-
'βιβλία' εννοουσα το πληροφοριακό προφανώς - έχεις δίκιο.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μπα, εχουν γινει ηδη χρυσες αλυσιδες, ζαντολαστιχα και λουλουδικα στην πιστα.
η μαλακία είναι ότι τα λεφτά αυτά δεν πάνε υπέρ του εργαζόμενου έστω και αναδρομικά, ούτε πρόκειται να του αναγνωριστούν ένσημα και λογικό εδώ που τα λέμε αφού δε μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πόσο καιρό υπάρχει μαύρος στην επιχείρηση
τώρα αυτό που λες παίζει φυσικά, αλλά και πάλι δε νομίζω ότι το 10χιλιαρο είναι πρόβλημα για πολλούς, απλά κλαψουρίζουν
πάντως δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι ακόμα και τώρα που έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε οι ελεγχτές δεν κάνουν πάντα καλά τη δουλειά τους
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπαρμεν και ντι τζεη... Αναπτυξη, οχι αστεια!
@μανοσκ: Σωστα τα αλλα που λες αλλα ο χαμηλος τζιρος δεν σημαινει κακος επιχειρηματιας. Βεβαια τα 20κ ειναι τραγικα λιγα για βενζιναδικο, οποτε μαλλον ψευδεται.
Υπάρχουν και αυτόνομα πλυντήρια.
Στυλ Αν Ουκρανιας;
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
10500=Λουκετο
Στο ΗΠΑμέρικα δεν σε πρήζουν με ελέγχους συνεχώς, αλλά έτσι και σε πιάσουν (εφορία, άλλες ελεγκτικές αρχές...) σε κλείνουν ή σε σκίζουν τέλος πάντων.
ΞΕΡΕΙΣ ότι αν είσαι παράνομος, θα το πληρώσεις πολύ ακριβά.
Στην Ελλάδα το 'ΣΥΖΗΤΑΜΕ'.
Τι συζητάς ρε τύπε; Παζάρι; Ρίξε ό,τι προβλέπεται, ειδικά αν δεις ότι ο τύπος είναι συνειδητά κλέφτης.
Άλλο να μην πρόλαβε να δηλώσει εργαζόμενο ή να έχει 5 δηλωμένους κι 1 αδήλωτο κι άλλο να έχει 5 μαύρους και να πουλάει και πνεύμα.Να το πω αλλιώς: ο βενζινάς της ιστορίας κάνει πολλαπλό κακό:
- είναι κακός επιχειρηματίας, αλλιώς δεν θα έκανε -κατά δήλωσή του- 20 χιλιάρικα ΤΖΙΡΟ
- βλάπτει τον ανταγωνισμό, γιατί ο σωστός επιχειρηματίας, που πληρώνει το ΙΚΑ των υπαλλήλων του, έχει αυξημένο κόστος υπηρεσιών και προϊόντων
- δημιουργεί κακό κλίμα στην αγορά εργασίας
- κλέβει τους εργαζόμενους, λάθρο ή όχι
Ρωτάω λοιπόν: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ; Επειδή είναι η 'αγορά'; Ε, τέτοια 'αγορά' δεν μας χρειάζεται, είναι παρασιτική και βλαπτική.
Μα και εγω ειμαι υπερ των προστιμων ,απλα ενα προστιμο των 10.000 ευρω σε εναν που εχει εναν υπαλληλο ανασφαλιστο,πρακτικα σημαινει κλεισιμο της επιχειρησης ,ειδικοτερα αν εχει απο πριν προβληματα χαμηλου τζιρου και πολλων εξοδων.Στην αμερικη δεν γνωριζω τι ακριβως συμβαινει,γνωριζω οτι η φοροδιαφυγη τιμωρειται πολυ σκληρα αλλα δεν γνωριζω τα εξοδα της ασφαλισης εργαζωμενων.Στην μπανανια εδω,τα ασφαλιστρα ανειδικευτου εργατη ,που αποτελουν το μεγαλυτερο κομματι ασφαλισμενων(φαντασου γιατι) ειναι το 60% του μισθου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο ΗΠΑμέρικα δεν σε πρήζουν με ελέγχους συνεχώς, αλλά έτσι και σε πιάσουν (εφορία, άλλες ελεγκτικές αρχές...) σε κλείνουν ή σε σκίζουν τέλος πάντων.
Τι συζητάς ρε τύπε; Παζάρι; Ρίξε ό,τι προβλέπεται, ειδικά αν δεις ότι ο τύπος είναι συνειδητά κλέφτης.
Άλλο να μην πρόλαβε να δηλώσει εργαζόμενο ή να έχει 5 δηλωμένους κι 1 αδήλωτο κι άλλο να έχει 5 μαύρους και να πουλάει και πνεύμα.Συντρόφσκι αν θες να λές οτι εφαρμόζεις κάτι και 0.5 αδήλωτους να έχει τον γαμάς.
Να το πω αλλιώς: ο βενζινάς της ιστορίας κάνει πολλαπλό κακό:
- είναι κακός επιχειρηματίας, αλλιώς δεν θα έκανε -κατά δήλωσή του- 20 χιλιάρικα ΤΖΙΡΟ
Δικό του πρόβλημα.
- βλάπτει τον ανταγωνισμό, γιατί ο σωστός επιχειρηματίας, που πληρώνει το ΙΚΑ των υπαλλήλων του, έχει αυξημένο κόστος υπηρεσιών και προϊόντων
Αν θες να λειτουργεί ο ανταγωνισμός εφαρμόζεις ίδιους κανόνες για ολους και οχι ελα μωρε τώρα 'ξεχασε', είναι κολλητός κλπ.
Εξίσου έχουν ευθύνη και οι εργαζόμενοι σε αυτό. Γιατί μια συμφωνία θέλει δυο και για να γίνει.
-
Η όποια τιμωρία όμως για να είναι δίκαια πρέπει να έχει μια κλιμάκωση, και κυρίως, να ισχύει για όλους.
Αν είναι 10 βενζινάδικα στο Μαρούσι, και έχουν και τα 10 ανασφάλιστους αλλά εσύ γ@μήσεις μόνο τον έναν, τότε δεν έχεις κάνει απολύτως τίποτα. Είναι προτιμότερο να πας τα πρόστιμα 'κλιμακωτά'(πρόστιμα όμως που να τσούζουν), δίνοντας χρόνο σε όλους να συμμορφωθούν.
Είναι τόσο σκατά η κατάσταση στην Ελλάδα που με το να 'σκοτώσεις' λίγους, δε θα καταφέρεις απολύτως τίποτα.
Και βέβαια, το βασικότερο όλων, να ελέγξεις ότι όντως ο ελεγχόμενος συμμορφώθηκε.
-
@EliasT
Ε, όχι και 60%. Γύρω στο 16% είναι.Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Άλλο να μην πρόλαβε να δηλώσει εργαζόμενο ή να έχει 5 δηλωμένους κι 1 αδήλωτο κι άλλο να έχει 5 μαύρους και να πουλάει και πνεύμα.Συντρόφσκι αν θες να λές οτι εφαρμόζεις κάτι και 0.5 αδήλωτους να έχει τον γαμάς.
Χρειάζεται να διακρίνεις. Δεν είσαι μηχανή, έχεις μεγαλύτερο κύρος και αποδοχή όταν ζυγίζεις καταστάσεις. Το ίδιο κάνει οποιοσδήποτε 'δικάζει'.
Να το πω αλλιώς: ο βενζινάς της ιστορίας κάνει πολλαπλό κακό:
Δικό του πρόβλημα.
Ναι, την ακυρότητα του επιχειρήματός του έθιξα.
Αν θες να λειτουργεί ο ανταγωνισμός εφαρμόζεις ίδιους κανόνες για ολους και οχι ελα μωρε τώρα 'ξεχασε', είναι κολλητός κλπ.
Αυτό έγραψα.
Εξίσου έχουν ευθύνη και οι εργαζόμενοι σε αυτό. Γιατί μια συμφωνία θέλει δυο και για να γίνει.
Όχι όταν το ένα μέρος επιβάλλει στο άλλο όρους, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη του. Το γράφει ο νόμος αυτό, στις γενικές αρχές αστικού δικαίου.
Υπάρχει μεν μια ευθύνη και του εργαζόμενου, αλλά άμα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, αυτή εκμηδενίζεται, ειδικά από τη στιγμή που δεν κάνει κάποιο έγκλημα, αλλά απλώς εργάζεται. Η ευθύνη έναντι του νόμου είναι ούτως ή άλλως 100% του εργοδότη. -
Κάντε ρε ανθρώπινα quotes οχι με χρώμα.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι όταν το ένα μέρος επιβάλλει στο άλλο όρους, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη του. Το γράφει ο νόμος αυτό, στις γενικές αρχές αστικού δικαίου.
Υπάρχει μεν μια ευθύνη και του εργαζόμενου, αλλά άμα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, αυτή εκμηδενίζεται, ειδικά από τη στιγμή που δεν κάνει κάποιο έγκλημα, αλλά απλώς εργάζεται. Η ευθύνη έναντι του νόμου είναι ούτως ή άλλως 100% του εργοδότη.Πολύ σχετικό το 'ανάγκη' για πολλούς και διάφορους λόγους. Και δεν είναι η μαύρη εργασία κάτι που έφερε η κρίση. Πάντα συνέβαινε γιατί έτσι ήθελε ο εργαζόμενος και τα έβρισκε μια χαρά με τον εργοδότη. Όπως κάνει και τώρα. Κανονικά το κράτος δεν έπρεπε να επεμβαίνει καθόλου σε συμφωνίες ενηλίκων. Η μάλλον θα έπρεπε απλά να ελέγχει αν αυτές τηρούνται και απο τις δύο πλευρές όποιους όρους και να περιλαμβάνουν.
-
Αν δεν επέμβει το κράτος (κατάχτηση), τότε ο εργοδότης θα κάνει τον εργάτη ό,τι γουστάρει, ο εργάτης δεν θα μπορεί να ζήσει (αντικειμενικά) και θα ακολουθήσει επανάσταση για να γίνει μάγκας ο Κουτσούμπας.
Η κρατική επέμβαση προστατεύει το αστικό κράτος, την αστική δημοκρατία και το πολίτευμα, το ίδιο και το κοινωνικό κράτος και η υποχρεωτική ασφάλιση. Αυτό το είδαν πρώτοι οι Γερμανοί (που είναι φίλοι μας, ως γνωστόν) από την εποχή του Καγκελάριου Μπίσμαρκ και του αντίστοιχου Κάιζερ.
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
10500=Λουκετο
Άλλο να μην πρόλαβε να δηλώσει εργαζόμενο ή να έχει 5 δηλωμένους κι 1 αδήλωτο κι άλλο να έχει 5 μαύρους και να πουλάει και πνεύμα.Να το πω αλλιώς: ο βενζινάς της ιστορίας κάνει πολλαπλό κακό:
Ρωτάω λοιπόν: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ; Επειδή είναι η 'αγορά'; Ε, τέτοια 'αγορά' δεν μας χρειάζεται, είναι παρασιτική και βλαπτική.
Μα και εγω ειμαι υπερ των προστιμων ,απλα ενα προστιμο των 10.000 ευρω σε εναν που εχει εναν υπαλληλο ανασφαλιστο,πρακτικα σημαινει κλεισιμο της επιχειρησης ,ειδικοτερα αν εχει απο πριν προβληματα χαμηλου τζιρου και πολλων εξοδων.Στην αμερικη δεν γνωριζω τι ακριβως συμβαινει,γνωριζω οτι η φοροδιαφυγη τιμωρειται πολυ σκληρα αλλα δεν γνωριζω τα εξοδα της ασφαλισης εργαζωμενων.Στην μπανανια εδω,τα ασφαλιστρα ανειδικευτου εργατη ,που αποτελουν το μεγαλυτερο κομματι ασφαλισμενων(φαντασου γιατι) ειναι το 60% του μισθου.
βάλτον έστω 4ωρο ρε φίλε και παίξτο κορώνα γράμματα το πότε θα σκάσουν, τι μου λες τώρα
αν η επιχειρησή σου έχει ανάγκη από υπαλλήλους σημαίνει ότι έχει δουλειά, άρα δεν υπάρχει δικαιολογία
αν έχεις αναδουλειές διώχτους όλους και μείνε μόνος σου
αν μου λες ότι έχεις πχ μια ταβέρνα και δεν έχεις δουλειά και φαίνεται και από τα βιβλιά σου αυτό ( ), αλλά θες να έχεις και 4 σερβιτόρους μαύρους και έχεις δηλωμένους μόνο τον εαυτό σου και άντε και καμιά γυναίκα ε τότε είσαι απατεώνας και το 40αρι που θα φας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτα που έχεις ήδη φάει
-
Ο έλληνας επιχειρηματίας έτσι είχε μάθει από παλιά, να κλέβει φπα, φόρο, ασφαλιστικές εισφορές και πάει λέγοντας. Τώρα θα συμμορφωθεί που έχουν πέσει κατακόρυφα οι δουλειές? Τα 10.500 έχουν σκοπό να φοβηθεί ο εργοδότης και να κολλάει έστω και κάποια ένσημα σε ΚΑΘΕ εργαζόμενο που απασχολεί. Κανείς δεν περιμένει να γίνουν 100% νόμιμοι όλοι οι εργοδότες και να πληρώνουν μέχρι τελευταίου cent για όλους όσους απασχολούν. Σαφώς οι εισφορές στο ΙΚΑ είναι πολύ μεγάλες και πρέπει να τις μειώσουν, σαφώς η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 26% είναι ταφόπλακα στον μικρομεσαίο, σαφώς το 23% φπα είναι δυσβάσταχτο, αλλά αν δεν ισχύουν ίσα μέτρα και σταθμά για όλους ευνοούνται πάλι οι διαπλεκόμενοι και αυτοί που έχουν τις διασυνδέσεις.
Έχω φίλη που δουλεύει στην επιθεώρηση εργασίας και μου λέει ότι σε πάρα πολλούς την χαρίζουν την πρώτη φορά και μετά από 20 μέρες που ξαναπάνε για έλεγχο βλέπουν την ίδια κατάσταση. Εκεί του κόβεις ή δεν του κόβεις τον λοκό? -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Έχω φίλη που δουλεύει στην επιθεώρηση εργασίας και μου λέει ότι σε πάρα πολλούς την χαρίζουν την πρώτη φορά και μετά από 20 μέρες που ξαναπάνε για έλεγχο βλέπουν την ίδια κατάσταση. Εκεί του κόβεις ή δεν του κόβεις τον λοκό?
Για τους περισσοτερους,η πληρης συμμορφωση σημαινει λουκετο,οποτε δεν εχει νοημα να περιμενεις κατι αλλο.
Σε αλλες χωρες, μικρομεσαιοι της πλακας δεν ελεγχονται καν,δεν το κρινουν σκοπιμο να δαπανανε πορους και εργατοωρες για να ελεγξουν ψιλικατζήδες.Σε αλλες παλι οπως Γερμανια,προτιμουν να σε σταυρωσουν για ενα ευρω,προς παραδειγματισμο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν δεν επέμβει το κράτος (κατάχτηση), τότε ο εργοδότης θα κάνει τον εργάτη ό,τι γουστάρει, ο εργάτης δεν θα μπορεί να ζήσει (αντικειμενικά) και θα ακολουθήσει επανάσταση για να γίνει μάγκας ο Κουτσούμπας.Η κρατική επέμβαση προστατεύει το αστικό κράτος, την αστική δημοκρατία και το πολίτευμα, το ίδιο και το κοινωνικό κράτος και η υποχρεωτική ασφάλιση. Αυτό το είδαν πρώτοι οι Γερμανοί (που είναι φίλοι μας, ως γνωστόν) από την εποχή του Καγκελάριου Μπίσμαρκ και του αντίστοιχου Κάιζερ.
Διαφωνώ απ'ολες τις μπάντες σύντροφε. Θέλω να έχω το opt out σε οτιδήποτε.
Με ενοχλεί να αντιμετωπίζονται ολοι σαν ηλίθιοι και να ακολουθούμε αυτούς που 'ξέρουν καλύτερα' για εμάς.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για τους περισσοτερους,η πληρης συμμορφωση σημαινει λουκετο,οποτε δεν εχει νοημα να περιμενεις κατι αλλο.Σε αλλες χωρες, μικρομεσαιοι της πλακας δεν ελεγχονται καν,δεν το κρινουν σκοπιμο να δαπανανε πορους και εργατοωρες για να ελεγξουν ψιλικατζήδες.Σε αλλες παλι οπως Γερμανια,προτιμουν να σε σταυρωσουν για ενα ευρω,προς παραδειγματισμο.
Δεν διαφωνώ. Αλλά από την στιγμή που οι εργοδότες το ξέρουν γιατί δεν κολλάνε έστω 10 ένσημα το μήνα για τα μάτια του κόσμου και για να γλιτώσουν το δεκάρικο? Μήπως γιατί οι περισσότεροι έχουν ακόμα την νοοτροπία που υπήρχε πριν 10 χρόνια? Μήπως γιατί βλέπουν ότι ο κρατικός μηχανισμός ακόμα νοσεί? Τα δεκάρικα που πέφτουν είναι αρκετά πάντως και τις περισσότερες φορές αυτοί που τα τρώνε είναι υπότροποι.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
10500=Λουκετο
βάλτον έστω 4ωρο ρε φίλε και παίξτο κορώνα γράμματα το πότε θα σκάσουν, τι μου λες τώρα
αν η επιχειρησή σου έχει ανάγκη από υπαλλήλους σημαίνει ότι έχει δουλειά, άρα δεν υπάρχει δικαιολογία
αν έχεις αναδουλειές διώχτους όλους και μείνε μόνος σου
αν μου λες ότι έχεις πχ μια ταβέρνα και δεν έχεις δουλειά και φαίνεται και από τα βιβλιά σου αυτό ( ), αλλά θες να έχεις και 4 σερβιτόρους μαύρους και έχεις δηλωμένους μόνο τον εαυτό σου και άντε και καμιά γυναίκα ε τότε είσαι απατεώνας και το 40αρι που θα φας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτα που έχεις ήδη φάει
Εαν καποιος εχει 4 εργαζομενους μαυρους θα πρεπει να του παρουν την αδεια .
Ειμαι κατα της ανασφαλιστης εργασιας για πολλους λογους που ολοι λιγο πολυ γνωριζουμε.
Πιστευω ομως οτι το κρατος πρεπει να κανει κατι με τις μειωσεις ασφαλιστικων εισφορων,στο κατω κατω της γραφης ,επηρεαζουν αμεσα του μισθους των εργαζομενων. -
μαζί σου να πέσουν οι εισφορές,όμως ακόμα και έτσι όπως είναι τώρα πώς εγώ ένας χαμηλόμισθος του κώλου θα μπορέσω να καλύψω έναν συνταξιούχο σαν το πατέρα μου που είναι στην υψηλότερη κλίμακα και ήδη του έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη ενώ ο άνθρωπος έχει ήδη δώσει και με το παραπάνω τις εισφορές που του αναλογούσαν;
δε γίνεται, για αυτό πηδάνε τους 'υψηλοσυνταξιούχους' επειδή τόσα χρόνια μοίραζαν συντάξεις σε άτομα που δεν έπρεπε καν να παίρνουν
το χαμηλοσυνταξιούχο θα συνέχισουν να τον προστατεύουν
μη το ψάχνεις το σύστημα που εφαρμόζεται έχει ανυπέρβλητα προβλήματα και οι λύσεις που πρόκειται να δοθούν θα είναι και επίπονες και άδικες και θα τη πληρώσουν αυτοί που φταίνε λιγότερο δυστυχώς
-
Οι συντάξεις ποτέ δεν ήταν αναλογικές στην Ελλάδα... Οι υψηλότατες συντάξεις του δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών ήταν πάντα 100% αδικαιολόγητες, ΟΣΕΣ και αν ήταν οι κρατήσεις!!! Σε καμία χώρα παγκοσμίως Χ κρατήσεις δεν οδηγούν σε 2Χ και 3Χ συντάξεις (προσοχή αναφέρονται στις κρατήσεις που έχουν σχέση με τη σύνταξη) και σε υψηλότατα εφάπαξ!
Έχω και γνωστά οικογενειακά παραδείγματα που κλέγονται για τις κομμένες συντάξεις, που από 3Κ+ έγιναν περίπου 2, ξέχασαν κιόλας όμως τα εφάπαξ των 150Κ και το γεγονός ότι οι υψηλές κρατήσεις συγκριτικά με άλλων δε θα έπρεπε να οδηγούν παρά σε συντάξεις των 1,5Κ max... γιατί πολύ απλά δεν έβγαινε αλλιώς η μαθηματική εξίσωση... -
manosk
Σε εναν μισθωτο των 1000 ευρω μηνιαιως ,η ασφαλιση του στοιχιζει γυρω στα 600 ευρω ή και παραπανω.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Οι συντάξεις ποτέ δεν ήταν αναλογικές στην Ελλάδα... Οι υψηλότατες συντάξεις του δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών ήταν πάντα 100% αδικαιολόγητες, ΟΣΕΣ και αν ήταν οι κρατήσεις!!! Σε καμία χώρα παγκοσμίως Χ κρατήσεις δεν οδηγούν σε 2Χ και 3Χ συντάξεις (προσοχή αναφέρονται στις κρατήσεις που έχουν σχέση με τη σύνταξη) και σε υψηλότατα εφάπαξ!
Έχω και γνωστά οικογενειακά παραδείγματα που κλέγονται για τις κομμένες συντάξεις, που από 3Κ+ έγιναν περίπου 2, ξέχασαν κιόλας όμως τα εφάπαξ των 150Κ και το γεγονός ότι οι υψηλές κρατήσεις συγκριτικά με άλλων δε θα έπρεπε να οδηγούν παρά σε συντάξεις των 1,5Κ max... γιατί πολύ απλά δεν έβγαινε αλλιώς η μαθηματική εξίσωση...εγώ πάντως αναφερόμουν σε ιδιωτικό υπάλληλο με σύνταξη από ΙΚΑ και ένσημα από τα 18 σχεδόν ασταμάτητα με εξαίρεση την 27μηνη θητεία
φυσικά όπως λες υπάρχουν και οι τύποι του δημοσίου, δεκο κτλ που ή οι πρόωρες συντάξεις, οι αγροτικές συντάξεις και διάφορες άλλες γελοιότητες που κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί
αυτό πάντως που σχολιάζω είναι το εξής: ότι με την υπογεννητικότητα με τους αστείους μισθούς που παίρνουν οι νεότεροι (που συνεπάγονται χαμηλότερες εισφορές) μαζί και με την ανεργία θα υπάρχει πρόβλημα με τις συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων
και φυσικά χέστηκα για τους δημοσίους υπαλλήλους (όχι όλους, αυτούς που είχαν τους παχουλούς μισθούς και συντάξεις χωρίς λόγο) , αλλά είναι άδικο για αυτούς που δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα και από τα ένσημά τους φαίνεται ότι έχουν ξεσκιστεί
αυτοί είναι που αδικούνται περισσότερο, όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που όπως και να χει προστατεύονται περισσότερο, αλλά οι υψηλοσυνταξιούχοι που καλούνται να καλύψουν τις τρύπες που δημιουργούν οι άλλοιόμως η σύνταξη δεν πρέπει να δουλεύει όπως η φορολόγηση (ο πλουσιότερος να δίνει στο φτωχότερο, αναδιανομή δηλαδή) , η σύνταξη πρέπει να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές σου, οτιδήποτε άλλο είναι λάθος από κάθε άποψη και στην ελλάδα το θέμα έχει ξεφύγει από κάθε άποψη και τα γερά τσεκούρια θα τα φάνε ΚΑΙ αυτοί που δεν πρέπει ή μάλλον κυρίως αυτοί
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φυσικά όπως λες υπάρχουν και οι τύποι του δημοσίου, δεκο κτλ που ή οι πρόωρες συντάξεις, οι αγροτικές συντάξεις και διάφορες άλλες γελοιότητεςΚαι τι θες καμάρι μου. Να δουλεύει ο εκλεκτός ΔΕΚΟτζης μέχρι τα 80 ή να κοπεί η σύνταξη του ρωσσοπόντιου.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....