-
Αυτό μου έλεγε το πρωί μαθήτρια μου που είχε πάει χτες στην Χαλκίδα για την σχολή της. Τρελή ταλαιπωρία.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό μου έλεγε το πρωί μαθήτρια μου που είχε πάει χτες στην Χαλκίδα για την σχολή της. Τρελή ταλαιπωρία.Κλασσικά θα το περάσουμε κι΄ αυτό δεν γίνεται αλλιώς !
Όσο για τον συντονισμό και το timing του εν΄ λόγω έργου ισχύει ότι και στα υπόλοιπα δημόσια έργα !Βέβαια ήταν αναγκαίο καθώς η Υψηλή γέφυρα δεν είχε συντηρηθεί ποτέ από την κατασκευή της μέχρι σήμερα (15 χρόνια) και ειδικά οι μεταλλικοί αρμοί ξεκολλούσαν με μεγάλη συχνότητα το τελευταίο διάστημα δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος !
-
Αυτό μου έλεγε το πρωί μαθήτρια μου που είχε πάει χτες στην Χαλκίδα για την σχολή της. Τρελή ταλαιπωρία.να την παρηγορήσεις.....
-
ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
Μετα απο μιας βδομαδας καθημερινης (σχεδον) επαφης με το τμημα της Εγνατιας Καβαλας -Αλεξανδρουπολης το μονο που εχω να πω ειναι 'ΑΠΟΛΑΥΣΗ'!!
Η κινηση αραιη,με τις νταλικες να εχουν την πλειοψηφια,και χωρις διοδια.
Ευθειες ατελειωτες,στροφες με πληρη ορατοτητα,πουθενα να αναρωτηθεις για την κατευθυνση του δρομου.
Οι λιγοστες απανωτες στροφες λιγο πριν την Αλεξανδρουπολη ειναι για να ευχαριστηθουν και οι χεραδες.Η σημανση τελεια με μονη ενσταση μερικες 'διπλες' εξοδους.Μιας και οι δυο εξοδοι δεν απεχουν πολυ μεταξυ τους θελει μια καποια προσοχη για να βγεις απο την ' δικη σου'.
Ρανταρ και αλλα παρομοια τερατα δεν ειδα,ισως αν μου ερθει σπιτι κανα αλμπουμ με φωτο να αλλαξω γυιαλια.Σε καποιο σημειο μετα τη Κομοτηνη εχει ενα φυλακιο της τροχαιας αλλα υπαρχουν και οι σχετικες πινακιδες .
Στα πλην ειναι η ανεξηγητη ελλειψη παρκινγκ και βενζιναδικων.Ειναι και τα δυο ΑΝΑΓΚΑΙΑ.Μαλιστα αν βαλουν και σταθμους διοδιων η σημερινη λυση να βγαινεις απο τον κομβο και να πας στο πλησιεστερο χωριο θα εκλειψει.
-
Ραντάρ υπάρχουν στον περιφερειακό Καβάλας προς δυσμάς (αν πας Καβάλα μάλλον δεν το συναντάς), πριν την Κομοτηνή προς δυσμάς και ανάμεσα στις δύο εξόδους Κομοτηνής προς ανατολάς. Αν λειτουργούν δεν ξέρω και για τα τρία όμως που αναφέρω προηγείται διπλή σήμανση. Το τελευταίο έχει και ανακλαστική λωρίδα επάνω του οπότε το βλέπεις και τη νύχτα.
Στο τελικό τμήμα με τις στροφές για Αλεξανδρούπολη μπορεί να στήνονται καμιά φορά...
Τα φυλάκια ασχολούνται κυρίως με τον έλεγχο των φορτηγών που έρχονται από Τουρκία.Είναι όντως απόλαυση και λόγω περιορισμένης κίνησης και σταθερής ροής ίσως θα παρατηρήσεις ότι και η κατανάλωση είναι μειωμένη (εφόσον δεν παρασυρθείς).
Το θέμα με τα βενζινάδικα και πάρκινγκ έχει καταντήσει ενοχλητικό, αν δεν είσαι προετοιμασμένος και χρειαστείς προτείνεται έξοδος στην Κομοτηνή που φημίζεται για την φτηνή της βενζίνη (μου είπε τοπικός κάτοικος)(και στις δύο εξόδους έχει βενζινάδικα κοντά, στην δυτική πρακτικά επί της εξόδου). -
Πότε θα βάλουν διόδια....? Μάλλον πρέπει να πάω μια εκδρομή τώρα...!!
-
Την Κυριακή το πρωί, στο ρεύμα προς δυτικά, πέτυχα τροχαίους με πιστόλι ακριβώς πάνω στην έξοδο της Καβάλας, όπου σε ευθεία το όριο είναι 70.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
O παλιός δρόμος όποτε τον είχα πετύχει άδειο ήταν πολύ ευχάριστος, με ωραίες στροφούλες κλπ. Μήπως αν τώρα είναι άδειος είναι και ο προτιμότερος...;;Υπόψη ότι ο παλιός δρόμος έχει κλείσει στην ανηφόρα μετά το Βαθύ. Σε βάζουν αναγκαστικά από τα Ναυπηγεία και κάνεις τον γύρο του κόσμου. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι, αλλά για την ώρα το να πας από εκεί στην Χαλκίδα είναι μπέρδεμα.
Το θέμα με τα βενζινάδικα και πάρκινγκ έχει καταντήσει ενοχλητικό, αν δεν είσαι προετοιμασμένος και χρειαστείς προτείνεται έξοδος στην Κομοτηνή που φημίζεται για την φτηνή της βενζίνη (μου είπε τοπικός κάτοικος)(και στις δύο εξόδους έχει βενζινάδικα κοντά, στην δυτική πρακτικά επί της εξόδου).
Τουλάχιστον υπάρχουν ταμπέλες που να σου λένε που πρέπει να βγεις για να βρεις βενζίνη;
-
.................................................................................Τουλάχιστον υπάρχουν ταμπέλες που να σου λένε που πρέπει να βγεις για να βρεις βενζίνη;
Ω ναι,οποτε την ανεζητησα την ειδα,συνηθως λιγο μετα την πινακιδα αναγγελιας εξοδου.
-
Έχουν αρχίσει να έχουν πάρκινγκ στην ανατολική Εγνατία. Όχι συχνά αλλά πλέον υπάρχουν, ωραία, άνετα μεγάλα και με τουαλέτες και μακριά από το δρόμο. Σε ένα έχουν στήσει και μαγαζάκια με φρούτα σαν να είναι λαϊκή!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχουν αρχίσει να έχουν πάρκινγκ στην ανατολική Εγνατία. Όχι συχνά αλλά πλέον υπάρχουν, ωραία, άνετα μεγάλα και με τουαλέτες και μακριά από το δρόμο. Σε ένα έχουν στήσει και μαγαζάκια με φρούτα σαν να είναι λαϊκή!!κοντά στην Ελευθερούπολη. Το είδα κ γέλαγα 3 ώρες!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχουν αρχίσει να έχουν πάρκινγκ στην ανατολική Εγνατία. Όχι συχνά αλλά πλέον υπάρχουν, ωραία, άνετα μεγάλα και με τουαλέτες και μακριά από το δρόμο. Σε ένα έχουν στήσει και μαγαζάκια με φρούτα σαν να είναι λαϊκή!!Ειδα και γω καπου ενα τετοιο και το περασα για εργοταξιο κατασκευης βενζιναδικου που κατεληφθη απο Ελληναρες!!!
Και ετρεχα στις ερημιες ...την τυχη μου.... -
Kυριακή εκλογών επιστροφή από Ορεινή Ηλεία τι έχετε να προτείνετε μέσω Πάτρας ή μέσω Τρίπολης?
Θα αξίζει να αποφύγεις άραγε τα διόδια του Ισθμού και να πας από την παλιά? -
αμα οδηγάς στρωτά κι αργά πας και από τρίπολη και από κάτω μέχρι και τους αγ. θεοδωρους
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αμα οδηγάς στρωτά κι αργά πας και από τρίπολη και από κάτω μέχρι και τους αγ. θεοδωρουςΑυτο λέω να παίξω, απλά σκέφτομαι που πρέπει να βγω από την Τριπόλεως - Κορίνθου.... να πάω προς Κορινθο στρατόπεδο και να περάσω την παλαιά γέφυρα του Ισθμού ή να ενωθώ με τον δρόμο της Πάτρας και να βγω προς Επίδαυρο...
εννοείται χαλαρά τέτοιες μέρες... υπάρχουν πολλοί χάροι -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
αμα οδηγάς στρωτά κι αργά πας και από τρίπολη και από κάτω μέχρι και τους αγ. θεοδωρους
Αυτο λέω να παίξω, απλά σκέφτομαι που πρέπει να βγω από την Τριπόλεως - Κορίνθου.... να πάω προς Κορινθο στρατόπεδο και να περάσω την παλαιά γέφυρα του Ισθμού ή **να ενωθώ με τον δρόμο της Πάτρας και να βγω προς Επίδαυρο... **
εννοείται χαλαρά τέτοιες μέρες... υπάρχουν πολλοί χάροιΑυτο να κανεις....
-
Τώρα με τα διάφορα έργα στους δρόμους κάθομαι και δοκιμάζω αν έχουν διαφορές σε θόρυβο οι φρεσκοστρωμένες λωρίδες από τις παλιές. Εννοείται ότι σε δρόμους παλιούς πολύ φθαρμένους, καθρέφτες, ο θόρυβος είναι ο λιγότερος και ότι σε αγριεμένους δρόμους, έστω και παλιούς ο πιο έντονος. Τι γίνεται όμως με τους ενδιάμεσους δηλαδή τους καλοφτιαγμένους λίγων ετών που αντικαθίστανται με φρέσκο. Προσωπικά αισθάνομαι ότι ίσως η φρέσκια λωρίδα να είναι λίγο καλύτερα αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω αντικειμενικό συμπέρασμα ....
-
Παίζει ρόλο αν έχουν αντιθορυβικό τάπητα ( o 224.ν θα ξέρει καλύτερα).
εδώ σε αυτοκινητόδρομους που διέρχονται κοντά από κατοικημένες περιοχές και σε δρόμους εντός αστικού ιστού έχουν αρχίσει και αλλάζουν τους τάπητες, και έχει πραγματικά τεράστια διαφορά...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Παίζει ρόλο αν έχουν αντιθορυβικό τάπητα ( o 224.ν θα ξέρει καλύτερα).εδώ σε αυτοκινητόδρομους που διέρχονται κοντά από κατοικημένες περιοχές και σε δρόμους εντός αστικού ιστού έχουν αρχίσει και αλλάζουν τους τάπητες, και έχει πραγματικά τεράστια διαφορά...
Νομιζω μεγαλυτερο ρολο παιζουν τα λαστιχα στο θορυβο... η Εγνατια δεν ειχε στην αρχη κατι τετοιο στις προδιαγραφες της..
-
Άκυρο, αν μιλάμε για εγνατία λίγο τραβηγμένο να έχει αντιθορυβικό τάπητα
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...