Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μάνο, τρομοκράτης είναι ο οποιοσδήποτε αντιτίθεται στα συμφέροντα μιας υπερδύναμης.
Πάντα αυτό συνέβαινε.
Είναι θέμα ισχύος. Αν οι ΗΠΑ ορίσουν ότι κάποιος είναι τρομοκράτης, (για αυτούς) είναι!
Και το παραπανω ειναι ενας αλλος απο τους πολλους λογους που δειχνουν την διφορα αντιληψης του πλανητη μεταξυ ΗΠΑ και Ευρωπης. Εδω δεν μπορουμε να συμφωνησουμε τι ακριβως εστι τρομοκρατης, πως θα συμφωνησουμε να πολεμησουμε την τρομοκρατια μαζι?
Νικο, δεν ειναι καθολου ετσι. Αυτοι δεν ειναι τρομοκρατες επηδει τους βαλαμε εμεις ταμπελα.
ter·ror·ist n.
One that engages in acts or an act of terrorism.
ter·ror·ism n.
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.
Και όμως. Το ίδιο λέμε.
Θα σου πρότεινα το εξης.
Εχεις μια άποψη. Για λίγο σταμάτα να θεωρείς ότι είναι οπωσδήποτε σωστή.
Δες και την άλλη πλευρά τι λέει!
Θα ανακαλύψεις ότι η διαφορά είναι μια!
Τι σε κανει να νομιζεις οτι δεν 'Βλεπω' και την 'αλλη πλευρα'? Σε τι απαντω σε αυτο το φορουμ τοτε? Σε ατομα που εχουν τις ιδιες ιδεες και αντιληψεις με μενα?
Οντως τρομοκράτης είναι αυτός που περιγράφεις.
ΟΜΩΣ.
Η άλλη άποψη (liberal) λέει ότι αντίστοιχα τρομοκράτης είναι κάποιος που μπαίνει -με το έτσι θέλω- σε μια άλλη χώρα για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.
Σορρυ, μια στιγμη εδω τωρα... Δηλαδη υπαρχουν πανω απο ΕΝΑΣ ορισμοι για τον ορο τρομοκρατης και τρομοκρατια?
Τοτε ΟΚ κανω και εγω τον δικο μου ορισμο, εσυ τον δικο σου, και ετσι εχουμε 6 δις ορισμους για καθε μια λεξη. Βλεπεις γιατι χρειαζοντε οπλα απο καποιον που θελει ελευθερια στο κρατος του Νικο? Βλεπεις που γιατι το ξυλο οντως βγηκε απο τον Παραδεισο? Διοδι πολλοι ΜΟΝΟ απο ξυλο καταλαβαινουν.
Κανενα προβλημα.
Αρα -λέει η άλλη άποψη- πως κατηγορείς κάποιον για τρομοκράτη ενω εσυ κάνεις τα ίδια? (γι' αυτό και τα παραδείγματα για Ιράκ και Αφγανιστάν)
Εγω κανω τα ιδια?
Κουκ εδω ειναι που υπαρχει τοσο τεραστιο προβλημα, δεν εχεις ιδεα ποσο τεραστιο ειναι το προβλημα της παραπανω προτασης σου.
Εαν νομιζεις οτι καποιος πολιτης, μελος της Αλ Καιντα, που βαζει 500 κιλα δυναμιτη στο πορτ μπαγκαζ του οχηματος του και παει και το παρκαρει διπλα στην αστυνομια μιας πολης του Ιρακ και παταει το κουμπι και σκοτωνει 40 αθωους πολιτες ή/και αστυνομους κανει το ιδιο με 'εμας' τι να σου πω, η αντιληψη μας για το πως 'λειτουργει' και πως πρεπει να λειτουργει αυτος ο κοσμος ειναι περα απο τεραστιος.
Το ιδιο παει και για αυτους που ηταν υπευθηνοι της ημερας 9/11 το ιδιο για τοσους αλλους.
Για εσας, ΕΜΕΙΣ, ειμαστε ιδιοι με ΑΥΤΟΥΣ.
ΟΚ.
Το πενταγωνο ειναι τρομοκρατες, ολοι οι ΗΠΑμερικανοι στρατιωτες ειναι τρομοκρατες το ιδιο και οι του Λευκου Οικου, κτλ. ΟΚ.
Ετσι σιγουρα θα βρουμε ειρνηνικη ακρη.
Και κάτι ακόμα.
Σε όλο τον συλλογισμό σου, θεωρεις σαν βάση, ότι η διεθνής πολιτική είναι πλασμένη από αγγέλους και διοικείται από αγγέλους.
Κάνω λάθος?
Γιατι μόνο ετσι δεν είναι!!
All of them are there for the money!
All of them are there for the money?
Who is 'they' exactly? And what are you talking about exactly?