-
Νομίζω ότι ο Νίκος είπε ότι ήταν φίλη του. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είχαν σοβαρή πρόθεση (και να το ξέρει καλά) να την πάρουν μετά θα ρισκάριζε τη φιλία τους, σωστά;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Νομίζω ότι γενικεύετε κάτι που μπορεί να είναι πολύ ειδικό.Υπάρχουν πολύ σοβαρές εταιρείες που προσφέρουν 'Ιντερσιπ' έναντι ενος πιάτου μουσακά στην αρχή αλλά με πολύ σοβαρές προοπτικές αργότερα όπως και εταιρίες που έχουν καταφέρει τόσο καιρό να ζούνε απαυτώνοντας απελπισμένους νέους. Οι τελευταίες είναι και πολύ περισσότερες στην Ελλάδα.
Ωραία.
Πάμε παρακάτω, παρακαλώ.
Τουλάχιστον δίνουν μουσακά όχι τίποτα και εκεί πάω πάσο. Πάντως ακόμα και τα graduate scheme στα εξωτερικά πληρώνουν σχεδόν όσο και για έναν κανονικό υπάλληλο με 1 ένα χρόνο προυπηρεσία και αν σε κρατήσουν τελικά υπάρχει συνήθως bonus που τελικά σε φέρνει στα ίδια. Τεσπά το αμισθί είναι γελοιότητα.
-
Εγώ να προσθέσω ότι ήδη ΠΟΛΥ πριν την κρίση έπαιζε άνετα το εργασία χωρίς αμοιβή, ειδικά σε απόφοιτους οικονομικών σχολών όπως υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα, η απασχόληση σε λογιστικό γραφείο όπου απλά σου έδιναν τα εισιτήρια για να πηγαινοέρχεσαι σε εφορίες, επιμελητήρια, πελάτες, 'για να μάθεις την δουλειά'. Εννοείτε ότι δεν υπήρχε υπόσχεση πρόσληψης, ενώ ακόμα και τότε υπήρχε υπερπροσφορά. Κατά τα άλλα +1 σε Asimov, drdino, RZ klp.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σαν να μας διάβασε ο Υπουργός:
1000!!!Και το ανακοινώνει για να πάρουν άνευ αποδοχών οι 'μαύροι' ή για να κρατάνε αρκετό μετρητό για λάδωμα οι ταμίες;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Νομίζω ότι γενικεύετε κάτι που μπορεί να είναι πολύ ειδικό.Υπάρχουν πολύ σοβαρές εταιρείες που προσφέρουν 'Ιντερσιπ' έναντι ενος πιάτου μουσακά
Το 'πιάτο μουσακά' που λες είναι το λιγότερο ο κατώτατος μισθός και φυσικά γίνεται πρόσληψη κανονικά. Αλλιώς είναι παράνομο και τότε η εταιρεία είναι για τα πανηγύρια εξ' ορισμού.
-
Αυτο ειπα και γω νωριτερα mirage.
42000 ευρω το χρονο δινανε οι Γερμανοι για graduate scheme με πιθανοτητα αυξησης μεσα στα δυο χρονια που ειναι το προγραμμα. Παραπανω απο καλα λεφτα που ουτε κανονικοι υπαλληλοι δεν τα βρισκουν.
-
Άσχετο αλλά το συζητάω το θέμα με φίλο hardcore Φλαμανδό Βέλγο καπιταλιστή, νεοφιλεύθερο ή όπως αλλιώς θέλετε και του έχουν πέσει τα μαλλιά με την πρόταση της πολυεθνικής.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οτι και να λετε, 'αναμεσα μας', υπαρχει καποια που πηγε να πιασει τη δουλεια... και δε σταθηκε στην παραφιλολογια 'στην αμισθι θεση με τον κακο εργοδοτη' και αλλα ωραια που ακουγονται. Προφανως, οπως γραφει και ο dimik παραπανω, οι περισσοτεροι απο εσας, δεν εχετε ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ τι σημαινε παλιοτερα το 'ελα πιτσιρικο να μαθεις την τεχνη'.Αν το τσιμπαει το 1600αρακι τωρα, η κοπελα, ΑΥΤΟ εχει νοημα.
Παμε να δουμε την διαφορετικη οπτικη.
Σα να ανοιγεις επιχειρηση. Στην αρχη 'βαζεις' λεφτα, ΚΕΦΑΛΑΙΟ (φτου κακα μακρια απο εμας ) επενδυεις, και αναμενεις κερδη. Στην περιπτωση μας, το 'βιωσιμο' της επιχειρησης θα φανει απο τον 3ο μηνα, σε ποια επιχειρηση μπορει να γινει αυτο?Ετσι λοιπον, εχουμε 'προσληψη' ας πουμε τον 06/2013.
Τον 06/14, αν η επενδυση αποδωσει, θα εχουμε 9Χ1600=14.400 ανα ετος, ήτοι 1200 το μηνα. Αμα επαιρνε 1200 το μηνα δε θα ειχατε προβλημα ετσι?Ποιος ειναι εξυπνοτερος, εσεις κρινετε. Αυτος που ΚΥΝΗΓΑΕΙ τα 1200 το μηνα για πρωτο χρονο, και 1600 μετα, ή αυτος που δεν παει γιατι 'δεν δουλευω αμισθι' και αλλες φούντες.
Λοιπον σου χω μια εργασιακη προταση:
Ελα να δουλεψεις στα λιοστασια μου για ΟΛΟ το Φθινοπωρο- αντε και Δεκεμβρη- χωρις να σε πληρωσω και μετα -ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ (και ως γνωστον ο λογος μου ειναι συμβολαιο αγγλικων προδιαγραφων ( )- θα σου δωσω 5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για 9 μηνες, 10 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για τους επομενους δωδεκα και ασε τους αλλους να δουλευουν για 1500/μηνα ενω εσυ εχεις ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ απο τωρα 6.875/μηνα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άσχετο αλλά το συζητάω το θέμα με φίλο hardcore Φλαμανδό Βέλγο καπιταλιστή, νεοφιλεύθερο ή όπως αλλιώς θέλετε και του έχουν πέσει τα μαλλιά με την πρόταση της πολυεθνικής.Λογικό είναι... δεν είναι ραγιάς!!!
Εγώ δεν τολμάω καν να το πω σε Άγγλους φίλους γιατί παίζει να μην μου ξαναμιλήσουν επειδή τους λέω φίδια. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Διαβάζω τις απόψεις κάποιων εδώ μέσα αρχίζω και καταλαβαίνω όλο και περισσότερο πόσο τραγικοί είμαστε ως χώρα πόσο έχουμε γραμμένο στα @@ μας τους υπόλοιπους κλπ και φυσικά γιατί είμαστε ένα απέραντο μπουρδέλο και μάλιστα χρεωκοπημένο δεν ξέρω πόσες φορές. Εργασία αμισθί δεν είναι εργασία αγαπητέ dimik. Tρεϊνί (sic) άμισθος δεν παίζει ούτε για φοιτητάκια που είναι υποχρεωμένα να κάνουν τέτοια πράγματα απο τα Πανεπιστήμια τους στα εξωτερικά. Αλλά εμείς ή μάλλον ώς άλλον tryphon εσείς στο Ελλάδα νομίζεται πως έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα και πως πρέπει ο άλλος να κάνει κωλοτούμπες γιατί θα κάνει τον τρίτο αναπληρωματικό νερουλά σε μεγάλη πολυεθνική (sic) για να το βάλει στο CV.
Είναι και βαρβάτος ο μισθός dimik. Μου αρέσει που είσαι και ΣΙΓΟΥΡΟΣ. Αλήθεια τι είναι για σένα ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ.
Καλά το παράδειγμα με την δοκιμαστική περίοδο σε σύγκριση με άμισθη εργασία μόνο ο Ιονέσκο θα το θεωρούσε λογικόΝαι κι εγώ μαζί σας, δεν θεωρείται εργασία είναι παράνομο, είναι εκμετάλλευση είναι είναι είναι....όμως
ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα ταΐζει αυτό το άτομο που αρνείται να δουλέψει αμισθί αρχικά θα μου πει κανείς????
Έχετε καταλάβει που έχει φτάσει το αγγούρι ή μιλάμε αφ υψηλού?Για κάποιους λόγους που δεν άπτονται της συζήτησης η κατάσταση είναι ΣΚΑΤΑ, προσφέρεται μια ευκαιρία και προϋποθέτει μια θυσία, αν έχεις ανάγκη να βγάλεις τα προς το ζην το ποιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο ας πούμε είναι να κάνεις εμπανάσταση και να αρνηθείς ελπίζοντας ότι θα βρεις κάτι άλλο σε μια χρεοκοπημένη χώρα με ανεργία στον θεό
Στην Ελλάδα του 2013 για κάποιον χωρίς προυπηρεσία τα 1000€ καθαρά π.χ δεν είναι βαρβάτος μισθός? Τόσο έχουν καταλήξει να παίρνουν άνθρωποι με προϋπηρεσία 10ετιών. Δεν θα τον συγκρίνω με τον Ιταλό φίλο μου που δουλεύει στην Voda στην Φρανκφούρτη και παίρνει 3000€ καθαρά, μιλάω για την Ελλάδα την δεδομένη χρονική στιγμή.
Το ποιο είναι σωστό το ξέρω πολύ καλά, το θέμα είναι ότι όταν τίθεται θέμα επιβίωσης και σου χαρίζουν γαίδαρο θα τον κοιτάς στα δόντια?
Κι εγώ όλα έτοιμα τα βρήκα στην ζωή μου ρε παιδιά αλλά έχω την συναίσθηση του πως είναι να μην έχεις 2€ για εισιτήρια, και το πως είναι να σε οδηγεί στην αυτοκτονία ο οικονομικός μαρασμός όπως στον κολλητό μου που τον έπαιρνα τηλ για χρόνια πολλά και αυτός κρεμόταν από το κάσωμα
Τέσπα συνεχίστε την φιλολογία περί εργασιακών σχέσεων μέσω ίντερνετ και λοιπά χαρωπά
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τουλάχιστον δίνουν μουσακά όχι τίποτα και εκεί πάω πάσο. Πάντως ακόμα και τα graduate scheme στα εξωτερικά πληρώνουν σχεδόν όσο και για έναν κανονικό υπάλληλο με 1 ένα χρόνο προυπηρεσία και αν σε κρατήσουν τελικά υπάρχει συνήθως bonus που τελικά σε φέρνει στα ίδια. Τεσπά το αμισθί είναι γελοιότητα.
Ναι ναι, σαφώς! Μόνο που στα εξωτερικά υπάρχει συνήθως και κρατικό πρόγραμμα υποστήριξης των νέων στην αγορά, όπου μπορεί να επιβάλλουν στον εργοδότη να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό από τέτοιες θέσεις στην επιχείρησή του. Φυσικά, το bonus δεν είναι απαραίτητο γιατί είναι πολύ πιο έντιμο, όπως πολύ σωστά υπολόγισαν τα παιδιά πιο πάνω, όταν ο μισθός δεν είναι κοροϊδία και διατηρείται σε καλά επίπεδα από την αρχή (σαφέστατα προτιμότερο από χαμηλότερο μισθό + bonus).
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα ταΐζει αυτό το άτομο που αρνείται να δουλέψει αμισθί αρχικά θα μου πει κανείς????Ο ιδιος που θα τον ταϊζει ενω δουλευει αμισθι.
Elementary. -
Καλα μην ειστε τοσο απολυτοι και εσεις.
Η συγκατοικος μου πηγαινε 2 μηνες σε μια δουλεια εδω στο Λονδινο και δουλευε κανονικα χωρις να πληρωνετε. Το ειχαν βαλει με το περιτυλιγμα του εθελοντισμου και οτι δινουν την ευκαιρια σε αποφοιτους να συμμετεχουν σε ενα σημαντικο προτζεκτ με ολιγη τεχνη μεσα. Ε πηγαν 30 ατομα περιπου και δεν πληρωνοταν κανενας τους. Βεβαια ειχαν το θετικο οτι πηγαιναν οποτε θελανε. Απλα δηλωναν οτι εγω θα ερθω Τριτη, Τεταρτη, Παρασκευη πχ την αλλη βδομαδα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
....
Έκλειναν τις παραγωγές τους στην Ελλάδα και οι εταιρίες από παραγωγή και εμπορία των προϊόντων τους έγιναν οι περισσότερες καθαρά εμπορικές φέρνοντας τα προϊόντα από γειτονικές Ευρωπαϊκές χώρες που είχαν μεγαλύτερες παραγωγές, και άρα φτηνότερο κοστολόγιο, ξεμπέρδευαν έτσι και με το εργατικό που την προηγούμενη δεκαετία τους είχε αλλαλιάσει στις απεργίες υπέρ της Νικαράγουα, της χελώνας που δεν μπορούσε να χέσει, για την τέφρα από το ηφαίστειο στην άλλη άκρη του πλανήτη κλπ ( όσοι έζησαν τη δεκαετία του ΄80 θα θυμούνται πόσες απεργίες είχαμε την ημέρα, όχι την εβδομάδα, και τους αστείους λόγους ) έτσι, απολύθηκε κόσμος, έτσι και εμείς που προμηθεύαμε μηχανήματα και Α! ύλες περιοριστήκαμε αρκετά έως πολύ.Μα τι λες?
Απεργιες για ασχετους λόγους?
Σιγα μη σε πιστεψει τωρα ο μεσος καναπεδατος αληλλεγγυος 25-35 ετων που το '80 επιασαν δουλεια οι δικοι του στο Δημοσιο και φαγανε ψωμι (ΤΜ) ή ειχαν ετσι και αλλιως λεφτα απο πριν.
Η αριστερα ειναι το μελλον.Μου θυμισες το εξης:
Καναμε καπου το 2004-2005, παρουσιαση στον οικονομικο μιας εταιριας τεχνολογιας... μιλαμε ια παραγωγη, πελατες εξωτερικου, καλο μαγαζι, μου εκανε εντυπωση οτι υπηρχε τετοιο πραγμα στην Ελλαδα του 'το παιρνω 20 το δινω 40, η ζωη ειναι ωραια'Μας ειπε λοιπον το παλληκαρι στη συζητηση, οτι τη δεκαετια του '80 ηταν στο λογιστηριο ενος γνωστου εργοστασιαρχη επιπεδου Αγγελοπουλου. Το αφεντικο λοιπον, μια μερα του πρότεινε, (εφοσον οι απεργιες στο εργοστασιο ήταν της μοδας 'αλληλεγγυη στη Φατμέ απο το Γενή Τζαμι') το εξης:
'Τους εργατες που κανουν απεργια δεν τους πληρωνω μεροκαματα, παει πισω η παραγωγη, αλλα δε μορω να κανω και τιποτα. Κανονισε αν μπορεις, να κανουν απεργια κι οι διοικητικοι, 2-3 ημερες το μηνα, οχι παραπανω. Οτι δε θα τους πληρωνω λογω απεργιας, θα τα μοιραζομαστε, ετσι και αλλιως τη δουλεια θα τη βγαζουν αυτοι με λιγο στριμωγμα'.
Εννοειται οτι τα 'μεροκαματα' των διοικητικων, ηταν σημαντικο νουμερο... -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
σου χαρίζουν γαίδαρο θα τον κοιτάς στα δόντια?Έλα πες ότι κάνεις πλάκα και άσε τα άλλα. Η δουλεία λέγεται τώρα ευκαιρία; Γιατί δουλεία είναι να εργάζεσαι χωρίς αμοιβή! Τέτοιες εταιρείες πρέπει να κλείνουν με δικαστικές αποφάσεις!
@bibendum: Όπως λες εκεί το δήλωσαν κανονικά πως είναι εθελοντισμός, hobby ρε αδερφέ. Δεν έχουν απαιτήσεις από τον κόσμο, όποιος θέλει πάει όποτε γουστάρει για να περάσει την ώρα του δημιουργικά. Κι εμένα αν μου έλεγε η Fiat αν ενδιαφέρομαι να γίνω δοκιμαστής αυτοκινήτων εθελοντικά, ναι θα έλεγα.
-
Κι εμένα αν μου έλεγε η Fiat αν ενδιαφέρομαι να γίνω δοκιμαστής αυτοκινήτων **ντιζελ **εθελοντικά, ναι θα έλεγα. -
Νομίζω ότι γενικεύετε κάτι που μπορεί να είναι πολύ ειδικό.
Υπάρχουν πολύ σοβαρές εταιρείες που προσφέρουν 'Ιντερσιπ' έναντι ενος πιάτου μουσακά
Το 'πιάτο μουσακά' που λες είναι το λιγότερο ο κατώτατος μισθός και φυσικά γίνεται πρόσληψη κανονικά. Αλλιώς είναι παράνομο και τότε η εταιρεία είναι για τα πανηγύρια εξ' ορισμού.
Αν η θέση είναι για άτομο με σοβαρά προσόντα σίγουρα.
Αν πάλι είναι για τον κατώτερο μισθό; Σίγουρα πρέπει να προσφέρεται κάποια αποζημίωση, όμως...ή να παίρνει το λάπτοπ φεύγοντας, ας πούμε! -
ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα ταΐζει αυτό το άτομο που αρνείται να δουλέψει αμισθί αρχικά θα μου πει κανείς????
Έχετε καταλάβει που έχει φτάσει το αγγούρι ή μιλάμε αφ υψηλού?Αναρωτιεμαι αν εισαι troll ή εαν απλα το εχεις καψει τελειως.
Απλως για να εμφανιστει καποιος σε μια εργασια,πρεπει να ειναι καπως ντυμενος,να χρησιμοποιησει καποιο μεσο μεταφορας,ισως χρειαστει να αγορασει φαγητο,ισως κληθει να χρησιμοποιησει κατι δικο του (κινητο,αυτοκινητο) χωρις αποζημιωση,δηλαδη στο τελος του μηνα η εργασια θα του εχει στοιχισει πχ 300 ευρω!Καποιος μπορει να μην θελει να δωσει 300 ευρω το μηνα για να δουλευει!Τωρα αν μιλαμε για φαση μαθητειας,δηλαδη παιρνω καποιον που δεν ξερει ουτε το ονομα του να γραφει επειδη αυτος με παρακαλαει,τον απασχολω λιγες ωρες με μαλακιουλες και ισως καποτε τον προσλαβω,ειναι αλλο σεναριο.
-
Βγαλανε κερδος ομως Realzeus αυτοι... επομενως ο εθελοντισμος περιτυλιγμα ηταν. Τουλαχιστον στην περιπτωση του Νικου υπηρχε και το τυρακι στην φακα, ο εθελοντισμος ουτε τυρακι δεν εχει.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
'Τους εργατες που κανουν απεργια δεν τους πληρωνω μεροκαματα, παει πισω η παραγωγη, αλλα δε μορω να κανω και τιποτα. Κανονισε αν μπορεις, να κανουν απεργια κι οι διοικητικοι, 2-3 ημερες το μηνα, οχι παραπανω. Οτι δε θα τους πληρωνω λογω απεργιας, θα τα μοιραζομαστε, ετσι και αλλιως τη δουλεια θα τη βγαζουν αυτοι με λιγο στριμωγμα'.
Εννοειται οτι τα 'μεροκαματα' των διοικητικων, ηταν σημαντικο νουμερο...Πόσα καράβια έχει τώρα ο τύπος αυτός; Μπέσα, όμως...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....