-
Σε ορισμένα φόρουμ που επισκέπτομαι εγώ είναι τέσσερα-πέντε άτομα σαν τον γαβριήλ και πολύ περισσότερα που είναι σχεδόν σαν κι εμάς...
Αλλά σε φόρουμ που ασχολούνται κυρίως με το progressive rock τι περιμένεις;
-
το να αφησεις τους αμερικανους να φυλανε τη δημοκρατια στο πλανητη ειναι οτι πιο ουτοπικο εχω ακουσει ποτε...
ειναι φυσιολογικο παντως να μην εχουν επαφη με τα καθεκαστα του πλανητη γιατι μενουν πολυ μακρια απο τους υπολοιπους..
οταν η δημοκρατια αρχιζει και λυγιζει σαν λαστιχο,τοτε τα πραγματα ειναι πολυ ασχημα οπως ειναι ακριβως τωρα...war on terror μπορουν να κανουν οι ψυχολογοι και οι κοινωνικοι λειτουργοι,οχι κατι ελεεινοι μισθοφοροι που κακομοιρηδες και αυτοι ζητανε λεφτα για να πανε κολεγιο κτλ κτλ!
-
Το θέμα της στρατολόγησης στα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολλέγια το είχα συζητήσει με μια Αμερικανίδα φίλη μου, της οποίας το αγόρι σκοτώθηκε στο Ιράκ πριν από δυο μήνες (φοιτητής ήταν, φτωχός, που στρατολογήθηκε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του). Έμεινε κάγκελο όταν της είπα πως εδώ τα πανεπιστήμια είναι άσυλο και της εξήγησα τι απαγορεύεται (από το νόμο) και τι επιτρέπεται.
Μου είπε 'αν είχαμε κι εδώ κάτι ανάλογο, πολλά παιδιά θα είχαν γλιτώσει'.
-
εδω που τα λεμε απο που αλλου να βρουν υλικο?
καημενα παιδια φτωχα τη τρωνε! αντι να τους κρατησουν στις ηπα και να εκτελουν κοινωφελες εργο στελνουν την εθνοφρουρα εκει που ξερουν οτι δε τη παιρνει...αναλωσιμα ειναι τα παιδια...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μάνο, τρομοκράτης είναι ο οποιοσδήποτε αντιτίθεται στα συμφέροντα μιας υπερδύναμης.
Πάντα αυτό συνέβαινε.
Είναι θέμα ισχύος. Αν οι ΗΠΑ ορίσουν ότι κάποιος είναι τρομοκράτης, (για αυτούς) είναι!Και το παραπανω ειναι ενας αλλος απο τους πολλους λογους που δειχνουν την διφορα αντιληψης του πλανητη μεταξυ ΗΠΑ και Ευρωπης. Εδω δεν μπορουμε να συμφωνησουμε τι ακριβως εστι τρομοκρατης, πως θα συμφωνησουμε να πολεμησουμε την τρομοκρατια μαζι?
Νικο, δεν ειναι καθολου ετσι. Αυτοι δεν ειναι τρομοκρατες επηδει τους βαλαμε εμεις ταμπελα.
ter·ror·ist n.
One that engages in acts or an act of terrorism.ter·ror·ism n.
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ δεν έκανα καμμιά υπόθεση για τον τρόπο ζωής των αμερικανών. Αντίθετα έχω ρωτήσει επανειλημμένα εσάς. Εσένα δεν σε ρωτάω πια γιατί έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι δεν θα απαντήσεις αντικειμενικά, αν απαντήσεις καν και δεν υπεκφύγεις τσιρίζοντας σαν υστερική αδερφή κατηγορώντας μας για αντιαμερικανισμό και προκατάληψη.Kyan με αποκαλεις: 'υστερικη αδερφη' ή βαζω λογια στο στομα σου?
Το οτι 'τσιριζω' πως το ξερεις?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άκου εδώ βρε παντογνώστη, στα νομικά μην μου κολλάς γιατί βγάζω σπυράκια όταν άσχετοι πάνε να μου την πουν με ύφος σε πράγματα που γνωρίζω.;
Στα νομικα να μην σου κολαω? ΟΚ τοτε. Να μην ξανα-αναφερθουμε στην συνθηκη της Γενευης. Αρα πιο το προβλημα?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μάνο, τρομοκράτης είναι ο οποιοσδήποτε αντιτίθεται στα συμφέροντα μιας υπερδύναμης.
Πάντα αυτό συνέβαινε.
Είναι θέμα ισχύος. Αν οι ΗΠΑ ορίσουν ότι κάποιος είναι τρομοκράτης, (για αυτούς) είναι!Και το παραπανω ειναι ενας αλλος απο τους πολλους λογους που δειχνουν την διφορα αντιληψης του πλανητη μεταξυ ΗΠΑ και Ευρωπης. Εδω δεν μπορουμε να συμφωνησουμε τι ακριβως εστι τρομοκρατης, πως θα συμφωνησουμε να πολεμησουμε την τρομοκρατια μαζι?
Νικο, δεν ειναι καθολου ετσι. Αυτοι δεν ειναι τρομοκρατες επηδει τους βαλαμε εμεις ταμπελα.
ter·ror·ist n.
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.Και όμως. Το ίδιο λέμε.
Θα σου πρότεινα το εξης.
Εχεις μια άποψη. Για λίγο σταμάτα να θεωρείς ότι είναι οπωσδήποτε σωστή.
Δες και την άλλη πλευρά τι λέει!Θα ανακαλύψεις ότι η διαφορά είναι μια!
Οντως τρομοκράτης είναι αυτός που περιγράφεις.
ΟΜΩΣ.
Η άλλη άποψη (liberal) λέει ότι αντίστοιχα τρομοκράτης είναι κάποιος που μπαίνει -με το έτσι θέλω- σε μια άλλη χώρα για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.Αρα -λέει η άλλη άποψη- πως κατηγορείς κάποιον για τρομοκράτη ενω εσυ κάνεις τα ίδια? (γι' αυτό και τα παραδείγματα για Ιράκ και Αφγανιστάν)
Και κάτι ακόμα.
Σε όλο τον συλλογισμό σου, θεωρεις σαν βάση, ότι η διεθνής πολιτική είναι πλασμένη από αγγέλους και διοικείται από αγγέλους.
Κάνω λάθος?
Γιατι μόνο ετσι δεν είναι!!All of them are there for the money!
-
ter·ror·ism n.
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.or economical reasons
-
Ρε Gabriel γιατί απαντάς με συνεχόμενα posts;; Είναι πολύ κουραστικό, δεν μπορείς να τα συγκεντρώνεις και να τα γράφεις σε ένα; Δεν εχεις μάθει πώς δουλεύουν τα quotes σε ένα post;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το Αφγανιστάν είναι κυρίαρχο κράτος.
Συμφωνα με ποιον? Εσενα?
Μπορεις να το αποδηξεις το παραπανω?
Η αναγνώριση ή μη της κυβέρνησής του σε κανένα επίπεδο και με κανέναν τρόπο δεν δίνει σε άλλο κράτος το δικαίωμα να εισβάλλει στο έδαφός του, όπως ακριβώς κανένα κράτος δεν είχε το δικαίωμα να εισβάλλει στην Ελλάδα επειδή η χούντα δεν αναγνωριζόταν από σχεδόν κανέναν ως νόμιμη κυβέρνηση της χώρας (εκτός ίσως από τους ΗΠΑμερικάνους που μας τη φύτεψαν, μη χέσω. ΑΑΑΑ ευκαιρία για off-topic: δεν μου λες βρε Γαβρίλη, όταν είχαμε ΗΠΑμερικανική χούντα στην Ελλάδα, ήσουν εδώ ή είχες φύγει για την ΗΠΑμερική;).
....και στην κορφη κανελα.... Για αλλα μιλαω εγω, για αλλα εσυ...
Η εισβολη στο Αφγανισταν δεν εχει καμια σχεση με το τι λεει η συνθηκη της Γενευης.
Που λες λοιπόν, το Αφγανιστάν ήταν κράτος, είχε σύνορα, άρα είχε και στρατό. To αν φόραγαν ή δεν φόραγαν φαιοπράσινη στολή ή παραλλαγή δεν έχει καμία σχέση με το αν ήταν ο στρατός του κράτους.
**
Ποτε ειπε οτι ειχε σχεση? Αυτο που ειπα ειναι οτι οταν δεν φοραει καποιος στολη και 'πολεμαει' εναν νομιμο στρατο, τοτε η συνθηκη της Γενευης απλα δεν ισχυει για αυτον.**Όταν λοιπόν ανοίξεις τον υπολογιστάκο σου για να γράψεις ό,τι αρλούμπα σου κατέβει, να έχεις κάνει ένα κρύο ντουζάκι.
Ευχαριστω για την συμβουλη, θα το παρω υπ'οψη την επομενη φορα.
Το άλλο θέμα (για τα υπερόπλα του Σαντάμ) δεν το απαντάς γιατί κρίνεις ότι είναι άσχετο. Θα το απαντήσεις αν ανοίξω νέο θέμα; Ή πάλι γαργάρα και smilies;
Εαν μιλαω με καποιον σοβαρο moderate ατομο, τοτε σιγουρα θα απαντησω. Αλλα απο αυτα που γραφεις και τις αντιληψεις που εχεις, σκεφτομε οτι ισως να εχασα τα τελευταια 10 λεπτα της ζωης μου για κανενα σοβαρο και ιδιαιτερο λογο.
-
Θα έρθει κάποια μέρα που κάποιος/συμμαχία θα εισβάλλει στις ΗΠΑ, αφού πρώτα την έχει βομβαρδίσει με DU και την έχει στείλει πίσω στην Λίθινη Εποχή, θα την έχει υπό κατοχή(ΟΛΕΣ οι αυτοκρατορίες έχουν ένα τέλος, αργά ή γρήγορα): να δούμε τότε πώς θα βρούνε συμπαράσταση οι Αμερικανοί και υποστήριξη, όταν οι εισβολείς θα υποστηρίζουν ότι ΔΕΝ είναι τρομοκράτες.
Με τέτοια αλλαζονία, δεν θα τους έχει μείνει και κανένας σύμμαχος στο τέλος, οπότε, άντε να βρεις το δίκιο σου( λαοί που υπέφεραν από άλλους λαούς, ΔΕΝ το ξεχνάνε τόσο εύκολα και κάποια στιγμή θα εκδικηθούν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα).
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντα αυτό συνέβαινε.
ter·ror·ist n.
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.Και όμως. Το ίδιο λέμε.
Θα σου πρότεινα το εξης.
Εχεις μια άποψη. Για λίγο σταμάτα να θεωρείς ότι είναι οπωσδήποτε σωστή.
Δες και την άλλη πλευρά τι λέει!Θα ανακαλύψεις ότι η διαφορά είναι μια!
Τι σε κανει να νομιζεις οτι δεν 'Βλεπω' και την 'αλλη πλευρα'? Σε τι απαντω σε αυτο το φορουμ τοτε? Σε ατομα που εχουν τις ιδιες ιδεες και αντιληψεις με μενα?
Οντως τρομοκράτης είναι αυτός που περιγράφεις.
ΟΜΩΣ.
Η άλλη άποψη (liberal) λέει ότι αντίστοιχα τρομοκράτης είναι κάποιος που μπαίνει -με το έτσι θέλω- σε μια άλλη χώρα για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.Σορρυ, μια στιγμη εδω τωρα... Δηλαδη υπαρχουν πανω απο ΕΝΑΣ ορισμοι για τον ορο τρομοκρατης και τρομοκρατια?
Τοτε ΟΚ κανω και εγω τον δικο μου ορισμο, εσυ τον δικο σου, και ετσι εχουμε 6 δις ορισμους για καθε μια λεξη. Βλεπεις γιατι χρειαζοντε οπλα απο καποιον που θελει ελευθερια στο κρατος του Νικο? Βλεπεις που γιατι το ξυλο οντως βγηκε απο τον Παραδεισο? Διοδι πολλοι ΜΟΝΟ απο ξυλο καταλαβαινουν.
Κανενα προβλημα.
Αρα -λέει η άλλη άποψη- πως κατηγορείς κάποιον για τρομοκράτη ενω εσυ κάνεις τα ίδια? (γι' αυτό και τα παραδείγματα για Ιράκ και Αφγανιστάν)
Εγω κανω τα ιδια?
Κουκ εδω ειναι που υπαρχει τοσο τεραστιο προβλημα, δεν εχεις ιδεα ποσο τεραστιο ειναι το προβλημα της παραπανω προτασης σου.
Εαν νομιζεις οτι καποιος πολιτης, μελος της Αλ Καιντα, που βαζει 500 κιλα δυναμιτη στο πορτ μπαγκαζ του οχηματος του και παει και το παρκαρει διπλα στην αστυνομια μιας πολης του Ιρακ και παταει το κουμπι και σκοτωνει 40 αθωους πολιτες ή/και αστυνομους κανει το ιδιο με 'εμας' τι να σου πω, η αντιληψη μας για το πως 'λειτουργει' και πως πρεπει να λειτουργει αυτος ο κοσμος ειναι περα απο τεραστιος.
Το ιδιο παει και για αυτους που ηταν υπευθηνοι της ημερας 9/11 το ιδιο για τοσους αλλους.
Για εσας, ΕΜΕΙΣ, ειμαστε ιδιοι με ΑΥΤΟΥΣ.
ΟΚ.
Το πενταγωνο ειναι τρομοκρατες, ολοι οι ΗΠΑμερικανοι στρατιωτες ειναι τρομοκρατες το ιδιο και οι του Λευκου Οικου, κτλ. ΟΚ.
Ετσι σιγουρα θα βρουμε ειρνηνικη ακρη.
Και κάτι ακόμα.
Σε όλο τον συλλογισμό σου, θεωρεις σαν βάση, ότι η διεθνής πολιτική είναι πλασμένη από αγγέλους και διοικείται από αγγέλους.
Κάνω λάθος?
Γιατι μόνο ετσι δεν είναι!!All of them are there for the money!
All of them are there for the money?
Who is 'they' exactly? And what are you talking about exactly?
-
Και κάτι άλλο: κάποιος μπορεί να κρατηθεί μόνον κατόπιν απαγγελίας συγκεκριμένων κατηγοριών. ΠΟΤΕ μόνον επειδή κάποιος τον θεώρησε ύποπτο.
Χμμμ, αν φυλακίζαμε τον γαβριήλ χωρίς να του πούμε γιατί, θα του άρεσε άραγε; δελεαστικότατη σκέψη...
-
Ένα από τα λίγα πράγματα που θυμάμαι από την ιστορία της γ' λυκείου ανήκει στο Βολταίρο.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Θα έρθει κάποια μέρα που κάποιος/συμμαχία θα εισβάλλει στις ΗΠΑ, αφού πρώτα την έχει βομβαρδίσει με DU και την έχει στείλει πίσω στην Λίθινη Εποχή, θα την έχει υπό κατοχή(ΟΛΕΣ οι αυτοκρατορίες έχουν ένα τέλος, αργά ή γρήγορα): να δούμε τότε πώς θα βρούνε συμπαράσταση οι Αμερικανοί και υποστήριξη, όταν οι εισβολείς θα υποστηρίζουν ότι ΔΕΝ είναι τρομοκράτες.
Με τέτοια αλλαζονία, δεν θα τους έχει μείνει και κανένας σύμμαχος στο τέλος, οπότε, άντε να βρεις το δίκιο σου( λαοί που υπέφεραν από άλλους λαούς, ΔΕΝ το ξεχνάνε τόσο εύκολα και κάποια στιγμή θα εκδικηθούν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα).
Η ερωτηση μου για σενα απο το παρπανω King Alexander ειναι:
Θα ηθελες να δεις να γινει κατι τετοιο εναντια των ΗΠΑ, ή απλως μιλας υποθετικα?
-
Η ερωτηση μου για σενα απο το παρπανω King Alexander ειναι:Θα ηθελες να δεις να γινει κατι τετοιο εναντια των ΗΠΑ, ή απλως μιλας υποθετικα?
Εμένα, αν σου έλεγα ότι θα ήθελα, πως θα με χαρακτήριζες;
(είμαι περίεργος να δω τι θα απαντήσεις...) -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Θα ηθελες να δεις να γινει κατι τετοιο εναντια των ΗΠΑ, ή απλως μιλας υποθετικα?
Εγώ, αν σου έλεγα ότι θα ήθελα, πως θα με χαρακτήριζες;
(είμαι περίεργος να δω τι θα απαντήσεις...)ΑντιΗΠΑμερικανο.
-
...o Bush θα τον χαρακτήριζε τρομοκράτη!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...o Bush θα τον χαρακτήριζε τρομοκράτη!
Τι σε κανει να πιστευεις το παραπανω?
Ο ορισμος του τρομοκρατη για 'εμας' ειναι ξεκαθαρος και συμπιπτει ακριβως με τον ορισμου του καθε λεξικου. Για μενα, εσεις εσται οι...'μπερδεμενοι' (for lack of a better term).
Κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία εκτός ΗΠΑ