-
Θα βγει 1.4 122hp?Αν ναι ποσο πιστευετε οτι θα κανει?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Θα βγει 1.4 122hp?Αν ναι ποσο πιστευετε οτι θα κανει?Από 21750 στην Γερμανία, διαθέσιμο από Δεκέμβρη στην Ελλάδα.
-
-
Πολυ αγριο μπροστα.Αλλα αν η τιμη του 122 ειναι πιο ακριβη απο αυτη της γερμανιας θα ειναι λιγο κλεφτες.Συνολικα παντως ειναι ενα πολυ ωραιο αυτοκινητο.Τα εχει και τα κανει ολα.Μπραβο στη VW
-
Η τιμή του μπορεί και είναι υψηλότερη από τη Γερμανία και μάλιστα δικαιολογημένα. Θα αγόραζες δηλαδή Scirocco χωρίς προβολείς ομίχλης και με ημιαυτόματο κλιματισμό όπως είναι με τη βασική τιμή στη Γερμανία; Εγώ πάντως όχι. Αν προσθέσεις αυτά και κάτι άλλα στη βασική ελληνική έκδοση τότε είναι φυσιολογικό η τιμή να πάρει την ανηφόρα...
Εγω πάντως θα έβαζα και τα χειριστήρια στο τιμόνι (400-500 ευρώ), τα οποία δε νομίζω να τα βάλουν στο βασικό εξοπλισμό. Βλέπεις αν μάθεις να ζεις με αυτά μετά δε γυρίζεις πίσω.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Πολυ αγριο μπροστα.Αλλα αν η τιμη του 122 ειναι πιο ακριβη απο αυτη της γερμανιας θα ειναι λιγο κλεφτες.Συνολικα παντως ειναι ενα πολυ ωραιο αυτοκινητο.Τα εχει και τα κανει ολα.Μπραβο στη VWΜπραβο και Πουντο στη VW,αλλα το εσωτερικο ειναι ποροκλητικα ξενερωτικο και για το μοντελο και για την κατηγορια.Αν και με διαολιζει η εκδοση με το 160 μιας και καπου εκει παιζει το budget μου,με ανακοπτει το εσωτερικο.Δλδ θα ημουν υπερβολικος αν ζητουσα η εικονα εξω να συνεχιζοταν και μεσα?
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Η τιμή του μπορεί και είναι υψηλότερη από τη Γερμανία και μάλιστα δικαιολογημένα. Θα αγόραζες δηλαδή Scirocco χωρίς προβολείς ομίχλης και με ημιαυτόματο κλιματισμό όπως είναι με τη βασική τιμή στη Γερμανία; Εγώ πάντως όχι. Αν προσθέσεις αυτά και κάτι άλλα στη βασική ελληνική έκδοση τότε είναι φυσιολογικό η τιμή να πάρει την ανηφόρα...Σωστά αυτά που λες αλλά πρέπει να συνυπολογίσεις ότι στα 1.4 στην ελλάδα η φορολογία είναι χαμηλότερη από την Γερμανία. Άρα με τον ίδιο εξοπλισμό εδώ πρέπει να έρθει φθηνότερο. Το πιθανότερο είναι ότι όπως και σε άλλα μοντέλα της vw θα του βάλουν όλα αυτά τα extra που λες και θα έρθει με ίδια ή ελαφρώς χαμηλότερη τιμή από την Γερμανία.
-
Ας κάνει όσο θέλει το 1.4 δε θα πάρω... Αν είναι να πάρω scirocco τότε δίλιτρο. Αλλά περιμένω να δω τι θα λέει το επόμενο Golf GTI πρώτα.
Για το 160 σας έχω δυο εκ διαμέτρου αντίθετες κριτικές:
-
από το Auto zeitung που το συγκρίνει από Hyundai μέχρι Mercedes και το βγάζει καλύτερο με διαφορά (σ.σ. όλα έχουν 143 ίππους και το Scirocco 160).
http://www.autozeitung.de/online/render ... er=0142130 -
από τον Nouvel Observateur (ναι έχει και section για αυτοκίνητα!)που λίγο το θάβει. Σημειώνω ότι το Scirocco με τους 160 σύμφωνα με το άρθρο 'έχει σημαντικά μακρύτερες σχέσεις από το Golf GT κάτι που το πνίγει'.
http://automobile.nouvelobs.com/essais/ ... ticle.html
Πάντως το 1.4 160 θα είναι αναμφίβολα το καλύτερο value for money στην Ελλάδα και μάλλον και το best seller.
-
-
Καλό το δίλιτρο αλλά θα έχει τιμή Γερμανίας +(4.000-5.000)€.
Ενώ το 1.4 τιμή Γερμανίας - (1.000-2.000)€.
Εγώ θα έπαιρνα ασυζητητί το 1.4 160hp -
Εγώ θεωρώ αρκετά όμορφο το αμάξι και πιστέυω πως το 2.0TSi είναι ότι καλύτερο για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου! Αν έχει και γύρω στα 30.000€ μπορεί να είναι και το επόμενο μου αυτοκίνητο! Αν και δεν το αποχωρίζομαι εύκολα το OPC μου!
-
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Εγώ θεωρώ αρκετά όμορφο το αμάξι και πιστέυω πως το 2.0TSi είναι ότι καλύτερο για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου! Αν έχει και γύρω στα 30.000€ μπορεί να είναι και το επόμενο μου αυτοκίνητο! Αν και δεν το αποχωρίζομαι εύκολα το OPC μου!Μπορείς να ζήσεις με την συνειδησή σου πως πλήρωσες +5000 ευρώ λόγω φόρων;
Αν ναι τότε 2 λιτρο.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Εγώ θεωρώ αρκετά όμορφο το αμάξι και πιστέυω πως το 2.0TSi είναι ότι καλύτερο για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου! Αν έχει και γύρω στα 30.000€ μπορεί να είναι και το επόμενο μου αυτοκίνητο! Αν και δεν το αποχωρίζομαι εύκολα το OPC μου!
Μπορείς να ζήσεις με την συνειδησή σου πως πλήρωσες +5000 ευρώ λόγω φόρων;
Αν ναι τότε 2 λιτρο.
Σωστό, εν μέρει, αυτό που λες αν και οι φόροι τελικά θα είναι +3.000-3.500 ευρώ έναντι της Γερμανίας αν προσθέσεις στο γερμανικό βασικό εξοπλισμό αυτά τα οποία θα είναι στάνταρ στην Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το σημερινό Golf GTI απ' εκεί βγάζω και τη διαφορά στην τιμή.
Εγώ όμως θα σε ρωτούσα, θα μπορείς εσύ να ζήσεις με τη συνείδηση σου αν ξέρεις πως θα μπορούσες να έχεις ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο σπορ αυτοκίνητο; Οι διαφορές στις επιδόσεις στις πραγματικές μετρήσεις είναι μεγάλες στις ρεπρίζ και σχεδόν χαώδεις μετά τα 100 χλμ/ώρα.
Αν έχει κανείς να δώσει τα 30.000 καλά θα κάνει να πάρει το δίλιτρο. Αν δεν τα έχει τότε καλά θα κάνει να συμβιβαστεί. Η διαφορά πάντως αξίζει, ακόμα και με την υπερτιμημένη έναντι της Γερμανίας ελληνική τιμή.
-
Aς το αφήσουμε το θέμα φόρων γιατί όντως είναι φοροειπρακτικό χαράτσι ανευ προηγουμένου! Απλά θεωρώ ότι η διαφορά του 2.0 απο το 1.4 είναι αφενός χαώδης όπως είπε και ο φίλος πάνω από τα 100 χλμ και και αφετέρου οι καταπονήσεις είναι σαφώς μικρότερες στο δίλιτρο μοτέρ! Δηλαδή δεν είναι το θέμα 'ποιός την έχει μεγαλύτερη' αλλά ποια θεωρώ πιο value for money λύση! Το 1.4 μπορεί εν τέλει να σου βγεί ακριβότερο! Ελπίζω να με καταταλαβαίνεται!
-
Γιατί να βγεί ακριβότερο το 1.4;
Επιπλέον, το 2.0 είναι μεν πιό γρήγορο αλλά λόγω Ελλάδας και κατ' επέκαταση Ελληνικών δρόμων, χαμένη θα πάει η επιπλέον δύναμη.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Γιατί να βγεί ακριβότερο το 1.4;Επιπλέον, το 2.0 είναι μεν πιό γρήγορο αλλά λόγω Ελλάδας και κατ' επέκαταση Ελληνικών δρόμων, χαμένη θα πάει η επιπλέον δύναμη.
ναι σιγουρα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γιατί να βγεί ακριβότερο το 1.4;
Επιπλέον, το 2.0 είναι μεν πιό γρήγορο αλλά λόγω Ελλάδας και κατ' επέκαταση Ελληνικών δρόμων, χαμένη θα πάει η επιπλέον δύναμη.
ναι σιγουρα...
Κι' όμως... εκτός αν έχεις κάτι συγκεκριμένο υπ' όψιν;
-
τι να πρωτοαναφερω?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι να πρωτοαναφερω?Ακριβώς.
-
Test 1.4
http://www.autobild.de/artikel/fahrberi ... 65294.html
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Γιατί να βγεί ακριβότερο το 1.4;Επιπλέον, το 2.0 είναι μεν πιό γρήγορο αλλά λόγω Ελλάδας και κατ' επέκαταση Ελληνικών δρόμων, χαμένη θα πάει η επιπλέον δύναμη.
εννοεις απο πλευρας μηχανικης προσφυσης?
διοτι φανταζομαι οτι αναλογες απωλειες θα χεις και στο 1.4,και ισως περισσοτερες αναλογικα με το 2λιτρο.
αν παλι εννοεις απο πλευρας τελικων νομιζω οτι η διαφορα που υπαρχει, δεν παιζει και τοσο ρολο
VW Scirocco