-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Μαρκο συμφωνω μαζι σου, απλα και στο εξωτερικο δεν ειναι ολα ροδινα οπως μπορει να τα ακουει καποιος χωρις να εχει δοκιμασει.
Απλα ο g47 εχοντας το προνομιο να δουλευει, εχει την 'πολυτελεια' της υπομονης και να περιμενει στην γωνια μεχρι να του προκυψει κατι που θα τον εκανε να γυρισει πισω. Απ αυτην την αποψη λεω οτι παντα προκυπτουν ευκαιριες και μπορει να εχει τα ματια του ανοιχτα.
Παιζει να ασπρισουν τα μαλλια του βεβαια και να ειναι ακομα στην γωνια αλλα who knows.
Δεν ειναι ροδινα σε καμια περιπτωση.
Χτιζω τη καριερα μου και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα τη σκληρη πλευρα των ξενων φαινεται δε τη πολυσηκωνω.
Θα δουμε.Καλύτερα ίσως να κοιτάξεις σε άλλη εταιρία πάλι στο Λονδίνο (ή όπου αλλού). Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε εταιρείες σε θέμα κουλτούρας ακόμα και μεταξύ τμιμάτων και ομάδων μεσα στην ίδια την εταιρία.
Πέραν τουτου, καλυτερα να βλέπεις τα πράγματα πιο οπορτουνιστικά/μακιαβελλικά. Το να σε βλέπουν υποτιμητικά στην αρχή γιατί εισαι ελληνας μπορεί να είναι πλεονέκτημα. (είναι μεγάλη συζήτηση αυτό τεσπα)στους Πληροφορικάριους, τους Έλληνες τους βλέπουν με καλό μάτι εδώ πάνω... γενικά μας έχουν σε εκτίμηση
ειδικά οι γκόμενες -
Εφόσον δουλεύεις σε έναν τέτοιο κολοσσό καλύτερα είναι (και εφόσον θες δικιά σου δουλειά) να τους ψήσεις να σου ανοίξουν εδώ γραφεία και παράρτημα παρά να περιμένεις να βγάλεις άκρη με μπομποληδες και θεμελιοδομές. Όχι άμεσα βέβαια.
-
Χτιζω τη καριερα μου και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα τη σκληρη πλευρα των ξενων φαινεται δε τη πολυσηκωνω.
Θα δουμε.Έχεις να φας πολλάααααααα ψωμιά ακόμα.
Μην αγχώνεσαι.Δεν ξέρω τι εννοείς ως 'σκληρή πλευρά των ξένων' αλλά αν εννοείς απαιτήσεις, γαμημένα ωράρια και πίεση για αποτέλεσμα μπορώ να σου πω ότι την προτιμώ από την 'σκληρή πλευρά των ιθαγενών' όπου θα γαμιέσαι σε κάποιο μπουρδελομάγαζο και θα είσαι υποχείριο του εκάστοτε γιου-ανηψιού-συγγενή-γκόμενου κλπ που ότι και να κάνεις θα βρίσκεται από πάνω σου ως αφεντικό-αφέντης-πλοίαρχος Λάρσεν.
Μην γυρίσεις στην Ελλάδα μέχρι να πέσουν τα ποσοστά της ΧΑ στο 1%.
Το θέτω σαν πρόχειρο KPI ότι θα χει αρχίσει να λαδώνει το άντερο της κοινωνίας εν γένει. -
@ Eddie ...KPI λέει
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εφόσον δουλεύεις σε έναν τέτοιο κολοσσό καλύτερα είναι (και εφόσον θες δικιά σου δουλειά) να τους ψήσεις να σου ανοίξουν εδώ γραφεία και παράρτημα παρά να περιμένεις να βγάλεις άκρη με μπομποληδες και θεμελιοδομές. Όχι άμεσα βέβαια.Eχω βολιδοσκοπησει.
Μεγαλο εμποδιο τα γραφεια σε Αλβανια και Τουρκια.
Δεν ακουμπανε Ελλαδα.Χτιζω τη καριερα μου και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα τη σκληρη πλευρα των ξενων φαινεται δε τη πολυσηκωνω.
Θα δουμε.Έχεις να φας πολλάααααααα ψωμιά ακόμα.
Μην αγχώνεσαι.Δεν ξέρω τι εννοείς ως 'σκληρή πλευρά των ξένων' αλλά αν εννοείς απαιτήσεις, γαμημένα ωράρια και πίεση για αποτέλεσμα μπορώ να σου πω ότι την προτιμώ από την 'σκληρή πλευρά των ιθαγενών' όπου θα γαμιέσαι σε κάποιο μπουρδελομάγαζο και θα είσαι υποχείριο του εκάστοτε γιου-ανηψιού-συγγενή-γκόμενου κλπ που ότι και να κάνεις θα βρίσκεται από πάνω σου ως αφεντικό-αφέντης-πλοίαρχος Λάρσεν.
Μην γυρίσεις στην Ελλάδα μέχρι να πέσουν τα ποσοστά της ΧΑ στο 1%.
Το θέτω σαν πρόχειρο KPI ότι θα χει αρχίσει να λαδώνει το άντερο της κοινωνίας εν γένει.Συμφωνω (στη πρωτη παραγραφο).
Δεν εχω ιδεα πως θα ειναι η εργασια στην Ελλαδα και φανταζομαι δεν υπαρχει καμια ευαισθησια. Αλλα η τυπικοτητα/ψυχροτητα που υπαρχει στο γραφειο και που δεν ακουω ουτε ενα φιλικο ''Ρε μαλακα'' στο γραφειο μου τη δινει.
Anywayz, δεν αντιλεγω σε τιποτα, απλα προσπαθω να δω πως το σκεφτονται αλλοι εξω απο τον κυκλο μου. Και δεν διαβασα κατι παραλογο.
Δεν εχω σκοπο να φυγω απο εδω, ουτε ζω με την ελπιδα. Θα σχηματισω ομως μια εικονα για τη πατριδα και οταν μετα απο καιρο εμφανισθει η περιπτωση που θα παιρνω εναν μισθο που θα με καλυπτει οπως εδω και θα μπορω να ζω αξιοπρεπως θα κανω τη μεταβαση. -
Δε μου λένε κάτι τα γραφεία σε Αλβανία και Τουρκία. Αν μπορεί να τζιράρει στην Ελλάδα η δουλειά πρέπει να γίνει από δω. Η Ιntergeo πχ από δω ελέγχει όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Βεβαια για να πουνε 'εχουμε ένα Ελληνα, ας πατήσουμε σ'αυτον να πάμε και Ελλάδα' και να εννοουν εσένα πρέπει να περάσει πολυυυυυυυυς καιρός.
-
Θα ήθελα μια γνώμη για να δω και τι ψάρια πιάνουν μερικοί Τις καλές ας πούμε εποχές κοντά στο '06-07 με 1500 ευρώ καθαρά και κανένα αλλο εισόδημα,χωρίς ενοίκιο ή κάποιο δάνειο,μπορούσε να ζήσει μια 4 μελής οικογένεια;Αν ναι με τι ανεση; Μην κάνετε καμια σύγκριση με σήμερα,ρωτάω απλα για τότε προσπαθώντας να καταλάβω λίγο πως σκέφτονται κάποιοι που διαβαζω συχνά πυκνά στο φόρουμ
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Θα ήθελα μια γνώμη για να δω και τι ψάρια πιάνουν μερικοί Τις καλές ας πούμε εποχές κοντά στο '06-07 με 1500 ευρώ καθαρά και κανένα αλλο εισόδημα,χωρίς ενοίκιο ή κάποιο δάνειο,μπορούσε να ζήσει μια 4 μελής οικογένεια;Αν ναι με τι ανεση; Μην κάνετε καμια σύγκριση με σήμερα,ρωτάω απλα για τότε προσπαθώντας να καταλάβω λίγο πως σκέφτονται κάποιοι που διαβαζω συχνά πυκνά στο φόρουμΔυσκολο, αλλα οχι ακατορθωτο. Αν βεβαια αρχισεις και βγαζεις οσα κρινοντουσαν τοτε 'απαραιτητα' και τωρα καταλαβαινουμε πως ειναι πολυτελειες, αρχιζει και παλευεται το προγμα.
Αν εργαζεται μονο ο ενας γονιος της οικογενειας του παραδειγματος και βγαζει 1500, η κατασταση ειναι πιο ευκολα διαχειρισιμη απο το να εργαζονται και οι δυο γονεις με συνολο 1500. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Συμφωνω (στη πρωτη παραγραφο).
Δεν εχω ιδεα πως θα ειναι η εργασια στην Ελλαδα και φανταζομαι δεν υπαρχει καμια ευαισθησια. Αλλα η τυπικοτητα/ψυχροτητα που υπαρχει στο γραφειο και που δεν ακουω ουτε ενα φιλικο ''Ρε μαλακα'' στο γραφειο μου τη δινει.
Anywayz, δεν αντιλεγω σε τιποτα, απλα προσπαθω να δω πως το σκεφτονται αλλοι εξω απο τον κυκλο μου. Και δεν διαβασα κατι παραλογο.
Δεν εχω σκοπο να φυγω απο εδω, ουτε ζω με την ελπιδα. Θα σχηματισω ομως μια εικονα για τη πατριδα και οταν μετα απο καιρο εμφανισθει η περιπτωση που θα παιρνω εναν μισθο που θα με καλυπτει οπως εδω και θα μπορω να ζω αξιοπρεπως θα κανω τη μεταβαση.Η ελλειψη του 'ρε μαλακα' για την οποια χαλιεσαι, δεκτη... δε συγκρινεται ομως σε χάλασμα με τον ασχετο γιο του ιδιοκτητη που θα κανει τον προισταμενό σου, ουτε με τον ανηψιο του τον Οικονομικο Διευθυντη, ουτε με την κορη του τη διευθυντρια Μαρκετινγκ.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Θα ήθελα μια γνώμη για να δω και τι ψάρια πιάνουν μερικοί Τις καλές ας πούμε εποχές κοντά στο '06-07 με 1500 ευρώ καθαρά και κανένα αλλο εισόδημα,χωρίς ενοίκιο ή κάποιο δάνειο,μπορούσε να ζήσει μια 4 μελής οικογένεια;Αν ναι με τι ανεση; Μην κάνετε καμια σύγκριση με σήμερα,ρωτάω απλα για τότε προσπαθώντας να καταλάβω λίγο πως σκέφτονται κάποιοι που διαβαζω συχνά πυκνά στο φόρουμΟ άκα-εφ πάντως νομίζω δεν μίλησε για οικογένεια, αλλά για εργένη. Με 1.500 εργένης κάνει πολύ καλή ζωή.
Στην ερώτησή σου, 4μελής οικογένεια όπως λες, κατά τη γνώμη μου δύσκολα τα βγάζει πέρα ειδικά με άνεση. Μάλλον με πολύ ζόρι θα έλεγα.
-
Τις καλές ας πούμε εποχές κοντά στο '06-07 με 1500 ευρώ καθαρά και κανένα αλλο εισόδημα,χωρίς ενοίκιο ή κάποιο δάνειο,μπορούσε να ζήσει μια 4 μελής οικογένεια;
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τι ηλικία έχουν τα παιδιά, με παιδιά π.χ. στο λύκειο ή στο πανεπιστήμιο, μάλλον όχι.
Που ζει, αν ζει σε πόλη ή όχι. Σε χωριό και με σημαντική ίδια παραγωγή προιόντων ιδιοκατανάλωσης και παιδιά μικρά, ίσως.
Που κατοικεί, αν έχει με κάποιο τρόπο ιδιόκτητο σπίτι με λίγα ή καθόλου κοινόχρηστα και χαμηλό κόστος θέρμανσης, και κάποιους άλλους από τους πιο πάνω προαναφερθέντες λόγους, ναι.
Επίσης, τι κουμάντο κάνουν. Αν θέλουν να είναι λαρτζ, σαφώς όχι, αλλά και πλήθος άλλων λόγων.
Θέτοντας το ερώτημα γενικά και αόριστα, η μόνη σωστή απάντηση είναι ΔΞ/ΔΑ.Εγώ πάντως, στην Αθήνα, με δύο μικρά παιδιά και ιδιόκτητο σπίτι 15ετίας, χωρίς τίποτα σοβαρό σε βοήθεια από παππούδια, δεν έβγαινα με αυτά τα λεφτά ούτε το 2006 ούτε σήμερα. Θέλω περί το συν 60% για να το πετύχω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μην περιμένετε να βγάλετε κάποιο συμπέρασμα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει δικές του προτεραιότητες αλλά και επιλογές.αυτό.
Το οποίο αναιρείς λίγο γράφοντας αυτό:
Δηλαδή αν έχεις μια καλή, στημένη ζωή εδώ είναι λάθος να τα παρατήσεις όλα και να τη κοπανήσεις, γιατί κακά τα ψέμματα έχουμε πολλά πράγματα που δεν υπάρχουν στο εξωτερικό. Για μένα νούμερο 1 είναι η υγεία και το φαγητό και δεν εννοώ τα εστιατόρια, αλλά η ποιότητα στα οπωροκηπευτικά, στο κρέας, στο ψάρι και στα φρούτα.
Υγεία επίσης είναι να έχεις καθαρή ατμόσφαιρα, πράσινο, όχι ηχορύπανση, εύκολη καθημερινότητα...
Και για το φαγητό δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιάΟ Νο1 λόγος (έτσι όπως το γράφει και ο άκα έφε) είναι η βολή. Αδράνεια.
Αφού εδώ εντάξει τα καταφέρνω/κουτσοκαταφέρνω, που να αλλάζω.Κανένα μέρος δεν τα έχει όλα, και 'σωστές' και 'λάθος' επιλογές δεν υπάρχουν εξ αντικειμένου.
Από τους λόγους που γενικά αναφέρθηκαν, ο μοναδικός που έχει βαρύνουσα σημασία (για μένα) είναι σαφώς οι κοινωνικές σχέσεις (βλ. φίλοι), οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχίζονται. Καλώς ή κακώς εδώ τις εννοούμε λίγο διαφορετικά, και έτσι έχουμε συνηθίσει, και είναι 'ξενέρωμα' το να μην τις βρίσκεις. Τώρα, αναλόγως μέρους, μπορεί να είναι 'καλά' έως 'σκατά'. Και σαφώς παντού σε βάθος χρόνου μπορείς να γνωρίσεις πολλών ειδών ανθρώπους.
Από την άλλη, επίπεδο ζωής, εργασιακό ενδιαφέρον, καθημερινότητα
εεπ0, χτες ήμουν με ακόμα ένα που γύρισε, και τώρα πάλι φεύγει τρέχοντας...
εεπ1 this thread is worthless w/o tryphon
-
Κανένα μέρος δεν τα έχει όλα, και 'σωστές' και 'λάθος' επιλογές δεν υπάρχουν εξ αντικειμένου.
Ακριβώς αυτό.
-
Ποσα τυπου 1.000 και 1.500 δεν αποτελουν καμια εγγυηση για καλη ζωη ακομα και αν υπαρχει σπιτι και δεν υπαρχει δανειο.
Καταρχην αν εχεις σπιτι το κρατος σε εχει χρισει με το ζορι ενοικιαστη και αιμοδοτη.
Κατα δευτερον ο Νο 1 λογος που χρεοκοπει ενα νοικοκυριο ειναι η υγεια.
Με καποιο προβλημα υγειας τα λεφτα τελειωνουν,η δουλεια χανεται,τα χρεη αυξανονται,αναγκαστικα παιρνεις λεφτα απο την πιστωτικη με επιτοκιο 20% και αντε γεια... -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η ελλειψη του 'ρε μαλακα' για την οποια χαλιεσαι, δεκτη... δε συγκρινεται ομως σε χάλασμα με τον ασχετο γιο του ιδιοκτητη που θα κανει τον προισταμενό σου, ουτε με τον ανηψιο του τον Οικονομικο Διευθυντη, ουτε με την κορη του τη διευθυντρια Μαρκετινγκ.Αυτο το ακουω αρκετα, ειναι τοσο συχνο?
Σε μια εταιρια, οι απο πανω σου δε πρεπει ναναι σχετικοι με το επαγγελμα? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Η ελλειψη του 'ρε μαλακα' για την οποια χαλιεσαι, δεκτη... δε συγκρινεται ομως σε χάλασμα με τον ασχετο γιο του ιδιοκτητη που θα κανει τον προισταμενό σου, ουτε με τον ανηψιο του τον Οικονομικο Διευθυντη, ουτε με την κορη του τη διευθυντρια Μαρκετινγκ.
Αυτο το ακουω αρκετα, ειναι τοσο συχνο?
Σε μια εταιρια, οι απο πανω σου δε πρεπει ναναι σχετικοι με το επαγγελμα?Kαμιά εμπειρία απο ελληνική επιχείρηση ε;
-
Δυστυχως (?) οχι.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η ελλειψη του 'ρε μαλακα' για την οποια χαλιεσαι, δεκτη... δε συγκρινεται ομως σε χάλασμα με τον ασχετο γιο του ιδιοκτητη που θα κανει τον προισταμενό σου, ουτε με τον ανηψιο του τον Οικονομικο Διευθυντη, ουτε με την κορη του τη διευθυντρια Μαρκετινγκ.Εσυ θεωρεις οτι στο εξωτερικο δεν υπαρχουν αυτα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η ελλειψη του 'ρε μαλακα' για την οποια χαλιεσαι, δεκτη... δε συγκρινεται ομως σε χάλασμα με τον ασχετο γιο του ιδιοκτητη που θα κανει τον προισταμενό σου, ουτε με τον ανηψιο του τον Οικονομικο Διευθυντη, ουτε με την κορη του τη διευθυντρια Μαρκετινγκ.
Εσυ θεωρεις οτι στο εξωτερικο δεν υπαρχουν αυτα?
Αναλογως την χωρα,την εταιρεια,τον κλαδο.
Πχ στα τραπεζικα ειναι παγκοσμιως κλειστο το κυκλωμα για τις πολυ υψηλες θεσεις.
Για την ακριβεια συχνα υπαρχουν πολυ υψηλες θεσεις που μοναδικο σκοπο εχουν να διδονται σε φιλαρακια. -
Το αρχικο μου θεμα καταλαβαινω οτι ειναι πολυ περισσοτερο προσωπικο απο οσο ειχα σκεφτει αρχικα.
Και αυτο γιατι δεν εργαζεσαι μονο στη χωρα που μενεις αλλα ζεις. Και εκει ειναι το δυσκολο, σε οσους το βρισκουν δυσκολο για τους δικους τους λογους, οι οποιοι μπορει να ειναι πολλοι.
Μακαρι να μπορουσα να εργαζομαι με συνθηκες Αγγλιας στην Ελλαδα. Δυστυχως οι συνθηκες εργασιας αντικατοπτριζουν και τον γενικοτερο τροπο ζωης που μερικες φορες δεν τον μπορω.
Εκτος αυτου, πολλες φορες νιωθω αριθμος παρα κατι αλλο αν και αλλες φορες εχουν καλυψει χαζομαρες μου (graduate γαρ, δεν εχω μεγαλη εμπειρια).
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....