-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Είναι μεγάλη παγίδα όσοι θες μας τα φέρε έτσι η ζωή, θες παλέψαμε και τα αξίζαμε, θες λόγω τύχης, τέλος πάντων βρήκαμε κάτι αξιοπρεπές εργασιακά, να την λέμε με ύφος φτασμενου παντογνώστη σε άλλους με μια κάποια λιγότερο αποδοτική πορεία.Λίγη ταπεινοφροσύνη δε βλάπτει, όλοι παίζουμε τα χαρτιά μας, άλλοι καλύτερα άλλοι λιγότερο καλά, δεν γίνεται να πετύχουν όλοι το ίδιο εύκολα.
Μια λάθος επιλογή, ενα υπολογισμενο Ρίσκο που δε βγήκε, μια άλλη συγκυρία και μπορεί να κοιτάζαμε τα ίδια πράγματα απο την άλλη μεριά.Sent from mYphone
παρα πολυ σωστος! πολλοι δεν μπορουν να φανταστουν ποσο κοντα ειναι η επιτυχια απο την καταστροφη...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
με συγχωρείς που δεν πήγα κάπου αλλού αλλά δεν με άφηναν.Το πρόβλημα του Ελληνα, η γιαγιά κατάκοιτη, ο μπαμπάς θέλει να σε βλέπει (άνεργο) η μαμά θέλει τον κανακάρη, το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου, κοκ.
Κιπ τραινγκ. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Εχει ενδιαφερον αυτο το δεν σε αφηναν; Μηπως και οι υπολοιποι που δεν εχουν φυγει λοιπον, εχουν καποιο αντιστοιχο προβλημα;Δεν με άφηναν με την έννοια ότι η σύντροφος δεν ήθελε, αν και άνεργη τότε. Ή θα χώριζα και θα έφευγα ή θα προσπαθούσα να την μεταπείσω, το κατάφερα έναν χρόνο μετά.
Δεν την λέω σε όσους δεν μπορούν να φύγουν για τον Α',Β', Γ΄λόγο, την λέω σε όσους προτιμούν να φυτοζωούν εργαζόμενοι για πενταροδεκάρες, ή άνεργοι παρόλες τις σπουδές τους, συντηρούμενοι στην ουσία από τους γονείς τους και στις 2 περιπτώσεις, γιατί πολύ απλά έχουν επαναπαυθεί στην δικαιολογία της κρίσης. Βασικά αυτό που μου την δίνει είναι ότι γκρινιάζουν και από πάνω.
Είναι μεγάλη παγίδα όσοι θες μας τα φέρε έτσι η ζωή, θες παλέψαμε και τα αξίζαμε, θες λόγω τύχης, τέλος πάντων βρήκαμε κάτι αξιοπρεπές εργασιακά, να την λέμε με ύφος φτασμενου παντογνώστη σε άλλους με μια κάποια λιγότερο αποδοτική πορεία.
Λίγη ταπεινοφροσύνη δε βλάπτει, όλοι παίζουμε τα χαρτιά μας, άλλοι καλύτερα άλλοι λιγότερο καλά, δεν γίνεται να πετύχουν όλοι το ίδιο εύκολα.
Μια λάθος επιλογή, ενα υπολογισμενο Ρίσκο που δε βγήκε, μια άλλη συγκυρία και μπορεί να κοιτάζαμε τα ίδια πράγματα απο την άλλη μεριά.Sent from mYphone
Και ακομα χειροτερο να γινεται απο ανθρωπους που καταδικαζαν τα κακα της κοινωνιας οταν ηταν απο κατω και τωρα που ειδαν λιγη προκοπη κανουν υποδειξεις.
Ώπααααα μάστορες..... λάθος το πιάσατε το νόημα, η ιστορία ξεκίνησε νωρίτερα από το παλικάρι με το ωραίο CV το οποίο γκρίνιαξε γιατί απολύθηκε από την ούτως η άλλως άθλια δουλειά του. Του έθεσα το θέμα ότι με αυτό το CV έπρεπε να την ψάξει για άλλες πολιτείες και όχι να μιζεριάζει, απάντησε ότι υπήρχε σοβαρός λόγος που δεν το έκανε αν και σκόπευε και πήγα πάσο.
Από εκεί και πέρα δέχομαι μια επίθεση γιατί δεν πήγα σε χώρα τελείως ξένη, γιατί προτείνω στον κόσμο να φύγει και δεν ξέρω τι άλλο.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα, τις πληροφορίες για μένα τις ανέφερα καθαρά για να δείξω ότι ακόμα και σε μια χώρα με ομοεθνείς να πας θα ζοριστείς αλλά αν παλέψεις θα βγάλεις μια άκρη. Και όπως προείπα, πλούσιος δεν έγινα, ένας μέσος εργαζόμενος είμαι που όμως δεν ζει σε εργασιακό μεσαίωνα. Υπάρχουν πάρα πολλοί που τα έχουν καταφέρει πολύ καλύτερα από εμένα ή δυσκολεύτηκαν περισσότερο από εμένα, δεν αλλάζει όμως η ουσία ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και πρέπει να παλεύεις ακόμα και η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι.Τώρα αν έχω-είχα ύφος φτασμένου παντογνώστη να με συγχωρέσετε. Δεν ήταν ο σκοπός μου αυτός
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν 30άρη που να έχει προσόντα (όπως τα όρισα νωρίτερα) και να είναι άνεργος για πάνω από 6 μήνες ή να παίρνει κάτω από χιλιάρικο μισθό.
Είμαι ....
Είμαι ενάμιση χρόνο άνεργος.
2 λάθη έχεις κάνει κατά την άποψη μου
1ον που δούλευες σε δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών σου, - στο βιογραφικό, και χαμένος κόπος και χρήματα οι σπουδές.
Σου λεει ειναι 1.5 χρονο ανεργος, κ εσυ του λες οτι ηταν λαθος που δουλευε σε ασχετη δουλεια την προηγουμενη?
Δηλαδη να καθοταν να κοιταει το ταβανι ας πουμε; Θα του πληρωνες εσυ τα χρηματα για να ζει;
Ενώ το να έχεις ξοδέψει αρκετές χιλιάδες €€€€ και 5-7 χρόνια από την ζωή σου για σπουδές και στο τέλος να δουλεύεις μπετατζής π.χ είναι καλή μέθοδος απόσβεσης ας πούμε
Εννοείται ότι εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις, αλλά όταν μιλάμε για τέτοιες σπουδές με Master και PhD έξω θεώρησα ότι δεν πρόκειται για τέτοια.
Ξανα: δεν εχει δουλεια (=ισως κ λεφτα να φαει) 1.5 χρονο κ εσυ σκεφτεσαι με ορους αποσβεσης σπουδων κ κοπων?
Ρε παιδια, ειναι απλο: δεν βρισκει ΚΑΜΜΙΑ δουλεια, κ εσεις του λετε οτι κακως εκανε κατι ασχετο.
-
Μαζί we speak, χώρια we understand.
Δεν βρίσκει καμιά δουλειά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. -
Μια-δυο διευκρινίσεις σε όσα ειπώθηκαν πιο πάνω, απλά για να κλείσω την κουβέντα για εμένα:
- Το ότι σπούδασα Industrial Design ήταν στόχος από παιδάκι (από τότε που μας ρωτάνε τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε: όλα τα παιδάκια (φαντάζομαι ότι) έλεγαν «γιατρός», «δικηγόρος», «μπαλαρίνα» κλπ, εγώ έλεγα «σχεδιαστής αυτοκινήτων». Στην πορεία, το «αυτοκινήτων» άλλαξε σε «προϊόντων». Η επιλογή λοιπόν της σχολής (και όλων όσων ακολούθησαν) ήταν απόλυτα συνειδητή. Ήξερα ότι δεν έχουμε βιομηχανία και ήθελα να φύγω στο εξωτερικό.
- Η ζωή τα φέρνει κατά πώς θέλει αλλά και κατά πώς την οδηγούμε εμείς, το ότι βρίσκομαι σήμερα στο σπίτι μου και γράφω στο φόρουμ είναι αποτέλεσμα άσχημων συγκυριών αλλά και εσφαλμένων (αν τις δει κάποιος με τα σημερινά δεδομένα, για τότε μια χαρά ήταν, ίσως λίγο πιο βεβιασμένες από όσο θα έπρεπε) επιλογών.
- Ναι, έχω φτάσει 31, δεν έχω προϋπηρεσία στο αντικείμενο, κανένας Έλληνας επιχειρηματίας που ψάχνει σχεδιαστή δε θέλει να με προσλάβει λόγω αυτής της έλλειψης. Τι μένει; Να φύγω έξω και να αρχίσω από το μηδέν; Δε βγαίνουν τα κουκιά. Να μείνω εδώ και να αρχίσω από το μηδέν; Same shit. Να απαλλάξω την κοινωνία από τον εαυτό μου; Δε θα πάρω, ευχαριστώ. Δεν ξέρω τι θα κάνω, βρίσκομαι σε αδιέξοδο και η μόνη λύση είναι η όπισθεν (πού βγάζει όμως δεν ξέρω).
- Έμαθα τρεις γλώσσες. Τη μία (Αγγλικά) γιατί όλα τα παιδάκια τη μάθαιναν κι έτσι έπρεπε. Από δευτέρα δημοτικού μέχρι και πρώτη λυκείου τη «ρούφηξα». Μου άρεσε. Τη δεύτερη (Ιταλικά) γιατί... έπρεπε προφανώς, πώς θα ζούσα στην Ιταλία; Pas mal, ορισμένες φορές την προτιμώ από τα Αγγλικά. Την τρίτη (Ισπανικά) γιατί όλο την ξεκινούσα κι όλο την άφηνα και γιατί κάπως έπρεπε να καλύπτω δημιουργικά το χρόνο μου όσο ήμουν άνεργος (πριν βρω τη δουλειά στο επιπλάδικο, όταν είχα επιστρέψει στην Ελλάδα από την Ιταλία).
- Φταίω γιατί είμαι άνθρωπος που θέλει κάποιο κίνητρο για να δημιουργήσει, και δεν εννοώ το χρηματικό. Θέλω έναν παρακινητή, ιδανικά έναν συμφοιτητή από το εξωτερικό. Είχαμε πολλά κοινά με εκείνους, εδώ δεν έχω κανέναν.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
με συγχωρείς που δεν πήγα κάπου αλλού αλλά δεν με άφηναν.
Το πρόβλημα του Ελληνα, η γιαγιά κατάκοιτη, ο μπαμπάς θέλει να σε βλέπει (άνεργο) η μαμά θέλει τον κανακάρη, το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου, κοκ.
Κιπ τραινγκ.78%
πηρες κακη βαθμολογια γιατι το εχεις αναφερει 2197 φορες σε μολις 3 μερες.Βρες κατι πιο σκατοψυχο.Στερεψες?
-
Και αν δεν πλερωνε ο μπαμπάς και η μαμά θα ήσουν homeless σωστά;
-
Και αν δεν πλερωνε ο μπαμπάς και η μαμά θα ήσουν homeless σωστά;86%
μην ψαρωνεις που ανοιγει τα εσωψυχα του,και λεει το πονο του ο ανθρωπος.Προσπαθησε να τον μειωσεις πιο πολυ,σιγα μην τον βοηθησουμε κιολας!Στην τελικη πεστου να παει να ψοφησει.Ενας ανεργος λιγοτερο οπως ειχες πει και για καποιον αλλο.
-
Και αν δεν πλερωνε ο μπαμπάς και η μαμά θα ήσουν homeless σωστά;tryphon δουλευες και σπουδαζες;
το αναφερω καθως το 79 στο παρισι ειχα γνωρισει φοιτητες που δεν ειχαν μια και δουλευαν σε ανηλιαγα υπογεια καθαριζοντας καστανα , καναδυο ειχαν γινει φυματικοι εμαθα αργοτερα.
οσοι απο αυτους τα καταφεραν ηταν αξιοθαυμαστοι .
αντοιστιχα κοπελιτσα στη σορβονη κυπρια δεν μπορουσε να καταλαβει γιατι ημασταν τοσο μιζεροι, ο αδερφος της μολις ειχε ερθει και ειχε δικτυωθει αμεσως και γκομενες και απ ολα τα καλα .
αργοτερα μαθαμε οτι ο πατερας της εχτιζε παλατια στους αραβες.
θελω να πω οτι η τυχη παιζει τον σημαντικοτερο ρολο στην ζωη. -
Ειναι γνωστο οτι ο tryphon για να σπουδασει, επλενε πιατα στο Cafe du Soleil της Γενευης
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ειναι γνωστο οτι ο tryphon για να σπουδασει, επλενε πιατα στο Cafe du Soleil της ΓενευηςΕγώ πάλι νομίζω πως ακόμα δουλεύει στο Cirque du Soleil!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ειναι γνωστο οτι ο tryphon για να σπουδασει, επλενε πιατα στο Cafe du Soleil της Γενευης
Εγώ πάλι νομίζω πως ακόμα δουλεύει στο Cirque du Soleil!
Τρου στόρι: http://glitzandgrammardotcom.files.word ... .jpg?w=611
-
βεβαια να και μια αποδειξη (για να μην απογοητευονται οι ανεργοι ) οτι η σκληρη δουλεια οι σπουδες και οι σωστες επιλογες μπορουν να σου δωσουν μια διεθνη καριερα ακομα και αν εισαι ελληνας , τους εφαγε λαχανο ολους.
http://www.lifo.gr/now/politics/33401 -
τη χίπισσα λέτε να τη κουτούπωνε ο λοβοτομημένος;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
βεβαια να και μια αποδειξη (για να μην απογοητευονται οι ανεργοι ) οτι η σκληρη δουλεια οι σπουδες και οι σωστες επιλογες μπορουν να σου δωσουν μια διεθνη καριερα ακομα και αν εισαι ελληνας , τους εφαγε λαχανο ολους.
http://www.lifo.gr/now/politics/33401το πως εφτασε να γινει υπουργος δε το σχολιαζω.
given that, με βαση το βιογραφικο της, αν εχετε δει καθολου τις προκυρηξεις που βγαζει ο ΟΗΕ , δεν ειναι καθολου περιεργο που μπορει να πηρε αυτη τη θεση
(.. θα ηθελα να πιστευω εστω... ) -
Δημόσιο: Κόβονται οι άδειες «χειρισμού PC»
Την κατάργηση της «ειδικής» άδειας χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που δικαιούντο οι δημόσιοι υπάλληλοι βάσει υπουργικής απόφασης που είχε υπογραφεί πέντε μέρες πριν από τις εκλογές του 1989 ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δημόσιο: Κόβονται οι άδειες «χειρισμού PC»Η συγκεκριμένη «ειδική» άδεια θεσπίστηκε με τη με αριθμό 130558 Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990.
Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη «υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».
Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης».
Επιπλέον σε δηλώσεις του, χθες βράδυ, στον Σκάι ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην «πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63887276
-
-
θυμηθηκα εκεινο το γαμάτο 'επιδομα μη επιδοματος'
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
βεβαια να και μια αποδειξη (για να μην απογοητευονται οι ανεργοι ) οτι η σωστή επιλογή γυμναστηρίου μπορεί να σου δωσει μια διεθνη καριερα ακομα και αν εισαι ελληνας , τους εφαγε λαχανο ολους.
http://www.lifo.gr/now/politics/33401fixed
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....