-
Λοιπόν παιδιά είμαστε στην τελική ευθεία...
Έχω κατασταλάξει σε ένα από τα δύο και θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε και γιατί. Επισημαίνω ότι δεν θέλω ούτε Golf, ούτε Mazda, Focus, Alfa. Είμαι μεταξύ των δύο πολύ συγκεριμένων μοντέλων και αναζητώ επιχειρήματα να στραφώ προς τη μία ή την άλλη επιλογή. Και τα δύο έρχονται περίπου στην ίδια τιμή, με το 116 να είναι ελάχιστα φθηνότερο (περίπου 500 -
Έχω κατασταλάξει σε ένα από τα δύο και θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε και γιατί. Επισημαίνω ότι δεν θέλω ούτε Golf, ούτε Mazda, Focus, Alfa. Είμαι μεταξύ των δύο πολύ συγκεριμένων μοντέλων και αναζητώ επιχειρήματα να στραφώ προς τη μία ή την άλλη επιλογή. Και τα δύο έρχονται περίπου στην ίδια τιμή, με το 116 να είναι ελάχιστα φθηνότερο (περίπου 500 -
Μα γιατί δεν θες Golf, αφού Golf θα πάρεις
BMW, είναι πισωκίνητη, αλλά υστερεί σε κύκλους, έχει μόνο έναν, έναντι 4 του Α3
-
Γιάννη ετοιμάσου για τη χλεύη...
Εdit: ήδη άρχισαν...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γιάννη ετοιμάσου για τη χλεύη...Ναι, επειδή αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας..
116 από μένα γιατί κυκλοφορεί λιγότερο στους δρόμους.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ναι, επειδή αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας.. .
δεν κατάλαβα, συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτό?
-
Ναι, επειδή αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας.. .
δεν κατάλαβα, συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτό?
Διαφωνώ, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο κινητήρας. Είμαστε off topic εδώ, αν θες να το συζητήσουμε άνοιξε άλλο thread ή pm.
-
Προπέλα. Γενικά καλύτερο αυτοκίνητο, πλην των χώρων που νομίζω ότι είναι καλύτερο το Α3.
-
Smart.
-
Περίεργο...μέχρι τώρα βλέπω μία σαφή προτίμηση προς την 116. Είχα την αίσθηση ότι το φορουμ δεν την είχε σε υπόληψη.
-
Mετά από τόσααααα Pm και δεν έχω καταφέρει να σε πείσω ακόμα βρε Γιάννη;;;;;;
ΠΑΝΤΩΣ.
Αφού η μάχη στα σημεία ανάμεσα στα δύο μοντέλλα είναι λίγο πολύ αμφίροπη τότε προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις αυτό που σου κάνει μεγαλυτερο κλίκ...Στο φινάλε εσύ θα το οδηγείς, κοιτάς, χαίρεσαι κλπ κλπ κλπ κάθε μέρα.
-
Το forum έχει μια αντιπάθεια προς τις entry level ΒΜW και Audi (oi Mercedes εξαιρούνται μιας και οι κομπρεσσαρισμένοι 1800άριδες όσο κακοπροαίρετος και να είσαι δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις αργούς).
Αδυνατούν να δεχτούν ότι κάποια άτομα μπορούν να χαρούν στο έπακρο μια BMW με 30Κ (τα οποία τυχαίνει να διαθέτουν),μιας και δεν αναζητούν το γκάζι, ενώ εκείνοι για τον ίδιο σκοπό θα χρειάζονταν 50Κ (τα οποία συνήθως δεν διαθέτουν).
Για να πάμε στο θέμα μας πάντως, το Α3 σε στροφές είναι παντού και πάντα καλύτερο μιας 147 (με εξαίρεση την αλλαγή λωρίδας). Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την δοκιμή των 4Τ στα Μέγαρα. Μάλιστα, παρά τον 'ασθενικό' κινητήρα του ολοκληρώνει το γύρο μόλις ένα δέκατο πίσω από την Alfa.
-
[quote='yannis76']Λοιπόν παιδιά είμαστε στην τελική ευθεία...
Μ' αρέσει το σκεπτικό 'θα έπαιρνα 116 γιατί δεν έχει πολυκυκλοφορήσει'. Πραγματικά συμφωνώ με αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά όχι στη συγκεκριμένη. Θεωρώ την 116 άσχημη, ενώ το Α3 αρκετά δυναμικό αν και έχει βρωμίσει ο τόπος από δαύτα. Με άλλα λόγια αν μου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό να επιλέξω ένα από τα δύο θα έπαιρνα αυτό με τους τέσσερις κύκλους. Με το καλό φίλε μου να πάρεις όποιο σου κάνει κλικ. Είμαι σίγουρος ότι εφόσον λογικά τα έχεις οδηγήσει και τα δύο, δεν θα σε απογοητεύσουν στο μέλλον.
Για να πάμε στο θέμα μας πάντως, το Α3 σε στροφές είναι παντού και πάντα καλύτερο μιας 147 (με εξαίρεση την αλλαγή λωρίδας). Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την δοκιμή των 4Τ στα Μέγαρα. Μάλιστα, παρά τον 'ασθενικό' κινητήρα του ολοκληρώνει το γύρο μόλις ένα δέκατο πίσω από την Alfa.Ξέχασες να πεις ότι στη δοκιμή η alfa φοράει 15άρια ** firestone ** ενώ το Α3 17άρια. Κι όσο για το ποιος κερδίζει ή χάνει από τα ελαστικά ψάξε βρες το χρόνο μιας 147 με 17άρια της προκοπής στα Μέγαρα για να καταλάβεις. Για να μην οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα και μπερδέψουμε και το παλικάρι.
-
Kαι πως εγώ είχα την εντύπωση ότι τα 17άρια είναι αρνητικό σε ένα 1600άρι?
Το παραπάνω είναι ειρωνικό βεβαίως.
Οκ δεκτό για τα λάστιχα, με αυτά όμως έρχονται από το εργοστάσιο αφενός και δεν μπορώ να βρω χρόνους της 147 με 17άρια αφετέρου (αν έχεις πάντως παρέθεσέ τους)
-
Που κολλάει η 147?
116 vs A3 είναι το θέμα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Που κολλάει η 147?116 vs A3 είναι το θέμα.
Κολλάει, κολλάει.
Υπάρχει δοκιμή από τους 4Τ μεταξύ των τριών αλλά, το κυριότερο, δείχνει πόσο 'δήθεν' είναι οι πολέμιοι των premium 1600αριών μιας και ποτέ δεν έχουν πει κακό λόγο για την 147 (όχι ότι θα έπρεπε δηλαδή).
Εκτός αυτού η 147 πάντα αποτελούσε το εναλλακτικό premium
-
Μα το παιδί το ξεκαθάρισε από το πρώτο post:
ΜΟΝΟ 116 και Α3.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Θεωρώ την 116 άσχημη, ενώ το Α3 αρκετά δυναμικόΚοίτα να δεις που βλέπω τα πράγματα εντελώς αντίστροφα! Αισθητικά εννοώ.
Επαναλαμβάνομαι, αλλά πριν οδηγήσω την 116 την θεωρούσα κακή αγορά. Όταν όμως είδα πως μπορείς να τη γυρίσεις (στην ελληνική άσφαλτο των πλατειών φυσικά), να παίξεις σε κάποιο- όχι μεγάλο είναι η αλήθεια- βαθμό, και να κινηθείς σβέλτα αφού κρύβει το βάρος της αρκετά επιμελώς, αναθεώρησα.
Το Α3 για μένα έχει σίγουρα πολλά προτερήματα, αλλά δε νομίζω πως είναι ακριβώς οδηγικά.
Αφού λοιπόν η 116 μου αρέσει εμφανισιακά περισσότερο, μου φαίνεται κάπως fun to drive, είναι ποιοτική και το εσωτερικό της είναι διαφορετικό (και ασύμμετρο) σε σχέση με τις γραμμές των VAG, ε, προφανώς την προκρίνω!
Ή για να το θέσω αλλιώς, μου είναι ευχάριστο να την οδηγώ και ευχαρίστως θα το έκανα ξανά σε κάποια ευκαιρία. Το Α3 πάλι, δε νιώθω ιδιαίτερη επιθυμία να το οδηγήσω, νιώθω σαν να το ξέρω από τα άλλα VAG.
Audi A3 1.6 FSI ή BMW 116i;