-
Άμα γνωρίζετε ότι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στο προσωπικό της επιχείρησης να κινείται στο χώρο παραγωγής/εκμετάλλευσης και ότι διακινδυνεύετε βαρύ πρόστιμο, γιατί το κάνετε;
Ο τάδε ελεγκτής πώς δηλαδή θα ξέρει ότι ο Μπάμπης το κολλητάρι δεν είναι μαύρος εργαζόμενος; Επειδή του το λέτε εσείς;
Μήπως ο Μπάμπης, ο μαύρος εργαζόμενος, που ενδεχομένως θέλει να πιαστεί το αφεντικό του μπας και του κολλήσει κανα ένσημο ώστε να μπορεί να πάει το παιδί του στο ΙΚΑ αν αρρωστήσει, θα κοιτάξει με απέραντο μίσος τον ελεγκτή που θα πει 'ΟΚ κύριε, μοιάζετε ειλικρινής, σίγουρα ο κ. Μπάμπης είναι κολλητός σας, γεια σας και καλές δουλειές';
Όποιος έχει, αν έχει, τέτοιες απαιτήσεις, να μην παραξενεύεται από το ποσοστό μαύρης εργασίας.
Τέλος, αφιερωμένο στον panosss:
Βρούτσης: «Ανακαλύφθηκε μία ολόκληρη πόλη 63.122 εργαζομένων!»
Να που τελικά οι ατρόμητοι παράνομοι εργοδότες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο.
-
^αμα αρχίσουν να ελέγχουν σοβαρά θα βρούν 2-3 ακόμα χαλαρά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμα γνωρίζετε ότι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στο προσωπικό της επιχείρησης να κινείται στο χώρο παραγωγής/εκμετάλλευσης και ότι διακινδυνεύετε βαρύ πρόστιμο, γιατί το κάνετε;Ο τάδε ελεγκτής πώς δηλαδή θα ξέρει ότι ο Μπάμπης το κολλητάρι δεν είναι μαύρος εργαζόμενος; Επειδή του το λέτε εσείς;
Μήπως ο Μπάμπης, ο μαύρος εργαζόμενος, που ενδεχομένως θέλει να πιαστεί το αφεντικό του μπας και του κολλήσει κανα ένσημο ώστε να μπορεί να πάει το παιδί του στο ΙΚΑ αν αρρωστήσει, θα κοιτάξει με απέραντο μίσος τον ελεγκτή που θα πει 'ΟΚ κύριε, μοιάζετε ειλικρινής, σίγουρα ο κ. Μπάμπης είναι κολλητός σας, γεια σας και καλές δουλειές';
Όποιος έχει, αν έχει, τέτοιες απαιτήσεις, να μην παραξενεύεται από το ποσοστό μαύρης εργασίας.
Τέλος, αφιερωμένο στον panosss:
Να που τελικά οι ατρόμητοι παράνομοι εργοδότες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Δεν κατάλαβα γιατί το αφιερώνεις σε μένα, αλλά εγώ θυμάμαι ότι όταν έλεγα ότι είναι θέμα νόμων και εφαρμογής τους, εσύ μας έλεγες ότι είναι θέμα νοοτροπίας και 'να καλύνουν οι κακοί' .
Βέβαια...παίζει και να νομίζεις...ότι....αλλάξανε...νοοτροπία...
-
Οι ελεγκτές σήμερα δεν στρίβουν ‘πάρτα όλα’!.
Βλέπουν με το έμπειρο μάτι τους διάφορες ενδείξεις. Παρακολουθούν, παριστάνουν τους πελάτες!.
Παίρνουν επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες, από ανταγωνιστές ή από αδικημένους υπαλλήλους.
Ροτάνε έντεχνα τους γείτονες, αυτούς που συνήθως ενοχλούνται από τους επαγγελματίες.
Εκπαιδεύονται από ιδικούς . και σίγουρα οι λιγδιάρηδες ΔΥ πληρώνουν την παραβατικότητα τους σκληρά….. πλέον.
Είναι ένας πόλεμος, και σε κάθε πόλεμο υπάρχουν και παράπλευρες απόλυες….
Χωρίς όμως αυτόν τον πόλεμο, θα πληρώνουν το πάπλωμα αυτοί που δεν πρέπει και δεν έχουν χρήματα, και θα κερδίζουν οι παραβατικοί αλήτες.
Οι επαγγελματίες νόμιμοι, να φυσάν και το γιαούρτι, και να προσέχουν τα πάντα, αλλιώς να γίνουν υπάλληλοι….
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ λογοτεχνικά παράπονα – παραδείγματα!.
Α. -
Οι ελεγκτές σήμερα δεν στρίβουν ‘πάρτα όλα’!.
Βλέπουν με το έμπειρο μάτι τους διάφορες ενδείξεις. Παρακολουθούν, παριστάνουν τους πελάτες!.
Παίρνουν επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες, από ανταγωνιστές ή από αδικημένους υπαλλήλους.
Ροτάνε έντεχνα τους γείτονες, αυτούς που συνήθως ενοχλούνται από τους επαγγελματίες.
Εκπαιδεύονται από ιδικούς . και σίγουρα οι λιγδιάρηδες ΔΥ πληρώνουν την παραβατικότητα τους σκληρά….. πλέον.
Είναι ένας πόλεμος, και σε κάθε πόλεμο υπάρχουν και παράπλευρες απόλυες….
Χωρίς όμως αυτόν τον πόλεμο, θα πληρώνουν το πάπλωμα αυτοί που δεν πρέπει και δεν έχουν χρήματα, και θα κερδίζουν οι παραβατικοί αλήτες.
Οι επαγγελματίες νόμιμοι, να φυσάν και το γιαούρτι, και να προσέχουν τα πάντα, αλλιώς να γίνουν υπάλληλοι….
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ λογοτεχνικά παράπονα – παραδείγματα!.
Α. -
Εμένα πάντως ένας του ΣΕΠΕ, μου έλεγε πόσο λάθος είναι αυτό το μέτρο... Κι αυτό διότι το πρόστιμο, εάν πληρωθεί θα πάει στο κράτος. Εάν όμως έλεγε, απασχολείς παράνομα εργαζόμενο; Πόσο είναι το πρόστιμο; 18 χ 583 ευρώ; Ε, λοιπόν θα είσαι υποχρεωμένος να προσλάβεις τον συγκεκριμένο για 18 μήνες κι αν τον απολύσεις ή σου φύγει; θα πάρεις άλλον στη θέση του για τους υπόλοιπους μήνες. Έτσι, και ο 'μαύρος' θα έχει ασφάλεια, περίθαλψη κλπ. και το ΙΚΑ θα πάρει τα αναλογούντα, αλλά θα είναι κι ένα δίκαιο μέτρο κι όχι ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο. Ενώ τώρα είναι μερικές, συνήθως μικρομάγαζα, επιχειρήσεις που με το 10.500€, τελείωσαν. Κι ο 'μαύρος' θα πάριε πόδι, και το μαγαζάκι θα πάει για λουκέτο, γιατί που να τα βγάλει να τα δώσει τόσα λεφτά, αλλά και το κράτος δεν θα πάρει τίποτα εν τέλει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμα γνωρίζετε ότι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στο προσωπικό της επιχείρησης να κινείται στο χώρο παραγωγής/εκμετάλλευσης και ότι διακινδυνεύετε βαρύ πρόστιμο, γιατί το κάνετε;Υποθέτω όμως ότι υπάρχει μια κάποια ελαστικότητα σε αυτό, έτσι δεν είναι;
Σε εμάς π.χ πολύ συχνά θα περάσει από τη δουλειά κάποιος φίλος ή συγγενής - κάνει μπαμ όμως ότι δεν εργάζεται.
-
Μέχρι να δω ελεγκτές να κόβουν κώλους γιατρών κ δικηγόρων, θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να λέω '@@ καπαμά'.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να που τελικά οι ατρόμητοι παράνομοι εργοδότες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο.Ή / και να που εργαζόμενοι που 'έπαιρναν ταμείο' ή διατηρούσαν την κάρτα ανεργίας (γιατί το ΗΛΙΘΙΟ Ελ Δημόσιο συνεχίζει να πριμοδοτεί με μόρια τους μακροχρόνια άνεργους κ να γράφει στ' @@ του όσους γαμιούνται σε ό, τι δουλειά βρίσκουν κ κολλάνε ένσημα) κ έκαναν κ κανα μαύρο μεροκάματο, ερχόμενοι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της πραγματικής ανεργίας έκοψαν το ταμείο ή / και την κάρτα.
Για να δούμε, τώρα, θ' ανέβουν τα έσοδα του ΙΚΑ;Καλό θα ήταν να βγαίναμε μια βόλτα έξω από τη γυάλινη σφαίρα μας μία τόσο, ναι;
-
Αναμφίβολα, υπάρχουν ιδέες ανειδίκευτων!!!!.....
Μα υπάρχουν και θέσεις στης ιστοσελίδες υπουργείων που δέχονται προτάσεις και παράπονα.
Κατά την δική μου γνώμη, δεν ξεχωρίζω την ευρωστία του κλέφτη – παραβατικού.
Πρόκειται περί προστίμου, και όχι αναλογικής φορολογίας!!!!!!!!.......
Μπερδέψαμε της βούρτσες με της π………..
Α. -
το παραδειγμα το εθεσα οχι για να εμφανιστω αντιθετος στα νεα μετρα ....ισα-ισα θα μπει λιγο ( και το εννοω λιγο) ταξη στην αγορα εργασιας...
το ανεφερα ως περιπτωση που γινεται λαθος, αλλα και δικιο να εχεις ο προϊσταμενος δεν θελει να ερθει σε κοντρα με τους ελεγκτες...
μαζι με τα ξερα καιγονται και καποια χλωρα...αλλα επειδη ο σκοπος αγιαζει τα μεσα ας σταθουμε υποστηρικτες των μετρων γιατι ειναι εκτος απο παρανομο και παντελως αδικο να στερειται ο καθε εργαζομενος την ασφαλιστικη του καλυψη...σιγουρα @μανος ειναι αυτονοητο οτι εαν λειτουργουσαν διαφορετικα δεν θα φορουσε κανενας ζωνη (γιατι θα κινηθει μονο για 50 μετρα)...και δεν θα ασφαλιζοταν κανενας ( γιατι ειναι φιλος του μαγαζιου) κλπ κλπ
οταν ομως πληρωσεις 500€ χωρις λογο, οσο νάναι τσουζει.... -
Και 50 να πληρώσεις, τσούζει.
Για μένα, πρέπει πρώτα να σταματήσει η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ μοριοδότηση των μακροχρόνια άνεργων και να γίνονται έλεγχοι συχνοί και ΠΑΝΤΟΥ. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Καλό θα ήταν να βγαίναμε μια βόλτα έξω από τη γυάλινη σφαίρα μας μία τόσο, ναι;
Μπα κάνει πολύ κρύο, μια χαρά είναι μέσα.
Άσ' το έξω για τους άλλους... -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
δεν υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια εξακριβωσης μη δηλωμενου εργαζομενου απο τους εκεγκτες....
ειναι επιλογη της προσωπικης τους αντιληψης....Για αυτο λοιπον το λογο ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ο ελεγκτης να αποφασιζει κ να διαταζει κ να μη μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο.
παραδειγμα που μου ετυχε πριν χρονια....
Ακριβως. Σημερα ειχα την κανονικη υπαλληλο, τον απολυμενο, 2 πελατες κ ενα επιθεωρητη προμηθευτη μου να καθονται κ να πινουν καφε στο μαγαζι. Οποτε ξαναρωταω, ειμαι καταστημα, δεν εχω δικαιωμα να εχω πελατες ή επισκεπτες (ο επιθεωρητης πχ) στο μαγαζι μου? Ελεος...
Άμα γνωρίζετε ότι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στο προσωπικό της επιχείρησης να κινείται στο χώρο παραγωγής/εκμετάλλευσης και ότι διακινδυνεύετε βαρύ πρόστιμο, γιατί το κάνετε;
Ο τάδε ελεγκτής πώς δηλαδή θα ξέρει ότι ο Μπάμπης το κολλητάρι δεν είναι μαύρος εργαζόμενος; Επειδή του το λέτε εσείς;
Οτι ειπα πιο πανω. Αυτο ελειπε, να κλειδωσουμε τις πορτες για να μη νομιζει κανας καριολης οτι οποιος ειναι μεσα στο μαγαζι ειναι μαυρος εργαζομενος.
-
Πάντως, κακά τα ψέματα, στο 90% των περιπτώσεων κάνει 'μπαμ' το ποιός δουλεύει και ποιός απλά πέρασε για λίγο
-
Δλδ ας πούμε, το καλοκαίρι που κανα βράδυ σε καμιά εφημερία κάθομαι και βοηθάω στο φαρμακείο, μπορεί να υπάρξει θέμα?
Να ξερω δλδ, απλά να τρολάρω τουρίστριες -
Εξαρταται απο το τυπο του μαγαζιου κ το τυπο της δουλειας. Στο δικο μου το παραδειγμα, αν χτυπαγε επιμονα το τηλεφωνο, εγω μιλαγα στην αλλη γραμμη κ η υπαλληλος ηταν στη τουαλετα, κ τελικα το απαντουσε ο απολυμενος κ τον πετυχαινε ο ελεγκτης, φαε ενα 10χιλιαρο...
(εγινε το Σαββατο).
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δλδ ας πούμε, το καλοκαίρι που κανα βράδυ σε καμιά εφημερία κάθομαι και βοηθάω στο φαρμακείο, μπορεί να υπάρξει θέμα?
Να ξερω δλδ, απλά να τρολάρω τουρίστριεςΣε ατομικη επιχειρηση και με αμεση συγγενεια, οχι δεν εχεις κανενα θεμα .-
-
Να ξερω δλδ, απλά να τρολάρω τουρίστριεςΑν είσαι 1ου βαθμού συγγενής με τον ιδιοκτήτη, δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
εσενα kacey με τοσους καφεδες στο τραπεζι μπορει να σε γραψει και η εφορια που δεν εχεις κοψει αποδειξη...
-
Να ξερω δλδ, απλά να τρολάρω τουρίστριεςΚάπως έτσι;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....