-
γιατι εχω την εντυπωση οτι η ανησυχια σε ιταλια και γερμανια ειναι λιγο περιεργη?ο προντι τι μετρα θα θελε να ληφθουν δηλαδη?
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Στο θέμα τον μεταναστών η Ελλάδα είναι νομίζω Παράδεισος.....Εδώ τους δίνουμε σπίτια, δουλειές, τους φροντίζουμε, τους γράφουμε στα Ασφαλιστικά μας ταμεία, μένουν μαζί μας και όχι σε γκέτο, τους συμπεριφερόμαστε σαν ίσο προς ίσο, τους αφήνουμε να έρχονται στα σχολεία μαζί με τα παιδιά μας
Δηλαδή εννοείς ότι κακώς γίνονται αυτά;
επίσης, τα σπίτια τους τα δίνουμε για την ψυχή της μάνας μας;
ή μήπως δεν πληρώνουν το ενοίκιο;
στις δουλειές φαντάζομαι τους παίρνουμε γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι (όχι επειδή μας συμφέρει)
ας μη γράψω για τα υπόλοιπα και κατά πόσο ισχύουν..επίσης τους δέρνουμε κιόλας όταν μας κερδίζουν στο ποδόσφαιρο....
καλή φαση -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Στο θέμα τον μεταναστών η Ελλάδα είναι νομίζω Παράδεισος.....
Εδώ τους δίνουμε σπίτια, δουλειές, τους φροντίζουμε, τους γράφουμε στα Ασφαλιστικά μας ταμεία, μένουν μαζί μας και όχι σε γκέτο, τους συμπεριφερόμαστε σαν ίσο προς ίσο, τους αφήνουμε να έρχονται στα σχολεία μαζί με τα παιδιά μας
Δηλαδή εννοείς ότι κακώς γίνονται αυτά;
επίσης, τα σπίτια τους τα δίνουμε για την ψυχή της μάνας μας;
ή μήπως δεν πληρώνουν το ενοίκιο;
στις δουλειές φαντάζομαι τους παίρνουμε γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι (όχι επειδή μας συμφέρει)
ας μη γράψω για τα υπόλοιπα και κατά πόσο ισχύουν..επίσης τους δέρνουμε κιόλας όταν μας κερδίζουν στο ποδόσφαιρο....
καλή φασηΓιατί εσύ νομίζεις ότι δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους.Πάνε αυτά που μπορεί να ήξερες.Ζητάνε πια περισσότερα από τους Έλληνες.
Όσο για το πόσο ενοίκιο πληρώνουν μερικοι άστα καλύτερα. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Γιατί? Η αποικιοκρατία ήταν αναπόφευκτη και όχι πάντα επιζήμια για τους...ιθαγενείς. Ο μόνος λόγος που δεν είμασταν εμείς αποικιοκράτες στην νεότερη ιστορία ήταν ότι δεν...μπορούσαμε.
αναποφευκτη?
το θετικο ειναι οτι τους δινουν διαβατηρια αλλιως νεα τεραστιο ποσοστο των χωρων εχει ακομα πολεμο!Απο την μία βάλε μια ομάδα πανίσχυρων, πλούσιων κρατών που ψοφάνε για πρώτες ύλες και φθηνές πρώτες ύλες.
Απο την άλλη βάλε αχανείς εκτάσεις με φυλές χωρίς συνοχή, τεράστια πεδία πρώτων υλών και τεχνολογικό επίπεδο...νεολιθικής εποχής.Νομίζω ούτε...θεϊκή δύναμη δεν θα απέτρεπε την αποικιοκρατία σε αυτή την περίπτωση.
-
αναποφευκτος ειναι ο θανατος και αυτο ειναι κατι που δεν ειναι σιγουρο τα τελευταια 2005 χρονια...
-
Παντως οπως ειπε και ενας συμφορουμιτης, η λυση ειναι ΜΙΑ και μονο.... ο καθενας στο σπιτακι του. Οταν η καθε χωρα αφηνει να μεταναστευσει καθε καρυδιας καρυδι στον τοπο της... καλα να παθει.
Απο τη αλλη παλι, αν αισθανονται πως αδικουνται οι μεταναστες... καλλιστα μπορουν να πανε σπιτακι τους η σε αλλη χωρα. Κανενας μα κανενας δεν τους υποχρεωνει να μεινουν.... και στην τελικη τελικη οφειλουν να επιδυκνιουν ενα τυπικο σεβασμο οσο βρισκονται στην χωρα που φιλοξενουνται.
Και να με συγχωρατε... αλλα ειναι ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ αυτο που κανουν. Το να σπαω/σφαζω/καταστρεφ/καιω ειναι περαν καθε λογικης... και η Γαλλια σαν κρατος ειναι κατακριτεα γιατι εχει αφησει τους πολιτες και τις περιουσιες τους στο ελεος των συμμοριων, αντι να τους μαντρωσει και να τους σαπισει στο ξυλο.
Δεν ειμαι καθολου ανεκτικος σε τετοια φαινομενα και παντα επιζητω παραδειγματικη τιμωρια... sorry αλλα αποψη μου. Βρηκαν και τα κανουνε... αν ηταν μαγκες αυτοι οι αλητες ας πηγαιναν να τα κανουν στην Σαουδικη Αραβια...
-
νικολα σαρκοζυ εσυ εισαι?
-
Το σχόλιο της Deutsche Welle
http://www.enet.gr/online/online_text?c ... 2,59521440
Η κοινωνική έκρηξη που βιώνει η Γαλλία δεν ήρθε εν αιθρία. Προμηνύματα υπήρξαν προ πολλού. Η σημερινή κρίση, που εξελίσσεται σε ανταρτοπόλεμο μεταξύ νεαρών και αστυνομίας, έχει τόσα πολλά αίτια, ώστε να αρκεί το θανατηφόρο δυστύχημα των δύο νεαρών πριν από μία εβδομάδα για να διαμορφωθούν εμφυλιοπολεμικές συνθήκες.
Τα αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν κατ' αρχήν στις οικονομικές συνθήκες και στην ανεργία. Η γαλλική οικονομία γνώρισε τα περασμένα χρόνια μεγαλύτερη ανάπτυξη από τη γερμανική. Ωστόσο αυτό δεν οδήγησε σε μείωση της ανεργίας, κυρίως της ανεργίας των νέων και των μεταναστών. Η μαζική, μακροχρόνια ανεργία είναι πηγή πλείστων δεινών, όπως θρησκευτική ριζοσπαστικοποίηση, βία, συμμορίες, ναρκωτικά. Είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα του κοινωνικού περιθωρίου στα περιφερειακά, απρόσωπα πολεοδομικά συγκροτήματα μεγαλουπόλεων, όπως το Παρίσι.
Στην περίπτωση των ταραχών στο Παρίσι πρέπει να προστεθεί και ο διογκούμενος ρατσισμός στη Γαλλία. Δεν φαίνεται μόνο στα υψηλά ποσοστά του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου του Ζαν Μαρί Λεπέν. Εκφράζεται και στην καθημερινότητα, με τη μεταχείριση των μεταναστών ως ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας. Ανεργοι με έγχρωμη επιδερμίδα ή αραβικά ονόματα δεν έχουν καμία δυνατότητα να βρουν δουλειά. Αν μάλιστα προέρχονται και από τα λεγόμενα «ευαίσθητα» περιφερειακά προάστια του Παρισιού, τότε δεν έχουν καμία προοπτική επαγγελματικής και κοινωνικής ανέλιξης. Η καθημερινότητα των μεταναστών τρίτης γενιάς ορίζεται εδώ και δεκαετίες από τη φτώχεια, την ανεργία και το κοινωνικό περιθώριο.
Η γαλλική πολιτική -με εξαίρεση την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Λιονέλ Ζοσπέν 1997-2002- ούτε καν αποπειράθηκε να διαμορφώσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, καταφεύγοντας στον στρουθοκαμηλισμό. Η πολιτική ηγεσία αγνόησε παντελώς τα μηνύματα που έρχονταν από τα γκέτο. Ο Ζακ Σιράκ έγινε πρόεδρος το 1995, υποσχόμενος ότι θα περιορίσει το κοινωνικό χάσμα, το οποίο έκτοτε γίνεται συνεχώς βαθύτερο. Τώρα οφείλει να βάλει στη θέση του τον φιλόδοξο ανταγωνιστή του Σαρκοζί. Οχι για να σώσει την προεδρική του καρέκλα, αλλά γιατί δεν πρέπει η Γαλλία να πέσει στα χέρια ριζοσπαστικών λαϊκιστών.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παντως οπως ειπε και ενας συμφορουμιτης, η λυση ειναι ΜΙΑ και μονο.... ο καθενας στο σπιτακι του. Οταν η καθε χωρα αφηνει να μεταναστευσει καθε καρυδιας καρυδι στον τοπο της... καλα να παθει.Απο τη αλλη παλι, αν αισθανονται πως αδικουνται οι μεταναστες... καλλιστα μπορουν να πανε σπιτακι τους η σε αλλη χωρα. Κανενας μα κανενας δεν τους υποχρεωνει να μεινουν.... και στην τελικη τελικη οφειλουν να επιδυκνιουν ενα τυπικο σεβασμο οσο βρισκονται στην χωρα που φιλοξενουνται.
Και να με συγχωρατε... αλλα ειναι ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ αυτο που κανουν. Το να σπαω/σφαζω/καταστρεφ/καιω ειναι περαν καθε λογικης... και η Γαλλια σαν κρατος ειναι κατακριτεα γιατι εχει αφησει τους πολιτες και τις περιουσιες τους στο ελεος των συμμοριων, αντι να τους μαντρωσει και να τους σαπισει στο ξυλο.
Δεν ειμαι καθολου ανεκτικος σε τετοια φαινομενα και παντα επιζητω παραδειγματικη τιμωρια... sorry αλλα αποψη μου. Βρηκαν και τα κανουνε... αν ηταν μαγκες αυτοι οι αλητες ας πηγαιναν να τα κανουν στην Σαουδικη Αραβια...
Αλλος ένας 'Ελληναράς' , απόγονος αυτών που έχτιζαν Παρθενώνες.
Να σου πω μεγάλε...
-Πώς θα έκανες εσύ Ολυμπιάδα, αν δε δουλεύανε οι μετανάστες για πάρτη σου, σε συνθήκες δουλείας, πηγαίνοντας 25 από αυτούς στο τάφο και μένοντας κάτι δεκάδες ανάπηροι;;-Ποιος θα σου μάζευε τις ελιές και τα σταφύλια από τ' αμπέλια;;
-Ποιος θα έπλενε τις σκάλες στην πολυκατοικία σου;;
-Ποιος θα σου πεταγε τα μπάζα;;
Εσύ (όχι προσωπικά) ανήκεις πλέον στην 'ισχυρή Ελλάδα' και (τς τς τς) απαξιείς να ασχοληθείς με όλα αυτά.
Καλού κακού ρίξε και μια ματιά εδώ, μπας και, που δεν νομίζω δηλαδή αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
http://www.mjourney.com/news/News_from_ ... AMEIA.html
-
η χωρα ηθελε φθηνοτατο εργαατικο δυναμικο,αυτο δεν δικαιολογει τιποτα traveller!
εφοσον στην ελλαδα κανεις δεν κανει πανω απο 2 παιδια και δεν υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα για κινητρα,ηταν απλη η λυση!
πρωτος εγω λεω οτι θα πρεπε να πανε φυλακη τα πρωτα χρονια αυτοι που τους εκμεταλλευτηκαν αλλα δε νομιζω οτι ειναι σκλαβοι πλεον..και φυσικα κανεις δεν προκειται να ανεχθει αντιστοιχα πραγματα με της γαλλιας... -
Οι Αλβανοι σιγα-σιγα αποχωρουν απο αυτο που λεμε 'φτηνα εργατικα', θελουν 8ωρο,ΙΚΑ,υπερωρίες,φαγητο,και ηδη γινονται αφεντικα σε επιχειρήσεις.Γιατί;Γιατι αυτοι δουλευουν, ενω εμεις στελνουμε SMS, βλεπουμε Big Mother,και πληρώνουμε τον καφέ 5Ε.
Σε μερικα χρόνια προβλεπω να καιμε τα αυτοκινητα των Αλβανων και να ζηταμε καλυτερες συνθηκες εργασίας στην Ελλαδα -
μεχρι που θα κολλησουν τη ραθυμια μας...
-
Βαζουμε στοιχημα οτι οι επομενες ταραχες θα ξεσπασουν στη Γερμανια και οι μεθεπομενες σε καποιο κρατος που δεν συμμετεχει στον 'πολεμο κατα της τρομοκρατιας'???
-
εχει μεινει κανενα?
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Βαζουμε στοιχημα οτι οι επομενες ταραχες θα ξεσπασουν στη Γερμανια και οι μεθεπομενες σε καποιο κρατος που δεν συμμετεχει στον 'πολεμο κατα της τρομοκρατιας'???Εσύ το πήγες πολύυυυυυυυυ μακριά!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Βαζουμε στοιχημα οτι οι επομενες ταραχες θα ξεσπασουν στη Γερμανια και οι μεθεπομενες σε καποιο κρατος που δεν συμμετεχει στον 'πολεμο κατα της τρομοκρατιας'???
Εσύ το πήγες πολύυυυυυυυυ μακριά!
Πολύ-πολύ μακριά.Μόνο να προσέξουν αυτοί που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τα κράτη το δικό τους σουρωτήρι
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αλλος ένας 'Ελληναράς' , απόγονος αυτών που έχτιζαν Παρθενώνες.
Να σου πω μεγάλε...
-Πώς θα έκανες εσύ Ολυμπιάδα, αν δε δουλεύανε οι μετανάστες για πάρτη σου, σε συνθήκες δουλείας, πηγαίνοντας 25 από αυτούς στο τάφο και μένοντας κάτι δεκάδες ανάπηροι;;-Ποιος θα σου μάζευε τις ελιές και τα σταφύλια από τ' αμπέλια;;
-Ποιος θα έπλενε τις σκάλες στην πολυκατοικία σου;;
-Ποιος θα σου πεταγε τα μπάζα;;
Εσύ (όχι προσωπικά) ανήκεις πλέον στην 'ισχυρή Ελλάδα' και (τς τς τς) απαξιείς να ασχοληθείς με όλα αυτά.
Καλού κακού ρίξε και μια ματιά εδώ, μπας και, που δεν νομίζω δηλαδή αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
http://www.mjourney.com/news/News_from_ ... AMEIA.html
ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙΣ .-
Απο εκει και περα, εγω ΔΕΝ εχω τιποτα εναντιον των ανθρωπων. Εαν εσυ θελεις να βγαλεις τα δικασου συμπερασματα, δικαιωμα σου... αλλα ΜΗΝ βαζεις λογια στο στομα μου. Εαν εισαι ανικανος να συζητησεις, να μην το κανεις...
Ολα αυτα που λες ειναι ΗΔΗ γνωστα εδω και πολλα χρονια και φυσικα δεν παραγνωριζω τα οποια οφελη ειχαμε... και μαλιστα εις βαρος τους. Αλλα απο την αλλη, δεν καταλαβα το ποιος θα μου πεταξει τα μπαζα. Και πριν το 90 εγω τα πετουσα και τωρα εγω τα πεταω... Πριν τους Αλβανους δηλαδη πως ζουσαμε και ξαφνικα μας εγιναν τοσο αναγκαιοι? Θες να μου πεις δηλαδη πως αν δεν ειχαμε τους Αλβανους θα ειχαμε παει κατα διαολου?
Και επισης απο ποτε μια κοινωνια πρεπει να ανεχεται την παραβοτικοτητα ομαδων για χαρην των φθηνων εργατικων χεριων? Δεν το καταλαβα καθολου καλα αυτο...
Τι σημαινει? Επειδη δηλαδη ο αλλος κανει χειρωνακτικη δουλεια η επειδη δεν πληρωνετε καλα, η επειδη καποιοι των εκμεταλευονται δικαιουται να προβαινει σε ΕΚΤΡΟΠΑ? Τι λεμε ρε παιδια τωρα... -
Όταν έχεις ανάγκη από φθηνά εργατικά χέρια, φέρνεις ξένους με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Αν τους κρατήσεις, τότε οφείλεις να τους ενσωματώσεις. Στην Ελλάδα, παρά τα όσα λέγονται, οι Αλβανοί (τους οποίους προσωπικά δεν ήθελα να έρθουν, όχι σε τέτοιους αριθμούς τουλάχιστον) ενσωματώνονται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν δημιουργούν γκέτο, αλλά αναλόγως της οικονομικής τους κατάστασης μετακομίζουν σε όλο και 'καλύτερες' περιοχές. Αν υπάρχει στην Ελλάδα πρόβλημα σαν αυτό της Γαλλίας, μπορεί να εντοπιστεί μόνο στις συνοικίες τσιγκάνων ή τουρκόγυφτων.
-
Πάλι 5 σελίδες σε 5 ώρες, πάλι μιλάμε ως ειδικοί για θέματα άγνωστα σ' εμάς, πάλι έχουμε τη λύση για όλα....
Άαακουουου και μη μιλάαααας....
... τουλάχιστον μέχρι να καταλάβεις τι (σου) γίνεται.
Όσο για το '*...στοιχεία .....από τα οποία προκύπτει σαφώς ότι - *τουλάχιστον προς στιγμήν- , οι μετανάστες συνεισφέρουν θετικά στο IKA, στον OΓA και στο TEBE και, για να το πούμε με πιο απλά λόγια, «αιμοδοτούν» τα ταμεία, τα στηρίζουν.', προσέξτε:
α. Το τουλάχιστον προς στιγμήν
β. Ότι δεν έχει λάβει υπ' όψιν του ο ποιητής (κατ' εμέ εσκεμμένα) ότι αρχίζουν να 'πέφτουν' κι αυτοί στο ταμείο ανεργίας. Όπως σωστά φαίνεται να το έχει πιάσει ο φίλος που έγραψε 'μεχρι που θα κολλησουν τη ραθυμια μας...' ... και θα μάθουν όλα μας τα κόλπα, συμπληρώνω.Και, επί του θέματος: ΔΕΝ είναι Γάλλοι υπήκοοι οι ταραχοποιοί της Γαλλίας; Κι εάν είναι, έστω οι περισσότεροι, τι σχέση έχουν με τους Αλβανούς της Ελλάδας, ή με τους Τούρκους της Γερμανίας;
-
Οι Τούρκοι της Γερμανίας είναι Γερμανοι πολίτες.
Οι Αλβανοί της Ελλάδας σχετικά σύντομα θα γίνουν Έλληνες πολίτες.
Το Παρίσι καίγεται