-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
μα φυσικά και είναι προσωπικές μου οι απόψεις... και σε ευχαριστώ που μου ξεκαθαρίζεις το πόσο καλά τις έχετε όλοι στο νού σας. Πάντως δεν έχω πει ανοιχτά το τι είναι χαρά, τι επικίνδυνο και τι παιχνίδι ακόμη. Δηλαδή είναι πολλά που δεν έχω πει εννοώ... Επίσης όλα υποκειμενικά είναι, αφού προέρχονται από ένα άτομο την φορά... άρα το υποκειμενικό μπορεί να είναι και ορθό η λάθος... και ευχαριστώ που δεν προσπαθείς να με πείσεις για κάτι γιατί αυτό (μπορεί) να σημαίνει ότι σέβεσαι την άποψή μου αλλά και τις εμπειρίες μου που με οδήγησαν σε αυτή...Τέλος, επειδή έχεις δίκιο ότι δεν παρακολουθώ όσο στενά έπρεπε την συζήτηση, το scirocco δεν είναι hardcore ούτε κατά διάνοια αλλά ούτε και το R δεν είναι hardcore. Όπως είπα, κανένα αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα δεν είναι έτσι κι αλλιώς... όλα τους είναι συμβιβασμού κατά τον έναν ή τον άλλον τρόπο αλλά έλα που το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αρέσει σε πάρα πολλούς, κι εδώ μέσα και, ακόμη σημαντικότερ, εκτός...
Έχεις ξεκαθαρίσει στο παρελθόν οτι βρίσκεις επικίνδυνα τα κατεξοχήν tail-happy αυτοκίνητα... ότι θεωρείς το στήσιμο αυτοκινήτων όπως τα bmw νευρικό κλπ κλπ... (βαριέμαι να ψάχνω παλιά πόστ για να κάνω ακριβές quote)
Όσο για το hardcore, μπορεί να μην παίρνεις caterham (καινούριο) σε αυτά τα χρήματα αλλά υπάρχουν πολύ πιο 'hardcore' επιλογές απο το scirocco (ειδικά αν το c-segment ημι-κουπέ δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση)...
-
Παιδια συγγνωμη που παρεμβαινω στη συζητηση σας σαν πουτ@α αλλα παντα ηθελα να πω κατι για το συγκεκριμενο αμαξι...ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ για αυτα που προσφερει δεν ειναι?Δηλαδη να δωσεις καμια 25000 ευρω για σιροκο?μην τρελαθουμε κιολας..βαλε αλλα 2 και παρε εος να πουλας και μουρη..συγγνωμη για την παρεμβαση..
-
Λύσσα το έκανες! Να πουλήσεις μούρη με το Eos πως? Επειδή μόνο και μόνο είναι ανοιχτό?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Λύσσα το έκανες! Να πουλήσεις μούρη με το Eos πως? Επειδή μόνο και μόνο είναι ανοιχτό?H κανε υπομονη και μαζεψε αλλα 10000 ευρω,αφου εφτασες εκει που εφτασες...και παρε αυτο...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1865060/Eτσι για να το ξελυσσαξω..
-
Μ' αυτό οκ. Κάτι γίνεται. Πουλάς μια σχετική μούρη και έχεις και συνολικά καλό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μ' αυτό οκ. Κάτι γίνεται. Πουλάς μια σχετική μούρη και έχεις και συνολικά καλό αυτοκίνητο.Ξερεις που θελω να καταληξω?Θελω να μου πει καποιος τι στο καλο εχει αυτο το σιροκο και ειναι τοσο ακριβο..κυριως παιδια που το αγορασαν...με τρωει η περιεργεια..
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Μ' αυτό οκ. Κάτι γίνεται. Πουλάς μια σχετική μούρη και έχεις και συνολικά καλό αυτοκίνητο.
Ξερεις που θελω να καταληξω?Θελω να μου πει καποιος τι στο καλο εχει αυτο το σιροκο και ειναι τοσο ακριβο..κυριως παιδια που το αγορασαν...με τρωει η περιεργεια..
Σχεδον ολα τα αυτοκινητα εκει που στην περιοδο των παχιων αγελαδων εδειχναν ως 'ευκαιρια', τωρα πλεον φανταζουν, και ειναι για τους περισσοτερους, απο ακριβα, εως γελοια απροσιτα...
Σαφως και τα 25κ, σημερα πλεον, για ενα καλα εξοπλισμενο 160αρι Scirocco ειναι πολλα λεφτα.
Ως ενα ιδιαιτερο εμφανισιακα 'πακετο' παρολα αυτα, με GT χαρακτηρα και καλες επιδοσεις χωρις υπερβολικη καταναλωση, στην μικρομεσαια κατηγορια τουλαχιστον, το μοναδικο μεχρι στιγμης σε παρομοιο budget, ισως και λιγο χαμηλοτερα, αν δεν ξεχναω καποιο υπαρχον μοντελο στην αγορα, ειναι το σαφεστατα -αρκετα- πιο αδιαφορο οδηγικα Astra GTC...P.S Περα απο το θεμα της ιδιαιτερης εμφανισης, με κουπε πινελιες κτλ, τουλαχιστον αυτο που αποκομμισα εγω απο την οδηγηση του, αλλα και κατι που πλεον εχουν διαπιστωσει αρκετοι κατοχοι που εχουν πιεσει το αυτοκινητο, ειναι το ιδιαιτερα στιβαρο πατημα του στον δρομο, και η υψηλη αυτοπεποιθηση που δινει στον οδηγο του, με ταυτοχρονη ευκολια αλλα και φιλικοτητα, σε επιπεδα που αντιστοιχουν σε υψηλοτερης κατηγοριας GT αυτοκινητα...
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Το renault megane coupe 1.4 tce gt-line?
Ειναι συγκριτικα πιο αδυναμο...Νομιζω υπαρχει/υπηρχε(?) και 2λιτρο 180αρι, αλλα αυτο ξεφευγει στον κυβισμο...
Αμεσος ανταγωνιστης συντομα αναμενεται να ειναι το Hyundai Veloster, μαλιστα με ισχυροτερο κινητηρα 1600/200ps
και πιθανοτατα παρομοια τιμη, εκει γυρω στα 25κ αν θυμαμαι σωστα... -
Γρηγορη θεωρεις οτι ολα αυτα που ανεφερες αρκουν για να δικαιολογησουν τετοια τιμη?Ιδιαιτερα οταν ανεβασεις το μπατζετ σου κατα 5000 π.χ αγοραζεις πολυ καλυτερα αυτοκινητα.Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο αυτοκινητο ή ποιοτικο,απλα δεν εχει καμια σχεση με value for money σε σχεση με αυτα που προσφερει.
-
Γρηγορη θεωρεις οτι ολα αυτα που ανεφερες αρκουν για να δικαιολογησουν τετοια τιμη?Ιδιαιτερα οταν ανεβασεις το μπατζετ σου κατα 5000 π.χ αγοραζεις πολυ καλυτερα αυτοκινητα.Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο αυτοκινητο ή ποιοτικο,απλα δεν εχει καμια σχεση με value for money σε σχεση με αυτα που προσφερει.Αυτο ειναι αλλη κουβεντα...Καθε 5κ παραπανω, αλλαζεις συνηθως και κατηγορια...
Το value for money, προκυπτει πρωτιστως αφου γινει κατανοητη η θεση στην οποια υπαγεται σε επιπεδο κατηγοριας/στυλ, και επειτα, σε σχεση με τον αντιστοιχο ανταγωνισμο, το τι προσφερει συγκριτικα (πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα)
και σε τι τιμη αντιστοιχα... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γρηγορη θεωρεις οτι ολα αυτα που ανεφερες αρκουν για να δικαιολογησουν τετοια τιμη?Ιδιαιτερα οταν ανεβασεις το μπατζετ σου κατα 5000 π.χ αγοραζεις πολυ καλυτερα αυτοκινητα.Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο αυτοκινητο ή ποιοτικο,απλα δεν εχει καμια σχεση με value for money σε σχεση με αυτα που προσφερει.
Αυτο ειναι αλλη κουβεντα...Καθε 5κ παραπανω, αλλαζεις συνηθως και κατηγορια...
Το value for money, προκυπτει πρωτιστως αφου γινει κατανοητη η θεση στην οποια υπαγεται σε επιπεδο κατηγοριας/στυλ, και επειτα, σε σχεση με τον αντιστοιχο ανταγωνισμο, το τι προσφερει συγκριτικα (πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα)
και σε τι τιμη αντιστοιχα...Τουλαχιστον με το δικο μου τροπο σκεψης,τα 5Κ παραπανω δεν ειναι μεγαλη διαφορα οταν φτασεις στο σημειο να διαθεσεις 25000...
Δηλαδη...οταν εχεις μπατζετ 5000 για να αγορασεις αυτοκινητο,πολυ δυσκολα φτανεις στα 10000,αλλα οταν εχεις 25000 για να διαθεσεις τα 5000 παραπανω δεν εχουν ιδια αποσταση παροτι μιλαμε για το ιδιο ποσο..εγω παντως 25000 για rocco δεν θα εδινα...
Θα εδινα πιο ευκολα 19000 για seat ibiza cupra.. -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
μα φυσικά και είναι προσωπικές μου οι απόψεις... και σε ευχαριστώ που μου ξεκαθαρίζεις το πόσο καλά τις έχετε όλοι στο νού σας. Πάντως δεν έχω πει ανοιχτά το τι είναι χαρά, τι επικίνδυνο και τι παιχνίδι ακόμη. Δηλαδή είναι πολλά που δεν έχω πει εννοώ... Επίσης όλα υποκειμενικά είναι, αφού προέρχονται από ένα άτομο την φορά... άρα το υποκειμενικό μπορεί να είναι και ορθό η λάθος... και ευχαριστώ που δεν προσπαθείς να με πείσεις για κάτι γιατί αυτό (μπορεί) να σημαίνει ότι σέβεσαι την άποψή μου αλλά και τις εμπειρίες μου που με οδήγησαν σε αυτή...
Τέλος, επειδή έχεις δίκιο ότι δεν παρακολουθώ όσο στενά έπρεπε την συζήτηση, το scirocco δεν είναι hardcore ούτε κατά διάνοια αλλά ούτε και το R δεν είναι hardcore. Όπως είπα, κανένα αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα δεν είναι έτσι κι αλλιώς... όλα τους είναι συμβιβασμού κατά τον έναν ή τον άλλον τρόπο αλλά έλα που το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αρέσει σε πάρα πολλούς, κι εδώ μέσα και, ακόμη σημαντικότερ, εκτός...
Έχεις ξεκαθαρίσει στο παρελθόν οτι βρίσκεις επικίνδυνα τα κατεξοχήν tail-happy αυτοκίνητα... ότι θεωρείς το στήσιμο αυτοκινήτων όπως τα bmw νευρικό κλπ κλπ... (βαριέμαι να ψάχνω παλιά πόστ για να κάνω ακριβές quote)
Όσο για το hardcore, μπορεί να μην παίρνεις caterham (καινούριο) σε αυτά τα χρήματα αλλά υπάρχουν πολύ πιο 'hardcore' επιλογές απο το scirocco (ειδικά αν το c-segment ημι-κουπέ δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση)...
Κάτι άσχετο/σχετικό. Προσωπικά προτιμώ ένα δυνατό καλοστημμένο πισωκίνητο από ένα δυνατό καλοστημμένο προσθιοκίνητο.
-
Αυτο ειναι αλλη κουβεντα...Καθε 5κ παραπανω, αλλαζεις συνηθως και κατηγορια...
και σε τι τιμη αντιστοιχα...Τουλαχιστον με το δικο μου τροπο σκεψης,τα 5Κ παραπανω δεν ειναι μεγαλη διαφορα οταν φτασεις στο σημειο να διαθεσεις 25000...
Δηλαδη...οταν εχεις μπατζετ 5000 για να αγορασεις αυτοκινητο,πολυ δυσκολα φτανεις στα 10000,αλλα οταν εχεις 25000 για να διαθεσεις τα 5000 παραπανω δεν εχουν ιδια αποσταση παροτι μιλαμε για το ιδιο ποσο..εγω παντως 25000 για rocco δεν θα εδινα...
Θα εδινα πιο ευκολα 19000 για seat ibiza cupra..O καθενας ξερει καλυτερα το πορτοφολι του, τα γουστα του, κτλ. Καθαρα αριθμητικα παντως χρειαζεσαι ενα 17% premium
για να ξεφυγεις απο τα 25κ και να πας στα 30κ...Δεν ειναι και ασημαντο ποσοστο...Να στο θεσω και αλλιως...Εαν το budget σου ειναι 22-23κ, και με το ζορι το τραβας να παει στα 25κ τελικα, τα +5κ που μπορει να κανει καποιο που σου 'γυαλιζει' καλυτερα, θα πεις 'δεν ειναι μεγαλη διαφορα'? Οκ δεν ειναι, τα εχεις ομως? Εαν δεν τα εχεις?
Στα του ibiza Cupra, εγω απο την αλλη θεωρω πολλα τα 19κ για ενα γρηγορο supermini hatch της Seat, (μια κατηγορια ογκου κατω σε σχεση με το scirocco) ενω αντιθετα ισως και να εδινα τα 15-16κ για το Fr...
-
Γρηγορη εγω αν ειχα 23κ π.χ και δεν ειχα αλλα θα εκανα υπομονη να μαζεψω κι αλλα χρηματα για να παρω κατι καλυτερο αφου εφτασα εκει..Τελος παντων γνωμες ειναι αυτες και ο καθενας εχει την δικια του λογικη και τροπο σκεψης.
Σαν συμπερασμα...υπερτιμολογημενο?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αμεσος ανταγωνιστης συντομα αναμενεται να ειναι το Hyundai Veloster, μαλιστα με ισχυροτερο κινητηρα 1600/200ps
και πιθανοτατα παρομοια τιμη, εκει γυρω στα 25κ αν θυμαμαι σωστα...Μέτρια σχόλια στις δοκιμές...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
και πιθανοτατα παρομοια τιμη, εκει γυρω στα 25κ αν θυμαμαι σωστα...Μέτρια σχόλια στις δοκιμές...
εως πολυ μετρια.
με 25Κ καλυτερα να μην το φερουν καν, θα παει απατο -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κάτι άσχετο/σχετικό. Προσωπικά προτιμώ ένα δυνατό καλοστημμένο πισωκίνητο από ένα δυνατό καλοστημμένο προσθιοκίνητο.Προφανώς...
Το ερώτημα είναι μεταξύ ενός σχετικά αδύναμου με μέτριο στήσιμο πισωκίνητου και ενός δυνατού & καλοστημένου προσθιοκίνητου, ποιό θα προτιμούσες...?υγ: πως σου ήρθε τώρα αυτό στην συγκεκριμένη κουβέντα...?
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Κάτι άσχετο/σχετικό. Προσωπικά προτιμώ ένα δυνατό καλοστημμένο πισωκίνητο από ένα δυνατό καλοστημμένο προσθιοκίνητο.
Προφανώς...
Το ερώτημα είναι μεταξύ ενός σχετικά αδύναμου με μέτριο στήσιμο πισωκίνητου και ενός δυνατού & καλοστημένου προσθιοκίνητου, ποιό θα προτιμούσες...?υγ: πως σου ήρθε τώρα αυτό στην συγκεκριμένη κουβέντα...?
Τη ξέρεις την απάντηση.
Υ.Γ. Δε ξέρω...φλασιά... ήθελα από χθες να το γράψω, αλλά το ξέχασα
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προφανώς...
Τη ξέρεις την απάντηση.
Την ξέρω και διαφωνώ...
Ένα μέτρια στημένο και συγχρόνως αδύναμο αυτοκίνητο προσωπικά θα με κουράσει/εκνευρίσει όπου και αν έχει την κίνηση...
(μιλάμε για συνθήκες καθημερινής μετακίνησης, όχι σε κάποια σκοτεινή αλάνα βιασμού)
Αντιθέτως ένα τσαχπινοσπιρτόζικο ( ) fwd μπορεί να μου φτιάξει την ημέρα και να μου χαρίσει πολλά χαμόγελα...υγ: μπορώ να σου δώσω και συγκεκριμένα παραδείγματα αν θες, αλλά και στις 2 περιπτώσεις είμαστε off-topic...
-
Γρηγορη εγω αν ειχα 23κ π.χ και δεν ειχα αλλα θα εκανα υπομονη να μαζεψω κι αλλα χρηματα για να παρω κατι καλυτερο αφου εφτασα εκει..Τελος παντων γνωμες ειναι αυτες και ο καθενας εχει την δικια του λογικη και τροπο σκεψης.Σαν συμπερασμα...**υπερτιμολογημενο? **
Σημερα πλεον, στην κατασταση που ζουμε, στην χωρα μας, ( ανεξαρτητως ανταγωνισμου στην κατηγορια σπορτιφ μικρομεσαιων, ) θεωρω ναι. Με αυτη την λογικη φυσικα, η σχετικη διαπιστωση, παιρνει μπαλα αρκετες προτασεις, που μεχρι πρωτινως εμφανιζονταν ισως και ως 'ευκαιρια', κατα την γνωμη μου φυσικα...
VW Scirocco