-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
εσενα kacey με τοσους καφεδες στο τραπεζι μπορει να σε γραψει και η εφορια που δεν εχεις κοψει αποδειξη...Ειμαι εμπορικο καταστημα-χονδρεμπορος. Καθημερινα εχω ειτε πελατες ειτε επιθεωρητες πωλησεων να ερχονται κ να καθομαστε να συζηταμε για τη δουλεια. Που το περιεργο?
-
Το περίεργο είναι ότι σήκωσε ο άλλος το τηλέφωνο, δεν είχε καμία δουλειά να το κάνει
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
εσενα kacey με τοσους καφεδες στο τραπεζι μπορει να σε γραψει και η εφορια που δεν εχεις κοψει αποδειξη... -
Πλάκα κάνει βρε Kacey, δεν θα σου ρίξει καρφωτή για μαύρη καφετέρια.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το περίεργο είναι ότι σήκωσε ο άλλος το τηλέφωνο, δεν είχε καμία δουλειά να το κάνειΕισαι 4 χρονια υπαλληλος σε ενα μαγαζι (οποτε μεταξυ αλλων, μιλας καθημερινα με πελατες), εχεις παει για βολτα 3-4 μερες αφου απολυθηκες, βλεπεις οτι ενω χτυπαει το τηλεφωνο ο ενας απο εμας μιλαει στο αλλο κ ο 2ος ειναι στη τουαλετα, κ δεν θα το σηκωσεις εστω για να ρωτησεις ποιος ειναι κ να του πεις οτι θα τον παρουμε εμεις σε 5 λεπτα?
Εσυ δεν ειπες οτι που κ που βοηθας στο μαγαζι ενω δεν εργαζεσαι εκει?
-
Τέκνα ,αδέρφια και γονείς σε ατομική επιχείρηση δεν χρειάζονται πρόσληψη, ένσημα κλπ. Λοιποί όμως όπως φίλοι, συγγενείς, περαστικοί ναι. Σαφέστατος ο νόμος.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το περίεργο είναι ότι σήκωσε ο άλλος το τηλέφωνο, δεν είχε καμία δουλειά να το κάνει
Εισαι 4 χρονια υπαλληλος σε ενα μαγαζι (οποτε μεταξυ αλλων, μιλας καθημερινα με πελατες), εχεις παει για βολτα 3-4 μερες αφου απολυθηκες, βλεπεις οτι ενω χτυπαει το τηλεφωνο ο ενας απο εμας μιλαει στο αλλο κ ο 2ος ειναι στη τουαλετα, κ δεν θα το σηκωσεις εστω για να ρωτησεις ποιος ειναι κ να του πεις οτι θα τον παρουμε εμεις σε 5 λεπτα?
Εσυ δεν ειπες οτι που κ που βοηθας στο μαγαζι ενω δεν εργαζεσαι εκει?
Ο νόμος είναι νόμος. Από τη στιγμή που το απαγορεύει όχι δεν μπορεί να το σηκώσει κάποιος εκτός των νόμιμων υπαλλήλων.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εσενα kacey με τοσους καφεδες στο τραπεζι μπορει να σε γραψει και η εφορια που δεν εχεις κοψει αποδειξη...
Ειμαι εμπορικο καταστημα-χονδρεμπορος. Καθημερινα εχω ειτε πελατες ειτε επιθεωρητες πωλησεων να ερχονται κ να καθομαστε να συζηταμε για τη δουλεια. Που το περιεργο?
Πλάκα κάνει βρε Kacey, δεν θα σου ρίξει καρφωτή για μαύρη καφετέρια.
-
Με τοσα που διαβαζω εδω μεσα...
panos
ναι, συμφωνα με το γραμμα του νομου ειναι παρανομο. Αλλα οπως καταλαβαινεις, δεν ειναι μαυρη αδηλωτη εργασια απο αυτη που προσπαθει να καταπολεμησει το κρατος με 10χιλιαρα προστιμα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με τοσα που διαβαζω εδω μεσα...panos
ναι, συμφωνα με το γραμμα του νομου ειναι παρανομο. Αλλα οπως καταλαβαινεις, δεν ειναι μαυρη αδηλωτη εργασια απο αυτη που προσπαθει να καταπολεμησει το κρατος με 10χιλιαρα προστιμα.Ναι δε διαφωνώ αλλά άντε βγάλε άκρη μαζί τους. Έχουν να πατήσουν για να σου τη φορέσουν και το κάνουν και δυστυχώς δεν μπορείς να τους πεις κάτι λόγω νομοθεσίας.
Θα μου πεις αλλού κι αλλού κάνουν τα στραβά μάτια αλλά κλασσικά τι λειτοργεί σωστά ώστε να λειτουργήσει και αυτό? -
Για αυτο λοιπον ρωταγα τι σκατα σημαινει κ απο που κ ως που υπαρχει 'επι τοπου' προστιμο 10χιλιαρο, κ μαλιστα 'δεν μπορεις να κανεις τιποτα' κατα μερικους (που δεν ισχυει).
-
για σιγουρια....βαλε τραπεζακι εξω απ το μαγαζι...( λογω χειμωνα παρε και μανιταρι) ...και μη φοβασαι κανενα...
btw. δεν βρισκω πουθενα τα moods tubos. των 5 ...ως πρωην πελατης χονδρικης μπορω να παω στον τσιγαρά και να παρω μερικα ως ιδιωτης?
-
καποια πρατηρια πουλανε κ λιανικη. Αλλο ειναι το προβλημα σου: τα πρατηρια τσιγαρων κλεινουν κατα 10δες αυτες τις μερες...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τέκνα ,αδέρφια και γονείς σε ατομική επιχείρηση δεν χρειάζονται πρόσληψη, ένσημα κλπ. Λοιποί όμως όπως φίλοι, συγγενείς, περαστικοί ναι. Σαφέστατος ο νόμος.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Υπάρχει κάπου αυτός ο νόμος;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Άμα γνωρίζετε ότι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στο προσωπικό της επιχείρησης να κινείται στο χώρο παραγωγής/εκμετάλλευσης και ότι διακινδυνεύετε βαρύ πρόστιμο, γιατί το κάνετε;
Ο τάδε ελεγκτής πώς δηλαδή θα ξέρει ότι ο Μπάμπης το κολλητάρι δεν είναι μαύρος εργαζόμενος; Επειδή του το λέτε εσείς;
Μήπως ο Μπάμπης, ο μαύρος εργαζόμενος, που ενδεχομένως θέλει να πιαστεί το αφεντικό του μπας και του κολλήσει κανα ένσημο ώστε να μπορεί να πάει το παιδί του στο ΙΚΑ αν αρρωστήσει, θα κοιτάξει με απέραντο μίσος τον ελεγκτή που θα πει 'ΟΚ κύριε, μοιάζετε ειλικρινής, σίγουρα ο κ. Μπάμπης είναι κολλητός σας, γεια σας και καλές δουλειές';
Όποιος έχει, αν έχει, τέτοιες απαιτήσεις, να μην παραξενεύεται από το ποσοστό μαύρης εργασίας.
Τέλος, αφιερωμένο στον panosss:
Βρούτσης: «Ανακαλύφθηκε μία ολόκληρη πόλη 63.122 εργαζομένων!»
Να που τελικά οι ατρόμητοι παράνομοι εργοδότες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Δεν κατάλαβα γιατί το αφιερώνεις σε μένα, αλλά εγώ θυμάμαι ότι όταν έλεγα ότι είναι θέμα νόμων και εφαρμογής τους, εσύ μας έλεγες ότι είναι θέμα νοοτροπίας και 'να καλύνουν οι κακοί' .
Βέβαια...παίζει και να νομίζεις...ότι....αλλάξανε...νοοτροπία...
Αυτό περί καλών κακών, μπορείς να μου υπενθυμίσεις πότε το έγραψα; Δεν το θυμάμαι καθόλου.
Το μόνο που θυμάμαι είναι το παρακάτω:viewtopic.php?p=2780169#p2780169
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Τέκνα ,αδέρφια και γονείς σε ατομική επιχείρηση δεν χρειάζονται πρόσληψη, ένσημα κλπ. Λοιποί όμως όπως φίλοι, συγγενείς, περαστικοί ναι. Σαφέστατος ο νόμος.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Υπάρχει κάπου αυτός ο νόμος;
Είναι νεότερη προσθήκη (νομίζω του 1988 ή 1989) στον Αναγκαστικό Νόμο 1846/51 (του ... 1951 ) που αναφέρει υποχρεωτική αλλά ΟΧΙ αυτοδίκαιη ασφάλιση των συγκεκριμένων συγγενών. Αναφέρεται δε ξανά το 2012 σε εγκύκλιο του ΙΚΑ που αλλάζουν οι ασφαλιστικές εισφορές συγγενών που από μειωμένες γίνονται ίδιες με τους λοιπούς μισθωτούς.
Το σίγουρο είναι ότι ΕΥΠΕΑ και λοιποί ελεγκτές του ΙΚΑ το γνωρίζουν. -
ευχαριστώ ρε man
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμα γνωρίζετε ότι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στο προσωπικό της επιχείρησης να κινείται στο χώρο παραγωγής/εκμετάλλευσης και ότι διακινδυνεύετε βαρύ πρόστιμο, γιατί το κάνετε;
Ο τάδε ελεγκτής πώς δηλαδή θα ξέρει ότι ο Μπάμπης το κολλητάρι δεν είναι μαύρος εργαζόμενος; Επειδή του το λέτε εσείς;
Μήπως ο Μπάμπης, ο μαύρος εργαζόμενος, που ενδεχομένως θέλει να πιαστεί το αφεντικό του μπας και του κολλήσει κανα ένσημο ώστε να μπορεί να πάει το παιδί του στο ΙΚΑ αν αρρωστήσει, θα κοιτάξει με απέραντο μίσος τον ελεγκτή που θα πει 'ΟΚ κύριε, μοιάζετε ειλικρινής, σίγουρα ο κ. Μπάμπης είναι κολλητός σας, γεια σας και καλές δουλειές';
Όποιος έχει, αν έχει, τέτοιες απαιτήσεις, να μην παραξενεύεται από το ποσοστό μαύρης εργασίας.
Τέλος, αφιερωμένο στον panosss:
Βρούτσης: «Ανακαλύφθηκε μία ολόκληρη πόλη 63.122 εργαζομένων!»
Να που τελικά οι ατρόμητοι παράνομοι εργοδότες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Δεν κατάλαβα γιατί το αφιερώνεις σε μένα, αλλά εγώ θυμάμαι ότι όταν έλεγα ότι είναι θέμα νόμων και εφαρμογής τους, εσύ μας έλεγες ότι είναι θέμα νοοτροπίας και 'να καλύνουν οι κακοί' .
Βέβαια...παίζει και να νομίζεις...ότι....αλλάξανε...νοοτροπία...
Αυτό περί καλών κακών, μπορείς να μου υπενθυμίσεις πότε το έγραψα; Δεν το θυμάμαι καθόλου.
Το μόνο που θυμάμαι είναι το παρακάτω:viewtopic.php?p=2780169#p2780169
Εδώ μας λες για τη νοοτροπία, ότι αυτό είναι το πρόβλημα:
Η νοοτροπία καλλιεργείται με τα χρόνια.
Όταν ο βυσματούχος τους γράφει όλους και φορτώνει τη δουλειά του στους υπόλοιπους, δεν τιμωρείται δε ποτέ, είναι λογικό να χαλαρώσουν κι οι άλλοι, αφού αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να είναι οι μαλάκες της ιστορίας διαρκώς.
Άμα μάλιστα δεν είναι ένας ο λεγάμενος, αλλά κάμποσοι, η νοοτροπία ατιμωρησίας εξαπλώνεται όλο και πιο γρήγορα.Είχα γράψει πριν κάτι σελίδες
'Ποιος προστατεύεται από τη μονιμότητα;
Αυτός που έχει μέσο τον Υπουργό/Γενικό/Ειδικό/ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ (να τα λέμε αυτά) κλπ ή αυτός ο 'μαλάκας και σπαστικός και ρουφιάνος και αντισυνάδελφος' που θα απαιτήσει να γίνεται σωστά η δουλειά, να μην εκμεταλλεύονται ορισμένοι τους πολίτες, να μην τους γράφουν στ' @@ τους, να τους φέρονται ευγενικά, να μην την κοπανάνε, να μη λουφάρουν φορτώνοντας στους άλλους τη δουλειά τους;'Το 'να καλύνουν οι κακοί' το έγραψα εγώ, όχι εσύ, ως ερμηνεία αυτού που λες (σε αρκετά σου ποστ, όχι μόνο στο συγκεκριμένο, απλά αυτό βρήκα τώρα) ότι είναι θέμα νοοτροπίας, άρα μόνο άμα αλλάξει η νοοτροπία (των κακών υποθέτω) θα διορθωθούμε.
Ενώ εγώ λέω ότι είναι θέμα εφαρμογής των νόμων. -
Σε συνεχεια απο εδω:
Αναφορικά με το κλείσιμο των SPRIDER STORES
περιμένουμε από την διοίκηση της εταιρίας:
-Nα μας δώσει τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ που μας χρωστάει
-Να μας δώσει το έγγραφο απόλυσης ώστε είτε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε άλλο εργοδότη , είτε να μπούμε στο ταμείο ανεργίας για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας.
-Να μας καταβάλει άμεσα τις αποζημιώσεις όπως προβλέπει ο νόμος.
Αν ισχυει το boldarismeno, δεν μιλαμε για πουτσα πλεον στα πυρομανη μανατζερια.Εδω παρακαλας να βγει απο τον ταφο ο Πολ Ποτ και να ρθει να πιασει δουλεια.
Λειτουργια των αγορων και φτυστταμπουτιασναπιασουμερατσα.
-
Κ που να ηξερες ποσα αλλα ισχυουν...Για ρωτα τους τι αποζημιωση πηραν για τη φωτια της Ερμου, τι πληρωθηκε κ τι απο αυτα ειχε πραγματικα καταστραφει. Για ρωτα τους για μεταθεσεις απο Αθηνα στο Ιονιο αν δεν παραιτηθεις. Για ρωτα τους για απολυση στο μιλητο αλλα χαρτια μηδεν (κ εννοειται κ αποζημιωση), ωστε να τη πατησει ο υπαλληλος κ να σταματησει να πηγαινει στη δουλεια ωστε 3 μερες μετα να μπορουν να επικαλεστουν οτι 'συμφωνα με το νομο, αποχωρησε μονος του'. Κ αν ειναι υποψιασμενος ο υπαλληλος, να μη τον αφηνουν να μπει στο μαγαζι. Για ρωτα για υπαλληλους που φυλανε το μαγαζι με βαρδιες ωστε να μη μπει η διοικηση κ το αδειασει, αφου ειναι μια μικρη περιουσια κ ολοι αυτοι (οι υπαλληλοι) εχουν να λαβουν μισθους, επιδοματα κ αποζημιωσεις.
Καλα, να μην πουμε για τον 'εμπρησμο απο κουκουλοφορους' που εφυγαν απο το Συνταγμα κ πηγαν στη Παλλληνη για να καψουν την επιχειρηση μαζι με 1-2 Ferrari των ιδιοκτητων που ηταν παρκαρισμενες μεσα...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....