-
Όχι, δεν μπορεί. Η έννοια του μηνιάτικου είναι αξεπέραστη σαν έννοια.
-
Μικτές ή καθαρές; (Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις επί του θέματος).
Τα δώρα να τα βάζουν στον λογαριασμό, δλδ; Γιατί, μέχρι τώρα, αυτά ήταν κάτι άλλο κ δεν τα υπολόγιζαν όλοι σαν αποδοχές. -
Γι αυτό λέω ετήσιες ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ.
Περιέχουν τα πάντα, αναλυτικά. Τώρα αν εσύ θες να κάνεις διαίρεση με το 12, το 13 ή το 15 είναι καθαρά δικό σου θέμα -
Είσαι τυχερός που δεν κρατάω αρχείο κ δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, αλλά η (όχι καλή) μνήμη μου μου λέει ότι κάποτε είχαμε μια συζήτηση οι δυό μας, όπου έλεγες ότι τον εργαζόμενο πρέπει να τον ενδιαφέρει μόνο πόσα βάζει στην τσέπη του.
-
εσύ μπλέκεις τις ακαθάριστες του εργαζομένου (αυτά που γράφει στη σύμβασή του δλδ), με το εργοδοτικό κόστος του μισθού του (το οποίο κατά κανόνα ουδέποτε μαθαίνει ο εργαζόμενος).
-
Τη θυμάμαι τη συζήτηση αλλά δεν νομίζω να έχω υποστηρίξει κάτι διαφορετικό απ αυτό που γράφω εδώ
viewtopic.php?f=13&t=15032&hilit=%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82&start=7485#p2422987
Ακαθάριστες αποδοχές είναι μεικτός μισθός μείον κρατήσεις-φόρους, τί διαφορετικό γράφω εγώ εδώ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mπορεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταματήσει αυτή η μπούρδα με 12, 13 17 μισθούς και να καταλάβετε ότι οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου είναι οι ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ και ότι αυτές διαπραγματεύεσαι?Κατά βάση έχεις δίκιο. Εξάλλου αυτό επικρατεί έξω.
Εφόσον όμως υπάρχουν εργαζόμενοι που λαμβάνουν 12, άλλοι 14 και άλλοι 16 μισθούς, έχει νόημα να αναφέρεσαι στη διαφορά αυτή. -
Δλδ αν εγω παιρνω το χρονο 20k καθαρα και 14 μισθους, κι εσυ 30k και 12 μισθους, σε τι ακριβως σε εχει βοηθησει αυτη η πληροφορια?
-
Όταν γίνεται συζήτηση/σύγκριση με αναφορά σε ετήσιες αποδοχές, πουθενά.
Εδώ έχει επικρατήσει να μιλάς με μηνιάτικο όταν αναφέρεσαι σε μισθούς (και τα χώνεις σε ΔΥ που τα παίρνουν και κάθονται π.χ.) -
Γενικως και ειδικως αυτη η αναφορα στους ποσους μισθους παιρνεις ειναι μια κλαπαρχιδια που το μονο πραγμα που προσφερει ειναι να γραφονται ακριβως αυτες οι μπουρδες οπως λες τυπου οι ελληνες που παιρνουν 14 μισθΆ ενω εμεις εδω στην ολλανδια παιρνουμε 12
-
Η συζήτηση θυμίζει την εποχή που λέγατε πόσες δρχ. καίει το χιλιόμετρο το τάδε αυτοκίνητο (αντί για το πόσα λίτρα το χλμ)
-
Αυτο πες εχει ενα νοημα, αν η βενζινη δεν αλλαζει τιμη καθε μερα ( δεν ξερω τι γινοταν εκεινη την εποχη με τις τιμες των καυσιμων), αλλα οταν λες οτι το ενα αμαξο καει 15 δρχ το χλμ και το αλλο 30 αμεσως βγαζεις συμπερασμα για το πιο ειναι οικονομικοτερο.
Αν σου πως εγω παιρνω 3k το μηνα αυτο εχει νοημα μονο αν εχω κανει τα καθαρα μου /12 -
Η αιτία της αναφοράς σε μηνιαίο μισθό ασχέτως του πλήθους των μισθών δεν είναι αθώα. Έχει να κάνει με τον υπολογισμό των επιδοματων, παροχών, σύνταξης που γίνονται στο βασικό μισθό και δεν υπολογίζονται σε όλα τα μηνιάτικα.
Αντί λοιπόν για αυξήσεις στους μισθούς δίνονταν επιπλέον επιδόματα ή παροχές που υπολογίζονταν στο βασικό μισθό οποίος όμως πρακτικά έμενε ο ίδιος.
Παράδειγμα (για να υπολογιστεί η σύνταξη):
Εστω ότι παίρνεις 14000 το χρόνο. Έστω ότι από αυτά το 80% είναι βασικός μισθός και το 20%. Επομένως έχουμε:
14000/14 = 1000 το μήνα όπότε ο βασικός μισθός είναι 800 και επ αυτού υπολογίζεται η σύνταξη
14000/12 = 1167 το μήνα οπότε ο βασικός μισθός είναι 933 και επ αυτού υπολογίζεται η σύνταξηΆλλο άμεσο όφελος ότι μπορείς να μειώσεις τη δαπάνη μισθοδοσίας χωρίς να μειώσεις τους μισθούς. Εξακολουθείς να παίρνεις 1000 το μήνα αλλά μειώνω το ΔΧ, το ΔΠ (δεν είναι τυχαίο ότι λέγονται δώρα).
Έτσι και αλλοιώς στο τέλος τη πληρώνει ο μισθωτός.
Πάντα θα υπάρχει το τυράκι και θα χάνεται η φάκα.
-
Έτσι ακριβώς.
Για το 2012 δεν έγινε (λέει) καμία μείωση μισθών στο δημόσιο.
Το ό,τι κόπηκαν τα δώρα και το ετήσιο νούμερο μειώθηκε κατά 800€ αβαβά... -
Γενικως και ειδικως αυτη η αναφορα στους ποσους μισθους παιρνεις ειναι μια κλαπαρχιδια που το μονο πραγμα που προσφερει ειναι να γραφονται ακριβως αυτες οι μπουρδες οπως λες τυπου οι ελληνες που παιρνουν 14 μισθΆ ενω εμεις εδω στην ολλανδια παιρνουμε 12Κερδίζει αυτός που πληρώνεται κάθε 2η βδομάδα...
Ε ρε μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλα. Αλλοι παιρνουν 14 μισθους κ δουλευουν 11 μηνες, κ οι εκπαιδευτικοι παιρνουν 14 μισθους κ δουλευουν 8(?). Ναι ναι, ειναι 'πρακτικο' θεμα...
Έχεις μείνει πίσω, δεν υπάρχουν 14 μισθοί. Ούτε 13.
12 είναι.
Στον ιδιωτικο τομεα?
Ναι, είπα να μη του το δώσω έτοιμο στο πιάτο.
Επίσης το 8 που γράφει είναι άσχετο. 2 + 0,5 + 0,5 μας κάνει 3 όχι 4.
Όχι ό,τι θα αλλάξει κάτι στο μυαλό του ή στη σκέψη του...Το μεσαιο τι ακριβως σημαινει παλικαρι μου?
-
Τη θυμάμαι τη συζήτηση αλλά δεν νομίζω να έχω υποστηρίξει κάτι διαφορετικό απ αυτό που γράφω εδώ
viewtopic.php?f=13&t=15032&hilit=%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82&start=7485#p2422987
Ακαθάριστες αποδοχές είναι μεικτός μισθός μείον κρατήσεις-φόρους, τί διαφορετικό γράφω εγώ εδώ?Δεν βλέπω να γράφεις τπτ στο λινκ που έβαλες, αλλά όχι, δεν μιλάω γι' αυτή τη σουρεάλ συζήτηση. Μιλάω για άλλη, πολύ προηγούμενη, άσχετη με τις εισφορές, σχετική με το αν το σύνολο των (καθαρών ή μικτών) αποδοχών του χρόνου θα έπρεπε να διαιρείται με το 12 ή το 14, για να βρεθεί το μηνιάτικο. Δεν υπήρχε ούτε υποψία κατάργησης δώρων, τότε.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εσύ μπλέκεις τις ακαθάριστες του εργαζομένου (αυτά που γράφει στη σύμβασή του δλδ), με το εργοδοτικό κόστος του μισθού του (το οποίο κατά κανόνα ουδέποτε μαθαίνει ο εργαζόμενος).Εγώ δεν μπλέκω τπτ, εσύ δεν είσαι ικανός να συζητήσεις κ γυρνάς τα πάντα γύρω από το 'δεν δηλώνει αριστερός; Ου, ου, δεξιός, εχθρός, 666'.
ΥΓ. Για μια ακόμα φορά, οι εργοδοτικές εισφορές είναι ποσοστό επί των μικτών αποδοχών, άρα συνδέονται άμεσα με αυτές. Δεν είναι μυστικό, το βρίσκει κανείς πανεύκολα. Αν κάποιος εργαζόμενος δεν ενδιαφέρεται να μάθει πόσες είναι, δεν φταίω εγώ. Όταν ήμουν εργαζόμενος, με ενδιέφερε κ μάλιστα πολύ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ακαθάριστες αποδοχές είναι μεικτός μισθός μείον κρατήσεις-φόρους, τί διαφορετικό γράφω εγώ εδώ?Δεν βλέπω να γράφεις τπτ στο λινκ που έβαλες, αλλά όχι, δεν μιλάω γι' αυτή τη σουρεάλ συζήτηση. Μιλάω για άλλη, πολύ προηγούμενη, άσχετη με τις εισφορές, σχετική με το αν το σύνολο των (καθαρών ή μικτών) αποδοχών του χρόνου θα έπρεπε να διαιρείται με το 12 ή το 14, για να βρεθεί το μηνιάτικο. Δεν υπήρχε ούτε υποψία κατάργησης δώρων, τότε.
Αν θες πες μου τι ελεγα γιατι ουτε που θυμαμαι για ποιο πραγμα μιλας
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ δεν μπλέκω τπτ, εσύ δεν είσαι ικανός να συζητήσεις κ γυρνάς τα πάντα γύρω από το 'δεν δηλώνει αριστερός; Ου, ου, δεξιός, εχθρός, 666'.λιωμένη καραμέλα united.
κολλημένοι αριστεροί, πρωτευουσιάνοι, μπλα μπλα μπλα
Το ότι πουθενά δεν έχει αναφερθεί τίποτα τέτοιο, δεμπειράζει, πέτα το εσύ να νιώσεις καλύτερα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....