-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
φυσικά όπως λες υπάρχουν και οι τύποι του δημοσίου, δεκο κτλ που ή οι πρόωρες συντάξεις, οι αγροτικές συντάξεις και διάφορες άλλες γελοιότητες
Και τι θες καμάρι μου. Να δουλεύει ο εκλεκτός ΔΕΚΟτζης μέχρι τα 80 ή να κοπεί η σύνταξη του ρωσσοπόντιου.
να τους βάλουμε και τους 2 στα τρένα θέλω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φυσικά όπως λες υπάρχουν και οι τύποι του δημοσίου, δεκο κτλ που ή οι πρόωρες συντάξεις, οι αγροτικές συντάξεις και διάφορες άλλες γελοιότητες
Και τι θες καμάρι μου. Να δουλεύει ο εκλεκτός ΔΕΚΟτζης μέχρι τα 80 ή να κοπεί η σύνταξη του ρωσσοπόντιου.
να τους βάλουμε και τους 2 στα τρένα θέλω
Του ΟΣΕ;;;
-
-
Την νύφη θα την πληρώσουν κυρίως οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες που θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν μέχρι τα 70 για να βγάλουν μια βασική σύνταξη της πλάκας. Είναι απίστευτο το πόσος κόσμος έβγαλε σύνταξη πριν καν συμπληρώσει τα 50. Και δεν μιλάμε για συντάξεις των 500 ευρώ. Το αναλογικό μοντέλο έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από χρόνια. Δούλεψες 5 χρόνια? Θα πάρεις σύνταξη 100 ευρώ πχ. Στον Καναδά και σε άλλες χώρες αυτό το σύστημα εφαρμόζουν με αρκετή επιτυχία.
Να μην ξεχνάμε ότι οι συντάξεις είναι αυτές που κρατάνε πάρα πολλές οικογένειες στην Ελλάδα σήμερα, δυστυχώς. Ακόμα και αν ένας νέος βρει μια δουλειά με 500 ευρώ καθαρά είναι αδύνατον να ζήσει μόνος του. -
Δεν ειπα βενζιναδικο, ειπα πλυντηριο (σκετο).
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
H αληθεια ειναι οτι αυτο το προστιμο εχει τρομοκρατησει οσους σκεφτονται να εχουν υπαλληλο ανασφαλιστο.
Πρεπει να ελεγξουμε ομως εαν οι ελεγκτες κανουν σωστα την δουλεια τους και δεν αρπαζουν χιλιαρικα .ΕΕΕΕΕΕΛΑΑΑΑΑΑ...ΠΑΝΤΑ αυτο ειναι το προβλημα: ποιος θα ελεγξει τους ελεγκτες... Βαζεις προστιμο 10,5 χιλιαρικα για καθε ανασφαλιστο = ερχεται ο ελεγκτης και σου λεει 'μεγαλε σταξε μου ενα χιλιαρικο σημερα για να 'μην' δω τον μαυρο εργαζομενο'.
βάλτον έστω 4ωρο ρε φίλε και παίξτο κορώνα γράμματα το πότε θα σκάσουν, τι μου λες τώρα
αν η επιχειρησή σου έχει ανάγκη από υπαλλήλους σημαίνει ότι έχει δουλειά, άρα δεν υπάρχει δικαιολογία
αν έχεις αναδουλειές διώχτους όλους και μείνε μόνος σου
αν μου λες ότι έχεις πχ μια ταβέρνα και δεν έχεις δουλειά και φαίνεται και από τα βιβλιά σου αυτό ( ), αλλά θες να έχεις και 4 σερβιτόρους μαύρους και έχεις δηλωμένους μόνο τον εαυτό σου και άντε και καμιά γυναίκα ε τότε είσαι απατεώνας και το 40αρι που θα φας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτα που έχεις ήδη φάει
δεν ειναι απαραιτητο να εχεις αναδουλειες για να σου καθεται βαρυ το 30+ % των εισφορων...
-
Σε ΙΚΑ για την επαναλειτουργία κλειδωμένης ΑΠΔ μου ζήτησαν είτε φορμαρισμα σε σιντι με παράθυρα 95-98 είτε σε δισκέτα
Είμαστε η δεν είμαστε ευρωπαίοι βρειιιι;;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο ΗΠΑμέρικα δεν σε πρήζουν με ελέγχους συνεχώς, αλλά έτσι και σε πιάσουν (εφορία, άλλες ελεγκτικές αρχές...) σε κλείνουν ή σε σκίζουν τέλος πάντων.
ΞΕΡΕΙΣ ότι αν είσαι παράνομος, θα το πληρώσεις πολύ ακριβά.
Στην Ελλάδα το 'ΣΥΖΗΤΑΜΕ'.
Τι συζητάς ρε τύπε; Παζάρι; Ρίξε ό,τι προβλέπεται, ειδικά αν δεις ότι ο τύπος είναι συνειδητά κλέφτης.
Άλλο να μην πρόλαβε να δηλώσει εργαζόμενο ή να έχει 5 δηλωμένους κι 1 αδήλωτο κι άλλο να έχει 5 μαύρους και να πουλάει και πνεύμα.Να το πω αλλιώς: ο βενζινάς της ιστορίας κάνει πολλαπλό κακό:
- είναι κακός επιχειρηματίας, αλλιώς δεν θα έκανε -κατά δήλωσή του- 20 χιλιάρικα ΤΖΙΡΟ
- βλάπτει τον ανταγωνισμό, γιατί ο σωστός επιχειρηματίας, που πληρώνει το ΙΚΑ των υπαλλήλων του, έχει αυξημένο κόστος υπηρεσιών και προϊόντων
- δημιουργεί κακό κλίμα στην αγορά εργασίας
- κλέβει τους εργαζόμενους, λάθρο ή όχι
Ρωτάω λοιπόν: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ; Επειδή είναι η 'αγορά'; Ε, τέτοια 'αγορά' δεν μας χρειάζεται, είναι παρασιτική και βλαπτική.
Συμφωνώ.
Ήθελα να κάνω μια διορθωση μόνο αλλά με πρόλαβε ο RZ.Μπαρμεν και ντι τζεη... Αναπτυξη, οχι αστεια!
@μανοσκ: Σωστα τα αλλα που λες αλλα ο χαμηλος τζιρος δεν σημαινει κακος επιχειρηματιας. Βεβαια τα 20κ ειναι τραγικα λιγα για βενζιναδικο, οποτε μαλλον ψευδεται.
Άντε ζωή σε λόγου σας...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Την νύφη θα την πληρώσουν κυρίως οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες που θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν μέχρι τα 70 για να βγάλουν μια βασική σύνταξη της πλάκας. ...Αν καταφέρουν οι (νορμάλ) 20ρηδες/30ρηδες με αξιοκρατικά μέσα να βρουν δουλειά.
Γιατί αν κρίνω από αυτά που βλέπω καθημερινά στην εργασία μου με το 'σταυρό στο χέρι' δεν πρόκειται κανείς 20ρης ή 30ρης να στεριώσει.
Και αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί θεωρώ ότι 40ρηδες/50ρηδες άνεργοι είναι καμμένοι άνθωποι, τελειωμένοι, ειδικά αν έχουν τίποτα οικογένειες και παιδιά.
Τα τελευταία 10 χρόνια από 'εταιρία πωλητής' μεταπήδησα σε 'πολύ μεγάλη εταιρεία πελάτης' και επί 20 χρόνια κάνω το ίδιο επάγγελμα, πάνω στις σπουδές μου και στις εξειδικεύσεις μου.
Οπότε πλέον καθημερινά συναναστρέφομαι με 'εταιρίες πωλητές'.Προκαλεί όμως θυμό και οργή ο τρόπος με τον οποίο προσλαμβάνονται πλέον άνθρωποι για εργασία και από τις δύο πλευρές.
Από την μία πλευρά ο 'πολύ μεγάλος πελάτης' διαρκώς προσλαμβάνει (χωρίς λόγο) κόσμο (άχρηστο) λόγω ρουσφετιών και γνωριμιών (παντός τύπου).Και τελικά καταλήγει ο 'πολύ μεγάλος πελάτης' να έχει υπέρογκο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διογκώνεται διαρκώς.Και από την άλλη πλευρά η 'εταιρία πωλητής' προσλαμβάνει άσχετο κόσμο χωρίς κανένα υπόβαθρο, με σκοπό να κερδίσει τον πελάτη με πλάγια μέσα.
Είναι κωμικοτραγικά αυτά που ζω τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση είναι γελοία.
Όταν αρχής/εξαρχής η βάση ενός τέτοιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι 'σάπια' πολύ γρήγορα θα γκρεμιστεί και θα διαλυθεί. -
οντως δε υπάρχει αξιοκρατια, δεν χρεοκοπήσαμε κατα λάθος εξάλλου.
Αυτές οι εταιρειες που λες πρεπι να χρεοκοπηουν μηπς υπάρξη κάποτε αξιοκρατία. -
Υπάρχουν σοβαρές εταιρείες σήμερα που θα προσλάβουν κάποιον που δεν τους κάνει ή δεν αξίζει? Δεν μιλάω για συστάσεις που πάντα θα υπάρχουν (δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό), αλλά για ανθρώπους που είναι άχρηστοι και μπαίνουν φυτευτοί σε κάποια θέση κάποιας εταιρείας λόγω ρουσφετιού. Οκ, σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα αλλά πιστεύω ότι είναι μεμονωμένα πια.
-
απλά όταν υπάρχουν δύο άτομα με τα ίδια προσόντα θα προτιμηθεί ο γνωστός
όταν ο άλλος δεν έχει προσόντα η γνωριμία δεν κάνει τίποτα, ή αν κάνει θα κάνει σε όχι και τόσο καλή θέση με όχι και τόσο καλό μισθό, σίγουρα όχι καλές συνθήκες κτλ κτλ..
οι γνωριμίες πάντα και παντού στον κόσμο υπάρχουν
φυσικά και υπάρχουν άτομα που μπαίνουν φυτευτοί σε καλές δουλειές χωρίς κανένα ιδιαίτερο προσόν, αλλά δεν είναι ο κανόνας
σχεδόν όλοι όσοι ξέρω πάντως (me included) βρήκαν δουλειά μέσω κάποιας γνωριμίας, όσοι από αυτούς έχουν καλή δουλειά έχουν κάποια προσόντα τα οποία απλά έτυχε για τα δεδομένα της εποχής πάντα να αμοίβονται είτε περισσότερο, είτε λιγότερο αλλά σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους
υπάρχουν και αυτοί που βρήκαν δουλειές ξεφτίλες βάσει σπουδών (πχ μηχανολόγος ή οδε τηλεφωνήτριες σε εταιρείες τηλεφωνίας), είτε δουλειές κακοπληρωμένες, ή απλά δουλειές και μισθούς ανάλογες των προσόντων τους και κυρίως της εμπειρίας τους
σε κανέναν όμως δε χάρισαν λεφτά ή τους πήραν για να κοιτάνε το ταβάνι
υπάρχουν και οι ελάχιστες εξαιρέσεις ατόμων που έχουν καλές αξιοζήλευτες θέσεις ενώ είναι κουβάδες, αλλά από την άλλη τι θα κάνει και ο άλλος άμα μιλάμε για συγγενή του ή πολύ γνωστό ή έστω ακόμα και τύπο που πρέπει να του γίνει το ρουσφέτι;
όμως αυτοί και δεν είναι τόσοι πολλοί και τελικά είτε στρώνουν και κάνουν αυτό που πρέπει, είτε παίρνουν πόδι ή ακόμα σηκώνονται και φεύγουν
έχω ακούσει κάμποσους που παράτησαν δουλειές που πραγματικά θα ζήλευα για ηλίθιες δικαιολογίες -
σήμερα σε ζωντανή εκπομπή στο ράδιο με θέμα τη μαύρη εργασία, καλούσαν ακροατές και έλεγαν 'τον πόνο τους'...
ακούστηκαν περιπτώσεις συμφωνημένης μαύρης εργασίας ακόμη και μηχανικών σε συνεργεία επισήμων αντιπροσωπειών...
περιπτώσεις αναγκαστικής μαύρης εργασίας κατ' απαίτηση του εργοδότη, αλλά και περιπτώσεις λόγω αδιεξόδου, οικονομικού, οφειλών στο Δημόσιο και σε ταμεία....κα.
Όσο μεγαλώνουν οι φόροι και οι εισφορές .. .τόσο θα αυξάνει και η φοροεισφοροδιαφυγη..... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
απλά όταν υπάρχουν δύο άτομα με τα ίδια προσόντα θα προτιμηθεί ο γνωστόςόταν ο άλλος δεν έχει προσόντα η γνωριμία δεν κάνει τίποτα, ή αν κάνει θα κάνει σε όχι και τόσο καλή θέση με όχι και τόσο καλό μισθό, σίγουρα όχι καλές συνθήκες κτλ κτλ..
οι γνωριμίες πάντα και παντού στον κόσμο υπάρχουν
φυσικά και υπάρχουν άτομα που μπαίνουν φυτευτοί σε καλές δουλειές χωρίς κανένα ιδιαίτερο προσόν, αλλά δεν είναι ο κανόνας
Την ίδια εντύπωση έχω και εγώ. Θέσεις για κηφήνες πάντα υπήρχαν στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα κανείς δεν είναι χαζός να πληρώνει τέτοιους τύπους.
σήμερα σε ζωντανή εκπομπή στο ράδιο με θέμα τη μαύρη εργασία, καλούσαν ακροατές και έλεγαν 'τον πόνο τους'...
ακούστηκαν περιπτώσεις συμφωνημένης μαύρης εργασίας ακόμη και μηχανικών σε συνεργεία επισήμων αντιπροσωπειών...
περιπτώσεις αναγκαστικής μαύρης εργασίας κατ' απαίτηση του εργοδότη, αλλά και περιπτώσεις λόγω αδιεξόδου, οικονομικού, οφειλών στο Δημόσιο και σε ταμεία....κα.
Όσο μεγαλώνουν οι φόροι και οι εισφορές .. .τόσο θα αυξάνει και η φοροεισφοροδιαφυγη.....Αυτά είναι γνωστά. Αλλά με το υπάρχον φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, αν κάποιος είναι νόμιμος 100% (ή θέλει να είναι) θα κλείσει πριν το καταλάβει.
-
Υπάρχουν και χάρες προς πολιτικούς ή δημοσίους υπαλλήλους και στον ιδιωτικό τομέα. Προσλαμβάνεις τον ανιψιό του εφόρου και έχεις κοννέ στην εφορία και άλλα τέτοια...
-
Παίζουν και τέτοια αλλά θεωρούνται μεμονωμένα περιστατικά σήμερα. Τις εποχές τις παντοκρατορίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν πιο έντονο αυτό το φαινόμενο. Πρέπει να κερδίσει κάτι πολύ σοβαρό μια εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας για να κάνει τέτοιο ρουσφέτι. Πλέον στο δημόσιο έχουν άλλες σκοτούρες (μείωση μισθών, φόβος διαθεσιμότητας, κινητικότητα κλπ). Βέβαια ο τεμπέλης δεν πρόκειται μετά από 20 χρόνια ρέκλας να γίνει δουλευταράς αλλά τουλάχιστον ας υπάρχει ο φόβος ώστε να κρατάνε τα προσχήματα μερικοί.
-
Γνωρίζω πολλούς διορισμένους στον Ι.Τ. με τέτοιον τρόπο στην πόλη μας πάντως. Όνομα να μην θίξω... όλοι γνωρίζουμε τον Ν*****η της Καρδιάς μας...
-
-
Το αστειο που ειναι;
-
Στο γεγονος οτι απαντησες.
-
Αντε ρε ,σοβαρα;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....