-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Το εβαλε ο soch γι αυτο αναρωτηθηκα.Υπαρχουν καθηγητες διορισμενοι που εχουν αποδεδειγμενα μεγαλυτερη εφεση στη γραφικη δουλεια που απαιτειται απο καποια επιθεωρηση παρα στη διδακτικη. Οποτε το κρινω λογικο ενας διορισμενος ως καθηγητης να μπορει να ειναι πιο αποδοτικος στην επιθεωρηση η στο Υπ. Παιδειας απ οτι στην ταξη. Παρ ολ αυτα η αποψη μου ειναι οτι ο καθενας θα πρεπει να ελεγχεται για την αποδοτικοτητα του και οχι a priori να βαφτιζεται τεμπελης, λουφαδορος, βισματιας, ο αχρηστος υπαλληλος των 15 ωρων και 8 μηνων το χρονο κοκ
Σήμερα που μιλάμε, αυτή η αξιολόγηση που λες γίνεται?
Δεν είπα ποτέ ότι οι καθηγητές/δάσκαλοι είναι τεμπέληδες επειδή δουλεύουν 20 ώρες την εβδομάδα και κάθονται 3 μήνες το χρόνο. Ίσα ίσα που είναι ένα επάγγελμα (περισσότερο λειτούργημα το θεωρώ) που είναι υψίστης σημασίας και μεγάλης δυσκολίας όταν και μόνο όταν η διδασκαλία γίνεται όπως πρέπει. Δεν κάνουν όλοι για καθηγητές, όπως δεν κάνουν όλοι για υδραυλικοί, λογιστές κοκ. Το θέμα είναι γιατί αυτοί που ΔΕΝ κάνουν να μένουν εκεί, να ταλαιπωρούν τον εαυτό τους και τα παιδιά και στο φινάλε να αμαυρώνουν την γενική εικόνα του εκπαιδευτικού? Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί γιατί δεν αντιδράτε όταν διαπιστώνετε τέτοιες περιπτώσεις? -
το 'δεν αντιδρατε' και 'διαπιστωνετε' παει σε μενα;
-
εξηγησα ξεκαθαρα γιατι καποιοι θα διαμαρτυρηθουν. Γιατι θα υπαρξει το σκεπτικο 'τοσοι τεμπεληδες υπαρχουν που τα ξινουν στα σχολεια, ας καλυψει τα κενα απο αυτους' (οχι απαραιτητα απο εσενα, μπορει να το πω εγω)Παρ ολ αυτα αν ελεγες απ την αρχη αυτα νομιζω θα συμφωνουσαμε ολοι μας. Χαιρομαι που καταληξαμε καπου.
Το ερωτημα ειναι ποιος θα αξιολογησει; Ο ΙΕΚ Βεργη που ανελαβε το σχεδιο ΑΘΗΝΑ ή ο Μπαμπινιωτης που καθε τοσο προτεινει νεες δομες του Λυκειου;
Από την αρχή αυτά λέω αλλά ίσως με πιο σκληρά λόγια, τέλος πάντων. Είμαι ο τελευταίος που θα βρίσει έναν καθηγητή ή έναν δάσκαλο, έχω αρκετούς φίλους που εργάζονται στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση και γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του εν λόγω επαγγέλματος.. Αλλά θέλω να δω κάποια στιγμή και τον ακατάλληλο ή τεμπέλη να φεύγει από την αίθουσα (ίσως μετά να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία όπου θα είναι πιο παραγωγικός και αν και εκεί πάπαλα μετά σπίτι του).
Αναφορικά με την αξιολόγηση, είναι ένα σοβαρό και μεγάλο ζήτημα. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει και εσείς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να συνδράμετε. Το πώς θα υλοποιηθεί δεν ξέρω αλλά αν υπάρχει θέληση και βούληση δεν υπάρχει τίποτα το ακατόρθωτο -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
.... Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί γιατί δεν αντιδράτε όταν διαπιστώνετε τέτοιες περιπτώσεις?Ο λαός λέει κόρακας κορακου μάτι δεν βγάζει!!
Το βλέπουμε κι αλλού αυτό...πχ γιατροί να καλύπτουν συνάδελφο που έχει κανει πατάτα. Τη στιγμή που στο εξωτερικό οι ποινές πέφτουν σύννεφο για αμελειες γιατρών, εδώ με τη μια κουκουλωνονται εν τη γενέσει τους! Κάτι εχει ψιλοαλλαξει τελευταία με πρόσφυγες σε δικαστήρια, όπου εκδικάζονται πρόστιμα (μόνο...ούτε κουβέντα για απόλυση κτλ) τα οποία μάντεψε ποιος τα πληρώνει...το νοσοκομειο, άρα ο φορολογούμενος. Τιτανομέγιστοτεραστια Ελλαδάρα!Sent from my Neo V using Tapatalk
-
το 'δεν αντιδρατε' και 'διαπιστωνετε' παει σε μενα;Το έγραψα μόνο και μόνο επειδή μάλλον είσαι εκπαιδευτικός και εννοούσα τον κλάδο, δεν σε κατηγορώ προσωπικά, προς Θεού.
-
δεν εχω πραγματικα καμια σχεση με το επαγγελμα...πριν 4-5 ποστ μου ανεφερα τι ειμαι
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
.... Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί γιατί δεν αντιδράτε όταν διαπιστώνετε τέτοιες περιπτώσεις?
Ο λαός λέει κόρακας κορακου μάτι δεν βγάζει!!
Το βλέπουμε κι αλλού αυτό...πχ γιατροί να καλύπτουν συνάδελφο που έχει κανει πατάτα. Τη στιγμή που στο εξωτερικό οι ποινές πέφτουν σύννεφο για αμελειες γιατρών, εδώ με τη μια κουκουλωνονται εν τη γενέσει τους! Κάτι εχει ψιλοαλλαξει τελευταία με πρόσφυγες σε δικαστήρια, όπου εκδικάζονται πρόστιμα (μόνο...ούτε κουβέντα για απόλυση κτλ) τα οποία μάντεψε ποιος τα πληρώνει...το νοσοκομειο, άρα ο φορολογούμενος. Τιτανομέγιστοτεραστια Ελλαδάρα!Sent from my Neo V using Tapatalk
Το κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει το ξέρω, το έχω γράψει και πριν κάμποσα post.
Αλλά αν οι ίδιοι οι ΔΥ κάθε κλάδου δεν απομονώσουν τα παράσιτα θα τους πάρει όλους η μπάλα (όπως γίνεται και σήμερα, μαζι με τα ξερά και τα χλωρά). Αυτές οι συντεχνιακές αντιλήψεις πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
... Αυτές οι συντεχνιακές αντιλήψεις πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.Σου βάζω ότι στοίχημα θες ότι τα εγγόνια μου, πάρα πολλά χρόνια μετά, το ίδιο θα λένε ακομα στην Ελλάδα!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
δεν εχω πραγματικα καμια σχεση με το επαγγελμα...πριν 4-5 ποστ μου ανεφερα τι ειμαιSorry, απλά νόμιζα ότι ήταν υποθετικό παράδειγμα
Και εγώ λόγω επαγγέλματος έρχομαι σε συχνή επαφή με εφοριακούς, υπαλλήλους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ. Μπορώ να σου πω ότι πλέον το 80-90% με εξυπηρετούν και μάλιστα με χαμόγελο (είναι που τους ξέρω και με ξέρουν βέβαια, η διαπροσωπική σχέση). Αλλά βλέπω αρκετά συχνά το φαινόμενο ο ίδιος υπάλληλος που εμένα με εξυπηρετεί μια χαρά στον άγνωστο πολίτη να αλλάζει συμπεριφορά και πολλές φορές να τον ταλαιπωρεί αδικαιολόγητα. Τα βλέπεις και εσύ στις πολεοδομίες φαντάζομαι. Κάτι πάει να αλλάξει αλλά έχουμε πολυυυυυυ δρόμο μπροστά μας. -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
... Αυτές οι συντεχνιακές αντιλήψεις πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.
Σου βάζω ότι στοίχημα θες ότι τα εγγόνια μου, πάρα πολλά χρόνια μετά, το ίδιο θα λένε ακομα στην Ελλάδα!
Sent from my Neo V using Tapatalk
Λες ε? Απλά, μέρα που είναι, είπα να είμαι περισσότερο αισιόδοξος, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία
-
Διεγράφη προσβλητική έκφραση [Mod] Εχεις βαφτισει εκπαιδευτικους οποιους δε συμφωνουν με τις ανοησιες που γραφεις, απαντας οτι να'ναι με επιχειρηματα του στυλ: Ολη η Ελλαδα ξερει οτι.... που ακομα και η γνωστη περσονα του φορουμ το ανεφερε πολυ αποξω αποξω γιατι ξερει οτι ειναι το πιποτερο επιχειρημα εβερ, απλα ελλειψει αλλου.
Επειδη το χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα αποτυχιας του εκπαιδευτικου συστηματος εισαι εσυ, επαναφερω για το χαβαλε τα 2 ερωτηματα:
- Γιατι οι μαθητες μας δεν υστερουν ή αποτυγχανουν σε σπουδες εξω;
- Γιατι οι αποφοιτοι ιδιωτικων δεν ξεχωριζουν με κλειστα ματια;
- (ερωτηση μπονους) Εφοσον τιποτα απο τα 2 δε συμβαινει με ποια κριτηρια η μεση δημοσια εκπαιδευση κρινεται χαμηλη;
ΥΓ Απαντηση δεν περιμενω τουλαχιστον εκτος οριων του φαιδρου, οποτε δεν επανερχομαι
-
Χωρίς πλάκα, αύριο πρωί πρωί πρώτα στον οφθαλμίατρο να βεβαιωθείς ότι τα ματάκια σου είναι σε καλή κατάσταση και μετά στον ψυχίατρο, όχι για διάγνωση αλλά για την θεραπεία.
Δεν ανταποδίδω τις φιλοφρονήσεις και τους χαρακτηρισμούς σου, ναι σε όλα πρέπει να λέμε σε κάτι τύπους σαν την αφεντιά σου. -
ΛΟΛ
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Καφενοκλισε σε επιπεδο αηδιας, γνωμη για τα παντα με επιχειρηματα του στυλ: Εχω παει σχολειο αρα κρινω την εκπαιδευση, πηγα τη γιαγια μου στο νοσοκομειο αρα ξερω τα της υγειας, κανω φορολογικη δηλωση αρα ξερω για τις εφοριες, παω σε ταβερνες αρα ξερω περι εστιασης, πηγα στρατο. μπηκα σε αεροπλανο. παιρνω ταξι, μου εβαψαν το σπιτι και ξερω, ξερω, ξερω...Αστειος, εχει 10 τετοιους σε καθε καφενε
+έχω κάνει φαντάρος άρα ξέρω τα πάντα για τον Ε.Σ.
-
Δουλεύει και ανάποδα όμως: Ο greo ή ο Black-Eyed δεν είναι εκπαιδευτικοί, πως 'δικαιούνται δια να ομιλούν' ? (δεν είναι προσωπικό προς τους συμφορουμίτες, παράδειγμα είναι) Αν είναι έτσι, να το βουλώσουμε όλοι οι υπόλοιποι και να μιλάνε σε κάθε θέμα μόνο οι καθ΄ύλην αρμόδιοι.
-
Απο ποτε ο πολιτης δεν μπορει να κρινει τις υπηρεσιες που του παρεχουν;
-
Ενταξει τοτε να το κλεισουμε το Forum και να μιλανε για τα αυτοκινητα ΜΟΝΟ οι μηχανικοι & οι μηχανολογοι.
-
Καλημέρα.
Εγώ περισσότερο θα άκουγα τον γονιό που στέλνει το παιδί του στο σχολείο, μιλά με τους καθηγητές, συμμετέχει ίσως στο σύλλογο γονέων κ.λπ. παρά κάποιον που θυμάται τι γινόταν πριν 20 χρόνια που πήγε σχολείο.
Φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοεί ο greo. -
Οταν έγραψα ως γονιός που πάει το παιδί του στο σχολείο (και η γυναίκα του στο σύλλογο γονέων) μου την είπαν κάποιοι ειδικοί ότι θέλω να παρκάρω το παιδί μου και όταν κάνω παιδιά να αναλαμβάνω την ευθύνη τους
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Καλημέρα.
Εγώ περισσότερο θα άκουγα τον γονιό που στέλνει το παιδί του στο σχολείο, μιλά με τους καθηγητές, συμμετέχει ίσως στο σύλλογο γονέων κ.λπ. παρά κάποιον που θυμάται τι γινόταν πριν 20 χρόνια που πήγε σχολείο.
Φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοεί ο greo.δεν διαφωνει καποιος με αυτο. Οπως και ο ασθενης μπορει να κρινει το νοσοκομειο που νοσηλευτηκε, ο φορολογουμενος την εφορια που ανηκει κ.ο.κ.
μπορει να μην ειναι σε θεση να κρινει οργανωτικα θεματα ή διαχειριστικα, αλλα το αν εξυπηρετηθηκε σε 5' ή αν χρειαστηκε 2 μερες για να παρει μια υπογραφη περιμενωντας σε μια ουρα 2χλμ, μια χαρα μπορει να το κρινει!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....