-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Ε ειναι και ενα αλουμινενιο πλαισιο στη μεση...audi space frame...
Έχει αλουμινένιο πλαίσιο το ΤΤ ?
Δεν το έχω ακούσει αυτό !(Εκτός αν αστειεύεσαι!)
Δεν αστειευεται καθολου...
http://www.audi.com/audi/com/en2/tools/ ... frame.html
-
Τα Α8 και Α2 (το τελευταίο πήγε λίγο άκλαυτο βέβαια. Ίσως 'παραήταν' μπροστά από την εποχή του) ήξερα ότι είναι φουλ αλουμίνιο αλλά νόμιζα ότι αναφερόταν ότι στο ΤΤ έχουν ανάλογη προσέγγιση. Εγώ νομίζω ότι είναι κλασσικής προσέγγισης στο πλαίσιο.
-
Aφου το γραφει ο κατασκευαστης οτι ειναι προσμιξη αλουμινιου με ατσαλι
για μικροτερο βαρος αλλα και μεγαλυτερη στιβαροτητα συμφωνα με τον τροπο που γινεται η διελαση των μεταλλων. -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Από πότε η Hyundai απαντάει στην VW?
Εγώ λέω να περιμένουμε να δούμε τί θα κάνει και η KIA...Συγνώμη βρε παιδιά, στην κατηγορία του TT δεν είναι, εκει πέφτουν τα Z4 Coupe, SLK, Brera, Boxster. Ποιά μένει τότε; Hyundai Coupe, Astra GTC, Ibiza Coupe.
Μην με ρωτήσετε γιατί δεν είναι στην ίδια κατηγορία με το ΤΤ. Για τον ίδιο λόγο που δεν είναι και το ΤΤ στην κατηγορία της 911.
To ΤΤ και το Scirocco είναι μηχανικά σχεδόν ολόιδια, όπως συμβαίνει με πολλά αυτοκίνητα του VAG. Στο TT πληρώνεις παραπάνω τα καλύτερα υλικά στο εσωτερικό και το σηματάκι με τους κύκλους...
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Το Scirocco είναι ενα προσιτό σπορ αυτοκίνητο που στην 2λιτρη έκδοση του μοιράζεται το ίδιο μοτέρ με το ΤΤ. Απο εκεί και πέρα οι διαφορές είναι τεράστιες.
Φυσικά αυτό δεν θα πεί πως το Scirocco είναι κακό αυτοκίνητο, είναι ενα εξαιρετικό εναλλακτικό golf και καλύτερο απο τους πραγματικούς του ανταγωνιστές: Asta GTC, Volvo C30, Ibiza Coupe.
Το Astra GTC και το C30 μπορούν να συγκριθούν με το Golf GTI, όχι με το Scirocco. Τα μεν είναι hatchback, το δε coupe.
Για το Ibiza δεν το συζητάω, έχω πεθάνει στο γέλιο. Μιλάμε για εντελώς άλλη κατηγορία. Αν θέλεις να το συγκρίνεις με κάποιο VW, αυτό είναι το Polo. Εξάλλου και εδώ έχουμε παρόμοιο φαινόμενο όπως με το Scirocco και το TT.Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Εδώ μιλάμε για το Scirocco, ούτε για TT, ούτε για τη Brera, ούτε για κανένα άλλο. Για ανάλογες αντιπαραθέσεις υπάρχουν και οι διαξιφισμοί...
Το σιροκο ειναι κουπε? Ε καλα μην τρελαθουμε κιολας.
-
Ο χρήστης Sandouras έγραψε:
Το σιροκο ειναι κουπε? Ε καλα μην τρελαθουμε κιολας.Αν δέχεσαι ότι είναι coupe η Brera, τότε είναι και το Scirocco. Αν συνεχίζεις να μην πείθεσαι, μπορείς απλά να πας να το δεις από κοντά, ή ακόμη καλύτερα να καθήσεις στις πίσω θέσεις...
Το Scirocco είναι η coupe έκδοση του Golf, όπως και το πρώτο Scirocco ήταν η κουπέ έκδοση του πρώτου Golf. Είναι απλά τα πράγματα.
Δεν μπορείς επομένως να το βάζεις στην ίδια κατηγορία με το Astra και το C30. Εκτός αν εννοείς κατηγορία τιμής. Αλλά τότε θα έπρεπε να συμπεριλάβεις και άλλα αμάξια, όπως πχ το Tiguan (εκεί γύρω στα €30000 δεν είναι η τιμή του;).
Έτσι, να δούμε και ένα συγκριτικό του Scirocco με το Tiguan. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Τα Α8 και Α2 (το τελευταίο πήγε λίγο άκλαυτο βέβαια. Ίσως 'παραήταν' μπροστά από την εποχή του) ήξερα ότι είναι φουλ αλουμίνιο αλλά νόμιζα ότι αναφερόταν ότι στο ΤΤ έχουν ανάλογη προσέγγιση. Εγώ νομίζω ότι είναι κλασσικής προσέγγισης στο πλαίσιο.Το ττ πρωτης γενιας δν ειχε αλουμινενιο πλαισιο...το δευτερης σιγουρα εχει...το εψαχνα παλαιοτερα αυτο το αμαξι υπερβολικα...αυτη ηταν η καινοτομια του η ουσιαστικη να και ενα τυχαιο αρθρο που το αναφερει αλλα μπορεις να το επιβεβαιωσεις και στο site της αυδι http://www.newswheel.com/newswheel/stor ... hassis.htm
-
Καλήσπέρα στο Forum!
Είμαι και εγώ ένας μελλοντικός κάτοχος Scirocco. Στις 4 Νοεμβρίου έκανα παραγγελία λευκό 2.0 με etxra πανοραμική ηλιοροφή, ηχοσύστημα 510 και συναγερμό και έδωσα και προκαταβολή. Ο πωλήτής έγραψε στην παραγγελία παράδοση σε 4-5 μήνες, αλλά μου είπε προφορικά ότι μπορεί να έρθει και σε 3. Πρίν 2-3 μέρες ζήτησα από κάποιον γνωστό μου μέσα από την kosmocar να δει που βρίσκεται η παραγγελια. Μου είπε ότι πιθανή ημερομηνία παραγωγής είναι η 15 εβδομάδα του 2009!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!! Και από τότε υπολογίζουμε 1-1.5 μήνα μεταφορικά, όπως μου είπε!! Δηλαδή μιλάμε για παράδοση σε 7-8 μήνες από τη μέρα παραγγελίας!! Φαντάσου να έιχα βάλει και DSG δηλαδή!!! Καλά τόσο πολύ μας δουλεύουνε?? Είναι δυνατον??? Ούτε χειροποιήτα να τα φτιάχνανε!!
Έχει κανείς αναλογες πληροφορίες για δική του παραγγελία?? -
Ο χρήστης Fanatic έγραψε:
πιθανή ημερομηνία παραγωγής είναι η 15 εβδομάδα του 2009Δηλαδή μιλάμε για 6 με 10 Απριλίου.
Συν ένα μήνα για μεταφορικά (πες 8 Μαίου για να πιάσουμε τη μέση), 15 μέρες για εκτελωνισμό-πινακίδες-τέλη-'σούξου μούξου μανταλάκια' κτλ-κτλ...
Ακόμα και 8 Μαίου, πέφτει Παρασκευή...Προσθέτουμε και τις (κλασσικές) 15 μέρες που θέλει το δημόσιο...--->22 Μαΐου (πάλι παρασκευή).
Δύσκολα παραλαμβάνει κανείς Παρασκευή αμάξι (οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν άδεια από τη σημαία του σαββατοκύριακου ).
Δηλαδή μιλάμε για παράδοση περίπου 25 Μαΐου.
Εντάξει...Σήμερα έχουμε 30/11 (αν και ξημερώματα).
Έχουμε δηλαδή 6 μήνες γεμάτους αναμονής...ντάαααξει...είναι πολλοί (δεν μπορώ να πω όχι) αλλά δεν είναι και αιώνας...Σκέψου όμως και μόνο πόσοι έχουν παραγγείλει scirocco...όσο και να αυξάνανε την καθημερινή παραγωγή, όσα και να βγάζανε παραπάνω τη μέρα και πάλι λίγο θα ήταν.Αν έχει γίνει χαμός εδώ στην Ελλάδα, σκέψου (χοντρικά) πόσες χώρες (μόνο στην Ευρώπη) ακόμα περιμένουν να παραλάβουν scirocco...
Πρέπει να προσλάβουν για εργάτες στο εργοστάσιο τη μισή Ευρώπη για να γίνει ο χρόνος αναμονής υποφερτός.
Και πάλι καλά να λες...
Μη σκέφτεσαι πότε θα το πάρεις το καινούριο σου αμάξι, πότε θα το παραλάβεις κτλ και θα δεις ότι ο χρόνος θα περάσει πολύ γρήγορα.Αν μετράς τις μέρες, θα σου φανεί αιώνας...
Τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα και όταν έφτασε η μέρα που θα το παραλάμβανα το αμάξι μου, δεν το πίστευα ότι είχε φτάσει η μέρα αυτή...
Εντάξει εγώ το περίμενα 3,5-4 μήνες και όχι 6-7...αλλά έτσι χαλαρά και αψήφιστα που το είχα πάρει κάποια στιγμή, ίσως να μη με ένοιαζε και πολύ αν ήταν 1-2 μήνες παραπάνω...ΥΓ:Νομίζω ότι το DSG στο 2.0Τ είναι ήδη στην παραγωγή, οπότε δεν θα ήταν επιπλέον χρόνος αναμονής )
ΥΓ2:Συγνώμη ρε παιδιά...Δηλαδή αυτοί που θα θέλουν 1.4Τ DSG πότε θα το παραλάβουν? Ξέρω ότι χώνω το μαχαίρι στην πληγή, αλλά... -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Το ττ πρωτης γενιας δν ειχε αλουμινενιο πλαισιο...το δευτερης σιγουρα εχει...το εψαχνα παλαιοτερα αυτο το αμαξι υπερβολικα...αυτη ηταν η καινοτομια του η ουσιαστικη να και ενα τυχαιο αρθρο που το αναφερει αλλα μπορεις να το επιβεβαιωσεις και στο site της αυδι http://www.newswheel.com/newswheel/stor ... hassis.htm' target='_blank
SpaceFrame είναι συνδιασμός αλουμινίου και ατσαλιού, και ο τρόπος ένωσης των δυο υλικών.
Spaceframe είχε αρχικά το προηγούμενο A8 και στην συνέχεια το βάλανε και στο τελευταίο ΤΤ, στο R8 και στην Gallardo. -
Έχει κανείς αναλογες πληροφορίες για δική του παραγγελία??[/quote]
Χθές έτυχε και πέρασα από την αντιπροσωπεία που έκανα την παραγγελεία μου!(160hp γκρί beryllium με rcd 510 και plus δώρο απο την αντιπροσωπεία).Μου είπαν πως η εβδομάδα παραγωγής είναι η 7η δήλαδή κατα τα τέλη Φεβρουαρίου!Υπάρχει βέβαια περίπτωση να έρθει κ πιο νωρίς απο ότι μου είπαν!Αν όλα πάνε καλά λοιπόν θα το έχω μέχρι τέλος Μαρτίου!Η αναμονή όμως σκοτώνει!
-
:[/quote]
Έχουμε δηλαδή 6 μήνες γεμάτους αναμονής...ντάαααξει...είναι πολλοί (δεν μπορώ να πω όχι) αλλά δεν είναι και αιώνας...
:[/quote]Αν σκεφτείς ότι δίνω το παλιό μου αυτοκίνητο (ένα toyota mr2 2003) στις 17/12 (1.5 μήνα μετα την παραγγελία) σημαίνει ότι θα μέινω 6+ μήνες χωρίς όχημα!!!
-
Fanatic καλως να σου ερθει...καλοριζικο!
πιστευω αν δεν εβαζες τα extra οπως οροφη και alarm θα εκανε λιγοτερο...
αξιζουν ομως τον κοπο...μην ανησυχεις θα το εχεις πιο γρηγορα πιστευω σε μενα σε Golf V εβαλα απλα κεντρικο υποβραχιονιο και αλλο ηχοσυστημα και μου ειπαν τουλαχιστον 4 μηνες.
σε 2,5 ηταν σπιτι.
νομιζω πως ειναι νωρις και δινουν ενδεικτικο χρονο παραδοσης γιατι ειναι εντελως νεο το μοντελο.ασχετο εγω ψηφισα κοκκινο....
-
Έχουμε δηλαδή 6 μήνες γεμάτους αναμονής...ντάαααξει...είναι πολλοί (δεν μπορώ να πω όχι) αλλά δεν είναι και αιώνας...Αν σκεφτείς ότι δίνω το παλιό μου αυτοκίνητο (ένα toyota mr2 2003) στις 17/12 (1.5 μήνα μετα την παραγγελία) σημαίνει ότι θα μέινω 6+ μήνες χωρίς όχημα!!!
Επίσης ας μου έλεγαν από την αντιπροσωπεία ότι θέλει 7-8 μήνες για παράδοση να κάνω και εγώ το κουμάντο μου.
Υ.Γ. Πρέπει εδώ να πώ ότι μέσω γνωστού που επικοινώνησε με ανεξάρτητο dealer που δουλεύει σε όλη την Ευρώπη μου βρήκε 3 scirocco ετοιμοπαράδοτα (δεν με ικανοποιούσαν όμως από εξοπλισμό και χρώμα) τα οποία μου έστειλε και σε email με φωτογραφίες κλπ. και αν θέλω νέα παραγγελία το φέρνει σε 2 μήνες περίπου. Το θέμα είναι κατά πόσο τον εμπιστεύεσαι για θέματα αξιοπιστίας, εγγύησης κλπ. Πάντως έχω την εντύπωση πως αυτό με τις καθυστερήσεις 6-7+ μήνες συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Έχω φίλο μόνιμο κάτοικο Πράγας και μου λέει ότι κυκλοφορούν πολλά εδώ και κανα δυο μήνες. Και μη μου πείτε ότι οι Τσέχοι είναι δυνατότεροι αγοραστικά από τους Έλληνες. Κάτι παίζεται με την Ελλάδα και ίσως και την διαχείριση των παραγγελιών από την ελληνική αντιπροσωπεία. Το ίδιο είχε γίνει και πρίν 10 χρόνια με το POLO το 16V και πρίν κανά χρόνο με το TIGUAN που οι παραδόσεις ξεπέρασαν τους 9 μήνες σε καθυστέρηση. Πρέπει όμως οι αντιπρόσωποι να σε ενημερώνουν για την αληθινή ημερομηνία παράδοσης, όποια και αν είναι αυτή, γιατί μπορεί κάποιος να μην θέλει να δεσμεύεσει πχ. όπως έγω τα 1500€ της προκαταβολής ή να κάνει και άλλες κινήσεις. (Πάντως ο πωλητής επιμένει πως δεν θα ξεπεράσουμε τους 4-5 μήνες που έχει γραψει στην παραγγελία, δηλαδή καλές αρχές Απρίλιου).
-
αυτο πιστευω και εγω το Πασχα δεν το περνας....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
αυτο πιστευω και εγω το Πασχα δεν το περνας....Μακάρι γιατί με βλέπω να φεύγω για διακοπές Πάσχα με το κτελ....
-
αυτο πιστευω και εγω το Πασχα δεν το περνας....
Μακάρι γιατί με βλέπω να φεύγω για διακοπές Πάσχα με το κτελ....
Πολλές φορές γίνονται και ακυρώσεις και μπορεί να βρεθεί κατί σαν το δικό σου με ίδιο η παραπλήσιο εξοπλισμό και να το πάρεις πιο γρήγορα. Επίσης συχνά σου λένε έναν μήνα παραπάνω για να είναι σίγουρα μέσα.
-
Θελω να πω μια καλησπερα κι εγω. Σας διαβαζω πολυ καιρο τωρα και 8ελω αρχικα να πω σε ολους ενα μεγαλο ευχαριστω και για αυτα που εμαθα για το αυτοκινητο που θα εχω αυριο στα χερια μου αλλα και για το υπεροχο χιουμορ σας. Εγω το δικο μου scirocco το εχω παραγγειλει απο τον Ιουλιο (1.4 160HP μαυρο με RCD 510 και συναγερμο) και το παραλαμβανω αυριο. Μεχρι τον Σεπτεμβριο που το πουλησα ειχα ενα audi a3 1.6 fsi ambition full extra. Aπλα ενιωσα την αναγκη να πω ενα γεια και ενα ακομα ευχαριστω...
-
Καλοριζικο και καλοταξιδο!
Και στα δικα μας οι 'εν αναμονη'... -
Γεια σας scirocco fans, ειμαι και εγω ενας απο εσας πρωτοειδα το αμαξι στα τέλη αυγουστου και αποφασισα πως θα ειναι το επομενο αμαξι μου, μεχρι τωρα κινουμαι με ενα ford fiesta toυ '94 (δουλεια να γινεται) , δυστυχως για να παραγγειλω πρεπει να περιμενω ως το μαρτιο για να έχω και το εκαθαρριστικο που να μου δικαιολογει την αγορα, σκεφτομαι για 15.000 μπροστα και τα υπολοιπα 11.000 σε 3 χρονια(με τα εξτρα που υπολογιζω), μπορειτε να μου πειτε και εσεις που εχετε παραγγειλει περιπου τι εχετε κανει με αποπληρωμη, δεν εχω ξαναβαλει δοσεις, ειναι κατι που αντεχεται???
-
Ο χρήστης fadomas313 έγραψε:
......... μπορειτε να μου πειτε και εσεις που εχετε παραγγειλει περιπου τι εχετε κανει με αποπληρωμη, δεν εχω ξαναβαλει δοσεις, ειναι κατι που αντεχεται???Μονο η τσεπη σου το ξερει.
VW Scirocco