-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπουρδες εκατερωθεν. Ο ανθρωπος δεν μετριεται ουτε με τα λεφτα του, ουτε με τα πτυχια του! Η καλοσυνη και η ευγενεια ψυχης ειναι που σε κανει να ξεχωριζεις.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Ναι αλλα με λεφτά ξεχωρίζεις πιο εύκολα
-
Και μετά ήρθαν οι μέλισσες...
Κάποιοι έμαθαν πως τα λεφτά μετράνε περισσότερο από τα πτυχία!
Αφού και τα πτυχία εμείς οι κακομοίρηδες, δεν πήγαμε να τα πάρουμε για την μόρφωση, μπας και βγάλουμε κάνα φράγκο σπουδάσαμε! Και προφανώς, για να βγάλουμε τα λεφτά μας πιο ξεκούραστα από το να σφάζουμε όλη μέρα σφαχτάρια, ή να τσαπίζουμε στο χωράφι!Εγώ τουλάχιστον, στο πανεπιστήμιο δεν μπήκα για να 'μορφωθώ'. Μπήκα για να μάθω 5 πράγματα, να ζήσω τα φοιτητικά μου χρόνια ανθρώπινα και μετά να πιάσω μια δουλειά με παραπάνω χρήματα από το βασικό και ΑΝ τα κατάφερνα, να βγάλω και κατιτίς παραπάνω... Προφανώς, πάντοτε γνώριζα πως ένας 'εμποράκος' πουλώντας παπούτσια πχ, θα μπορούσε να βγάζει πολλαπλάσια.
Φυσικά, η κοινωνία ΠΟΤΕ δεν θα σκεφτεί με την μόρφωση, τα λεφτά θα κοιτάξει που μπορούν να ποσοτικοποιηθούν και εύκολα. Και τα πτυχία που αξιολογεί ψηλά η κοινωνία, δεν είναι λόγω του μορφωτικού τους βάθους, αλλά λόγω των χρημάτων που θα μπορούσαν να φέρουν.
Γιατί τα πολυτεχνεία, οι νομικές, οι ιατρικές είναι διαχρονικά ψηλά στα μηχανογραφικά; Γιατί βγάζουν πιο μορφωμένους από πχ την Φιλοσοφική; Δεν νομίζω...
-
Αυτό που ίσως να μην σκέφτηκες, είναι ότι (πάλι) ίσως με τις γνώσεις που απέκτησες μπορείς να γίνεις καλύτερος έμπορος ή κατασκευαστής.
Αν ο ΔΤ της χώρας σου σε ενθάρρυνε για κάτι τέτοιο αντί να σε αποθαρρύνει, ίσως κ να το σκεπτόσουν κ να έβρισκες κάτι που θα μπορούσες να κατασκευάσεις ή να εμπορευθείς. -
δεν νομίζω να έγραψε περί του αντιθέτου ο HF
fact is, ότι φυσικά και τα μπανεπιστήμια είναι σαφώς συνδεδεμένα με το να βγάλεις λεφτά, και όλα αυτά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο βέβαια.
Αλλού στα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν τα μπανεπιστήμια είναι ο μέσος μισθός των αποφοίτων. Και ναι όσοι πάνε περιμένουν να τα βγάλουν, εξ ου και δανείζονται τα μαλλιοκέφαλά τους (μέχρι και ο ΗΦ είχε μαλλιά όταν πήγε)Ούτε το 'το χρήμα μετράει τις ικανότητές σου στον κόσμο' είναι ελληνική μπούρδα, με διάφορες κοινωνίες να το πιστεύουν πολύ περισσότερο από την ελληνική. Ενώ παράλληλα θέτουν και 'ανώτερους' και 'κατώτερους' τρόπους να βγάζεις χρήμα.
Τέσπα.
-
Αν κ δεν το είπα προσωπικά για τον HF, με τσίγκλησε (ή μου πάτησε τον κάλο) εκείνο το
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
... και μετά να πιάσω μια δουλειά με παραπάνω χρήματα από το βασικό ...που έγραψε.
-
ε εντάξει, ένα παράδειγμα.
Και αυτό που λες εσύ, κατ' ουσίαν ίδια περίπτωση είναι. Μπανεπιστημίο για να βγάλεις λεφτά. -
Εχω τις επομενες ημερες ενα video interview με ενα μεγαλο διεθνες NGO
Θα το κανω απο το σπίτι μου, σημερα με πηρανε απο το IT τους να κανουμε τεστ το video connection , στην πλατφορμα που μου δωσανε και εγκατεστησα (Cisco Jabber)εχω κανει απειρα web conferences στη δουλεια και με video μερικα αλλα ποτε σπιτι, και ποτε για interview & θεση που να με ενδιαφερει πολυ, οπως τωρα. Οποτε το ψαχνω λιγο για ναπροετοιμαστω, και θετω μερικες σκεψεις σε περιπτωση που εχετε κανα σχολιο
-
dress code
Αρχικα ειπα να το παω χαλαραμε πουκαμισακι κτλ αλλα με λιγο διαβασμα στο νετ φαινεται οτι καλυτερα να ντυθω κανονικα σαν να ημουν εκει. Επισης παρολο που θα φαινομαι απο τη μεση και πανω καλο ειναι να φοραω ρουχα και απο κατω γιατι σε κανει πιο confident ασε που μπορει να τυχει και καμια στραβη και να πρεπει να σηκωθεις . Μπας και ειμαι overdressed ? -
Background - φωτισμος
Επαιξα αρκετα μεχρι να βρω ενα καλο σημειο, βασικα προσπαθησα να ειναι κατι απλο πισω, ενας λευκος-κρεμ τοιχος με ενα τραπεζι και μια καρεκλα εμπρος. Φωτισμος απο το παραθυρο στα αριστερα χωρις επιπλεον φωτα αν και θα ηθελα λιγο παραπανω. Makeup κτλ που προτινεται στο νετ για να μην υπαρχουν θαμπαδες δε θα βαλω, ποτε δεν εχω βαλει -
Connection
Για να πετυχω αυτο το background εχω ανεβει στον αλλο οροφο στο σπιτι, οπου wifi εχω μεσω ενος repeater
Δεν εχω παραπονο αλλα μηπως με κρεμασει ? αν κατεβω στον αλλο οροφο δεν μπορω να πετυχω τοσο καθαρο background ομως... -
Ακουστικα or not?
να βαλω headset ή οχι? με το headset ειμαι πολυ πιο comfortable οποιον και να πετυχω απεναντι , αν ο ηχος ερχεται απο τα ηχεια του λαπτοπ και ο αλλος εχει καμια προφορα περιεργη ισως αρχισω να εχω θεματακια... (ελπιζω οτι θα ειναι στα αγγλικα η κουβεντα και οχι στα Γερμανικα....) αλλα στο preview με τα ακουστικα φαινομαι λιγο αστειος... -
και κατι αλλ, φοραω ενα ναρθηκα στο δεξι αγκωνα λογω ατυχηματος με το ποδηλατο. ειμαι στα τελευταια να το βγαλω αλλα καλα θα ηταν να το αφησω λιγες μερες ακομα. Καλυτερα να το βγαλω να μη φαινομαι AMEA (σορρυ , no offense meant) ή δε παιζει ρολο
καμια αλλη εμπειρια θα ηταν ευπροσδεκτη
-
-
Για το 5 προφανώς και τον αφήνεις. Και μάλιστα είναι και ωραίο θεματάκι για συζήτηση όταν πάει η συζήτηση στο χαλαρό.
-
-
Ντύσιμο καλό αλλά όχι για γάμο. Αναλόγως της θέσης που διεκδικεις φυσικά. Απέφυγε έντονα χρώματα. Και ντύσιμο πάνω κάτω κανονικά και με παπούτσια. Στο mood επαγγελματικης συνέντευξης θα είσαι.
-
Ή σκέτος τοίχος πίσω ή κάτι πολύ διακριτικό να μη τραβάει την προσοχή. Το να μη γυαλίζει το πρόσωπο βασικό. Η γυαλάδα μπορεί να θεωρηθεί και σαν ιδρώτας αμηχανίας και άγχους.
-
100% σίγουρος για την σύνδεση. Κάτι ξαφνικό σίγουρα θα σε αγχώσει.
-
Απαραιτητως ακουστικά. Μικρά στα αυτιά τυπου handsfree με το καλώδιο περασμένο πίσω από τον λαιμό είναι μια καλή λύση. 5. Φυσικά με τον ναρθηκα. Ότι λέει και ο mod.
Καλή επιτυχία!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αν μου επιτρέπετε/αι, μπούρδες. Και τυπικό δείγμα της αρρωστημένης Ελληνικής νοοτροπίας που θέλει Το χρήμα, πέρα από μέσο συναλλαγής, να “μετράει” τις ικανότητές μας σε αυτό τον κόσμο..Το χρημα, ειναι η αντικειμενικοτερη μοναδα μετρησης του ποσο ειναι διατεθιμενος καποιος να σε ανταμειψει για αυτο/κατι που εκανες/κανεις. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ στην αγορα, στον πραγματικο κοσμο, αυτο ειναι αυτο που μετραει τις ικανοτητες σου. Ή αν θες καλυτερα, ειναι αυτο που μετραει το ποσο μπορεις να μετατρεψεις τις ικανοτητες, τις δεξιοτητες και τις γνωσεις σου σε κατι απαραιτητο στον αλλο, απαραιτητο αρκετα (ή αν θες, 'απαραιτητοτερο' απο καποιον αλλο) για να το πληρωσει. Το οποιο και αυτο (η μετατροπη των παραπανω) ειναι μια ικανοτητα.
Μπουρδες εκατερωθεν. Ο ανθρωπος δεν μετριεται ουτε με τα λεφτα του, ουτε με τα πτυχια του! Η καλοσυνη και η ευγενεια ψυχης ειναι που σε κανει να ξεχωριζεις.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Ποσα κιλα μακαρονια αγοραζει ενα κιλο καλοσυνης και ποσα λιτρα γαλα (ή ζαντες, ή βενζινη) ενα κιλο ευγενειας ψυχης? Αλλα εχεις χασει το point του κειμενου που παραθετω, δεν ηταν (κ δεν νομιζω να νιωθει κ ο συγγραφεας του ετσι) το οτι ο χασαπης ειναι καλυτερος ανθρωπος επειδη βγαζει περισσοτερα λεφτα. Αν και το τι εστι 'καλυτερος' ανθρωπος, εχει τεραστιες ερμηνειες και αποκλισεις.
δεν νομίζω να έγραψε περί του αντιθέτου ο HF
fact is, ότι φυσικά και τα μπανεπιστήμια είναι σαφώς συνδεδεμένα με το να βγάλεις λεφτά, και όλα αυτά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο βέβαια.
Και μονο ετσι θα μπορουσε να ειναι. Αν πηγαινεις στο πανεπιστημιο για να 'μορφωθεις', να αποκτησεις μορφωση δηλαδη, αντε ισως να το δεχτω για τις φιλοσοφικες/φιλολογικες σχολες κλπ. Τα πανεπιστημια υπαρχουν για να σου διδαξουν μια επιστημη, ωστε μετα να πας να εργαστεις κανοντας αυτη την επιστημη. Για μορφωση, υπαρχει το διαβασμα.
Ας ερθει πχ καποιος μηχανολογος να μου πει οτι αυτος πηγε στη σχολη μηχανολογων μηχανικων 'για να μορφωθει' και οχι για να εργαστει αργοτερα ως μηχανικος να βγαλει λεφτα.
-
Το περασμα απο ΑΕΙ βοηθαει την γενικη παιδεια σε ενα ατομο, αλλα αν δεν θελει δεν το μορφωνει. Του ανοιγει τα ματια και βλεπει πως λειτουργει η κοινωνια και οι ανθρωπινες σχεσεις γενικωτερα Το ειδα στα παιδια μου αυτο, που επαγγελματικα δεν στηριζονται σε αυτο που εμαθαν στα ΑΕΙ για να σταδιοδρομισουν...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν νομίζω να έγραψε περί του αντιθέτου ο HFfact is, ότι φυσικά και τα μπανεπιστήμια είναι σαφώς συνδεδεμένα με το να βγάλεις λεφτά, και όλα αυτά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο βέβαια.
Αλλού στα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν τα μπανεπιστήμια είναι ο μέσος μισθός των αποφοίτων. Και ναι όσοι πάνε περιμένουν να τα βγάλουν, εξ ου και δανείζονται τα μαλλιοκέφαλά τους (μέχρι και ο ΗΦ είχε μαλλιά όταν πήγε)Ούτε το 'το χρήμα μετράει τις ικανότητές σου στον κόσμο' είναι ελληνική μπούρδα, με διάφορες κοινωνίες να το πιστεύουν πολύ περισσότερο από την ελληνική. Ενώ παράλληλα θέτουν και 'ανώτερους' και 'κατώτερους' τρόπους να βγάζεις χρήμα.
Τέσπα.
Η σαπίλα του καπιταλισμού...
-
Α καλα...
-
Κάποτε το πτυχίο σου έδινε δουλειά. Στις μέρες μας απλά έχεις 5 χρόνια για σκέψη-παρατηρηση του κόσμου. 5 χρόνια να πάρεις καποια μόρφωση και ένα χαρτί μήπως και....
Ακόμα και τα μεθύσια και οι συζητήσεις μέχρι το πρωί συμβάλουν στην μη αλλοτρίωση του ατόμου. Δεν είναι το ίδιο να πας για δουλειά στα 18 μετά το σχολείο που ανέχεσαι τα πάντα. Εκεί κολλαει το μυαλό και μένεις για πάντα στάσιμος -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εχω τις επομενες ημερες ενα video interview με ενα μεγαλο διεθνες NGO
Θα το κανω απο το σπίτι μου, σημερα με πηρανε απο το IT τους να κανουμε τεστ το video connection , στην πλατφορμα που μου δωσανε και εγκατεστησα (Cisco Jabber)εχω κανει απειρα web conferences στη δουλεια και με video μερικα αλλα ποτε σπιτι, και ποτε για interview & θεση που να με ενδιαφερει πολυ, οπως τωρα. Οποτε το ψαχνω λιγο για ναπροετοιμαστω, και θετω μερικες σκεψεις σε περιπτωση που εχετε κανα σχολιο
-
dress code
Αρχικα ειπα να το παω χαλαραμε πουκαμισακι κτλ αλλα με λιγο διαβασμα στο νετ φαινεται οτι καλυτερα να ντυθω κανονικα σαν να ημουν εκει. Επισης παρολο που θα φαινομαι απο τη μεση και πανω καλο ειναι να φοραω ρουχα και απο κατω γιατι σε κανει πιο confident ασε που μπορει να τυχει και καμια στραβη και να πρεπει να σηκωθεις . Μπας και ειμαι overdressed ? -
Background - φωτισμος
Επαιξα αρκετα μεχρι να βρω ενα καλο σημειο, βασικα προσπαθησα να ειναι κατι απλο πισω, ενας λευκος-κρεμ τοιχος με ενα τραπεζι και μια καρεκλα εμπρος. Φωτισμος απο το παραθυρο στα αριστερα χωρις επιπλεον φωτα αν και θα ηθελα λιγο παραπανω. Makeup κτλ που προτινεται στο νετ για να μην υπαρχουν θαμπαδες δε θα βαλω, ποτε δεν εχω βαλει -
Connection
Για να πετυχω αυτο το background εχω ανεβει στον αλλο οροφο στο σπιτι, οπου wifi εχω μεσω ενος repeater
Δεν εχω παραπονο αλλα μηπως με κρεμασει ? αν κατεβω στον αλλο οροφο δεν μπορω να πετυχω τοσο καθαρο background ομως... -
Ακουστικα or not?
να βαλω headset ή οχι? με το headset ειμαι πολυ πιο comfortable οποιον και να πετυχω απεναντι , αν ο ηχος ερχεται απο τα ηχεια του λαπτοπ και ο αλλος εχει καμια προφορα περιεργη ισως αρχισω να εχω θεματακια... (ελπιζω οτι θα ειναι στα αγγλικα η κουβεντα και οχι στα Γερμανικα....) αλλα στο preview με τα ακουστικα φαινομαι λιγο αστειος... -
και κατι αλλ, φοραω ενα ναρθηκα στο δεξι αγκωνα λογω ατυχηματος με το ποδηλατο. ειμαι στα τελευταια να το βγαλω αλλα καλα θα ηταν να το αφησω λιγες μερες ακομα. Καλυτερα να το βγαλω να μη φαινομαι AMEA (σορρυ , no offense meant) ή δε παιζει ρολο
καμια αλλη εμπειρια θα ηταν ευπροσδεκτη
Δεν εχω καθολου τετοια εμπειρια,παντως σιγουρα θα εβγαζα τον ναρθηκα και θα φοραγα ακουστικα και εννοειται πληρης ενδυμασία (δεν βλεπω τον λογο παντως να ειναι επισημη).
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτό που ίσως να μην σκέφτηκες, είναι ότι (πάλι) ίσως με τις γνώσεις που απέκτησες μπορείς να γίνεις καλύτερος έμπορος ή κατασκευαστής.
Αν ο ΔΤ της χώρας σου σε ενθάρρυνε για κάτι τέτοιο αντί να σε αποθαρρύνει, ίσως κ να το σκεπτόσουν κ να έβρισκες κάτι που θα μπορούσες να κατασκευάσεις ή να εμπορευθείς.To έχω σκεφτεί και αυτό Ηλία.
Δεν αλλάζει βέβαια αυτό το νόημα του ποστ μου, αυτό που λέω είναι πως και εμείς οι 'σπουδαγμένοι' για τα λεφτά πήγαμε, όχι για την μόρφωση.
Πιθανόν, αν είχαμε άλλους τρόπους να τα βγάλουμε, μπορεί και να μην μπαίναμε καν στον κόπο... Εγώ πχ αν είχα πλούσιο μπαμπά, αμφιβάλλω αν θα διάβαζα όπως διάβασα για να μπω στο πολυτεχνείο, μάλλον θα ήμουν χαλαρός, με τις γκομενίτσες μου, τις βολτίτσες μου, την καλοπέρασή μου, θα έβαζα και τον daddy ( ) να πλερώσει και ένα bachelor + master στο UK (εγγυημένη επιτυχία απόκτησης) έτσι για να μην θεωρούμαι στους κύκλους μου και basse classe (αλλά grand-bourgeois σαν τον koutsan... ) και όλα θα ήταν μια χαρά..Γιατί θα το έκανα έτσι; Μα, το λέω, για ποιο λόγο να κουραστώ; Αφού τα λεφτά θα ήταν λυμμένα, τα πτυχία μπορούν να έλθουν ξεκούραστα, άνετα και χωρίς πολλά πολλά...
Τώρα όμως που ο πατήρ μου , πέραν των όσων θρυλούντο εδώ μέσα, ΔΕΝ είχε ούτε έχει την άνεση για να μου προσφέρει τα παραπάνω, χρειάστηκε να στρώσω τα οπίσθιά μου στην καρέκλα, για να μπω σε ένα μπανεπιστήμιο, μπας και ξεφύγω από την μοίρα του φτωχού (εκεί πήγαινε και ο βασικός... ). Κοινώς, για κάποιους ήταν η μόνη λύση για να ξεφύγουμε από την μοίρα της 'τάξης' μας, γι' αυτό και επελέγει...
Με λίγα λόγια, ΟΛΟΙ εν τέλει τα λεφτά επιλέγουμε, ο τρόπος διαφέρει. Και δεν νομίζω πως εν τέλει την διαφορά στα χρήματα την κάνει η μόρφωση (το βάθος αυτής εννοώ...), όσο το τι τελικά κάνεις για τα προς το ζην....
Σε ό,τι με αφορά, ναι προφανώς τόσο οι σπουδές, όσο και η μετέπειτα δουλειά, μου έχουν δώσει πολλά και πολλά εξ αυτών έχω σκοπό κάποια στιγμή να τα κάνω κάτι άλλο από υπαλληλίκι (για τον απλό λόγο πως σαν υπάλληλος, η μοίρα σου είναι προδιαγεγραμμένη: κάποια στιγμή, θα φας πούτσ@ τρελή και θα ψάχνεσαι).
Αλλά αυτά, τα κουβεντιάζουμε μια άλλη φορά κι από κοντά καλύτερα...
ΥΓ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο ililias ΔΕΝ , επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ανήκει στο αριστερό παρεάκι!
-
Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Τον σκότωσαν επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα της φίλης του
Κατά σύμπτωση, χτες είδα στο θέατρο το Children of fate, όπου στο τέλος {spoiler alert} [spoiler:j73umqt8]ο σεκιουριτάς σκοτώνει τον άστεγο για να μη χάσει τη δουλειά του[/spoiler:j73umqt8]...
-
Και αυτός ο επιχειρηματιας της Ομονοιας σίγουρα θα είναι από αυτούς που για πολλά χρόνια θα 'έσκουζε' για την υποβάθμιση της περιοχής από τον υπόκοσμο ...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Τον σκότωσαν επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα της φίλης τουΚατά σύμπτωση, χτες είδα στο θέατρο το Children of fate, όπου στο τέλος {spoiler alert} [spoiler:3cyj6kyt]ο σεκιουριτάς σκοτώνει τον άστεγο για να μη χάσει τη δουλειά του[/spoiler:3cyj6kyt]...
Το 'τσεκούρι' του Γαβρά να δείτε να σας πάει η τρίχα κάγκελο!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το χρημα, ειναι η αντικειμενικοτερη μοναδα μετρησης του ποσο ειναι διατεθιμενος καποιος να σε ανταμειψει για αυτο/κατι που εκανες/κανεις. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ στην αγορα, στον πραγματικο κοσμο, αυτο ειναι αυτο που μετραει τις ικανοτητες σου. Ή αν θες καλυτερα, ειναι αυτο που μετραει το ποσο μπορεις να μετατρεψεις τις ικανοτητες, τις δεξιοτητες και τις γνωσεις σου σε κατι απαραιτητο στον αλλο, απαραιτητο αρκετα (ή αν θες, 'απαραιτητοτερο' απο καποιον αλλο) για να το πληρωσει. Το οποιο και αυτο (η μετατροπη των παραπανω) ειναι μια ικανοτητα.Υπερβολικά απλουστευτικό αυτό που γράφεις.
Ένας αστεράτος μηχανικός πριν 5 χρόνια έπαιρνε τα διπλάσια λεφτά από τον αντίστοιχο του σήμερα. Έχει, ο νέος, τη μισή αξία; Αν ο παλιός πέσει σε μαλακισμένο αφεντικό και εγκλωβιστεί στη θέση που έχει (ξέρεις πόσοι τέτοιο υπάρχουν; ) ; Θα χάσει την αξία του από ό,τι πριν; Υπό αυτή τη λογική ο Σκαλκώτας έχει λιγότερη αξία από την Άντζελα!Διαφωνώ και με αυτό που λέει ο HF: Με λίγα λόγια, ΟΛΟΙ εν τέλει τα λεφτά επιλέγουμε...
Όχι - κατηγορηματικά όχι, ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διψάνε για γνώση και καλλιέργεια και γράφουν στα απαυτά τους την 'παραγωγική' διαδικασία (βλέπεις, kacey, συμφωνώντας με το δασκαλάκο βγάλατε με την μία έξω από την παραγωγή το πνεύμα). Αναρωτιέμαι αν ο φιλόλογος που απαξιώνεις έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα (που τον πληρώνεις 3.8ευρώ την ώρα για να σε μάθει να μιλάς σωστά) από τον εργάτη σου (που τον πληρώνεις 6). Σε μια άλλη χώρα θα σου έκανε εντύπωση αν ήταν το ανάποδο;Εν πάση περιπτώσει, δεν κατάλαβα τί θέλει να μας πει ο ποιητής με το εν λόγω κείμενο; Ότι αυτοί που πήγανε σε σχολές και σπούδασαν αλλά δε βγάζουν λεφτά είναι άχρηστοι σε σχέση με αυτούς που το μυαλό τους φτάνει για να κουβαλάνε κασόνια αλλά τους πληρώνουν καλά; Είναι πρότυπο τώρα αυτό που προτείνει ο μαστρομάστορας;
Στο φινάλε φινάλε, εσύ προσωπικά, ποιον θα επιλέξεις για φίλο σου, το Χασάπη ή τον Καθηγητή;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....