-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τωρα στον Alpha, ο Σροιτερ εχει εκπομπη για ελληνες που δουλευουν ως ενοπλοι φρουροι πλοιων (μισθοφοροι vs. πειρατες). Γαμω τις δουλειες .
Aστο Κων/νε. Ειναι καλα τα λεφτα που περνουν αυτοι οι ανθρωποι αλλα το κεφαλι τους παιζεται κορωνα γραμματα (απο επιλογη τους φυσικα).
Βεβαια ειναι και αυτη μια αλλη βιομηχανια, γιατι θα μπορουσε να ειχε καταπολεμηθει η πειρατια μια και καλη αλλα δεν συμφερει τους αλλους κλαδους που τρωνε ψωμακι απο τον φοβο των πειρατων.
interesting
που ψαχνω?Googlαρισε Maritime Security Services και θα σου βγαλει ενα σκασμο εταιριες.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Και του Νασσου και εμενα περιεργο μας φαινοτανε στην αρχη, αλλα μολις ερθει οικογεννεια και φιλοι και πρεπει να τους κανεις τον ξεναγο, και κανεις πραγματα τα οποια δεν ειχες κανεις σαν μονιμος κατοικος (δηλαδη τουρισμο) γιατι απλα δεν εχεις χρονο ουτε να κλασεις (Τουλαχιστον στην δικια μου δουλεια, αλλα νομιζω και ο Νασσος τα ιδια ειναι απο αποψη ωραριου και φορτου εργασιας) παρατηρεις τι καλο project εχουνε κανει και ποσο καλη δουλεια πανω στο marketing της χωρας. Ενω η Ελλαδα πληρωνει για Harlem Shake στο Λονδινο και banners που λενε visit Greece ή live your myth in Greece. Και ερχοντε οι τουριστες να live their myth και περνουν τα αρχιδια μας ως ανταλαγμα. Ορισμενους μαλιστα τους λεμε/κανουμε να μην ξαναρθουν κιολας.....
Και βεβαια γνωμη σου και δεν θα σου επρεπε να σου λεει οτι ξαναπηγαινε ρε μαλακα. αφου ειναι ωραια. Φαντασου ομως ποσοι ειχαν την αντιθετη αποψη απο εσενα και να δουλευει κορδελα η βιομηχανια του τουρισμου εδω κατω....γιατί ό,τι γράφεται πρέπει να θεωρείται ως σύγκριση με την ελλάδα;
Τέσπα, εγώ ως τουρίστας έχω πάει εκεί αρκετές φορές, και μόνος και φιλοξενούμενος από φίλους που ζουν εκεί [stopover για ασία+, και καθόμουν μερικές μέρες με την ευκαιρία για να δω τους εν λόγω φίλους μου], και εξακολουθεί να μου φαίνεται γτπ
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιός φυσιολογικός άνθρωπος θέλει να κάνει διακοπές μέσα σε φούρνο και πάει εκεί κάτω...Εχει και χιονοδρομικο αν δεν απατωμαι.
Επισης δεν νομιζω να κυκλοφορεις ελευθερος στην φυση θα εισαι μονιμα σε airconditioned χώρο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιός φυσιολογικός άνθρωπος θέλει να κάνει διακοπές μέσα σε φούρνο και πάει εκεί κάτω...
Εχει και χιονοδρομικο αν δεν απατωμαι.
Επισης δεν νομιζω να κυκλοφορεις ελευθερος στην φυση θα εισαι μονιμα σε airconditioned χώρο.Χιονοδρομικο εχει και στην Μαδριτη,
http://www.wheretomadrid.com/2012/11/wh ... adrid.html,
αλλα εχει και αλλα πολλα να δεις, οχι μονο ερημο.
Σορρυ για το οφτοπικ. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιός φυσιολογικός άνθρωπος θέλει να κάνει διακοπές μέσα σε φούρνο και πάει εκεί κάτω...
Εχει και χιονοδρομικο αν δεν απατωμαι.
Επισης δεν νομιζω να κυκλοφορεις ελευθερος στην φυση θα εισαι μονιμα σε airconditioned χώρο.What's the point then?
Αν θέλω χιονοδρομικό πάω στο original έξω στην φύση να βλέπω και ξανθές βορειοευρωπαίες αντί για μαντιλοφορούσες χανούμισες. Το θέμα είναι να πας να δεις και κάτι. Τα αρχαία στην Ρώμη, τα μουσεία στο Λονδίνο, τα βουνά στην Ελβετία, τις παραλίες στην Ελλάδα (θεωρώ δεδομένο ότι τα δικά μας αρχαία τα έχουμε δει σχεδόν όλοι όσοι έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τουρισμό)... Ξενοδοχεία με climate control έχει παντού. Δεν βρίσκω τον λόγο να πας στην έρημο με τις καμήλες... Να λέγαμε για Αίγυπτο που έχει και 5 πυραμίδες να δεις ΟΚ! -
Σχετικά με την αγγελία.
Φαινομενικά (γιατί επι της ουσίας μόνο ο Jim Clark μπορεί να πει) θα έλεγα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να το ψάξει κάποιος νέος χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία.
Το 1000 ευρώ καταλαβαίνω ότι είναι το συνολικό κόστος για τον εργοδότη.
Δηλαδή πάρε το χιλιάρικο και πλήρωσε τα πάντα.
Στην τσέπη του εργαζόμενου δεν ξέρω πόσα μπαίνουν τελικά, να μας πουν οι γνωρίζοντες.Υπάρχει βέβαια μια λεπτομέρεια: αναφέρει τη λέξη πωλήσεις.
Σε τέτοιες περιπτώσεις πωλήσεις=εξωτερικά ραντεβού με πελάτες με δικό σου μέσο στο οποίο ο εργοδότης σου δικαιολογεί -συνήθως- ένα χαζό ποσοστό βάσει χλμ.Εκεί το πράγμα γίνεται από αρκετά ως πολύ ασύμφορο ανάλογα με το μέσο που έχει κάποιος.
Αν έχει ένα Aygo προφανώς είναι ΟΚ.
Αν όμως έχει ένα παλιό Fiat (αποφεύγω κάθε premium ενδεχόμενο) που καίει τον κώλο του, τον ήπιε.Το χειρότερο για μένα στην αγγελία είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά η εταιρεία, οπότε η φάση είναι λίγο γουρούνι στο σακί.
Το multitasking του πράγματος θα έλεγα ότι είναι καλό για κάποιον νέο χωρίς εμπειρία γιατί μαθαίνει πολλά πράγματα.
-
Το multitasking σημαίνει -συνήθως- οτι θα είσαι για τα χαμαλίκια και για μαλακίες. Απο που και ως που ενας Χημ ή Μηχ θα πρέπει να ξέρει απο δικτυα υπολογιστών.
Πάλι καλά που δεν ζητάει και δίπλωμα για παπί.
Μόνο από τις αγγελίες μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα για το καραγκιοζιλίκι ενώς εργοδότη.
-
Το multitasking σημαίνει -συνήθως- οτι θα είσαι για τα χαμαλίκια.
Μπορεί και να σημαίνει ότι δεν μπορώ να πληρώνω 2 άτομα, οπότε θα πληρώνω καλά 1 για να μου κάνει 2 δουλειές.
Το οποίο είναι εξαιρετικό για κάποιον που πρωτομπαίνει στην αγορά εργασίας.Όσο μικρή και αν είναι η εταιρεία, αν μάθεις 5-10 πράγματα τα πουλάς στην επόμενη συνέντευξη.
Δεν λεω για τη συγκεκριμένη, μιλάω γενικά.
-
Έκανα εδιτ που εξηγεί τι εννοώ.
-
βαριέμαι να quote σωστά, οπότε:
Trident1971 προ-είπεν και έδωκεν ημίν:
***Ζητειται: Μηχανικος/λογος ΑΕΙ, με γνωση δικτυων ΗΥ & τηλεφωνικων, αγγλικα, autocad, για θεση πωλησεων/service μηχανων επεξεργασιας τροφιμων. ***Ναι, αν ήταν έτσι ναι, θα ήταν μια πιο σωστή αγγελία, αλλά ο τύπος απλά θέλει λίγο από όλα / δε ξέρει τι θέλει.
1000 € μισθός ήτανε και μου έδινε και μέρος της ασφάλισης του Τσμέδε, σιγά μην το κάλυπτε όλο, 350 ευρά. Η δουλειά ήταν για 5 μέρες Δε - Πα και Σάββατο 4ωρο. Αυτά στα λόγια, όμως, γιατί ουσιαστικά με ήθελε από τις 7.30 μέχρι, λίγο πολύ, 19.30 το απόγευμα καθημερινές. Το θέμα ήταν, οτι αποχώρησα, όχι γιατί τα λεφτά ήταν άσχημα, αλλά για διάφορους επί του προσωπικού λόγους (δε μπορώ να λείπω τόσο πολύ από το σπίτι ΚΑΘΕ μέρα), ήταν κ 28+28 χμ απόσταση οπότε τυπικά αυτό μεταφράζεται 06.55 - 20.00.
Εντελώς άλλα μου περιέγραψε στη συνέντευξη και άλλα ήθελε επί του πρωκτέου, συγγνώμη πρακταίου (cabala 10, πρακτeu??). Επίσης, ο τρόπος που μου μιλούσε, από την ημέρα #2 ήταν εντελώς ανάρμοστος ιδίως μπροστά σε 3ους, αγνώστους / πελάτες. Συν το ότι δε σεβόταν τον χρόνο εκτός δουλειάς, π.χ πήρε τηλ εργαζόμενο - δίκτυο στην νότια Ελλάδα στις 10.30 - 11 παρά η ώρα το βράδυ να δει πώς πήγαν αι δουλειαί. Και όταν του πήρα τηλέφωνο αργά το βράδυ να του πω, οτι από την άλλη μέρα δε θα συνεχίσω, είδε την αναπάντητη 6 η ώρα το πρωί και με πήρε 06:03 πρώτα λεπτά να με ρωτήσει 'ναι, ποιος είναι' και τι θέλω.
Επίσης, ο τρόπος που διεκπεραιωνόταν οι πωλήσεις ήταν τραγικός. Π.χ. Για μία πώληση κρατιόταν 2 πρακτικά, 1 τιμολόγιο + 1 πέρασμα στον υπολογιστή... + το εντελώς αχώνευτο προσωπικό, πλην 2 3 περιπτώσεων. Δηλαδή δουλειά να έχουμε να σκοτώνουμε χαρτί.
Ήταν κομπλέ σένιος στην πληρωμή του, αφού για τις εργάσιμες πληρώθηκα.
Bibendum προ-είπεν και έδωκεν ημίν:
μπλοκάκι και 1000.Αυτό Χάρη ήταν στην προηγούμενη δουλειά.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
γιατί ό,τι γράφεται πρέπει να θεωρείται ως σύγκριση με την ελλάδα;
Μιτσακοβε: Γιατι καποιος εκανε μια συγκριση περι φουσκας, ο νασσος ειπε για τον τουρισμο κλπ εννοοντας βεβαια οτι οι τυποι εδς καταφεραν και εκαναν την ερημο τουριστικο προορισμο ενω εμεις με τοσες φυσικες ομορφιες αντι να κανουμε σωστη δουλεια κανουμε παπατζες.
Αλεξανδρε: Δεν κατεβαινεις να κανεις διακοπες μεσα στους 50 βαθμους τον ιουνιο ιουλιο αυγουστο. Θα πρεπει να εισαι πολυ μαζοχας. Ολοι οι υπολοιποι μηνες μια χαρα. Και καθε χρονο βγαζει και λιγο παραπανω κρυο (μην ρωτησεις πως γινεται αυτο ουτε εγω εχω καταλαβει). Οπως πχ δεν πας Maldives την εποχη των μουσωνων.
Νικο: Ο καθενας παει οπου του τραβαει την περιεργεια να παει. Εσενα μπορει να σου αρεσουν τα αρχαια, ή τα Μαισαιωνικα (επειδη ειπες για Μανδριτη) σε αλλους μπορει να τους αρεσει η αμμος. Αλλα δεν ειναι μονο η αμμος εδω πλεον. Εκει ειναι το θεμα. Αυτο εξηγησα και στον Μιτσακοβο πιο πανω και προφανως και για αυτο το ανεφερε και ο Νασσος.
-
απεργια μεσα στις πανελληνιες αποφασισαν οι εργατοπατερες.. Μονη λυση η επιστρατευση πλεον κ καλα θα τους κανουν..
-
Θα τους κλάσουν ένα @
Και στους συνδικαλιστές που την αποφάσισαν.
Και στους εκπαιδευτικούς που (θα) είναι business as usual... -
Σας συναρπάζει ο κόσμος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και εφαρμογών; Αναζητάτε μια δυναμική καριέρα στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του gaming; Tότε ελάτε στο gi-Cluster Career Day!Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 16:00 - 20:00, στο Athens InnoCenter, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το gi-Cluster Career Day.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η δικτύωση νέων επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης και στελεχών με τις επιχειρήσεις του συνεργατικού σχηματισμού στις Τεχνολογίες Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου, τη γνωριμία με τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα στην Ελλάδα και τη διερεύνηση των προοπτικών καριέρας που ανοίγονται στους κόλπους του gi-Cluster.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μόνο από τις αγγελίες μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα για το καραγκιοζιλίκι ενώς εργοδότη.Μεγάλη αλήθεια. Βέβαια το job description εδώ ούτε ακουστά δεν το έχουν.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αλεξανδρε: Δεν κατεβαινεις να κανεις διακοπες μεσα στους 50 βαθμους τον ιουνιο ιουλιο αυγουστο. Θα πρεπει να εισαι πολυ μαζοχας.Δεκτόν συνονόματε. Αλλά τι έχει να δεις; Δεν ξέρω, ρωτάω...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπορώ να έχω ένα παράδειγμα εταιρίας υψηλής τεχνολογίας, πάνω στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί η ανάπτυξη της Ελλάδας*, μπας κ μπορέσουμε να συνεννοηθούμε;www.upstream.gr
www.velti.com
και άλλες αντίστοιχεςΉ τι μπορεί να κάνει μια 'Ελληνική' (όχι πλέον, λόγω επενδυτών/VCs, αλλά ως σύλληψη) εταιρεία όταν δεν ασχολείται με διαγωνισμούς ελληνικού δημοσίου και άλλα χαρωπά αλλά στοχεύει στην παγκόσμια αγορά.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Η δουλειά ήταν για 5 μέρες Δε - Πα και Σάββατο 4ωρο. Αυτά στα λόγια, όμως, γιατί ουσιαστικά με ήθελε από τις 7.30 μέχρι, λίγο πολύ, 19.30 το απόγευμα καθημερινές.Tι εννοεις 'σε ηθελε'; Εσυ τη δουλεια την εβγαζες στο 8ωρο ;
-
Μια κάσα μπύρες στοίχημα οτι δεν υπήρχε συγκεκριμένη δουλειά για να τελειώσει στο 8ωρο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μια κάσα μπύρες στοίχημα οτι δεν υπήρχε συγκεκριμένη δουλειά για να τελειώσει στο 8ωρο.Σιγα μη παω στοιχημα στη σιγουραντζα.
Αλλωστε το αντικειμενο της εν λογω εταιριας ειναι:
ολοκληρωμένες γραμμές σφαγής, γραμμές τεμαχισμού, εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....