-
το TSI θα κλεισει πολλα σπιτια. GTi included.. (fsit γενικοτερα, αναλογα των αναγκων)
εδω ειμαστε και θα τα δουμε.. -
Τον TSI δεν τον φοβάστε καθόλου; Πρόκειται για νέα τεχνολογία που θα πρέπει να τη δούμε λίγο μακροπρόθεσμα πριν την κρίνουμε ως καλή ή κακή. Επίσης ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα μπει σε όλα τα αυτοκίνητα του VAG και ιδίως στα AUDI.
-
θα μπει στο sportback μαλλον, αλλα στα 140 αλογα (..και σιγουρα αργοτερα απο το golf)
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
θα μπει στο sportback μαλλον, αλλα στα 140 αλογα (..και σιγουρα αργοτερα απο το golf)Γιατί όχι στο 3θυρο;
-
δεν γνωριζω. και για το sportback δεν ειναι 1000% σιγουρο.
το μονο σιγουρο ειναι οτι το TSI θα ξυριζει -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το μονο σιγουρο ειναι οτι το TSI θα ξυριζειΜε** 2 λεπίδες** (κομπρέσορας + τούρμπο)
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
το μονο σιγουρο ειναι οτι το TSI θα ξυριζειΜε** 2 λεπίδες** (κομπρέσορας + τούρμπο)
Mόνο μην γίνει μιας χρήσης...
-
οι πληροφοριες μου λενε οτι χαμηλα ειναι σαν τουρμποντηζελ και ψηλα σαν gti (ψηλα....οκ, 6.000rpm )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mόνο μην γίνει μιας χρήσης...
Kαλός αφρός (συντήρηση) και έχεις το καλύτερο ξύρισμα
-
ευχαριστώ για τις απαντησεις σας.
Εγω οπως βλέπω τα πραγματα:
Το 3πορτο Α3 το θεωρώ αρκετά συντηρητικό, αν και ειναι ομορφο αυτοκίνητο. Βεβαια στην ομορφια του συντελλούν και οι 17' τροχοί που εχουν αρκετά απο αυτα που κυκλοφορουν στους δρομους (αφου στι 2 απο τις 3 εκδοσεις του ειναι std) αλλα αν τελικα επιλεξουμε το Α3 θα κοιταξω να έχει 16' και οχι 17'.
Το A3 sportback το θεωρω πιο ξεχωριστό, συν του οτι εχει πιο πολυ χώρο αν θελω να μεταφέρω κανενα ζαντολαστιχο πηγαινοντας στην πισταΣημερα παρατηρουσα ένα 116 στο φαναρι και ετυχε πιο διπλα να ηταν ενα Α3. Ειναι σιγουρα υποκειμενικό θέμα, αλλά δεν θεωρώ οτι το 116 ειναι ασχημο αυτοκινητο. Αντιθετως εχει και μια ιδιαιτερότητα που μου αρέσει.
Με λιγα λογια αν οι χώροι της δεν ηταν περιορισμένοι, το πιο πιθανο ηταν να καταληγαμε εκεί.
σο για το Golf.. Οπως τα λέει ο LefWRX. Ποιοτικό πολύ, αλλά εχει καποια σημεια που σου χαλάνε την εικόνα.Παντως το Golf που το είχα κανει πριν μερικους μηνες test drive οταν ενδιαφεροταν μια φίλη μου, μου φανηκε σκληρο απο ρυθμιση αναρτησεων για τέτοιο αυτοκίνητο και δεν μου αφησε καλη εντυπωση. Το τιμονι του ηταν θετικη εκπληξη απο αισθηση σε μικρες ταχυτητες (δεν το οδηγησα παρα μονο σε στενα ουσιαστικα, γυρω απο την αντιπροσωπεία).
Το Α3 εχει χειροτερο τιμονι? πιο ελαφρυ? λιγοτερο αμεσο? πιο αποκομμένο?Τις επομενες ημερες θα κανω test drive και στα 3 αυτοκινητα, και τελικα θα καταληξουμε στο mini που το εχω ερωτευτει
-
Χτες οδηγησα την 116i και την νεα 325i (ειχα παει στο συνεργειο και οση ωρα περιμενα ειπα να κανω test drive )
Η 325 μου αρεσε αρκετα (αν και δεν με ενθουσιασε το μοτερ της, τουλαχιστον για τα 218 αλογα που υποτιθεται πως αποδιδει) αλλα παμε στο ζουμι της υποθεσης (116).
Ενταξει, απο γκαζι μην περιμενεις πολλα..
Μηδενικοι χωροι και μετρια ποιοτητα καμπινας (τα Α3 & Golf συνολικα ειναι ανωτερα).
Στην οδηγηση ομως μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις! Πολυ καλα φρενα, τιμονι, αναρτησεις και πλαισιο! Πολυ 'δεμενο' αυτοκινητο, στις λακκουβες ηταν ενα κομματι (σε αυτο συντελουν και οι σωστες ρυθμισεις των αναρτησεων)! Επισης μου αρεσε πολυ το γεγονος οτι παρ'ολο που ειναι ενα μικρομεσαιο 16αρι, θυμιζει τις μεγαλυτερες BMW στην γενικοτερη αισθηση! Σιγουρα σε αυτο συντελει και το ζυγισμα του αυτοκινητου, η αισθηση της πισω κινησης, η θεση οδηγησης και τα επιμερους μηχανικα μερη (τιμονι, φρενα, κιβωτιο κτλ). Σιγουρα το αυτοκινητο σε 'σπορ' οδηγηση θα ειναι καλυτερο απο τα Α3 & Golf... Αν ειχα παντως να διαλεξω μεταξυ της 116 και του A3 Sportback μαλλον θα επαιρνα το Audi γιατι ειναι πιο πρακτικο και εχει πιο ποιοτικη καμπινα. Αν βεβαια επροκειτο για την 130i, τοτε θα αλλαζε το πραγμα!! -
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Μηδενικοι χωροι και μετρια ποιοτητα καμπινας (τα Α3 & Golf συνολικα ειναι ανωτερα).
Το Golf πιο πιοτικό; Γυρεύοντας πάς!
-
Χτες οδηγησα την 116i και την νεα 325i (ειχα παει στο συνεργειο και οση ωρα περιμενα ειπα να κανω test drive )Η 325 μου αρεσε αρκετα (αν και δεν με ενθουσιασε το μοτερ της, τουλαχιστον για τα 218 αλογα που υποτιθεται πως αποδιδει) αλλα παμε στο ζουμι της υποθεσης (116).
Στην οδηγηση ομως μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις! Πολυ καλα φρενα, τιμονι, αναρτησεις και πλαισιο! Πολυ 'δεμενο' αυτοκινητο, στις λακκουβες ηταν ενα κομματι (σε αυτο συντελουν και οι σωστες ρυθμισεις των αναρτησεων)! Επισης μου αρεσε πολυ το γεγονος οτι παρ'ολο που ειναι ενα μικρομεσαιο 16αρι, θυμιζει τις μεγαλυτερες BMW στην γενικοτερη αισθηση! Σιγουρα σε αυτο συντελει και το ζυγισμα του αυτοκινητου, η αισθηση της πισω κινησης, η θεση οδηγησης και τα επιμερους μηχανικα μερη (τιμονι, φρενα, κιβωτιο κτλ). Σιγουρα το αυτοκινητο σε 'σπορ' οδηγηση θα ειναι καλυτερο απο τα Α3 & Golf... Αν ειχα παντως να διαλεξω μεταξυ της 116 και του A3 Sportback μαλλον θα επαιρνα το Audi γιατι ειναι πιο πρακτικο και εχει πιο ποιοτικη καμπινα. Αν βεβαια επροκειτο για την 130i, τοτε θα αλλαζε το πραγμα!!Καπως έτσι τα περιμενα κι εγώ Λευτέρη..
Και αφου λες οτι θυμιζει μεγαλυτερες BMW.. τότε θα παρουμε 116, γιατι τελευταία μπαίνω σε Μ5 Ε60 και θελω να εχω κατι που να την θυμιζειthanks..
(χαθηκαμε) -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Χτες οδηγησα την 116i και την νεα 325i (ειχα παει στο συνεργειο και οση ωρα περιμενα ειπα να κανω test drive )
Η 325 μου αρεσε αρκετα (αν και δεν με ενθουσιασε το μοτερ της, τουλαχιστον για τα 218 αλογα που υποτιθεται πως αποδιδει) αλλα παμε στο ζουμι της υποθεσης (116).
Στην οδηγηση ομως μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις! Πολυ καλα φρενα, τιμονι, αναρτησεις και πλαισιο! Πολυ 'δεμενο' αυτοκινητο, στις λακκουβες ηταν ενα κομματι (σε αυτο συντελουν και οι σωστες ρυθμισεις των αναρτησεων)! Επισης μου αρεσε πολυ το γεγονος οτι παρ'ολο που ειναι ενα μικρομεσαιο 16αρι, θυμιζει τις μεγαλυτερες BMW στην γενικοτερη αισθηση! Σιγουρα σε αυτο συντελει και το ζυγισμα του αυτοκινητου, η αισθηση της πισω κινησης, η θεση οδηγησης και τα επιμερους μηχανικα μερη (τιμονι, φρενα, κιβωτιο κτλ). Σιγουρα το αυτοκινητο σε 'σπορ' οδηγηση θα ειναι καλυτερο απο τα Α3 & Golf... Αν ειχα παντως να διαλεξω μεταξυ της 116 και του A3 Sportback μαλλον θα επαιρνα το Audi γιατι ειναι πιο πρακτικο και εχει πιο ποιοτικη καμπινα. Αν βεβαια επροκειτο για την 130i, τοτε θα αλλαζε το πραγμα!!Καπως έτσι τα περιμενα κι εγώ Λευτέρη..
Και αφου λες οτι θυμιζει μεγαλυτερες BMW.. τότε θα παρουμε 116, γιατι τελευταία μπαίνω σε Μ5 Ε60 και θελω να εχω κατι που να την θυμιζειthanks..
(χαθηκαμε)Αντε, καλοταξιδο!
Μ5 Ε60, ε? Ωραια πραγματα....
Θα τα πουμε πολυ συντομα
-
Χτες οδηγησα την 116i και την νεα 325i (ειχα παει στο συνεργειο και οση ωρα περιμενα ειπα να κανω test drive )Η 325 μου αρεσε αρκετα (αν και δεν με ενθουσιασε το μοτερ της, τουλαχιστον για τα 218 αλογα που υποτιθεται πως αποδιδει) αλλα παμε στο ζουμι της υποθεσης (116).
Mε Μ5 όλα θα σου φαίνονται αργααααααα...
-
Στην οδηγηση ομως μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις! Πολυ καλα φρενα, τιμονι, αναρτησεις και πλαισιο! Πολυ 'δεμενο' αυτοκινητο, στις λακκουβες ηταν ενα κομματι (σε αυτο συντελουν και οι σωστες ρυθμισεις των αναρτησεων)! Επισης μου αρεσε πολυ το γεγονος οτι παρ'ολο που ειναι ενα μικρομεσαιο 16αρι, θυμιζει τις μεγαλυτερες BMW στην γενικοτερη αισθηση! Σιγουρα σε αυτο συντελει και το ζυγισμα του αυτοκινητου, η αισθηση της πισω κινησης, η θεση οδηγησης και τα επιμερους μηχανικα μερη (τιμονι, φρενα, κιβωτιο κτλ). Σιγουρα το αυτοκινητο σε 'σπορ' οδηγηση θα ειναι καλυτερο απο τα Α3 & Golf...Πάνω κάτω, όσοι έχουμε οδηγήσει και τεστάρει και τα δύο αυτοκίνητα έχουμε καταλήξει στα παραπάνω συμπεράσματα. Η 116 έχει λιγότερο ποιοτικό εσωτερικό αλλα είναι πιο ευχάριστη στην οδήγηση. Αντίθετα το Α3 είναι ένα αμάξι που εχει δώσει περισσοτερο βάρος σε χώρους, ευκολία στην πολη με το ελαφρυ τιμόνι κτλ. Εγώ πάντως αν έπαιρνα 5θυρο μάλλον την 116 θα προτιμούσα. Αντίθετα στο 3θυρο με βλέπω για Α3.
-
Ενδιαφέρον συγκριτικό τεστ 116, Α3, 147
-
Πάρε Α3 !
Είναι καλύτερο σε όλα συγκριτικά με την 116!!! -
επιγραμματικα...
- το Α3 1.6FSI το εχω οδηγησει κατω απο σχεδον ολες τις συνθηκες και οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πραγματικα καλο αυτοκινητο... Οσων αφορα τις επιδοσεις ομως εχω μια ενσταση...
Το 206CC φιλοξενει παντα 2 επιβατες μη το ξεχνας αυτο (και μη μου πει κανεις οτι εχει και πισω θεσεις γιατι εχω και ακρατεια) αρα οι επιδοσεις του δεν μεταβαλλονται δραματικα... Ταξιδευοντας με το Α3 (της κοπελιας μου) και 4 ατομα με αποσκευες το αυτοκινητο σερνοταν... Αυτα οσων αφορα στη συγκριση των επιδοσεων των δυο αυτοκινητων.
- το Golf GTI το οδηγησα στη Γερμανια (test drive) για μια ολοκληρη μερα (με DSG) και τα ειδα ολα!!! φιλικο, προβλεψιμο και με υπεροχο κιβωτιο... μετα δεν ηθελα να μπω στο Α3
Αυτα τα γραφω πιο πολυ για να αναδειξω τη σημασια ενος καλου test drive πριν την επιλογη του εκαστοτε αυτοκινητου... Πριν οδηγησω το συγκεκριμενο Golf και εγω Α3 θα αγοραζα...
-
.
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Ταξιδευοντας με το Α3 (της κοπελιας μου) και 4 ατομα με αποσκευες το αυτοκινητο σερνοταν... Αυτα οσων αφορα στη συγκριση των επιδοσεων των δυο αυτοκινητων.Και τώρα θα βγει μία ολόκληρη στρατιά που θα σου πει ότι η αίσθηση των επιδόσεων είναι υποκειμενική, να μην υποτιμάς το αυτοκίνητο, και αν δεν έχεις τα μαρούλια να το πάρεις μην το παίρνεις αλλά τουλάχιστον μην το υποβαθμίζεις...
( τα έχουμε ακούσει όλα αυτά, και φαντάσου εσύ μιλάς για το 1.6 FSI ενώ τα έχουμε ακούσει για τον 1.6 8V... )
Go figure...
.
Audi A3 1.6 FSI ή BMW 116i;