγγλικα, σε τι ακριβως αποδιδεις αυτο το θεμα; Υπερπληθωρα καθηγητων; Διδασκαλια στο κανονικο σχολειο; Φροντιστηρια που τα δουλευει μονος του ο ιδιοκτητης;
Τα φροντιστήρια πληρώνουν τους καθηγητές κάτω από €200/μήνα για για σχεδόν full time ακόμα και με 20ετή προυπηρεσία. Και το κάνουν γιατί ούτε αυτά πληρώνονται απ τους γονείς. Τα περισσότερα πλέον δουλεύουν με ελάχιστους καθηγητές, ή είναι οικογενειακές επιχειρήσεις. Σε αυτό που δουλεύω, το φέσι αυτή τη στιγμή είναι στα €4500.
Τα δε ιδιαίτερα πέθαναν γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί (νέοι και άπειροι κατά κύριο λόγο), συνάδελφοι που έχουν ευτελίσει εντελώς το επάγγελμα. Προχτές χάζευα δημοσίευση κοπέλας στην σελίδα των ΚΞΓ στο fb:
'βρήκα ένα ιδιαίτερο, να ζητήσω 5€/ώρα, ή είναι πολλά;'
Πολλά είναι, εγώ λέω να τους πληρώνεις κιόλας.
-
Πρεπει να κανεις τοσα οσα προβλεπονται και οχι παραπανω. Αλλιως θα καταντησεις το θυμα της υποθεσης. Ισχυει για ολες τις δουλειες, ακομα και την δικη σου, καθως απο ενα σημειο και μετα γινεσαι σκλαβος της εργασιας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί να μην τον συμπαθείς;Μια χαρά άνθρωπος είναι,από όσο μπορώ να κρίνω μέσα απο το φόρουμ.
Το να ακούς όμως και μια άλλη άποψη δεν είναι κακό.Συμφωνώ με όλους, μια διαφορετική άποψη είναι πάντα καλοδεχούμενη, ωστόσο αλλαγή περιβάλλοντος και τόση διάθεση για απόδοση είναι κάτι που πάντα χαίρεσαι να βλέπεις
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν μου αρέσει που το επάγγελμα από το οποίο έβγαζα το ψωμάκι μου τόσα χρόνια, πέθανε ως βιοποριστικό μέσο.
Επειδη δε νομιζω πως τα παιδια σταματησαν να μαθαινουν Αγγλικα, σε τι ακριβως αποδιδεις αυτο το θεμα; Υπερπληθωρα καθηγητων; Διδασκαλια στο κανονικο σχολειο; Φροντιστηρια που τα δουλευει μονος του ο ιδιοκτητης;
Τα φροντιστήρια πληρώνουν τους καθηγητές κάτω από €200/μήνα για για σχεδόν full time ακόμα και με 20ετή προυπηρεσία. Και το κάνουν γιατί ούτε αυτά πληρώνονται απ τους γονείς. Τα περισσότερα πλέον δουλεύουν με ελάχιστους καθηγητές, ή είναι οικογενειακές επιχειρήσεις. Σε αυτό που δουλεύω, το φέσι αυτή τη στιγμή είναι στα €4500.
Τα δε ιδιαίτερα πέθαναν γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί (νέοι και άπειροι κατά κύριο λόγο), συνάδελφοι που έχουν ευτελίσει εντελώς το επάγγελμα. Προχτές χάζευα δημοσίευση κοπέλας στην σελίδα των ΚΞΓ στο fb:
Καταλαβα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αυτή είναι η διαφορά του αριστερού με τον δεξιό. Εγώ δεν θεωρώ πως επειδή βρήκα ένα χωράφι από τον παππού είναι δικαίωμά μου να το κρατήσω και ας ψοφάει το σύνολο. Άλλη κοσμοθεωρία... Ας έρθει αύριο το κράτος να μου τα πάρει όλα και να μου δώσει απλά μια δουλειά να ησυχάσω από τα άγχη μου..
Και ο αριστερός και ο δεξιός το ίδιο κουτορνίθια είναι όταν αυτοχαρακτηρίζονται έτσι και φανατίζονται κιόλας χωρίς να καταλαβαίνουν ότι η πολιτική και οι διάφορες ομαδοποιήσεις κλπ είναι απλά κάτι για να απασχολεί και να κρατά διαιρεμένη την μάζα όσο οι οιλιγάρχες κάνουν του κεφαλιού τους.
Η Δημοκρατία που τόσο εκθειάζεται γενικώς ήταν πάντα ακόμα και επί αρχ. Αθήνας το πολίτευμα που έδινε πάτημα στους ολιγάρχες και τους δημαγωγούς στο να εκμεταλεύονται και να καθοδηγούν τον λαό υπό την κάλυψη της νομιμότητας. Δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερε η ανθρωπότητα να την βελτιώσει σαν πολίτευμα γιατί ο λαος ακόμα συνεχίζει να μαλώνει για αριστερούς-δεξιούς και π@τσες μπλε. Δεν υπάρχουν προβλήματα (κοινωνικά, οικονομοτεχνικά κλπ) που λύνονται μόνο με ότι προστάζει μια πολιτική ή οικονομική θεωρία, θέλει συνδυασμό πολλών για να λυθούν τα περισσότερα. μάλλον ακόμα καλύτερα θέλει λύσεις που να ισορροπούν φιλελευθερισμό-σοσιαλισμό-κομουνισμό-εθνικισμό-συντηρητισμό.
Για τα υπόλοιπα, είτε ένα στρέμα είτε το μισό θεσσαλικό κάμπο πάρεις με το ζόρι από τον νόμιμο δικαιούχο το ίδιο άδικο είναι.
+oo dimik.
-
Ελεύθερη αγορά έχουμε, λογικά νέα επαγγελματίας με ελάχιστη εμπειρία... εσύ με 20+ χρόνια ζητάς όσα κρίνεις και η αγορά διαμορφώνει το εύρος
ξεφτίλα οι τιμές δεν το συζητάμε... ιδιωτικός γιατρός παθολόγος, ο καλύτερος της γειτονιάς λαμβάνει
-
Προχτές χάζευα δημοσίευση κοπέλας στην σελίδα των ΚΞΓ στο fb:'βρήκα ένα ιδιαίτερο, να ζητήσω 5€/ώρα, ή είναι πολλά;'
δεν εκτιμουν ουτε τον κοπο τους, ουτε τα πτυχια τους, ουτε τις υποχρεωσεις τους (αν δεν δουλευουν μαυρα δλδ).
Τετοια υποτιμηση ουτε εγω δεν την εκανα οταν ημουν ποιο νεος στην πιατσα και ειχα την αγωνια μου να πιάσω. Η αγωνια αγωνία... αλλα και ο κοπος κοπος, οπως και η ευθυνη που φερει ο καθενας για τα πεπραγμένα του. Κανεις πρεπει να πληρωνετε σε τουλαχιστον ρεαλιστικο επιπεδο.
Μακαρι βεβαια να αντιλαμβανονταν ολοι το 'πρεπει να πληρωνομαι γι αυτο που κανω'. Καλως η κακως παντα θα υπαρχουν συναδελφοι σε ολα τα επαγγέλματα (νεοι κυριως) που θα αυτοκανιβαλιζονται και θα σκαβουν τον λακο ολων.
-
Οι γιατροί που σπούδασαν σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα να ιδιωτεύσουν για ίδιον όφελος, πρέπει να υπηρετήσουν το σύνολο και θα ανταμοιφθούν.
Τι μας λες ρε μεγαλε, σοβαρα? Πηγαινε εσυ να γινεις γιατρος τοτε.
Συμφωνώ! Επειδή είμαστε 10 μύρια νοματαίοι όμως δεν σημαίνει πως θα πληρώσουμε τον συνολικό λογαριασμό δια του 10.000.000. Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε αναλόγως με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Αν εγώ βγάζω 50.000 το χρόνο και ο ξάδερφος σου 10.000 και χρειαστεί να μπει σε νοσοκομείοο άνθρωπος, εγώ θα πληρώσω περισσότερα γιατί ΜΠΟΡΩ και έτσι ΠΡΕΠΕΙ! Για να ζήσε ο ξάδερφός σου και να μην ψοφολογήσει. Κατάλαβες Μητσάκο μου;
Τι λες ρε μεγαλε, σοβαρα? νο2
Το δικαιο ειναι να πληρωνουν ολοι α%. Ή εστω να πληρωνουν ολοι α% για το ποσο πανω απο ενα οριο που θα γινει δεκτο οτι ειναι το οριο για την αξιοπρεπη διαβιωση.
Ψιτ, για χαλάρωσε μεγάλε. Αυτή είναι η άποψή μου κι αν σου αρέσει. Το Σύνταγμα άλλωστε λέει πως οι Έλληνες βαρύνονται των δημοσίων χρεών με τρόπο αναλογικό ως προς τα εισοδήματά τους. Με άλλα λόγια, αυτός που βγάζει περισσότερα, πληρώνει και περισσότερα. Δεν πληρώνουν όλοι το ίδιο!
Εχμ, ακριβως επειδη οπου το συνταγμα λεει οτι οι ελληνες πληρωνουν αναλογικα με τα εισοδηματα τους, τοτε αν φορολογεις ΟΛΟΥΣ με πχ 25%, τοτε αυτοι που βγαζουν περισσοτερα πληρωνουν και περισσοτερα. Ακριβως αυτο που ζητας δηλαδη (υποθετω οτι δεν χρειαζεται να σου εξηγησω οτι 25% των 10χιλιαδων ειναι περισσοτερο απο το 25% των 5χιλιαδων). Αν τους φορολογεις με μεγαλυτερο ποσοστο επειδη βγαζουν περισσοτερα τοτε αυτοι πληρωνουν δυσαναλογα των εισοδηματων τους. Για αυτο αντε να πιο σωστα.
Οι Αριστερά και η Δεξιά είναι δύο λέξεις που προσδιορίζουν δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Το ότι δεν σου αρέσουν εσένα, δεν σημαίνει πως πρέπει να πάψουν να υπάρχουν. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα υποστηρίζουν την ασυδοσία της ελεύθερης αγοράς (δεξιοί), πρέπει νομοτελειακά να υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου (αριστεροί).
Πηρε το 4tforum σπονσορα το jokes.gr?
-
Για την ακρίβεια το Σύνταγμα δε λέει 'αναλογικά', λέει:
Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
οπότε επειδή ένας πλούσιος έχει περισσότερες 'δυνάμεις' από έναν φτωχό, είναι λογικό να συνεισφέρει περισσότερο αναλογικά. Γιαυτό και οι κλιμακωτοί συντελεστές φορολογίας, που άλλωστε είναι παρόμοιας λογικής στις περισσότες χώρες. Δεν υπάρχει κάτι τρελλό στην αναδιανομή του εισοδήματος, είναι απόλυτα θεμιτή, το τρελλό είναι να προσπαθούν να σε τιμωρούν αν είσαι πλούσιος (πχ. το 75% στη Γαλλία για πάνω από 1 εκατομμύριο εισόδημα, που είναι γελοίο)
-
Πρόλαβε ο nass.
-
Από πουθενά δεν προκύπτει (βάσει Συντάγματος) ότι θα δώσει 10% ο ένας και 10% ο άλλος. Μπορεί να δώσει 0% ο πεινασμένος και 40% ο έχων και κατέχων. Για να υπάρχει κοινωνική συνοχή, κοινωνική ειρήνη και εθνική πρόοδος.
-
Οι 'δυνάμεις' καθενός δεν είναι συνώνυμες με τη λέξη 'εισόδημα'. Ο εργοστασιάρχης που θα βάλει λουκέτο στις μηχανές και ο οποίος είχε κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια, ενώ διαθέτει 10 βίλες και 5 κότερα, δεν νοείται (σε ένα δίκαιο κράτος) να φορολογηθεί με 0€, ενώ ο φύλακας του εργοστασίου του να φορολογηθεί με 10% στο ετήσιο εισόδημά του.
Αυτά και σ' όποιον αρέσουν. ΧΟΥΝΤΑ ΡΕ!
-
-
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα υποστηρίζουν την ασυδοσία της ελεύθερης αγοράς (δεξιοί), πρέπει νομοτελειακά να υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου (αριστεροί).EDIT: manosk είσαι αριστερός ε ?
-
manosk
Η λογικη σου πασχει. Δεν ειναι καν λογικη. Αφηνοντας το ερωτημα 'γιατι να πληρωσει φορο αφου δεν βγαζει λεφτα ΦΕΤΟΣ', το οποιο το απαντω απο κατω, κατ'αρχας ρωταω 'που θα βρει λεφτα να πληρωσει φορο αφου δεν βγαζει λεφτα?'. Εχω την εντυπωση οτι η απαντηση σου θα ειναι ο αστερισκος πιο κατω...
Ο εργοστασιαρχης που εχει κερδισει δεκαδες εκατομυρια τα ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΑ χρονια, εχει ΗΔΗ πληρωσει φορο για αυτα, τα ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ χρονια, σωστα? Επισης εχει πληρωσει φορο για τις βιλες και τα κοτερα οταν τα αγοραζε καθως και για τη κατοχη τους. επισης σωστα?
Αν λοιπον φετος ο εργοστασιαρχης εχει μηδενικο εισοδημα, φυσικα και πρεπει να πληρωσει μηδεν φορο. δεν μπορεις ΦΕΤΟΣ να του ζητας φορο επειδη παλιοτερα εβγαζε λεφτα (για τα οποια εχει ηδη φορολογηθει) ή επειδη απεκτησε ακινητα ή κινητα περιουσιακα στοιχεια (με τα νομιμα λεφτα του που εχει ηδη φορολογηθει) τα οποια μαλιστα δεν του αποφερουν εισοδημα αλλα εξοδα (και φορους κατοχης).
Αμα το κανεις αυτο τοτε γινεσαι Τσιπρας, Δραγασακης και το υπολοιπο κακο συναπαντημα ('να φορολογηθει επειδη ειναι πλουσιος') ή *****γινεσαι η κατινα της γειτονιας/γειτονας που θελει να ψοφησει η κατσικα του γειτονα ('να πουλησει μια βιλα για να πληρωσει φορο'). Πριτς.
ΥΓ Και αυτο που προλαβε ο Nass ειναι να αλλαζει την εννοια του 'αναλογα'. Αναλογα, ειναι α% επι ενος πραγματος. Αμα το πραγμα ειναι μεγαλο ,τοτε και το αποτελεσμα του 'αναλογα' ειναι μεγαλο. Αμα μεγαλωνεις το ποσοστο οσο μεγαλωνει και το πραγμα επι του οποιου το υπολογιζεις, τοτε αυτο ειναι δυσαναλογα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....